פסטיבל הבירה השני

פסטיבל הבירה השני

מעבר לפירסום התאריכים (28-29 במאי) ושזה יהיה במרכז הצעירים, יש למישהו עוד פרטים?

Sharon K

New member
מה כבר שני?!

אחרי הבזיון של ה"פסטיבל" בירה הI, נראה לי מיותר לנסות שוב. לקחת 5 סוגי בירות (מרפיס, הייניקן, גולדסטאר, טובורג ועוד איזה משהו שעירבבו בין כולן) ולקרוא לזה פסטיבל בירה זה ממש מגוחך. במיוחד אחרי שרואים את פסטיבל הבירה במרכז.

fireman

New member
ושוב....כמה שאני מכיר אתכם

תמיד יבוא מי שימצא על מה להתלונן. עושים לך פסטיבל, נותנים לך סיבה לצאת מהבית, לבלות קצת, להנות קצת....אבל למה להגיד משהו טוב על זה? צריך להתלונן! זה יותר טוב תישאר בבית, אל תצא לשום מקום, לא תהנה משום דבר ותחזור להתלונן שמשעמם ואין כלום. את התלונות האלה לפחות אני אקבל בהבנה.

Reznik

New member
תפסיק להיות דון קישוט

ואל תנסה להלחם בתחנות רוח. זה האופי הישראלי, תמיד ימצאו על מה להתלונן ובמקום להזיז את התחת, רק יתלוננו עוד ועוד.

Superdror

New member
תפסיק להגיד לו להפסיק להיות דון קישוט.

אמנם, לא הייתי בפסטיבל הבירה בב"ש - אבל בתל אביב הייתי, לפני כמה שנים. עם כל הכבוד למרכז הצעירים, לבניין ה"ביזונטי" הזה, אמפי שמכבים את הרמקולים ב11 בלילה ורחבה מלאה בממתינים להכנס לערביקה, הוא לא מהווה שום אטרקציה ושום תחרותיות וכל מה שלא תעשה שם בתחום הבירה - לא יהיה ראוי להקרא "פסטיבל בירה". אם אני ארצה לטעום כמה בירות, בניהן מרפיס, הוגרדן, גינס, הייניקן וכו' - בשביל זה יש בלפאסט, יש מיראז', אינטרפול וכו'- ואני בטוח שמגוון הבירות שיהיו שם יהיה זהה לכל הפאבים הללו. בשביל שזה יהיה פסטיבל בירה עבורי, זה צריך להיות קצת יותר גדול, קצת יותר המוני, הרבה יותר אטרקטיבי . לדעתי האישית, במרכז הצעירים לא ניתן לעשות שום פסטיבל אטרקטיבי, את צעיר במול הם בקושי מצליחים לאכלס , וגם אז, קוטעים את הלהקות בגלל חוק עזר עירוני, Shove it up ur ass. פסטיבל צריך להיות כמו פסטיבל, כמה במות, רחבה גדולה, כמה סגנונות מוסיקה, אטרקציות מגוונות ולא רק בירות, להימשך אל תוך הלילה, שיהיה מעניין וכו'. צר לי, במרכז הצעירים זה כנראה לא יהיה מעניין. ושלא תחשוב, אני לא אפספס את זה השנה, למרות שאני בטוח, לצערי, שאני לא אחזור הביתה מוקדם ומולהב, עם כל הצער שבדבר!

Reznik

New member
לא אמרתי שהכל טוב והכל יפה

לא טענתי באף מקום שזה משתווה לפסטיבלים אחרים. אבל לפחות עושים משהו בבאר שבע. שזה הרבה יותר ממה שהיה לפני 4-5 שנים אני מקווה שעם הזמן המקום יתפתח והפסטיבלים יגדלו. אבל כן, בנוגע לחוקי עזר, אל תשכח שיש בתי מגורים באזור של המקום, ולכן יש חוקים שצריך לעמוד בהם.

