פסגות

1161

New member
פסגות

1. הבנתי מהפורום שהרבה עתודאים מקבלים שיבוצים גרועים ומהנדסי חשמל בפרט. האם בוגרי פסגות מקבלים שיבוצים כמו עתודאים אחרים או שהם מקבלים שיבוצעים טובים לרוב? 2. אני מה שנקרא מה"פריפריה". האם בשביל להרשם לתוכנית פסגות אני צריך להרשם דרך העתודה או דרך "עתידים" ומה יותר משתלם?

StasikD

New member
.

1. אומרים שיש 10% תפקידים טובים למהנדסים בצבא, אנחנו מתמיינים אליהם. לדעתי אין לך מה לדאוג בפסגות, אפילו אם יותר מעניין אותך הפן המתמטי או הממוחשב, בהנדסה. חסרונות אפשריים בפסגות: - אתה יכול להחליט אחרי שנתיים בלימודים שלא בא לך על צבא. - יתחשק לך לעבוד, אבל אין לך זמן כי אתה חייב לסיים את התואר. - אתה לא עושה מה שבא לך, אתה עושה מה שיש בצבא. - אם אתה מהנדס חשמל או פיזיקאי מצטיין, אתה יכול להתחרות על כמה מקומות טובים. אם אתה פסגותניק, יש תקן רק לפסגותניק אחד במקום מגניב X. יתרונות: -שיבוץ לתפקיד, ולא למשהו מעורפל כ"חיל". מכירים הרבה יותר מכל עתודאי את היחידות השונות. הכל פתוח בפניך, כל עוד אין פסגותניק אחר טוב יותר שרוצה אותו דבר. וזה המון. 2. אתה נרשם קודם כל לעתודה כדי להיות עתודאי, לתוכנית פסגות כי אתה רוצה ללמוד את התואר בהנדסת חשמל ופיזיקה, כעתודאי, ולעתידים, כי אתה רוצה את ההטבות שמקבלים עתודאים מהפריפריה. אתה לא חייב להירשם לעתידים (שהיא תוכנית בתוך העתודה, פרטים נוספים במאמרי הפורום), זה רק בונוס.

smallgreenlight

New member
רק למען שלמות התמונה

זה שמציעים לכם תפקידים לבחירה עוד לא אומר שום דבר. כל סא"ל שמכבד את עצמו ישרטט תמונה כ"כ וורודה לכל עתודאי שעומד לחזור לשירות לגבי התפקיד אותו הוא מציע שיראה כאילו מעבדות bell הן גנון ביחס לאותו תפקיד. במילים אחרות, למרות שיש עדיפות ברורה על חשמלטורים רגילים, גם אתם מקבלים חתול בשק (אולי החתול שלכם מיילל יותר חזק). הנוסחה פשוטה - X פסגותניקים מתגייסים ל-X תפקידים. מבטיח שבתוך ה-X הזה יש כאלה שנוצצים רק מבחוץ. ידיעתך, בברכה.

StasikD

New member
בהחלט.

אחד מהתפקידים המוצעים, למשל הוא "מהנדס איכות", שמתעסק בבקרת איכות, ניסויים ובדיקת תקינות של מוצרים. לא משהו שנשמע אטרקטיבי למהנדס חשמל ופיזיקאי. אבל עם כמה שהסא"לים ישרטטו תמונות, וירצו פסגותניקים כדי להיראות טוב, אנחנו מקבלים טלפונים של האנשים שמשרתים שם, ויש אפשרות להשיג את המידע הנחוץ. עלינו האחריות לברר מספיק על התפקיד. תפקיד קפ"ט מוצג בדרך כלל ברשימות עבורנו כ"קפ"ט X", ויש גם פסגותניקים שזה מה שהם רוצים. העובדה שזה חתול בשק נכונה תמיד, כי אף אחד לא התנסה בעבודות שונות באזרחות, ולא ממש יודע מה הוא אוהב. ברור לי שיהיו הרבה הפתעות, ושמקום העבודה הוא לא כמו שתיארנו. אני מקווה שבעיקר לטובה
.

אמִיר

New member
אבל אתה לא פוגש אותם.

