פני הקהילה

Kutaly

New member
פני הקהילה

אני מסתכל על הטור שהתחיל מיתלבט בהודעה "בזמן האחרון אני מפנטז" מה שאני רואה בכל הדיון הזה הוא בנאדם מבולבל שאולי מתחיל להבין משהו על עצמו ואני תוהה, אחרי כל מה שנאמר על ביפוביה וטרנספוביה, אם זאת קבלת הפנים הראויה לאנשים כמו מיתלבט? אני לא אומר שלא היתה פה שום אמפתיה בכל הטור הזה, אבל בשביל למצוא אותה צריך לסנן הרבה הטפות מוסר ו"העמדה במקום". אם הטור הזה מיצג את פני הקהילה, זה עצוב. אני מודה, הבעת אמפתיה מעולם לא היתה הצד החזק גם שלי, אבל דיון על דיוקים בהגדרות מילוניות נראה לי כמו התמקדות בתפל. נראה שאנחנו עסוקים כלכך בלריב ולהתגונן אבל כשמדובר בעזרה ותמיכה למי שפונה אלינו, מה יש לנו להציע?

מיתלבט

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo189.gif נשמה טובה ../images/Emo34.gif

אוהדאדם

New member
הקהילה היא היא פניה

כאשר למדתי בלשנות נתקלתי במשהו מגניב: כשאתה אומר "אני מבטיח לך שאהיה שם בשמונה", אתה עושה גם בדיוק באותו הזמן את הפעולה של הבטחה שאכן תהיה שם בשמונה. אם אתה אומר "אני שורק מנגינה נחמדה", ואם אתה שורק מנגינה נחמדה, אתה עושה שני דברים שונים בתכלית: פעולה, ותיאור של פעולה. אבל איכשהו, האמירה "אני מבטיח לך" היא בעת ובעונה אחת גם הפעולה, וגם התיאור של הפעולה. אני מצאתי את זה מאוד מאוד מגניב. פני הקהילה הם גם התיאור וגם הפעולה - הם גם התגובה למיתלבט, וגם התגובה לתגובה למיתלבט; לכן, הייתי שואל את עצמי - איפה אתה היית בזמן שמיתלבט קיבל בומבה לפרצוף מהסובלנים-אלעק של הפורום? או איפה אני הייתי? הנושא של מיתלבט מייצג את פני הקהילה כמו שכל שאר הנושאים מייצגים, כמו שהנושא הזה מייצג (וכמו שהפער בין מספר המגיבים שם למספר המגיבים פה מייצג...) - אני יכול לומר לך שבאופן כללי, לדון בפורום על גבי הפורום זה לא דבר טוב (וגם, כמו שראינו מהעץ שנמחק במהרה שביקר מחיקת הודעות, לא פרודוקטיבי כאשר אתה מבקר את בעלי הכוח והשליטה), במקום זאת, אני אציע לך משהו אחר. תהיה חבר בקהילה שאתה רוצה בה. תהיה הדוגמה למה שאתה רוצה להיות. אם נפתח נושא כמו זה האחרון, תענה כמו שהיית רוצה שיענו; ואם עונים לו תשובות שלא מוצאות חן בעינייך, שאתה לא מסכים איתן, תענה גם להן. תעלה את המינון של הודעות שאתה רוצה לראות, ותוריד את המינון של הודעות שאתה לא רוצה לראות. זה מה שאני משתדל לעשות, ואני חושב שיש לזה השפעה. רק טוב

Kutaly

New member
הצלחת לבלבל אותי

אני חושב וכותב על זה באותו זמן, מגניב! (אפילו שעוד לא הבטחתי שום דבר)

אוהדאדם

New member
אני אקצר

אנחנו חלק מהקהילה. אם משהו בקהילה לא מוצא חן בעינייך, תענה לו נקודתית הן בדוגמה אישית והן בביקורת נקודתית.

מיתלבט

New member
מחזק את Kutaly ואוהאדם ומוסיף ציטוט מידיעות..

