עצות שלי.
קודם כל, תשכחי מלמידה עצמית, תיקחי קורס (תנסי למצוא את הקורס הכי זול שיש, אם את רוצה תתחילי להתקשר לבתי ספר באזור מגורייך ותבקשי להצטרף לקורסים שמתקיימים שם ע"י מכונים קטנים. מהניסיון שלי, אפשר ללמוד את הכל לבד בבית ללא שום קורס אבל רק יחידי סגולה מסוגלים לכפות על עצמם כאלה לימודים אינטנסיביים בלי שאף אחד מכריח אותם ללמוד. אם את מאלה שלא זוכרים מתי הם לא הכינו ש"ב בפעם האחרונה, אז אולי את באמת מסוגלת ללמוד הכל לבד. אבל מניסיון, 98% (ובמיוחד אני), מתחילים לחפף ברגע שאף אחד לא יושב להם על הראש. דבר שני, כל הקורסים הם בערך אותו דבר ברמה, וגם אם יש הבדל קטן הוא לא שווה יותר אלפי שקלים. מסקנה, תיקחי את הקורס הכי זול שתמצאי, אבל שיהיה מאורגן היטב, ולא קורס חאפרים. המלצה ממש ממש חמה, בחודש ספטמבר, תקדישי 90% בזמן לימודיך לפסיכו´ ו10% לביה"ס. תביני, להיכשל במבחן בהיסטוריה, זה בערך פי ארבע פחות חמור מלטעות בשאלה בפסיכו´. הטעות הכי גדולה שאת יכולה לעשות, היא להגיד, "הלימודים יותר חשובים, לפסיכו´ אפשר לגשת בלי להתכונן יותר מדי". תאמיני לי, אני מצטער על כל דקה שהקדשתי לש"ב בחודש ספטמבר, כשיכולתי בזמן זה, ללמוד לפסיכו´ (למרות שקיבלתי ציון סביר בהחלט). אבל מה, אל תאשימי אותי בזילות הבי"ס, מאחר שאחרי הפסיכו´, את חייבת לקחת את עמך בידיים וללמוד את כל מה שהחמצת מתחילת השנה. דבר נוסף, אל תדחי את המבחן לדצמבר או אפריל, מאחר ולא תצליחי ללמוד כמו שצריך באמצע כל הבגרויות והמגנים. אי אפשר לשלב כמו שצריך לימודים בבי"ס ולימודים לפסיכו´, את חייבת להתמקד באחד מהם.