Superdror

New member
בכל מקום יש בתים

בכל מקום יש בתי מלון, בכל מקום אנשים גרים. תירוץ דבילי, חוק עזר דבילי, שיוסיפו סייגים ויתנו צווים חריגים לאירועים מיוחדים. הביזיון של השנה שעברה(או לפני שנתיים?), צעיר במול, בסוף הטקס, הלהקה לא חוזרת לשיר - כי השעה 11 עברה. אם הפורום יכול להפעיל מוזיקה עד 5 לפנות בוקר ולתת לסאבים שלו להכות בשכונת נווה נוי עד אור הבוקר, אז שגם במרכז הצעירים ידעו לעשות את זה פעם ב-20 שנה, כשיש שם מיני אירוע משעשע עם 2 בירות. צר לי, אבל "לפחות עושים משהו" לא מרצה אותי. שיעשו כמו שצריך או שלא יעשו בכלל. אם אני רוצה לשתות בירה ברחוב ושיסגרו לי את הבאסטה ב11, אני מעדיף לשבת בפאב - שם לא סוגרים לי את הבאסטה מול הפרצוף בשעה שאני בדרך כלל רק מגיע הביתה מהעבודה, עם כל הכבוד. ובנימה זו, הבא נעודד את צמיחת ופריחת חיי הלילה והתרבות בב"ש

Reznik

New member
לא אמרתי שאתה טועה.

אני מסכים איתך, אבל לאנשים בפורום יש נטייה להתלונן על כל אירוע. ככה שזה מעיק.

Superdror

New member
מטבענו אנחנו אוהבים להתלונן.

ונכון, אולי זה מעיק לשמוע כל פעם את אותן התלונות, אבל מצד שני, טוב שאנשים מתלוננים ושאף אחד לא מקבל את הדברים כמובן מאליו. ולצערי, כל פעם זה אותו דבר, בעיריה שלנו, אולי באגף הצעירים שלנו, לא יודע איפה ולא מעניין אותי איפה - אבל הגעתי למסקנה שהם לא יודעים "להרים" שום אירוע כמו שצריך. מי שאומר שהיה מוצלח הם בדר"כ המארגנים עצמם. אני משלם ארנונה, אני משלם מיסים, אני משלם כסף. שלא יחסכו לי בתרבות ושלא יקפחו את הבילויים שלי בדיוק כפי שהם לא חוסכים ב-8945893530 פקחים שלהם שמסתובבים על אותו קילומטר רבוע מזורגג ליד הקניון ומחלקים דו"חות כמו פירורי חול ובודקים 8 פעם בשעה שהאיזי פארק שלי עדיין עובד ושלא חלפו שעתיים.

fireman

New member
גם לפני 15 שנה אנשים שילמו ארנונה

ואתה היית הולך לישון ב10 בלילה וכך גם אלו שהיו גדולים ממך וממני בכמה שנים..... גם הם שילמו ארנונה ושילמו דו"חות חניה ושילמו מיסים.... אז הם קיבלו זין ותסלחו לי על הביטוי היום יש מי שעושה ומנסה לעשות. אתה חושב שיש בעיה סדרתית ומהותית בארגון? אתה חושב שאתה מסוגל לתכנן ולעשות יותר טוב? תתקשר ללשכה של רוביק דנילוביץ', תקבע פגישה ותשפוך בפניו את אשר על ליבך, אני בטוח שהוא לא יסרב לפגוש אחת מתוך עשרות אלפי צעירים בעיר הזו שאכפת להם ורוצים לשנות ולעשות.... אבל למה שמישהו כאן באמת ירים את האצבע ויעשה וילך לומר את מה שיש לו לומר?....יותר קל לשלבת על הכסא בבית, לבכות כמו כוסית ולהביא לי את העצבים בכל פעם מחדש.

