פסיכומטרי

Prime Time

New member
פסיכומטרי

מיותר ללמוד בארץ לפסיכומטרי?
עם כל המצב העגום בארץ, החלו להתפתח אצלי מחשבות על נדידה. כרגע אין לי כיוון- לא אקדמאי ולא גיאוגרפי.
אבל כבר שילמתי לפסיכו'...עשיתי טעות או שעדיף משהו אחד ביד מאשר כלום?
יש מה לעשות עם פסיכומטרי בחו"ל או שזה שווה ערך ללימודי ההנדסאי שלי (=כלום)?

olstyle

New member
תשובה כללית לשאלה כללית

אז ככה, שילמת על משהו מהחינוך הישראלי שלי הייתי אומר לך לעשותו, פרט לכך הפסיכו' לפחות מבחינתי היה השלב הראשון בחיי שהוכחתי לעצמי שאני מסוגל לשבת על התחת ולהגיע לתוצאות ולי זה היה חשוב.

אין לי מידע לגבי קבילות הפסיכו' מחוץ לארץ ישראל אבל בטח מישהו פה יוכל להרחיב על כך.

חוץ מזה, המצב בארץ לא כזה גרוע (הכל יחסי כמובן, למעשה כל העולם לא במצב מזהיר בתקופה האחרונה) והאוניברסיטאות בישראל מדורגות במקומות מאוד מכובדים בעולם במספר רב של תחומים, מה גם שהלימודים בארץ זולים משמעותית מרוב הארצות האחרות.

אפילו מדינות עם לימודים חינם לזרים יצריכו ממך לשלם שכר כזה אחר פר סימסטר והוכחות ליכולת כלכול עצמי גבוהה, וכמובן שכר דירה ומחיר המחייה ברוב המקרים גבוהה מבארץ, כמו כן לא בכל מקום תקבל אשרות עבודה מספקות.

אם נניח להבט הכלכלי, אני חושב שמגניב לצאת החוצה לעולם הגדול ולחוות חוויות אבל זה בהכרח לא חוויה פשוטה לרכוש שפה ותרבות, וכדאי שתחשוב לפחות על כיוון תעסוקתי ואיתו אף יגיע כיוון גאוגרפי, קיצור נשמע כאילו אתה צריך קצת זמן לחשוב.

דרך צלחה !

Prime Time

New member
דבר ראשון

אני בת :)
דבר שני, כשהתכוונתי למצב בארץ, לא התכוונתי למצב האקדמאי, אני מקווה שלא אשמע מתנשאת אבל התכוונתי יותר למנטליות הערסים, לממשלה, לתרבות (סתם לדוגמה, אני לא חושבת שבאיזשהו מקום מתוקן בעולם נהג אוטובוס יטרוק לי את הדלת בפנים כשאשאל אותו אם הוא מגיע לנקודה X!), לפשע..מצטערת אבל בתור אחת שבלבנון השנייה לא הסכימה להתפנות מהבית מרוב ציונות, במלחמה הבאה אני אהיה הראשונה לעוף מפה. מבחינתי הפצצה האיראנית היא רק המתת חסד. אני מסתכלת על ישראלים טיפוסים מהצד ופשוט נגעלת. אבל זה כבר נושא אחר...

אני מתכוונת לחסוך כסף במשך שנה, מקווה שעד אז יתגבש אצלי תחום וכיוון טיסה. ואז אני מקווה שאוכל לממן לימודים מעבר לגבולות. יש לי חברה שלומדת בקנדה, לה זה עולה כ-30K בשנה כולל הכל, אז אני נערכת לסכומים כאלה.

עניין השפה באמת מטריד, למרות שהבנתי שיש מכינות לאנגלית.
תודה רבה

הערה:

בהנחה שאת שוקלת ברצינות הגירה לטווח ארוך, ובמידה ולא עשית זאת עדיין, הייתי ממליץ לך מאד מאד להקדיש כבר עכשיו קצת זמן ומאמץ לעבודת הכנה - להיכנס לאתרי ההגירה של המדינות שאת שוקלת להגר אליהן ולהבין מהן הקריטריונים ומהן הדרישות, ואילו מקצועות נחוצים, וכן הלאה וכן הלאה. ככל שעושים את זה מוקדם יותר כך ייטב. זה יחסוך לך טעויות וזמן בהמשך.

olstyle

New member
בכיף

וסליחה, אני לרוב הולך על לשון זכר, אבל זהו אינו הרגל שאני מצדיק..

בכל אופן, אנגלית היא שפה קלה, וקליטה מאוד בעולם הבינלאומי של ימינו, העניין הוא כמו שאת אמרת בעצמך ששכר הלימוד במדינה דוברת אנגלית ( כלומר ארה"ב/קנדה, בריטניה, אוסטרליה ) מאוד יקר, בשנת עבודה ממוצעת ניתן לחסוך בעבודות סבירות כ 20k אם חיים בצורה

צנועה. שוב אני לא נכנס למצב הכלכלי כי כנראה שאת יודעת ומבינה את המצב הכלכלי שלך הרבה יותר טוב ממני ואולי באמת 30 אלף דולר לשנה זה לא כזה בעיה, ותכלס עם מספיק התעניינות ורצון אפשר גם למצוא מלגות בהרבה מקרים.