כלומר, אחרי שאתה בערך יודע מה הכיוון שלך, והולך לראיונות- אתה לא פוגש את הסא"לים.מבין המראיינים היו נדמה לי שני רסנ"ים, והשאר סרנים או סגנים (או אזרחים)- ובלא מעט מקומות המראיינים היו פסגותניק בעצמם. אז נכון שאולי בסדרה (סדרה=סדרת חיילות, שבה מציגים לנו את צה"ל בפעם הראושנה) באים כל מיני פלאפלים ומדברים גבוהה גבוהה, ותיקי התפקידים מלאים במילים יפות, אבל אחר כך בראיונות אני מניח שאפשר לקבל תמונה דיי מהימנה. (כמובן מי שבאמת חכם לא יסתמך גם על הראיון, אלא יברר בעצמו, ייקח את כל הטלפונים שהוא יכול, יציק לכל מי שרק אפשר- אבל גם מי שלא עושה את זה נמצא במצב לא רע)

Cvoog

New member
אגב, הנוסחא הרשמית היא

X פסגותניקים מתגייסים ל-4X תפקידים... כך שהמבחר באמת גדול וכל אחד יכול למצוא לעצמו את ה3-4 תפקידים שמעניינים אותו, בלי לדרוס את השיבוץ של חבריו. מובן שיש תפקידים נחשקים יותר ופחות, אבל גם שם זה לא תמיד מהמניעים הנכונים..

smallgreenlight

New member
אני לא בטוח ולכן אני מסתייג אבל

יש כאן שתי אפשרויות. 1. מאחר וזה מאוד מאוד מאוד לא אופייני למערכת לפתוח יותר תפקידים מאשר צפי האיוש - הנוסחא הרשמית היא גם הנוסחה השקרית. 2. והיה ו-1 לא נכון, נקבל כי 3X תפקידים לא יאויישו (לפחות לא ע"י פסגותניקים לפחות לא במחזור נוכחי). מאחר וזה נכון לכל אחד מ 4X התפקידים - אפשר להסיק לבד את המסקנות (למשל על נחיצותם). כמובן שבמקרה זה ניתן לטעון שתפקידים שלא יאויישו יעברו לבני תמותה רגילים.

Cvoog

New member
הנוסחא לא שקרית

רוב התפקידים מתוך ה-3X יאויישו ע"י עתודאים בהמשך השיבוץ, יש תפקידים מעטים (בח"א בעיקר, לפי מיטב הבנתי) שמוגדרים כ"תפקידי פסגות", ולכן ישארו פתוחים עד לסבב השיבוצים הבא של פסגות. כן, גם לי הקטע האחרון נשמע תמוה, אבל זה הנוסח שהועבר אלינו. בכל מקרה את הנוסחא הרשמית קל מאוד לאמת לפי תיק התפקידים - לא שמעתי על פסגותניק שביקש תפקיד מהתיק ואמרו לו "מצטערים, זה תפקיד דחלילי, אנחנו לא באמת מציעים אותו, הוא כאן כדי לתפוס עמודים"...

StasikD

New member
לגבי ח"א,

ממה שאני זוכר את התפקידים האלו יקבלו פסגותניק או תלפיון, יוצעו כתפקיד שני לעתודאים, או לא יאויישו השנה. רובם תפקידי קצין פרוייקט XYZ. גם לי, אגב, קשה היה שלא להסיק מזה מסקנות על נחיצותם. אבל מצד שני, בחיל אחר יש מקומות שהיו רוצים עוד עתודאי כדי להוריד מהעומס, כי כרגע הם לא מספיקים להתעסק עם איזה תחום. אבל אם הוא לא יגיע, הם פשוט יהיו עמוסים ולא יספיקו לעשות את המשהו הזה, זה שזה לא נחוץ באופן קריטי לא אומר שזה לא יהיה תפקיד טוב עבור העתודאי. ואף אחד לא אומר שכל ה4X הם תפקידים מעולים שבאמת דורשים תואר כפול.

חייסוס

New member
כמה מהתפקידים באמת דורשים תואר כפול

איך שאני רואה את זה, התואר בפיסיקה נועד לתת השכלה נוספת ויכולות אנליטיות שאין למהנדס חשמל רגיל. קשה לי הרבה תפקידים שדורשים תואר כפול. רוב התפקידים שמוצעים לנו הם תפקידים למהנדסי חשמל נטו. לא שיש בזה משהו רע, חלילה. בעצם, אני מתייחס גם לתואר בחשמל כהשכלה כללית. הידד לתפקידי תכנה.

