פסיכומטרי...

יוסי99

New member
לא רוצה

עשיתי פחות טעויות ממך .. - אתה לא רמה. העיקר שבכית.. תגיד לי אתה דפוק? בסדר גם אני קלטתי שעם קצת יותר ריכוז הייתי מרביץ 800 יפה ועגול, אבל מלכתחילה לא חשבתי שיהיה מבחן כ"כ קל ולא כיוונתי ל 800, אלא ל 720+ בערך..

eitan007

New member
אני אסביר לך.

אם היו אומרים לי לפני הקורס שזה מה שאני אקבל, לא הייתי מהסס. אבל, וזה חתיכת אבל, יחסית לאנשים שהיו איתי בקורס ועשו איתי ביחד אותם מבחני הכנה, הציון שלי לא היה גבוה... בכיתה שלנו מתוך 25 אנשים (עירוני ד´,ת"א, והיו שם 2 אנשים שהם היום בתלפיות), 7 (יותר מרבע!) עברו את ה-750, מתוכם 3!!!!, את ה-780. אז בוא נגיד שמתוך ה-7 שעברו את ה750, 2 הייתי עוקף במבחני ההכנה באופן קבוע. תוסיף לזה, שפיספסתי שתי שאלות באנגלית, ואת העובדה, שלא היה לי שולחן ועשיתי את הפסיכו´ על כיסא סטודנט מסריח, כשאני מסובב את הראש כל שניה מברך ימין לברך שמאל (נתפס לי הצוואר לשבוע), כאשר רובם המכריע של חברי, עשו את הבחינה עם שולחן נורמלי. יום לפני הפסיכו´ עשיתי מבחן של המרכז הארצי והוצאתי 790. הכל מסתכם בסופו של עניין ברף הציפיות. אתה ציפית להוציא 720+ ואני ציפיתי ל-760-770. אתה יצאת שמח, אני הייתי מאוכזב. אבל אחרי שנה, אחרי שאני רואה כמה זה באמת לא משנה, אתה היית הרבה יותר חכם ממני. "איזהו הגיבור השמח בחלקו"

יוסי99

New member
זה לא "המאושר" ?

תשמע הכל תלוי במה שאתה מתכוון ללמוד - בשביל משפטים לא הזדקקתי ליותר מזה. מה גם שבגלל מדריכה מפגרת בקידום (תעשו את המבחן מיון בלי לנחש שאלות.. הוא לא קובע כלום.. כשכל שאר המדריכים אמרו תנחשו חופשי). בכל מקרה סחתן על הרמה - במועד שאני עשיתי, בשני התיכונים היותר נחשבים אצלנו, הכי גבוה היה 761-763, ו 748 (בכתה שלי, מה שמפתיע זה שהשניים עם ה 760+ לא עשו קורס בכלל..), וכל השאר היו פחות, ואני מדבר גם על אנשים מוכשרים בטירוף (10 אנשים בחמ"ן בשחקים, 2-3 התקבלו לתלפיות אבל אחד נפל ברעיון, ואחת (ההיא שהזכרתי בקשר לחכם אעלק עם הממוצע 115+ התקבלה אבל נדפקה קשות.. הודיעו לה שהיא התקבלה כשהיא כבר הייתה באמצע ההכשרה לחמ"ן בשחקים, והיא כבר לא רצתה לשנות..). בתכלס, חבל להשקיע מאמץ בשביל להגיד "היה לי ציון כזה וכזה", ולחברה שלי המלצתי לא לעשות קורס אלא לנסות קודם ללמוד לבד קצת ולגשת ולראות מה יהיה - זה מה שהיא עשתה, הוציאה 710 בערך, ואני לא מאמין שהיא תצטרך יותר מזה (אם כן, עושים קורס ומשפרים..) - חסכה לעצמה חודשיים לימודים, כסף על קורס וכו. מצד שני לזרקן כמוני זה היה הרגשה טובה לעקוף הרבה "גאונים קטנים", סתם בשביל להוכיח שאני לא מפגר עד כדי כך.. וזה גם אפשר לי להעביר את כתה יב´ בללכת לים וכאלה, אז זה השתלם..

יוסי99

New member
חסר לי משפט בהתחלה..

בקשר למדריכה - עשיתי קורס רגיל ולא "מתקדמים", ככה שלא הקדשתי יותר מדי מחשבה לאיך להוציא 800 אלא יותר איך לעבור את ה 700.

eitan007

New member
אההההההההה!!!!!!!!!!!

עשיתי עירבוביה משני פתגמים שונים. "איזהו העשיר, השמח בחלקו" "איזהו הגיבור....(לא זוכר), המודה בטעותו ? וישנו גם :איזהו החכם , הלמד מכל אדם) איזהו המכובד, המכבד את הבריות

יוסי99

New member
המ.. לא טוב בדברים האלה

יש גם משהו עם "כובש את יצרו" לדעתי (אולי הגיבור שלנו?)

eitan007

New member
תאמין לי או לא זה הולך ככה.

