פסח, כשרות, דת וחברים

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
פסח, כשרות, דת וחברים

נניח שיש לכם חבר או חברה מאוד טובים והחברות ביניכם ממש חזקה וחשובה לכם. אז בפסח (או בחול המועד של פסח) הוזמנתם לאכול אצליהם, אבל אתם יודעים שהם לא כל כך שומרים על פסח: הם לא מחליפים כלים (או מגעילים אותם) ואולי גם לא איכפת להם לאכול לחם בפסח, ואילו אתם בבית כן שומרים על פסח כשר ולכם זה כן מפריע. מה אתם עושים במקרה כזה?

tookmy

New member
לעניות דעתי

אם זה חשוב לך, אפשר לא ללכת, פשוט לסרב, ולהסביר. אני, חוץ מליל הסדר, מתלבטת בכל שאר החג אם לאכול אצל ההורים שלי. אני לא מגעילה כלים וכו', אבל שמה את כל החמץ עטוף בפריזר כל החג, ואצל ההורים שלי, חוץ מבליל הסדר, אוכלים לחם בפסח. תמיד אני מתלבטת כשהם מזמינים אותי לאכול צהריים באמצע חול המועד וכאלה. אין לי תשובה, בכל שנה אני מתלבטת. זה לא נוח לי ולא נעים לי ומצד שני אני לא מעוניינת לכפות עליהם. האמת שהדרך הטובה נראית לי פשוט לא ללכת, ולהסביר את עצמך.

cku

New member
לדעתי

עליך לסרב יפה להצעה , אני בטוחה שאם יש כאן חברות באמת טובה היא תבין אותך . זה לא משהו אישי נגדה זה פשוט דבר שאת רוצה להקפיד עליו . בביתי למשל שומרים על כשרות , גועלים כלים וכו'... ובבית החבר שלי לא . והוא יודע שאם אני אבוא אליו אני לא אגע בכלום והוא מבין זאת לחלוטין , ואני לא מדברת על ליל הסדר אלא על כל החג . זה דבר זמני שאני רוצה לשמור וכמו וצריך להיות כבוד הדדי בעניין , אין כאן סיבה להיעלב . לכן סרבי בנימוס , חג פסח שמח וכשר!!!

MICHL99

New member
אני החברה שכן לא שומרת

ויש לי חברה שהשבוע ניסתה להסביר לי למה צריך
ואני שואלת למה היא מנסה בקיצור אני יכולה לשאול אותה מה היא היתה עושה אם אני היתי מזמינה אותה לאכול אצלי ? אני בטוחה שהיא לא היתה באה אבל זה רגיל ולא בגלל פסח אני יחזור אחרי בדיקה מעמיקה
וחג שמח וכשר לכככוללללם תבלו ותעשו חיים,ולמי שיש חופש אז שיהיה וינצל כמה שאפשר

EarthWind

New member
לדעתי צריך לסרב אבל לא להסביר:

לדעתי לא צריך להסביר כל דבר. אני למשל לא שומרת כשרות ופסח. ואני אולי הייתי מבינה אם היו אומרים לי למה, אבל הרבה פעמים זה גם יכול לפגוע באדם אם אומרים לו שלא רוצים לבוא אליו לאכול בגלל שהם לא שומרים על הכשרות או על פסח וכו'. למרות שהסיבה מאד מאד מאד מוצדקת. בהחלט יש אנשים שזה חשוב להם וחשוב להבין אותם! אם את בנאדם שיודע לומר דברים בצורה לא פוגעת לאותו אדם אז תוכלי להסביר לו. זה תלוי מאד באדם שצריך להסביר את עצמו ותלוי גם באדם שהזמין.

SummerSpirit

New member
אממ

אם כל הכבוד להזמנה ויש כבוד, אני מעדיפה לעשות את הסדר עם המשפחה אבל אני באמת מעריכה את ההזמנה ותודה רבה.

pikov

New member
כך אני נוהג

אני מקפיד בפסח לא לאכול חמץ. יש לי חברים שאינם מקפידים. מאחר והם חברים טובים, הם יודעים שאיני אוכל חמץ בפסח. לכן אין הם מזמינים אותי לארוחות בפסח. מעולם לא היתה בעיה בנושא, כי אנשים מודעים למנהגים השונים.

תשובה

היי, אם יש לך מצפון ובבית חונכת שאוכלים כשר. לעניות דעתי עליך להמשיך לשמור על זה. איש איש באמונתו יחיה. אני בטוח שתעשי את ההחלטה הנכונה. :) בדרך כלל נהוג לשמור. בדרך כלל מתנהגים אצל אנשים שלא שומרים כפי שמתנהגים בבית.