fireman

New member
תשמע....כשאני רואה תגובות כאלה של אנשים

זה ממש מרגיז אותי כי זה פשוט לא לעניין. אני לא יודע בן כמה מי שהעיר על כך אבל אני יודע שאני מכיר את העיר הזאת עוד מהימים שהאטרקציה היחידה בה היה השק"ם....רציני! וכשאני רואה איך העיר הזו שהייתה עיר שינה נטו, אפרורית מאובקת ומנומנמת הולכת ומתעוררת בחלוף השנים ובמיוחד ב4-5 שנים האחרונות והחבר'ה היותר צעירים בשיא חוצפתם עוד מעיזים לקטר על כך.... לפני 10-15 שנים היה בבאר שבע פורום, רק פורום, אחר כך היה הפאנצ'ליין ז"ל והיו הפסיכודאלי והיו עוד כמה מועדונים שנפתחו ונסגרו חדשות לבקרים....תרבות הבילוי שהלכה והתפתחה בעיר הזו דישדשה לה במים הרדודים, זה היה שברירי מאוד והיה נראה ובאמת זה קרה בפועל, באיזשהו שלב, הכל נסגר, הכל התרסק ותרבות הבילוי המקרטעת הייתה על סף מוות כואב. בכמה השנים האחרונות יש התעוררות חיובית בכל נושא התרבות וחיי הלילה של העיר שאני זוקף לזכותו של רוביק דנילוביץ' שבניגוד לרבים וקודמים לפניו בתפקיד סגן ראש העיר לא היה ממש אכפת מצעירי עירו. עצם העובדה שיש היום בבאר שבע לא מעט אפשרויות בילוי, לא מעט מועדונים ופאבים איכותיים, העובדה שיש מרכז הצעירים ויש ייזום של אירועים ופסטיבלים צריכים להיתפס כדבר חיובי וחורה לי מאוד שחברים כאן שלא באמת יודעים איך זה היה פעם מרשים לעצמם לבוא ולקטר.... כשאני הייתי בן 15 היה רק הקולנוע בקניון הנגב כ"מקום בילוי" אז צאו מהסרט שלכם ותפסיקו להתבכיין.

יקיר85

New member
אתה צודק בזה שאתה אומר שב"ש התפתחה בתחום

הבילויים, ורוב הפאבים שצצים בעיר זה בזכות שיש כאן אוכלוסייה גדולה של סטודנטים לא בגלל רוביק... מטריפה אותי המחשבה על איך נראה כאן פסטיבל הבירה ואיך שבת"א אותו אירוע הרבה יותר אטרקטיבי מיום העצמאות בב"ש. אירוע מושקע עם לפחות 3-4 להקות מובילות, עוד איזה להקה מקומית, במות עם DJ בסגנון טראנס/האוס/דאנס, עוד במה עם רגאי וכו' בקיצור מתחם ענק עם שפע אופציות לכולם. לקחת כמה בירות ולקרוא לזה "פסטיבל הבירה" ממש לא שווה להביא כמה להקות שגדלו בעיר (כמו מצומרה למשל) ואולי להקה טובה ברמה ארצית, כמובן שלא חסר אמנים מפורסמים שהם גם ב"שבעים, לעשות את הפסטיבל במקום שלא יפריע לתושבים ושלא יסגרו את המיקרופון בשעה 23:00 בקיצור לקחת את זה ברצינות ולא לצאת ידי חובה ובקשר לדנילוביץ, בבחירות האחרונות הצבעתי בעבורו וכיום אני לא בטוח שזה היה כ"כ נכון הוא תורם אבל הוא יותר אוהב לקבל קרדיטים ול"גזור סרטים" עבור כל מיני אירועים ודברים שלא בהכרח הוא אירגן

