פסח במונטריאול

סאבאדי

New member
פסח במונטריאול

אני ואשתי במונטריטול,
מישהו יודע איפה אפשר להעביר את ליל הסדר? אנחנו לא דתיים אבל בהחלט רוצים להעביר את פסח כמו שהיה לנו בארץ כיהודים ובהחלט לאוירה..
יש המלצות?

סאבאדי

New member
וואו לא ציפיתי לתגובה כזו ילדותית

אבל אם אתה באמת רציני בשאלה שלך שלח לי הודעה בפרטי ואני ארכוש עבורך מצות.

סאבאדי

New member
טוב לא ילדותי, פשוט כבר ראיתי הרבה מצות בחנות

וחשבתי שאתה קצת לועג.. סליחה אם לא.

ראיתי בMETRO ועוד כמה חנויות... לא קניתי עדין כי אין טעם מוקדם :)

פורטי40

New member
צור קשר עם בית חב"ד CHABAD

למשל, חב"ד ווסטמאונט
http://www.chabadwestmount.com/
הם מקושרים
אצלם ליל הסדר כהלכתו, אבל הם עושים את זה בדרכי נועם (כל כל מגייסי הדת). הייתי לפני שנה אצלם בטורונטו ולא הצטערתי...

סאבאדי

New member
יש הרבה בית חבד במונטריאול

לפחות לפי מה שמצאתי בלינק הזה:
http://www.he.chabad.org/centers/default_cdo/city/Montreal/state/Quebec/country/Canada
קשה לבחור
מישהו ממליץ על גוף ספציפי יותר עם המלצות?
מכירים אולי אחד שיותר דומה לסטטוס חילוני/ישראלי, אנחנו לא דתיים אבל בהחלט אוהבים לקיים חגי ישראל..

פורטי40

New member
נוטר,לא מחרים.אמרתי לחבדניק שניהל את ליל הסדר

שהאיש שאיתי הוא בן זוגי. חבדניק לא הניד עפעף והדבר היחיד שעניין אותו היה אם בן זוגי יהודי או לא, כדי לדעת אם להזמין גם אותו לטישים שלהם.
אז אולי חינכתי חבדניק...

נראה לך?

הוא פשוט יודע את מגבלות הכוח שלו בקנדה.

חבדניקים בריכוזים יותר משמעותיים שלהם (ואין צורך לומר בישראל) היו סוקלים אותך סקול היטב על הרבה פחות מזה.

פורטי40

New member
ככה כל אנשי הדת, כמו עדת זאבים

כמו נחיל צרעות,
אבל מעניין שבארץ שלוש הקבוצות של הומואים דתיים :חברותא, הו"ד ו-כמוך הצליחו להביא רבנים להקשיב וגם להרצות במפגשים שלהם, ונראה לי שנוצרה אצל כמה רבנים פתיחות לנושא. בזמני הרבנים שלי היו אטומים לגמרי (ראה מכתבי לרב השכונה והתגובה שלו). גם החבדניקים למדו מחדש את הנושא. דברתי איתם, גם עם הברסלבים.
הסרט הישראלי עיניים פקוחות שמתאר קשר רומנטי בין שני חרדים במאה שערים, פתח קצת את המחשבה להרבה דתיים וגם חרדים.

אז למה אתה מלטף את הזנב של הזאב בקנדה

זה לא אותו זאב של ישראל?

בזה שאתה הולך לאירועים שלך הם סופרים אותך במניין הראשים שלהם בשביל להוכיח כמה הם נחוצים.

פורטי40

New member
גם בארץ התחבקתי עם חבדניק

יש לי רגשות מעורבים בנושא. אני מחבב את השמחה שלהם. היו באים לבית הכנסת שלנו בקריות ומפיחים חיים בריקודי שמחת תורה. לא אוהב איך שהם מנדנדים לעוברים ושבים. בתל אביב הם הציעו לבן זוגי להניח תפילין, אמרתי לשם שיניחו לגוי שלי. רצו שינענע לולב ואתרוג, אמרתי להם שהוא חד-מיני, לא ארבע-מיני

למעלה