ויייייי ראית שאת בדף קהילות?

כבוד! והאמת שאצלנו לא שומרים על פסח כשר (אפילו קונים הרבה פיתות לפני) אז אין לי את הבעיה הזאת אבלל נניח שלמישהו יש אז להסביר את המצב להגיד "בטח תאכלו לא כשר ואני מאוד שומרת אז אני אצטרך לסרב ופעם הבאה אני יבוא בטוח" או משהו כזה.. בקיצור להסביר את המצב ולא פשוט לסרב

אור2221

New member
זה דווקא הסבר נורא פשוט

"אני שומרת על פסח כשר אז אלא אם הכשרתם לפסח, אני לא יכולה לבוא" קשה לי לחשוב על בר-דעת שלא יבין את זה. יש לי חברה שאני לא מזמינה אלי ביום כיפור, כי יש טונה אוכל בבית, כולנו בולסים ואוכלים והיא תתענה כי היא שומרת על הצום. ואם אני אזמין והיא תגיד לי לא - אני אבין. חברה אחרת שלי אני כן מזמינה, ושוברת לה את הצום כל שנה :) אבל איתה ממש לא אכפת לי, כי היא לא אוכלת כשר, לא שומרת על כלום, ורק צמה ביום כיפור וזה נראה לי קצת מגוחך.

מנסה להתחמק באלגנטיות

משהו כמו "אכלתי הרגע" או משהו כזה.... ואם זה לא הולך אז אני רומז לחבר שלי שיציל אותי... ואם גם זה לא עוזר אז אני אבקש רק לשתות (אתם יודעים שתייה כשרה לפסח וכוסות זכוכית זאת לא בעיה) ואני אדבר עם חבר שלי אחר כך בארבע עיניים....

צבי צב1

New member
תהנה...

אני מת לאכול חמץ אך ההורים שלי מסורתיים...כל החמץ הושמד!!

תות15

New member
ממ..

אצלנו מי שלא שומר פשוט בא לשבט ואוכל.. אבל בכל מקרה..אני שומר

תות15

New member
אממ..

אני הייתי אומר להם שאני שומר וזהו, מה הבעיה פה? אבל בכל מקרה, יש לי חברים ששומרים ויש שלא..והם לפעמים אוכלים לי חמץ מול העיניים, ואפילו ביום כיפור אוכלים לידי חופשי וזה לא מפריע..אבל אם הם מגיעים לרמה שזה מציק לי אני אומר להם והם מפסיקים עם זה..

אצלינו בבית אבא שלי לא שומר

לכן אני משתדלת בחגים כמו "פסח", "יום הכיפורים" וכל מיני כאלה לא להזמין אלי חברים הבייתה אבל גם לא לספר למה ... בדרך כלל אני הולכת אליהם ..... לי אין בעיה עם החגים האלו כי אני לא מאמינה בכל ה"חוקים" , אני מאמינה שבשביל האיחוד המשפחתי החגים חשובים אבל לא מעבר.... אילו הייתי שומרת והייתי מוזמנת למקום בו לא שומרים , לא הייתי הולכת אבל לא הייתי אומרת למה - כלומר לא מסכימה מההתחלה ללכת לשם דווקא בתקופה הזו- "יש לי תוכניות אחרות " . בכל אופן אצלי אמא שלי בבית לימדה אותי לא ללכת לחברים בחגים כי אנחנו לא מכירים כללים וחוקים של אחרים והחגים זה דבר פרטי של המשפחה ואין להיות באמצע ..

noya האחת

New member
פסח

פסח זה חג אם מסורת יפה לא צריך להיות דתי בשביל לישמור כשר לפסחלא הייתי הולך לבית אשר לא שומר כשרות

סמסרה1

New member
לדעתי../images/Emo157.gif

היי אם זה כל כך חשוב לך לשמור ואת כל כך קרובה לאותו/ה חבר/ה אז את יכולה לומר את האמת. להודות על ההזמנה ולדחות אותה לזמן אחר ולאו דוקא לפסח. ואם לא משנה לך אז לכי לאכול אצלה ובלי איתם.

mozman11

New member
תגובה לכשרות

אם את/ה מכבד את חברך שתה אצלו ותאכל אך תוודא כי אין לחם או כל דבר עם קמח, אל תפגע ואל תהרוס חברות בגלל מסורת

למעלה