fireman

New member
אני אתחיל דווקא מהסוף

בהתייחסות לרוביק דנילוביץ'. כאן לא מדובר על עניין של לגזור סרטים או לגזור קופון על דברים שלא עשה. בתקופתו של איז'ו רגר ז"ל לא היה בעיריה חבר מועצה שדיבר לטובת צעירי העיר בדגש על הדיבר....כי על "לעשות" כלל אין מה לדבר. אחריו היה בונפלד שדאג לפזר את הכסף של הרשות על מדשאות באיי התנועה ואלפי עצי דקל שעד היום עירית באר שבע גוררת את הגרעון שהם יצרו, על צעירי העיר מישהו דיבר? לא. בתקופת כהונתו של יעקב טרנר האוכלוסיה הצעירה בעיר, זו שמרביתה משאירה פתק בקלפי כל 5 שנים סוף סוף זכתה לאיזושהי הכרה בדמות חבר מועצה שלא רק מדבר עבור הצעירים בעיר אלא גם עושה בעבור הצעירים בעיר. בשורה התחתונה, רוביק דנילוביץ' עשה בעבור צעירי העיר הזו ב5-6 השנים האחרונות מה שקודמיו לא עשו במשך 40 שנה. זה לא משנה אם בחלק התחתון של הפלאייר של האירוע חתום רוביק דנילוביץ' (למרות שאני בטוח שאגף הצעירים בעיריה בהחלט שותף לארגון האירוע הזה כמו רבים ואחרים). אני יודע שבבחירות הבאות אם רוביק דנילוביץ' יתמודד על ראשות העיר אני אתן לו את הקול שלי מבלי להסס ולו לרגע. הבאר שבעים תמיד משווים את באר שבע לתל אביב, צאו מזה חברים. באר שבע היא לא תל אביב ותל אביב היא לא באר שבע, זו אף פעם לא תהיה דומה לרעותה. אתה לא יכול להשוות אירוע בעל קנ"מ ארצי לאירוע שנעשה בהפקה מקומית בהיקף מקומי הן מבחינת היקף התקציב, כמות הקהל והיכולת של האתר בו מתוכנן האירוע לקלוט כמות מסויימת של קהל, מה גם שאירוע כזה מופק בעיקרו במימון של ספונסרים, אם מדובר בפסטיבל בירה מדובר ככל הנראה בחברות בירה שיעדיפו להשקיע את הכסף במקום שיש להם קהל של מאות אלפים בגוש דן כפוטנציאלי לעומת עשרות אלפים בבאר שבע וזאת מעבר לכך שאני לא מכיר מתחם בעיר שיכול להתאים לקיום אירוע כזה בכדי לתת לו קנ"מ ארצי למעט הפארק בשכונה ד' ששוב מחזיר אותנו לאותה הבעיה, קרבה למקום מגורים. לא מדובר כאן על לצאת לידי חובה, יכלו גם לא לעשות את האירוע הזה ואז גם לא היה לך על מה להתלונן מלבד להתלונן על זה שאין מה לעשות בעיר ואין לאן לצאת ולמה וכמה ואיך? ושוב אני חוזר ואומר.... הכי קל זה לשבת בבית ליד המקלדת ולהתבכיין. אני מוכן לקחת את המושכות לידים, אם יש כאן כמה חברים שאכפת להם ורוצים להגיד את מה שיש להם להגיד ומעוניינים להצטרף אליי לפגישה שכזו בעיריה אני מוכן להשקיע מזמני ומרצי בכדי להוציא פגישה כזו אל הפועל עד כמה שזה יכול להיות תלוי בי.

Sharon K

New member
ב"ש לא ת"א?