הישראלים שהם גם אני ואת אולי לא מושלמים, אבל גם לא בהכרח כאלה נוראים, כמו בכל אוכולוסיה יש ויש, ומי יודע אולי דווקא חו"ל ייתן לך קצת פרספקטיבה על כך. אגב אני לא בהכרח רואה דברים בצורה כלכך שונה ממך אבל זו אולי הייתה הסיבה שבגללה הייתי נשאר כדי לתקן.

אני אישית הייתי ממליץ דווקא על מדינה לא דוברת אנגלית גם בגלל שלמשל באירופה הלימודים לרוב יותר זולים וגם כי אפשר לרכוש ככה עוד שפה וזהו ייתרון בחיים מבחינה תעסוקתית, תרבותית וסתם כיף.

כך או כך תצטרכי למצוא את עצמך מבחינה מקצועית, לפני שתעשי את הצעד תתחילי בלחרוש את גוגל עם כל מקצוע שקופץ לך לראש, תבררי אם יש בו כסף אם יש בו עבודה ומה צריך כדי לרכוש אותו, הכי חשוב תנסי למצוא ולהכיר אנשים אשר עובדים במקצוע, אולי אפילו בארץ ספציפית אליה כבר תחשבי לעבור עד אז.

Prime Time

New member
לא נורא :)

כרגע ההוצאות היחידות שלי הן על דלק וסתם הנאות קטנות. אני באמת מנסה לחסוך כמו שיותר. אגב היא דיברה על 30K שקל..

דווקא הכיוון שלי הוא כן מדינה דוברת אנגלית (אוסטרליה,קנדה), עם כמה שאני מאוהבת באירופה, וויתרתי עליה מזמן רק מפני שהיא 80% מוסלמית ובכיוון להפוך ל100, למרות שכשחושבים על זה, יש לי משפחה באנגליה אז אולי אפשר להיעזר בהם

חשבתי על אדריכלות, משהו שהוא גם "הנדסי" וגם אומנותי. אני רק מקווה שאני מספיק יצירתית...

בכל אופן דרושה עוד הרבה עבודה לגיבוש סופי.

וחשבתי על משהו בקשר לפסיכו'- הוא במילא לא יוצא לי ממש מהכיס אלא מהפיקדון, ככה שהוא לא לגמרי בזבוז

d a p h n a

New member
כמה סטטיסטיקות:

אחוז המוסלמים בבריטניה: 3% מכלל האוכלוסיה.
אחוז המוסלמים בגרמניה: 4% מכלל האוכלוסיה.
אחוז המוסלמים בשוודיה - 5% מכלל האוכלוסיה.
אחוז המוסלמים בצרפת קצת יותר קשה לחישוב כי הממשלה הצרפתית לא אוספת סטטיסטיקות רשמיות על דת, אבל הנתונים נעים בין 4-8% מכלל האוכלוסיה.

במילים אחרות, השמועות על האסלאמיזציה של אירופה קצת מוגזמות.

d a p h n a

New member
והסבר קטן לגבי "השם כי נפוץ בבריטניה"

כשבודקים נתונים כמו "מה השם הכי נפוץ", צריך לקחת בחשבון מה רמת המגוון בשמות.

אם כל המוסלמים היו קוראים לילד שלהם מוחמד, וכל הלא-מוסלמים היו קוראים לילד שלהם בוב, והשם הנפוץ ביותר היה מוחמד, אז זה היה נתון משמעותי. אבל זה כמובן לא המצב.

במדינות דוברות אנגלית בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית ברמת המגוון של שמות. בעבר אחוז גבוה מאוד מהילדים היה מקבל את השמות הנפוצים ביותר. כיום, אחוז הילדים שמקבל שמות שנמצאים, נניח, ברשימת 10-20 השמות הנפוצים ביותר הרבה יותר נמוך, כי הורים נותנים מגוון הרבה יותר גדול של שמות, ולכן עבור כל שם שהוא יש אחוז מאוד קטן מהאוכלוסיה שמחזיק בו.

ככל הנראה (אני סתם משערת) שבקרב האוכלוסיה המוסלמית בבריטניה, יש פחות גיוון בשמות, ובמיוחד שמוחמד הוא שם שניתן לאחוז די גבוה מהילדים המוסלמים. בהתחשב בשני הנתונים הללו, המוסלמים לא צריכים להיות אחוז במיוחד גבוה מהאוכלוסיה כדי שמוחמד יהיה השם הנפוץ ביותר.

