פסיכומטרי בתיכון

BanjoKazooie

New member
פסיכומטרי בתיכון

באו אלינו מקידום בבצפר ופירסמו את עצמם והמליצו לי לעשות פסיכומטרי כבר עכשיו באוקטובר ולקראת סוף החופש אני אלמד בקורס שלהם ואז אעשה פסיכומטרי באוקטובר... (אני בכיתה יא') כדאי או לא? אני מאוד רוצה להשיג כבר פסיכומטרי אבל השאלה אם כדאי עכשיו...

כן !!!

אני בטור מישהוא שעשה (אני י"ב עכשיו) כדי מאוד. הרבה שיגיבו עכשיו (ותאמין לי יגיבו הרבה), יגידו שעדיף לא לעשות כי זה סתם קשה ולא תוציא את המקסימום , ומלא כאלה. לדעתי האישית , תעשה עכשיו , אין זמן אחר כך , אף פעם לא יהיא , זה הזמן המושלם , עכשיו אתה חם על מתמטיקה ,יודע טוב אנגלית . מילולי צריך ללמוד וזהו, סתם מילים מפגרות בקיצור בהצלחה לך

h i l a d i

New member
הנה באים ההרבה - לא ממליצה

אבל עם זאת לא קובעת לחלוטין כמו שעשה אופסי... תראה - בסופו של דבר זו החלטה שלך! אתה צריך לעשות עם עצמך חשבון נפש : האם אתה יודע לחרוש ולשבת על התחת 80 שעות ביום (בלי הגזמה - אין לך מושג כמה היממה מתקצרת פלאים כשצריך ללמוד לפסיכומטרי)? האם המתמטיקה באה לך בצ'יק צ'אק - זאת אומרת שאתה רואה תרגיל והתשובה קופצת מיד לראש? האם יש לך אנגלית טובה? האם אתה חושב על עתודה? אם התשובה לשאלה האחרונה היא "לא" - כדאי לך לשקול ברצינות לוותר על העניין - אף אחד לא יכול לחלוק עליי שהקורס של התיכון לא משתווה לקורס המלא (הרי אתה לא באמת חושב שנותנים לך את הקורס ב1000 שקל במקום ב5000 מתוך מחווה לאנושות) - ולא משנה כמה תשקיע - קשה לעשות בגרויות ופסיכומטרי יחד (חוץ מכיתות מחוננים ואנשים עם יכולת שכלית גבוהה במיוחד הציונים של תלמידי תיכון בפסיכומטרי הם ממש נמוכים ובטח שלא ממצים את הפוטנציאל שלהם). למה אתה רוצה להשיג כבר פסיכומטרי? למה למהר? יש לך זמן - אחרי הצבא יהיה לך זמן - הפסיכומטרי זה עניין של 3 חודשים גג - אני בטוחה תוכל למצוא את הזמן הזה אחרי השחרור (או בתקופה לפני הצבא כמו שאני עשיתי) - אבל בזמן התיכון - הזמן הוא מצרך יקר - אל תבזבז אותו על פסיכומטרי. לדעתי הסיבה היחידה לעשות פסיכומטרי בזמן התיכון היא אם אתה רוצה עתודה - אחרת - וותר על העניין - אין לך לאן למהר...

BanjoKazooie

New member
לגבי הדברים שרשמת

אני ב5 יחידות מתמטיקה פיזיקה מחשבים ואנגלית.. ובאנגלית הייתי בחטיבה 3 שנים בדוברי אנגלית ובכיתה י' התקבלתי לדוברי אנגלית ופרשתי כי לא היה לי כוח ללמוד עד 4 כל יום בגלל זה... והלכתי ל5 חשבתי על עתודה/תלפיות.. האם לעתודה צריך פסיכומטרי חובה? והאם גם לתלפיות?

חייב פסיכומטרי לעתודה

לתלפיות אני די בטוח שלא חייב, אבל לא ב100%. בכל מקרה, אם אתה מחליט שאתה רוצה, ישר תתחיל ללמוד מילים ממילון (אפילו לפני שהקורס התחיל) שהם יחלקו לך אחרי שתשלם, כי האוצר מילים זה פשוט סיוט.