אתמול בלילה רבע שעה ניסיתי להיזכר איך זה הולך ובסוף נרדמתי בלי שהצלחתי. כשהתעוררתי, לפני 20 דקות , שלוש דקות לקח לי להיזכר על מה חשבתי לילה לפני, אבל איך שנזכרתי תוך עשירית שניה קפצה לי התשובה לראש. איך שנזכרתי במילים הראשונות "איזהו הגיבור"... ישר קפצו לי "הכובש את יצרו" (מה העניינים, חכם בעאלק, הכל בסדר אח שלי ?). צדקת, וכל הכבוד. אבל הצחיק אותי איך שמת לב שמשהו לא בסדר בפתגם (אמרת שזה "מאושר" במקום "שמח") ולא שמת לב שהפתגם עצמו פגום מבחינה הגיונית. ד"א, כל אלה פתגמי חז"ל.

יוסי99

New member
דווקא כן שמתי לב

שהפתגם שלך לא הגיוני - שלי דווקא היה הגיוני פחות או יותר "איזהו המאושר השמח בחלקו", מאושר במקום גיבור ולא במקום שמח.. זה לא ממש הסתדר לי גם, אבל אמרתי ננסה... ואז כבר בשני, למרות שידעתי שזה הגיבור, כבר ערערת לי את הבטחון.. :) כמובן שזה פתגמי חז"ל.

eitan007

New member
אהההה...

כשכתבת המאושר, חשבתי שהתכוונת לכתוב את זה כך. "איזהו העשיר המאושר בחלקו". ואז זה ממשיך להיות לא הגיוני. עכשיו הבנתי למה התכוונת.

SivanGn

New member
איתן צודק

קודם כל, אם אין לך מספיק משמעת עצמית - להכריח את עצמך לשבת וללמוד קחי קורס. הבעיה בקורס היא שזה גוזל עוד זמן נסיעות וכו´ ויש אנשים שזה מלחיץ אותם כי בקורס נותנים המון ש"ב ולא מספיקים את הכל. אני לא לקחתי קורס ומהשוואה עם כאלה שכן עשו - הם השקיעו פחות ממני בגלל שהם לקחו קורס. בקיצור, קרוס או לא, את חייבת להשקיע בלימודים לפסיכו´. עדיף לך לעשות את הפסיכומטרי הקרוב. חודשיים יכולים להספיק (לי לפחות זה הספיק).בחודש של החופש את יכולה להספיק די הרבה ובנוסף, ספטמבר זה חודש של חגים כך שלא יהיו הרבה לימודים בבי"ס.

H20

New member
דעתי המשוחדת

1. קחי קורס, ולו בשביל ההרגשה שעשית את המקסימום כדי להתכונן לבחינה.גם אם הקורס לא מדהים ברמתו, זה יותר טוב מכלום. 2. ברוב בתי הספר התיכוניים נערך קורס בחודשים אוגוסט-ספטמבר. הקורס לא יקר, סביר ברמתו, והם מתחשבים ולא מעמיסים יותר מדי שיעורים בתקופת הלימודים. אם יש קורס כזה בביה"ס שקרוב לבית שלך, לא תבזבזי הרבה זמן בנסיעות. 3. אפשר בהחלט להתכונן לבחינה בפחות מחודשיים, ולקבל ציונים טובים.

atudaman10

New member
בקשר לפסיכומטרי

קראתי את ההודעות של חלקכם בנוגע לפסיכומטרי ושמתי לב לעובדה המצערת שכולכם ממליצים על קורס פסיכומטרי (אמנם יש הסתייגויות אבל בגדול אתם בעד קורס). תראו, הפעם הראשונה ששמעתי על המבחן הזה היתה אי-שם בכיתה י´ וסתם בשביל ההתנסות עשיתי אחד מהמבחנים של המרכז הארצי. מכיוון שהציון היה סביר החלטתי שבעתיד אני אגש לפסיכומטרי לבד, ללא קורס. אחרי בערך שנה הגיעו החבר´ה מלחמן(נדמה לי) לבי"ס ופשוט כולם נרשמו לקורס. ההתנהגות הזאת היא ממש תופעת העדר - לקחת קורס לפסיכומטרי זה כמו לקחת מורה פרטי לפני מבחן בגרות - יש 10% שצריכים את זה, וזה יכול לנבוע ממספר סיבות: חוסר יכולת להתרכז, צורך ביחס אישי, רצון ללמוד בקבוצה וכו´, אבל בגדול אין שום סיבה שהאדם הממוצע יקח קורס לפסיכומטרי. אני חושב שאנשים לוקחים קורסים בגלל שהם פוחדים מה יקרה אם... הרי כולם הולכים... לא שווה לי להסתכן בשביל 1000 ש"ח... וכו´ לא נראה לי הגיוני שמישהו צריך שיסבירו לו איך פותרים את התרגילים הדפוקים במתמטיקה שנותנים בפסיכומטרי, הרי התרגילים קלים, שם המשחק הוא הזמן - וכדי להתגבר על הבעייה הזאת צריך לתרגל ולתרגל עוד. בקיצור, אם מישהו שואל לדעתי אני ממליץ לו לברוח מ"מכוני ההכנה" כמו מאש - הניסיון האישי שלי מלמד שמי שהלך לקורס קיבל ציון יותר נמוך ממה שהיה מקבל לולא הלך לקורס (אני מניח שהסיבה לכך היא שבמסגרת קורס אתה לומד בתוכנית שלא מתאימה לך ב - 100%, בעוד שכאשר אתה מתכונן לבד זה נעשה בצורה שתתאים לך במדויק). דרך אגב, חודשיים זה זמן מספיק בהחלט להתכונן לבחינה!