Evyaa

New member
כפי שכבר וודאי הבנת

עתודאיי פסגות זוכים למהלכי שיווק נרחבים יותר מהצבא. הם נקראים (בעיקר בתקופות הקיץ) לסדרות שונות בחילות השונים שמנסים לשכנע אותם להגיע אליהם. בגדול, לפסגותניק טוב יש השפעה גדולה על מקום שיבוצו העתידי... ובהחלט ניתן להכליל ולומר שפסגותניק שירצה לשרת בתפקיד מו"פ ישרת בתפקיד מו"פ ופסגותניק שממש לא מרוצה מתפקידו, בסופו של דבר יעבור לתפקיד אחר בקלות יחסית. אבל יש פה גם חיסרון, בגלל השיווק הנרחב להם הם "זוכים", קל יותר לעבוד עליהם והם גם עושים לא מעט טעויות. יש לא מעט פסגותניקים שחשבו שהם מגיעים לשיא הפאר ההנדסי ובסוף נפלו חזק. מי שהיה מספיק בעל ביטחון עצמי, התלונן ועבר תפקיד (ויש כאלה לא מעט) אבל רוב הפסגותניקים שנפלו חזק פשוט מתוסכלים בשקט.... וזאת מכיוון שמאוד קשה להודות בעובדה שאתה בעצמך, מתוך מרחב אופציות עצום, כיוונת דווקא לתפקיד כזה גרוע. אבל בגדול אני בהחלט חושב שזה מסלול טוב. ומי שיהיה קצת נבון ופחות מתלהב בשלב השיבוצים גם יקבל שיבוץ טוב בסוף.

StasikD

New member
תוסיף תוסיף, תוסיף,

מי נפל חזק, איפה ולמה, כמה שתוכל להגיב. האפשרות של "נפילה עקב בחירה חופשית בתפקיד גרוע", זה נושא מאוד מטריד, ואני יכול לראות את זה קורה להרבה מהאנשים שאני מכיר.

Evyaa

New member
בסה"כ החוקים שחלים על שאר העתודאים

חלים גם על פסגות. הכי כדאי להגיע למודיעין ובמיוחד ליחידה עם הענבים. לגבי פסגותניקים שנפלו חזק ויודו בזה: אחד נפל באמ"ן במשהו שלא כ"כ קשור למקצוע. הוא ביקש את זה. הוא ניסה להעמיד פנים שסבבה לו אבל קשה לחיות בשקר הרבה זמן. בסוף הוא עשה בעיות וטס משם. שני, נפל בתקשו"ב. הוא הבין איפה הוא נמצא וחודשיים אח"כ הוא כבר היה אזרח עם פרופיל 21 . שלישי היה בח"א ועבר שם מגוון תפקידים עד שמצא את המנוחה והנחלה במפא"ת. רביעי נפל בחיל הים לפרויקט מאוד מרשים רק מה לעשות שעד שהפסגותניק הגיע הפרויקט שמשך אותו בוטל נפל מחוסר תקציב. חמישי הלך לממ"ג לא הסתדר ובסוף עף משם לגבי פסגותניקים שנפלו חזק ולא יודו בזה: אחד נפל בחיל הים ועסק 3 שנים במצגות במשהו שאפילו לא מזכיר חשמל או פיזיקה. רק לפני חודשיים הוא עבר תפקיד והוא יושב איתי היום באותו חדר ותאמין לי שזה לא להיט. שני, היה בכלא , אבל עדיין רוצה להישאר בצבא. שלישי, נפל במודיעין בתפקיד אמנם מאוד מקצועי אבל בתחום VLSI שהוא מתעב נורא , בנוסף זה גם לא הכי נעים לחזור הבייתה ב- 11 בלילה. ורביעי חמישי ושישי משרתים בח"א בתפקידים של עתודאים רגילים, אבל קשה להם להודות בזה כשהם נמצאים במפגש פסגות עם כל אלה שכן מרוצים... והרוב מרוצים.

וחשבתי

שהעתודאים שאני מכיר לא מרוצים... תגיד, באמת יש VLSI במודיעין? נשמע תמוה, צריך בשביל ציוד במיליונים וחדרים נקיים.

למעלה