פסיכולוג

פסיכולוג

הפסיכולוג שהעליב אותי בגלל אהבתי למטפלת יצור שפל נאלח ומתועב, מפלצת ובכור שטן, ואני מקלל אותו שיאבד את עבודתו וימות ממחלה איומה ויצלה בגהנום לנצח וימח שמו. איך מרשים לאדם נורא כזה לטפל במישהו?

פגוע ??? כועס ??? מה קרה ???

למרות שאני מעדיף שלא לענות בשבת, המצוקה מהכתוב קשה ואתה מוזמן לפנותב כתיבה, במסר או אפילו בטלפון , וסליחה על החריגה ומתן המספר טלפון שלי אני יכול ללתת את הקו של "ידע והקרה" ואז גם כך הוא יגיע אלי, אז ברשותכם, ושוב סליחה אני נותן את הנייד שלי 0544970873 ותשתף אותי במה קרה. נראה מתשובתך שאתה פגוע ובשביל זה קיימת מערכת התמיכה של העמותות. תרגיל חופשי הערב עד 1:00 או מחר מהבוקר. אל תישאר עם הכאב. אנחנו ובכלל זה אני כאן בשביל לעזור גיל

b a r b a i m a

New member
אדם אוהב וחושב-אני בדעה של גיל

אם אתה זקוק לאוזן קשבת... גם אני פה.

שריתילה

New member
ואותי מעניין ממה נעלבת

אני לא ממש הבנתי. מטפלים לפעמים נוהגים לשקף התנהגות מסויימת, ולעיתים קצת קשה לנו לקבל שיקוף מסויים כזה או אחר. אם תחזור לכאן, ותוכל לשתף, מעניין מה היו המילים שאמר לך המטפל בדיוק, שגרמו לך להיפגע עד כדי כך. נשמע המון כעס בקולך. מקווה שמאז הצהריים, יכולת אולי לראות את הדברים בצורה פרופורציונאלית ולתת להם משקל אחר. בהצלחה. שרית.

תגובה

המטפל שלי לעג למערכות היחסים שלי עם אנשים כי אהבתי את המטפלת ונסיתי ליצור אתה קשר. הוא הציג אותי כרודף נשים וסוטה חסר רגשות לאנשים, אמר לי לא ליצור קשרים עם אנשים שאני רוצה להיות אתם בקשר, רמז שאני יוצר את קשרי מסבות לא רגשיות ולא עמוקות למשל שאני מתגאה בכך שאבי פרופסור ויצר רשת אסוציאציות מעליבה למשל בכך שהשוה את הורי לג'וקים. המשפטים שהכי העליבו אותי מדבריו: תמצא לך בחורה בגיל שלך וברמה שלך, אם מישהי אמרה לך שיש לה חבר אתה לא מדבר אתה.

התעללות נפשית

הוא אמר לי: תמצא לך בחורה בגיל שלך וברמה שלך, אם מישהי אמרה לך שיש לה בן-זוג אתה לא מדבר אתה, אם הקשר ככה אתה לא אמור לנסות לקרבו שיהיה ככה, כל האנשים בעולם יודעים שלא זה לא ורק בשבילך זה אולי כן להמשיך לנסות, אתה כל כך עסוק עם מה שאתה רוצה להגיד שאתה לא מבין שלא רוצים לשמוע, שאל אם אני חושב שאני חכם ואם אני חושב שהורי חנכו אותי, רמז שאני יוצר קשרים כי אני חושב שאני גאון כי אבי פרופסור, דבר בכונה על גוקים ואחר-כך על הורי, נסה לבדוק בשטות פסיכולוגיות אם שכבתי עם הבחורות שיצאתי אתן ופתח את הדלת להראות לפקידות איך ישפיע עלי בטפול אחרי שהכניסני למצב מוחי קשה. באחת הפגישות אמר שעלי לקבל מה שהמעבידה אומרת על דעותיה באמנות כי היא יודעת יותר ממני ולכן יותר חכמה ממני. כשהערתי לו על התנהגותו ובקשתי שיפסיק, אמר לי: אני לא מבין על מה אתה מדבר, מה אנחנו לא נתנו לך ואתה עוד בא בתלונות, אתה צריך להגיד לי כשזה קורה ולא אחר-כך, גם אם לא נעים לך אתה צריך להתגבר כדי ללמוד להתנהג כדי שיהיו לך יותר חברים. בפגישה האחרונה ספרתי לו ששלחתי מכתב ומתנה לנחם חברה שאחיה מת, ובמקום להשתתף שאל: אתה מוכן לקבל את זה שבחורה לא רוצה להיות אתך בקשר? ואמר שיצרתי קשר כדי שיחשבו עלי דברים טובים ושלא חשוב שמת כי הרבה אנשים מתים, ובסוף אמר אתה לא צריך לעזור לאנשים ולא צריך לטפל בהם. בתקופה שלפני-כן הערתי בדרך-אגב בטפול על המטפלת שאהבתי, וענה במבט רציני ומפחיד שאני לא צריך אותה כי יש לי עבודה, ואחר-כך עבר ועשה לי מבטים מפחידים כשדברתי אתה, ופעם התקשר אלי לברך את העובדת הסוציאלית על חתונתה וליצור רושם שהוא מחבב אותי, ואחר-כך כשהסתכלתי בו עשה מבט נגעל, ואחר-כך דבר על המטפלת ושאלני איך אני מסתדר אתה, וכשנכנסה דבר אתה ועשה לי פרופיל רציני ומפחיד. הוא נסה לבדוק בשטות פסיכולוגיות אם שכבתי עם בחורות, למשל שאל אותי אם אני עושה היטב את התורנויות "בלילות", וכשאמרתי שאיני עושה תורנויות בלילות עשה מבט מאוכזב. ימח שמו, נוגעים לאדם בנקודה רגישה והופך למפלצת.