Mase

New member
תגובה

אני עשיתי פסיכומטרי בספטמבר 2001 (תחילת י"ב). עשיתי קורס של אנקורי (חודש וחצי- מתחילת אוגוסט עד אמצע ספטמבר) דרך הבי"ס שלי והוצאתי 710 (פעם ראשונה ואחרונה שעשיתי פסיכומטרי) אני אישית ממליץ לך לקחת קורס, אלא אם יש לך כוח לחרוש לבד. חודשיים זה מספיק זמן להתכונן לפסיכומטרי אם את יודעת מה את עושה. שיהיה לך בהצלחה

אני לא מסכים

למדתי שבועיים וחצי לא בלחץ ולא חרשנות, עם הספרים של קידום - בלי קורס ובלי נעליים והוצאתי 700, אפילו לא למדתי את המילון הענק. לא צריך קורס ולא צריך לשתף פעולה עם בתי הספר שעושים את הקורסים ושיחד עם המרכז הארצי לבחינות והערכה הופכים את המבחן הזה למבחן שבודק ידע ולא יכולת . החתול

Aphophis

New member
המבחן לא בודק כלום בכל מקרה

זה מבחן טיפשי שלא נותן כלום, צריך לבטל אותו לגמרי ולחזור לשיטה של בחינות כניסה.

H20

New member
תחשוב שוב

-מבחן פסיכומטרי אתה יכול לעשות במועד שנוח לך- בזמן ביה"ס, הצבא, לפני האוניברסיטה...והתוצאה תקפה לשבע שנים. ויש מספר מועדים בשנה. מבחן כניסה אני מניחה שהיה אפשר לעשות רק סמוך לתחילת הלימודים (ומה עם מי שבדיוק אז בצבא/בחו"ל/מסיבה אחרת לא יכול להתכונן או להגיע לבחינה? עליו לפספס שנת לימודים? ). -בחינת כניסה היא נפרדת לכל מוסד לימודים ואולי אף פקולטה. תאר לך שהיית צריך להיבחן בחמש-שש בחינות כניסה שונות? - לדעתי, הפסיכומטרי כן נותן משהו. למשל, בפרק האנגלית נבדק אוצר מלים והבנת הנקרא. בפרק העברית בודקים חשיבה לוגית.

Aphophis

New member
ממש לא מסכים

אם אני הולך ללמוד פיזיקה זה לגמרי לא משנה אם יש לי 150 או 90 בחלק המילולי, ואפילו לא בחלק החשבוני, מכיוון שהם לא מצביעים על רמה אלא רק על "יכולת" זה שטות מוחלטת. לכל מקצוע באוניברסיטה יש דרישות בסיסיות שצריך לבדוק בהתאם למקצוע ולכך עדיף לעשות בחינת כניסה. בכלל אני לא רואה שום הישג של השיטות ה"ליברליות" בחינוך שאולי מדברות על שוויון וחינוך טוב יותר אבל נכשלות בביצוע. השיטות הישנות הוכיחו את עצמן ואני חושב שצריך לחזור אליהן.

H20

New member
גישה שונה לעניין

קודם כל,אני חושבת שגם פיזיקאי (ובעצם, כל אחד) חייב לדעת להתבטא באופן מילולי. חוץ מזה, החלק המילולי בודק בעיקר חשיבה לוגית, שתסכים אתי שחשובה ברוב המקצועות, ולא רק אוצר מלים. ואני מסכימה אתך ששיטות ליברליות בחינוך לא משיגות שום דבר, פרט להורדת הרמה.

Aphophis

New member
שוב, זה לא משצריך לבדוק

הלימוד צריך להתחיל מרמה מסויימת, והמבחנים צריכים להגיד האם הבן-אדם נמצא ברמה הזאת או לא. ככלל השיטה גם צריכה להוריד את כמות האקדמאים, כי אם אני זוכר נכון אז בישראל יש את אחד האחוזים הגדולים ביותר של בוגרי אוניברסיטאות ביחס לאוכ´, לכן צריך להפוך את האוני´ למקום שקשה יותר להגיע אליו.

למעלה