פסוק מעניין..

פסוק מעניין..../images/Emo17.gif

שלום כבר כמה פעמים אני רואה את הפסוק הזה בכל מיני פורומים ובכל מיני אתרים: גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי והבנתי שהוא נמצא בספר תהילים. פחות או יותר, הבנתי את פרוש הפסוק אבל מעניין אותי לדעת מדוע הוא כלך כך משומש, מפורסם או אהוב...

1984אא

New member
פסוקי נחמה תמיד מעודדים

והיהודים היו צריכים הרבה נחמה מאז היותם..

lion 7

New member
זה פסוק מאד מענין

זה תיאור שמירת אלוהים על בוראיו, דוד ידע שיש תמיכה מלמעלה והשגחה מכוח עליון. בנוסף כתב דוד מיטב תחושות אישיות בספר היפה תהלים. ובנוסף ליהודים גם הנוצרים מתנחמים בתהלים בנוסף לספר התנ``ך.

פלגיה

New member
פסוק מקסים לפי דעתי

נמצא בפרק כ"ג בתהילים, והוא מורה על הימצאות האל עם האדם בכל מקום ובכל זמן - גם ברגעים הקשים ביותר, וגם כאשר אין שום אדם אחר להיות שם איתו. הפרק כולו יפה ביותר, והנה הוא במלואו: תהילים פרק כג א מִזְמוֹר לְדָוִד: יְהוָה רֹעִי, לֹא אֶחְסָר. ב בִּנְאוֹת דֶּשֶׁא, יַרְבִּיצֵנִי; עַל-מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי. ג נַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב; יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי-צֶדֶק, לְמַעַן שְׁמוֹ. ד גַּם כִּי-אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת, לֹא-אִירָא רָע-- כִּי-אַתָּה עִמָּדִי; שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ, הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי. ה תַּעֲרֹךְ לְפָנַי, שֻׁלְחָן-- נֶגֶד צֹרְרָי; דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי, כּוֹסִי רְוָיָה. ו אַךְ, טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי-- כָּל-יְמֵי חַיָּי; וְשַׁבְתִּי בְּבֵית-יְהוָה, לְאֹרֶךְ יָמִים. יש גם הרבה לחנים לפרק הזה. אבא שלי נוהג לשיר אותו בכל ליל שבת. אולי לכן הפרק הזה כל כך אהוב עלי.

למעלה