את התגובה התחתונה רשמתי עוד לפני שקראתי את אוסף השטויות שרשמת. מה הכוונה ב"ש היא לא ת"א?! ב"ש יכולה להתחרות בת"א, ב"ש היא מוקד לכל ישובי הלווין מסביב ואפשר וצריך להפוך את העיר למוקד כמו ת"א. ובזמנו אירגנו קבוצת סטודנטים מפגש עם רוביק לגבי הקמת אירוע של פסטיבל סטודנטים וצעירים, אך הדבר נפל במהרה מחוסר תקציב. אין ממש עם מי לדבר למעלה, וחבלי הבירוקטייה בעיר הזאת זזים לאט רק לבעלי ממון. אז כל התדמית של הדאגה לצעירים כבר לא עובדת עליי. מזל שיש אנשים כמוך שעליהם זה עדיין פועל.

fireman

New member
אז ניסיתם פעם אחת....לא הלך

אז זהו? מרימים ידים? פסטיבל בירה מתוכנן להיות, נכון? אתה לא מבקש אירוע נוסף במיוחד.... איפה הבעיה לנסות לפנות ולשפר לעומת הפסטיבל בשנה שעברה? עד ה28 במאי יש עוד זמן.

יקיר85

New member
כרגע אני רושם מכתב

אומנם לא רק בעניין הצעירים בב"ש אלא יותר בכלליות ואני מפנה את המכתב לרוביק דנילוביץ השאלה מה אתה רוצה לומר לו? האם אנחנו על "אותו גל" בעניין? אתה רוצה להתלונן? להעלות נושאים לפתרון? לקבל תשובות?

fireman

New member
אם אתה כותב

אתה צריך לכתוב מה שאתה חושב.... אני חושב שכולנו כאן על "אותו גל" המטרה שלי היא לא להתלונן, יש כאן מספיק אנשים שעושים את זה מצויין. המטרה שלי היא לשנות ולשפר את מה שצריך לשפר. שזה לא יהיה "אם כבר אז כבר" כמו שכתב שרון במילים אחרות

Sharon K

New member
יודע מה יותר מרגיז?

שאני קורא תגובות של אנשים, שמקבלים פירורים וחושבים שזאת העוגה, זה מסביר לי איך הערייה מרשה לעצמה לקיים אירועים בזיוניים כאלו וכדוגמת יום העצמאות של שנה שעברה. לא יודע מהם מנהגי הבילוי שלך, ואם היית בפסטיבל הקודם או לא, אבל בפסטיבל הקודם שהיה, היו 5 בירות סה"כ. בנוסף לביזיון את המוזיקה כיבו לקראת 23:00, וממש פיזרו את הקהל. בגלל אנשים כמוך בדרגים הגבוהים לא רואים צורך לשנות ולשפר. בתגובה הקודמת שלי לא ראית שום התבטאות כלשהי על שום מקום בילוי בב"ש, וזה הדבר היחידי שאני מסכים איתך, העיר התפתחה בשנים האחרונות. ובקשר ל"שחברים כאן שלא באמת יודעים איך זה היה פעם מרשים לעצמם לבוא ולקטר": הפרש הגילאים ביננו נכנס על יד אחת, ואפילו אולי יש כמה אצבעות ספייר. גם אני הכרתי את הפסיכודאלי ואת החור ואת הפנאצ'ליין וכו', ואני לא מצליח לקשר בין מה שרשמתי לבין התגובה המתנשאת שלך. אני לא מזלזל בעיר ולא במקומות הבילוי שלה, אבל התנהלות רופסת של הערייה ותכנון לקוי של אירועים לא מצדיקים את הארנונה שאני משלם, ולא את הפירסומים הכוזבים שלהם. אם כבר מפיקים אירוע, ומפרסמים אותו באוניברסיטה כמינימום "פסטיבל בירה", אז מין הראוי שישקיעו באירוע, יזמינו חברות מחו"ל שמשווקות בירה, שביציאה סטנדרטית למנגה ולסנגם אני לא יכול למצוא. יותר גרוע הוא כאמור לכבות את המוזיקה לפני 23:00 בטענה שזה מפר חוק עזר עירוני. לא חסרים מקומות שאפשר לקיים את האירוע עד שעות מאוחרות יותר.

למעלה