פסוק לשם

faridi

New member
פסוק לשם

אתם בודאי מכירים את ההלכה, לפיה לפני סיום העמידה ("עושה שלום") יש לאדם להוסיף פסוק המתחיל באות הראשונה של שמו ומסתיים באות האחרונה של שמו. סגולה ליום הדין, שאחרי 120 הנשמה עלולה לשכוח את שמה ואילו הפסוק עשוי להזכיר את השם, אחרת המלאכים יכו אותו. אני מקוה שלכל אחד פה כבר יש פסוק: אברהם: "אתה הוא ה' האלקים אשר בחרת באברם והוצאתו מאור כשדים ושמת שמו אברהם" יצחק: "יוציאם מחשך וצלמות ומוסרותיהם ינתק" (תהילים קז) יעקב:"יענך ה' ביום צרה ישגבך שם אלקי יעקב"(תהילים כ) המשיכו לשרשר שמות.

shushu10

New member
רק שהמלאכים לא יכו אותי../images/Emo189.gif

"שיר המעלות הנה ברכו את יהוה כל עבדי יהוה העמדים בבית יהוה בלילות;"

ppesel

New member
זה מיותר

א. כי זה לא אומר כלום. ב. יש אופציית חיפוש כזו בפרוייקט השו"ת.

נצחיהTT

New member
מקור ותוכן לפסוק לשם

המקור הוא בספר השל"ה שכותב שזו סגולה שלא ישכח שמו ליום הדין. מה העניין? אמירת הפסוק ממוקמת בתפילת 'אלוהי נצור לשוני'. יש מדרש שמי שאומר לשון הרע על חבירו, לוקחים מזכויותיו ונותנים לזה שהוא דיבר עליו, ולוקחים לנפגע עבירות ונותנים למדבר. כך שאם אדם מואשם במשהו , הוא רוצה לומר: זה לא אני! אך אז שואלים אותו לשמו. מי שמדבר לשון הרע פוגע בקיומו העצמאי של הזולת , וממילא בעצמו. הוא קצת אשם בעבירות של הזולת כי הוא שלל ממנו מבט חיובי. הפסוק הוא תזכורת עזה לאיסור לשון הרע, חיה ותן לחיות. (על פי החפץ חיים).

הא?

-בעזרתך אבא- אתם יודעים, זה סה"כ מנהג... אף אחד לא באמת ירביץ לכם..... בכולופן, מציאת פסוק לשם - מתוך 'מוריה'

למעלה