פסטישבט!

פסטישבט!

לכולם פה יש פסטישבט (או איך שקוראים לזה אצלכם???) ספרו איך זה הולך אצלכם... אם יש נושא או לא, אם מחברים שירים על מנגינה קיימת, או שפשוט שרים שיר אמיתי, מתי יש את ה"פסטי", אם זו תחרות בין השבטים... חוויות, וסתם
כל מה שעולה לכם בראש. לנו עוד מעט יש את הפסטישקמה ואתם לא יודעים איזה נושא מפגר בחרו... אאהם! תחזיקו חזק!!! סרטי בוקרס...!! כן, כן, זה מה שקורה לשבט שלנו כשאני לא באה לישיבות שכב"ג
! נועה.

omer231

New member
פסטיחן! להסתכל!

בשבט רמת חן מלך יש כל שנה שבוע אחרי פורים פסטיחן שזה מחרוזת של שירים שכל שיכבה מכנה ויש תחרות בין השכבות

עומר../images/Emo70.gif

אגב, המחרוזת של השירים היא בנושא מסויים נגיד ממתקים או שמש או כל שיר שיש בו מלה מסויימת (יא' עשו השנה מחרוזת נה נה נה ו-לה לה לה)

אמממ אצלנו..

אין נושא! וזה תחרות זה כזה מגניב!!! השנה זה פעם שנייה שעושים ואצלנו קוראי לזה פסטיפינק (פינק כי הצבע של השבט שלנו הוא ורוד ) והוא עוד שבועיים שלול ככה ב-31

פרה גאה

New member
הפסטישבט שלנו!

שיראיתנו (השם הכי שולט!) יש נושא בנתיים היו רק שלושה שנה ראשונה זמנים/תקופות (גדוד סער- ימי הביניים-אני זוכרת את השיר שלנו מאז) שנה שניה הנושא היה רק בישראל (גדוד סער- כולם מדברים על שלום אף אחד לא מדבר על צדק <שם לא ברור..> ואני זוכרת גם את השיר של זה... וזה לא של השיר של מוקי) והשנה הנושא היה גלגל החיים ואנחנו קיבלנו נושא טוב אבל במקום לקרוא לו גיל ההתבגרות או משו בסגנון קראו לזה המורדים (בעעע) מה לעשות שיש לנו מרכזת צעירה מושפעת... בכל מקרה למזלי זה לא היה בכלל קשור לסידרה אצלנו זאת לא תחרות והשנה היו מלא מלא פאשלות חחח לא נורא ממש נהנתי (למרות שבכיתי)

לנו היה ממזמן וקראו לזה הדרן

וביום שבת אני וחברות שלי נוסעת לכוכב יאיר כי יש להם את השירצור, אם אני לא טועה בשם

פרה גאה

New member
את לא טועה

גם אני הייתי אמורה ליסוע אבל כנראה שלא... בסי"ס את היית בגדוד תן חיוך הכל לטובה נכון? היו איתי באחווה מהדר ניצן ונועה והיתה גם מישהי מהדר שנתנה לי ולנעה שמפו בחניון רקית בבוקר

המחסנאי

New member
שבט פולג

אצלנו יש 3 טקסים בשנה - פתיחת שנה, יום דרגה והיומולדת של השבט שהוא בשבת בעוד שבועיים. הפתיחת שנה הא לא משהו מיוחד, הוא בלי נושא ורק מציגים את כל הצוותים השונים וכל גדוד עושה ריקוד, נאומי טשטש (שחוזרים בכל טקס ובכל טקס אומרים אותו דבר) וזהו. יום דרגה זה כבר עם נושא שעליו בונים מסכת שמקשרת בין המעברי דרגה, תפאורה, וגם בונים את המבנים לפיה. עכשיו היומולדת זה הטקס ההכי מושקע. יש נושא שלפיו כל גדוד בוחר שיר מוכר, משנה לו את המילים שיתאימו ליומולדת של השבט וממציא ריקוד. המסכת גם קשורה לנושא. למשל שנה שעברה היו מחזות זמר, אז היה ספר בג'ונגל, מלך האריות, מרי פופינס ועוד כל מיני כאלה והחניכים מתלבשים בהתאם והמסכת הייתה כמה מפיקים מחפשים איזו הצגה תיהיה הלהיט הבא... השנה הולך להיות סגנונות מוזיקה. כל גדוד בוחר לו סגנון שונה ומתלבש כו שמתלבשים בהתאם לסגנון (נגיד אחד מגדודי ד' שעושים קאנטרי מתחפשים לבוקרים) והמסת השנה הולכת להיות טקס "הפולגראמי" והתפאורה תיראה כמו בטקס עצמו. זתומרת טקס משובח ביותר!

Alexis14

New member
פסטיבל חנוכה - שבט יונתן. |אישלג|

בכל חנוכה [ארממממ בד"כ] יש פסטיבל חנוכה, וזה הולך ככה: פעולה ראשונה, כל קבוצה ממציאה שיר ובסוף שרים את השירים [פלוס תנועות וכו'] לגדוד והמדריכים או הראשג"דים מחליטים. פעולה שנייה- הפסטיבל עצמו, כל גדוד מופיע עם השיר שנבחר ובסוף יש מנצחים. עכשיו ככה- כל שיר הוא על מנגינה מוכרת, והמילים שממציאים קשורים בדרך כלל לגדוד ולחנוכה. השירים שלנו- כיתה ה' [גדוד תבור], הקבוצה שלי ניצחה והופיעה! *על פי השיר הזה של הגלשן... 'מחוף בת-ים, עד הרצליה.... זה רק אני והלגשן שלי..'* "ביום שבת בבוקר, קמתי בשמחה. ידעתי שבארבע תהיה לי חגיגה... הלכתי אז לשבט, שבט יונתן... הדלקנו שם נרות, היה ממש פנאן! שוב הגיע חנוכה... הבטן מלאה... המשקל כבר מתפוצץ, בסופגניות אני חפץ... כאן בפסטיבל, פתאום לפתע- גדוד תבור חייב מהר דיאטה!" והיה לנו ריקוד שולת! כיתה ו' לא היה פסטיבל... כיתה ז', גדוד גליל *על פי 'בשמלה אדומה ושתי צמות'...* "סופגניה שמנמנה עם ריבה, ישבה בשבט, לבד, בודדה... ישבה ושאלה 'איפה?' 'איפה גדוד גליל? הוא הכי הכי אדיר! יש לי רק שמונה ימים למצוא אותו...' חנוכה ביונתן - כולם לבוא..." *מעבר לשיר 'בלבלי אותו'* "גללי אותו, כי גליל אדירים, גללי אותו, פסטיבל בצופים, גללי אותו, כמו שגיללת אותי- גדוד גליל - הגדוד בשבילי!" גם בה' וגם בז' זכינו בגדוד אבל לוזוכרת איזה מקום בשבט.

למעלה