פסגות

טלד

New member
VLSI

בלי שום קשר לזה שאין לי מושג מה קורה במודיעין. היום דווקא די נפוצה בתחום הפרדה בין חברות שמפתחות צ'יפים ללא אמצעי ייצור - מה שנקרא fabless, לחברות שרק מייצרות עבור אחרים (אני חושב ש-tower כאלה). בפועל כנראה רק לחברות שמייצרות בהיקף גדול כדאי להחזיק אמצעי ייצור.

Evyaa

New member
יש ויש

הם מגיעים שם לרמה מאוד גבוהה. בוא נאמר שעבור רכיבים מסויימים הם לא מוצאים אף חלק מתהליך התכנון והייצור החוצה (בגלל הסווג) ולכן הם נדרשים לעשות הכל בעצמם.

mike76tlv

New member
אולי זה "סתם" ASIC וכד' ?

(כלומר רכיבים מתוכנתים, בלי ייצור ממש - not that there's anything wrong with it...) ? ולעניין ה"טוב או רע" - יש אנשים שהיו הורגים בשביל תפקיד ב-VLSI ויש כאלה שלא סובלים את זה - שוב מוכיח שהכל נמדד לאור הציפיות של הבנאדם. ולגבי הקפ"טים בח"א - זה גם שיפור "מסויים" יחסית לעתודאי החשמלטור המצוי, שצריך לעשות תפקיד שטח - כמו שכתבת, תפקידים מסויימים מוגדרים "לעתודאי תפקיד שני או לפסגותניק". מה שמעמיד בספק את כל הרציונל (כביכול) שח"א מספק לגבי תפקיד השטח.

Evyaa

New member
תן קצת קרדיט

אני יודע להבדיל בין ASIC/FPGA ל- VLSI. בשביל לתכנת רכיב FPGA צריך קיט שעולה 200 דולר, מחשב וידע בסיסי ב- VHDL . זה נמצא אפילו במחלקה הפרימיטיבית שלי. ב- VLSI אני מתכוון לתיכנון ברמת הסיליקון ... נשמע הזוי אני יודע... אבל זה קיים שם.

Evyaa

New member
אה, שכחתי להוסיף

אותו חבר שעוסק ב- VLSI מעולם לא בא בטענות לשיבוץ שלו... מבחינתו זה לגיטימי. אף אחד לא הבטיח לנו שנשובץ דווקא בתחום שהכי מעניין אותנו... אבל כן הבטיחו שיבוץ מקצועי.. מה שנכון במקרה שלו אבל ממש לא נכון בשאר ה- 90% של המקרים (לא של פסגות אלא של עתודאי חשמל "סטנדרטיים")

למעלה