שריתילה

New member
"דעתי על החיים: יפים. "

כך אתה מסיים את הסקר על עצמך. ייקח לי ימים שלימים לקרוא את הדברים הכל כך יפים, שעברתי עליהם לצערי בחטף, כדי להכיר ולו במעט את האיש מאחורי המילים שנשמעות כפגיעה כל כך חריפה וחזקה. נראה שיש איזה ריקוד מאוד לא בריא בינך לבין הפסיכולוג. אחד מזין שם את השני בתחושות מאוד לא חיוביות, כמובן זאת לפי מה שאתה מספר. ישנם כל כך הרבה פסיכולוגים וכל כך הרבה מטפלים במדינת ישראל, אין שום בעיה לומר למטפל מסויים: אני חושב שמיצינו. לא טוב לי כאן, לפתוח את זה לומר אולי למה, אבל אז כמובן תצטרך להקשיב למסקנות שיש לו לומר, שלא בהכרח יהיו נכונות ומתאימות לתחושות שלך. אינני יודעת מי זו המטפלת, אבל המטפלת היא החלום שלך, והגעגוע שלך הכל כך חזק, כפי שקראתי מדבריך. אין שום צורך לעבור "התעללות נפשית" כדבריך. עזוב אותו. אם לא טוב לך איתו, יש המון מטפלים אחרים. ואם אתה צריך המלצות, בשמחה יש מקומות שיש להם רשימה והמלצות של פסיכולוגים ועוד. אין צורך להיות במחיצת אדם שנוא. כך אתה כותב עליו. עזוב אותו. ואם אתה לא יכול לעזוב אותו. אתה חייב לשאול את עצמך מדוע... אתה נשמע אדם מרתק ומעניין, נראה גם שאתה אוהב לכתוב וידוע לכל שהכתיבה היא תרפיה מדהימה. כמי שסובלת מADHD... קצת קשה לי לקרוא את הדברים כשהם בלי נקודות ופסיקים, לכן מן הסתם אקרא שוב ושוב מה שכתבת, ואולי גם את מה שלא כתבת... ובינתיים שולחת לך
שבת שלום יהודה שרית.

תגובה

קבלתי שכל לעזבו רק בסוף. עד אז התקשיתי לעזבו כי כפסיכולוג היה גאון, ורק חבל שכאדם התגלה ככל-כך רע וטפש. בהתחלת הטפול נראה לי נחמד וחכם, אבל כשנגעתי לו בנקודה רגישה - ערוב בין צד אישי ומקצועי, חשף את כל המפלצת האיומה שבתוכו.

שריתילה

New member
מכיר את האתר "פסיכולוגיה עברית"?

רחב ונרחב, מלא פורומים, גם עם מטפלים ועל מטפלים. מקום שאפשר לדבר ולקבל תשובות מאוד מקצועיות... אפשר לשאול גם על איגוד הפסיכולוגים. מאחר ויש לך כושר התבטאות נפלא, אולי מישהו צריך לדעת מה קרה שם, והאם גובל הדבר וישנה גם בעיה אתית. חשוב לא לוותר על דברים שאתה מאמין בהם. שיהיה לך בהצלחה עם פסיכולוג חדש. שרית.

galite41

New member
תשובה ליהודה "אדם אוהב וחושב"

הי יהודה, תגיד, האם שאלת את עצמך, אולי הפסיכולוג אוהב בעצמו את המטפלת? כתבת שנגעת לו בנקודה רגישה, אז אולי הנקודה הרגישה שלו היא המטפלת??? מה דעתך? גלית

תגובה

זו שאלה מענינת. כמה פעמים אמר לי שמנסה ללמדני להזהר מאנשים רעים, ורציתי לשאלו אם התכון לאנשים מסוימים ורמז שהמטפלת רעה. אני משתתף באתר פסיכולוגיה עברית וכתבתי שם הרבה על אהבתי למטפלת ובקשתי תמיכה, ויצא שקצת הטרדתי שם עם זה ולא רוצים יותר לשמוע. כתבתי עליה בעוד מקומות באינטרנט.

zivadina

New member
אין ביכולתנו לתת מענה לבעיתך, יהודה

זהו פורום להורים של ילדים עם הפרעות קשב, ומנהלי הפורום אינם פסיכולוגים בהכשרתם. נראה כי בעייתך דורשת טיפול פנים אל פנים, ולא ייעוץ וירטואלי של חובבנים. אני מבקשת ממך להפנות את בעייתך למקומות בהם תקבל ייעוץ מקצועי הולם. בהצלחה!

למעלה