פסח..

שוקולדית יקרה

ברור שאין טעם להתאמץ על מה שאינך מאמינה בו אם ממש בא לך פיתה בפסח, החביאי אותה עמוק במקפיא (אולי באיזה תא של מכירת חמץ... אה, מה שחשוב הוא שתעשי בפיתה קנין על מנת שלא להכשילו בבל יראה... טוב, זה כבר תלוי בויכוח הפילוסופי הישן האם נכון ומוסרי ל"הכשיל" את מי שמאמין. חמץ בפסח לא יצא לי לאכול (אין לי שליטה על המקפיא) חמץ בכיפור דוקא כן... הפסח מהווה עבורי קושי אמיתי כי באמת אין מה לאכול והמצות אינם מטיבות עם בטני... בתאבון

שiקiלDית

New member
מבחינה טכנית

יותר קל לאכול בכיפור מאשר לשמור חמץ בפסח.בעלי עושה בדיקת חמץ מדוקדקת..

בשביל מה יש את טיב טעם

אם לא בשביל פיתות בפסח. (וכמובן לקצת נקניק טעים מפעם לפעם).

גם אם היא תעשה קניין עדיין היא "מכשילה" אותו

מכיוון שמה שקנתה אישה קנה בעלה... לכן הפתרון הוא שתאמר לו קודם איני ניזונת ואיני עושה (במקרה שבעלה אברך זה כנראה המצב) ואז לקנות פיתה מכספה הפרטי...

מתבי6

New member
בית צריך תחזוקה שנתית

זה לא משנה אם זה יהיה לפני פסח או לפני תשעה באב. מוצאי שבת ניקיתי את הספרים (יש לי הרבה) זה לא שיש שם חמץ כי אף אחד לא פותח אותם. אבל כדי לשמר אותם צריך שמישהו יפתח אותם פעם בשנה. אותו הדבר לכל הבית. אין שם אפילו חמץ אבל צריך לנקות. אז אף פעם לא עושים מלמעלה כי זה הכרחי גם לנקות. לעניין חמץ בפסח, חמי משוגע בשבוע הזה עם כל ה(חומרות)שגעונות שלו. אפילו אם אני יאמין, אף אחד לא התכוון לכזה פסח. העניין הוא שאני הולך להיות שם כל השבוע. הדבר היחיד שטוב אצלו שהוא לא סוחב בליל הסדר עד לפנות בוקר כמו אבא שלי.

בשביל המרדנות - מצות חמץ..

קונים מצות חמץ, משליכים את אריזת הקרטון החיצונית ואורזים בקרטון הכשר לפסח טוב למרדנות וטוב לחסכון...

למעלה