UrbanDK

New member
לא צריףך פסיכו' לתלפיות או לשום דבר

אחר בצבא, מלבד עתודה.

h i l a d i

New member
המממ

לתפלפיות לא צריך פסיכומטרי - וזה ב100%! אבל אם תרצה להוציא פשטור לשיעורי אנגלית (בתלפיות) תצטרך מבחן אמיר... לעתודה צריך פסיכומטרי. אם אתה מהאנשים שהצבא מקבל לתלפיות - אתה תוציא 690+ בפסיכומטרי בלי ללמוד... אז אולי לא כדאי לך לבזבז גם את ה1000 שקל על קורס וכן מומלץ לעשות עכשיו אם אתה רוצה עתודה - יותר נכון - אם אתה רוצה עתודה אתה חייב לעשות עכשיו פסיכומטרי - אבל אני ממליצה על קורס מלא ולא על זה של התיכון - אם עושים עושים כמו שצריך.

ofir14

New member
איזה שטויות הילה...

שום דבר אישי להפך (אני זוכר לך את העזרה :) ושוב תודה
) אבל אני אותרתי לתלפיות ובלי ללמוד קיבלתי...כל פעם ציון אחר... הכי נמוך 600. צריך להשקיע משהו בשביל להצליח. זה עניין של אופי ומאוד אינדיבידואלי.

h i l a d i

New member
לא התכוונתי לכאלה ש"מאותרים"

גם אני "אותרתי" - התכוונתי לאלה שממש מתקבלים לזה... תסתכל על המבחנים הראשונים שיש בתלפיות - הרי בשביל לעבור אותם צריך להיות ממש זריז - מה יש שם - 6 דקות ל30 שאלות... אומנם לא צריך לסיים הכל אבל אלה שעוברים הם אלה שמספיקים כמה שיותר - הזריזים ביותר...

ofir14

New member
אה לא יודע אני לא הייתי שם.

קיבלתי את הזימון וזרקתי אותו לפח כי הייתי נעול על קרבי\סיירות\טייס...בסוף גיליתי שהרופא ריאות שבדק אותי בתל השומר והבטיח לי פרופיל 97 תיחמן אותי ונתן לי 72.... עד היום אני מקלל אותו.. נו, "התפשרתי" על קורס פקחי טיסה. צוחק.

ofir14

New member
ודרך אגב...

אם השאלות שם הן שאלות בסגנון פסיכוטכני או ידע כללי, אז זה עניין של שכל ומהירות מחשבה, אין צורך בידע מוקדם כלשהו אלא מחשבה מהירה. בפסיכו' לעומת זאת יש כל מיני קטעים שדורשים לשבת על התחת לתרגל ולהבין.

h i l a d i

New member
שם הם משלבים את שניהם

אבל הרבה הרבה יותר קשה... המתמ' והפיסיקה מאוד קשים... יש גם כל מיני חלקים שמזכירים את הפסיכומטרי או יותר נכון פסיכוטכני - אבל בשביל לעבור צריך גם להיות חכם מאוד (בלשון המעטה) וגם זריז מחשבה...

ofir14

New member
אז את מסכימה איתי...

שזה לא ממש תופס לגבי הפסיכומטרי? הכי חשוב בחיים להיות בנאדם. אתה יכול להשיג את כל מה שאתה רוצה בחיים ולהיות בנאדם נאחס שמרוכז אך ורק בעצמו. זה קורה לפעמים לחלק מהטייסים - בהשפעה פסיכולוגית ישירה של הקורס והחיים שלהם הם נהיים אנשים תחרותיים ואגו-מנייאקים (לא כולם, אני מכיר גם בחורים זהב!) שלא קל להסתדר איתם.

