פני הרמאות

Harrington

Well-known member
מנהל
אח"כ מתפלאים שיש משתמטים עם משנה סדורה שמסביר את השתמטותו כאילו כל עריק הוא חכם מימון
זאת פרשנות של העולם החילוני שאני בספק אם תשמע מהרבה דתיים. לדידם של אלה האחרונים, זה בכלל לא משנה אם כל לומד הוא ״חכם מימון״ אם לאו. החשיבות (הערך או החיוב שבזה למען עם ישראל) הוא בעצם לימוד התורה. החילונים/תוקפים חיפשו (אלה מתוכם שחיפשו בכל אופן) דרך של פשרה ולכן דיברו שאלה שמגלים כשרון מיוחד בלימוד ויכולים בין מן הימים להתבגר ולהפוך לגדולי תורה של ממש, אלה יהיו פטורים מהשירות הצבאי והשאר יידרשו ללמוד.
אולם מבחינת אלו בהם מדובר, לענין זה אין הבדל בין שני דרדקים בגיל כיתה א׳ שלומדים תורה לשני מבוגרים שיהיו לראשי ישיבה.

ריריו הריר

Well-known member
זאת פרשנות של העולם החילוני שאני בספק אם תשמע מהרבה דתיים. לדידם של אלה האחרונים, זה בכלל לא משנה אם כל לומד הוא ״חכם מימון״ אם לאו. החשיבות (הערך או החיוב שבזה למען עם ישראל) הוא בעצם לימוד התורה. החילונים/תוקפים חיפשו (אלה מתוכם שחיפשו בכל אופן) דרך של פשרה ולכן דיברו שאלה שמגלים כשרון מיוחד בלימוד ויכולים בין מן הימים להתבגר ולהפוך לגדולי תורה של ממש, אלה יהיו פטורים מהשירות הצבאי והשאר יידרשו ללמוד.
אולם מבחינת אלו בהם מדובר, לענין זה אין הבדל בין שני דרדקים בגיל כיתה א׳ שלומדים תורה לשני מבוגרים שיהיו לראשי ישיבה.
אתה חי בעולם מדומיין

Harrington

Well-known member
מנהל

אתה חי בעולם מדומיין
אם וכאשר תרצה להתייחס עניינית לדברי, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז תצטרך לסלוח לי, אך סיסמאות נבובות, ודאי מנותקת כל קשר או רלוונטיות לדיון או לדברי, לא ממש עושות לי את זה.

הרבה בריאות,
מיצינו.

ריריו הריר

Well-known member
אם וכאשר תרצה להתייחס עניינית לדברי, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז תצטרך לסלוח לי, אך סיסמאות נבובות, ודאי מנותקת כל קשר או רלוונטיות לדיון או לדברי, לא ממש עושות לי את זה.

הרבה בריאות,
מיצינו.
אני יודע שמיצינו עוד לפני שאתה מכריז על זה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני יודע שמיצינו עוד לפני שאתה מכריז על זה.
אשריך צדיק. מניח שזה נכון לגבי כל מי שהתייחסות עניינית אינה בראש מעייניו וקיום דיון ענייני אינה בין מטרותיו.

הרבה בריאות ואנא סלח לי אם לא אטרח לקרוא את הגיגיך הבאים בתת-שרשור זה או אגיב עליהם.

רות סוף.

marabo

Well-known member
בג"ץ הציל את השמאלנים מעצמם
אם הרבנים הגדולים האלה היו נקראים לחקירת משטרה היה בלאגן עצום במדינה

Harrington

Well-known member
מנהל
זאת הרמאות - בג"ץ מורתע והשופטים מפחדים לשלומם
מזה אתה מאושר ?
בג״צ לא מורתע. העותרים יכולים להגיש את עתירתם מחדש והפעם בדרישה לקרוא לרבנים האלה לחקירות או להעמידם לדין. אם וכאשר כך יקרה נגלה אם אכן בג״צ מורתע. במקרה דנן בס״ה העתירה כבר לא הייתה רלוונטית מאחר והסעד שהעותרים ביקשו (מענה לפנייתם) כבר התקבל.

marabo

Well-known member
זאת הרמאות - בג"ץ מורתע והשופטים מפחדים לשלומם
מזה אתה מאושר ?
אני לא רוצה לחיות במדינה בה מעמידים רבנים גדולים לדין על דברים שאמרו, לא משנה מה, נקודה.
אתה יכול להסכים איתם,אתה יכול לא להסכים, אתה לא מעמיד אותם לדין על מה שאמרו.

פט פטריס

Active member
אני לא רוצה לחיות במדינה בה מעמידים רבנים גדולים לדין על דברים שאמרו, לא משנה מה, נקודה.
אתה יכול להסכים איתם,אתה יכול לא להסכים, אתה לא מעמיד אותם לדין על מה שאמרו.
הדיבור שלהם מוביל למעשים, ולכן בהתאם להיותנו יהודים שדנים רק במעשים,
חובה עלינו להעמיד את המתסיסים לדין ללא משוא פנים (כלומר בלי שום קשר לתפקידם)
בעיקר כי הם מכשילים רבים.
"רב" זה בס"ה פקיד בצורת שלטון שלא חלה על מדינה.

איציק5111

Well-known member
אני מעדיף את פני החרדים ואפילו את פני הערבים על פניך.

ריריו את נאצי שטן בן עוולה צמא דם

למעלה