ניקח את הסטטיסטיקה שציינתי למעלה - 4% מאוכלוסיית בריטניה מוסלמית.
עכשיו, בואי נגיד (רק לשם ההסבר) שבקרב ה-96% שאינם מוסלמים, יש 50 שמות נפוצים, והשמות הללו מתחלקים שווה בשווה (אני יודעת שזה לא המצב, אבל אני מנסה להדגים נקודה). זה אומר שבכל שם שהוא (לא משנה איזה) מחזיקים קצת פחות מ-2 אחוזים מהאוכלוסיה.
עכשיו, בואי נניח שבקרב המוסלמים יש הרבה פחות מגוון בשמות, ולכן כ-50% מהבנים המוסלמים נקראים מוחמד, בעוד ש-50% נקראים משהו אחר. הנה, כבר הגעת למצב שבו 2% מהאוכלוסיה (50% מהמוסלמים) נקראים מוחמד, בעוד שקצת פחות מ-2% נקראים בכל שם שאינו מוחמד. והנה, הפלא ופלא, מוחמד הוא השם הנפוץ ביותר.

כמובן שהנתונים בדוגמה הזו מומצאים, אבל אני מביאה אותם כהסבר פשוט ללמה "השם הנפוץ ביותר" הוא לא מדד לכלום.

עוד סיבה שיעור הריבוי הטבעי אצל

אצל המוסלמים יותר גדול כך % התינוקות המוסלמים גדול מ% המוסלמים באוכלוסיה.

אור302

New member
זה תלוי מאוד כמובן כיצד מגדירים אסלאמיזציה

אם מדובר על דמוגרפיה אז ודאי שמדובר בהפרזה פראית. מאידך, לא צריך להיות רוב באוכלוסיה כדי להעניק לחברה, למדינה ואפילו למרחב שלה אופי כזה או אחר או לכל הפחות להשפיע על האופי הקיים הזה. וזה נכון בעיקר בדמוקרטיה, כפי שהדוגמה של ישראל מוכיחה היטב. זה נראה לי די מובן מאליו שבעידן הנוכחי ובמשטר דמוקרטי וליברלי למספרים כבר יש פחות חשיבות, לטוב ולרע.

האופי שהם נותנים למרחב האירופאי הוא די פשוט

קוראים לו "Kebab" (וגם "Doener" בגרמניה בעיקר). אבל אלה החילונים שמגיעים ממדינות מוסלמיות. הדתיים די מסתגרים.

ועוד סטטיסטיקה קטנה:

אחוז המוסלמים בישראל - 15-16%.
אחוז המוסלמים באוסטרליה -2.25%
(וחלקם נחמדים מאד)

ולגבי שכר לימוד: גם אני מרים גבה למשמע הנתון של 30,000 שקל לשנה לכיסוי לימודים ומחיה.

ayulli

New member
אני הייתי מרימה כובע (לאסוף תרומות)

בלי שכר לימוד, ובעיר עם יוקר מחייה לא גבוה במיוחד (מונטריאול), הסכום הנדרש הוא להערכתי לפחות כפול מזה (חדר בדירת שותפים וכו').

d a p h n a

New member
אני מאוד בספק שחברה שלך דיברה על הוצאה של

30K שקל לשנה ללימודים בקנדה, ובודאי לא "כולל הכל". אלא אם היא יושבת על מלגה מטורפת. 30K שקל לשנה זה בערך 7000 דולר אמריקאים לשנה. אין לי כוח עכשיו ללכת לבדוק מה שכר הלימוד באוניברסיטאות בקנדה, אבל למיטב ידיעתי ברובן או כולן שכר הלימוד עצמו משמעותית יותר גבוה מזה.
אבל מעבר לזה, רק המחייה בקנדה עולה משמעותית יותר מאשר 7000 דולר לשנה.

שכר הלימוד

idohatam

New member
במידה והיא היגרה עם ההורים שלה לקנדה

שכר לימוד של 4000-7000 דולר בשנה הוא הגיוני ביותר. אם היא גרה עם אם ההורים אין לה עוד הוצאות אז 30 אלף בשנה זה סכום הגיוני.
עבור סטודנטים בינ"ל להכפיל את הטווח פי 2 אלא אם הולכים על מקום ממש מחורבן.

Popeye23

New member
איפה חברה לומדת ?

אולי גם אני אלך לשם אם זה 30 אלף שקל... (ועוד הרבה אנשים אחרים).
יותר בכיוון ה30 אלף דולר אולי.

באירופה אין כל כך הרבה מוסלמים , וגם המעט שיש פה לא כאלה נוראים (לפחות אצלי בגרמניה) והם יותר טובים מחלק מהישראלים שיש בארץ.

אני במקומך לא הייתי הולך ללמוד בארה"ב \ אנגליה תואר ראשון - זה פשוט ביזבוז של כסף... אני באמת לא מבין איך אנשים משלמים כל כך הרבה על השכלה.
במקומך הייתי מכוון אולי על שוודיה אם אני לא טועה יש שם תוכניות לאדריכלות והנדסה גם באנגלית לתואר ראשון וזה די זול. (אבל יכול להיות שהתבלבלתי במדינה וזו מדינה קרובה).

למעלה