h i l a d i

New member
לא ממש

אני מכירה כמה אנשים שהתקבלו לתלפיות כולם גאונים מלידה שהוציאו ציונים גבוהים במיוחד בפסיכומטרי אחרי רפרוף של שעה וחצי ואולי גם עשו את המבחן של ערכת ההרשמה... אני מזכימה שצריך להיות בנאדם - הרבה מהשכבה שלי התקבלו לקורס טיס ולהגיד את האמת - אחד אחד אנשים מגעילים! לא האמנתי למשמע אוזני - בסופו של דבר האנשים האלה נהנים הכי הרבה בחיים כי הם דורכים על כולם ומשיגים מה שבא להם - אני לא אגיד לך שזה צודק או שאני עצמי מסוגלת להיות כזו - אבל זו המציאות - בני אדם טובים לא מסתדרים בעולם שלנו.

ofir14

New member
אנשים טובים מסתדרים...

ואני מכיר הרבה, אני חושב שאני בנאדם טוב. אולי לא מסתדרים עם אנשים לא משהו כמו אלה... אבל שורה תחתונה - השיגו את מה שבא להם בחיים - יופי להם! באמת אני מפרגן! שיהנו מזה ומהחיים, אבל הדרך שבה הם השיגו את ההישגים שלהם חשובה לא פחות וזה מפחית מערכם בעיניי. יש לי חבר, שנמצא בקורס כבר 3 חודש (ורצה שאני גם אעלה פרופיל ואבוא...) הוא סיפר לי שכולם חבר'ה על רמה, בין אם כאלה שלא סיימו תיכון - אבל יש שכל... או כאלה שחרשו כל חייהם, חבר'ה טובים אבל אוכלים אחד את השני, ברקודות. אם אין ברירה - מילא, אבל כאלה שדורסים ודופקים ומשדרים תחרותיות למשך כל הקורס, או יותר גרוע מתחברים לאנשים ודופקים אותם אני אישית לא הייתי סופר אותם... כי הכי חשוב בחיים זה להיות בנאדם ולעזור כשצריך. הוא בחור ממש טוב. אני מאמין שהוא יצליח. ושוב - אם הייתי מתעקש הייתי יכול להיות בקורס טייס עכשיו, ואני בחור טוב ובנאדם אמיתי שאוהב לעזור ועושה את זה מתוך שמחה, ואני נהנה בחיים ומסתדר בעולם תאמיני לי שאני לא מתלונן ומה שאני באמת רוצה אני משיג.

1234aaa

New member
לגבי קורס טיס את צודקת..

מסיימים את הקורס בסביבות ה10% אחוזים ואם אתה לא רוצה לנשור אתה חייב לקוות שיעיפו את חבר שלך.. אני לא יודע אם כולם חארות כמו שאמרת אבל באמת קיים שם אלמנט של תחרותיות. לדעתי בני אדם חברותיים מסתדרים הכי טוב. חברים זה הרבה יותר משמעותי\חשוב משכל ,א' זה חרא להיות לבד! לא משנה כמה אתה מוכשר\עשיר וואטאבר ,אם אתה לבד אתה לא תהיה מאושר. ב.למי שיש הרבה חברים טובים מסתדר טוב. גם אם הוא לא הכי טוב במשהו תמיד יש לו איזה חבר שיעזור לו.. אם אתה לבד : אתה חייב להיות מעולה בהכל ואין אנשים כאלה..

michal segal

New member
אל תעשי

מכירה 3 אנשים שעשו פסיכומטרי בתיכון והם חכמים(!) וקיבלו ציונים נמוכים וניגשים עודפעם ( 3 שנים אחרי). תתרכזו בבגרויות! לפסיכומטרי יש עוד זמן כשתחליתו מה אתם רוצים ללמוד ואולי בכלל יבטלו את השיטה המטופשת הזאת.

BanjoKazooie

New member
אבל זה באוגוסט-ספטנמבר-אוקטובר

זה בכלל לא נופל לי על הבגרויות אז מזה משנה... הבגרויות הם בסוף השנה הזאת ואני מרוכז בהן כמובן

למעלה