אחרונות של השבוע, שישי 18.3.2011 בכתבה "שלא עשני אישה" אומרת טוהר להבה הטרנסג'נדרית המתנחלת. "הומואים באים בקטע של שוויון אבל זו חארטה. ימניים הם לא מקובלים. במצעד הגאווה האחרון כמעט כל הנאומים היו עם מסרים שמאלניים. גם בתוך הקהילה יש המון מתחים. טרנסיות לא מבינות הומואים ולהפך. זו לא באמת קהילה אלא אחוות מיעוטים". אני חושב שיש כאן אנשים שבאים ממקום מאוד פגיע ורגיש ויתכן שישנם גם רגשי נחיתות אצל חלק מהאנשים, כי אחרת קשה מאוד להבין את שרשור הכאפות שאכלתי שם. גם אם מישהו לצורך העניין סובל מטרנספוביה,ביפוביה או שסתם יש לו דעות שונות משלך, הדרך הנכונה היא להסביר לו ולהאיר את עיניו ולאו דווקא לרדת עליו.

אורי 0

New member
באמת חשבתי שירדו עליך יותר מדי

אבל לאט לאט אתה מרויח את זה ביושר, בייחוד כשאתה חושב שזכותך להחליט עבור טרנסג'נדריםות מהי הזהות שלהן (גברים, נשים, זהות אחרת וכו'). כשמנסים להסביר לך, אתה אומר ישר :"אל תצעקו טרנספוביה, זאת דעתי וזהו". אז מה נעשה? שלא נתרגז? מרגיז.

אורי 0

New member
שאתה חושב שנשים טרנסגנ'דריות

הן לא נשים, וגברים טרנסגנ'דרים הם לא גברים? אתה פשוט לוקח להןם את המרכיב הכי חשוב בזהות שלהןם - זה שהן מי יודע מה עעברו בשבילו ובגללו, ואומר: "לא! על זה אני מחליט בשבילך! פה יש לי דעה אחרת!" הבנת? או שאתה זקוק להסבר מפורט יותר?

Petal

New member
הגדרה של נשים וגברים

היא הגדרה מאוד מאוד רחבה ומתחילה מגנטיקה והורמונים ונגמרת בהבניות חברתיות ודברים הזויים כמו וורוד זה צבע של נשים . בתוך כל הטווח העצום הזה טרנסג'נדרים בחלק מהמקרים הם לגמרי נשים ולגמרי גברים בחלק מההגדרות הם לא מתאימים ובחלקם אין מה לעשות הם משויכים למגדר ה"מקורי" שלהם . לצעוק טרנספוביה בגלל שמישהוא מציין את זה נשמע לי די מטופש

מיתלבט

New member
אבל זה לא מה שאני חושב, זו הפרשנות

המעוותת שלך! אתה כלכך עסוק בלהגן ולתקוף שאתה לא טורח לעצור ולהקשיב. אני מציע לך לקרוא את ההודעות שלי שוב אבל קצת יותר לאט. זה לא נכון שאני חושב שנשים טרנסגנ'דריות הן לא נשים, וגברים טרנסגנ'דרים הם לא גברים? אני פשוט חושב שאישה טרנסג'נדרית היא אישה טרנסג'נדרית וגבר טרנסג'נדר הוא גבר טרנסג'נדר. אני לא מחליט בשבילך שום דבר וצר לי שכך אתה מפרש את הדברים.

אורי 0

New member
טוב, עכשיו תסביר לאט

אני אסביר לאט... וכן, אתה מחטט קצת בפצע, אז בזהירות בבקשה. תראה, יש ענין כזה שקוראים לו "זכות ההגדרה העצמית". לקחתי את זה מזכויות לאומיות, אבל זה קיים גם במובן האישי. נניח. אני לא מוכן שיגידו לי אם אני יהודי או לא. אז אם מישהי היא אשה, יש לה זהות עצמית של אישה, היא אישה. ואם היא לא היא לא. כך נתחיל. "אישה טרנסגנ'דרית" זה שם כולל להרבה נשים, שההגדרה האישית שלהן יכולה להשתנות, כן? יש נשים שלא יגדירו את עצמן כטרנסג'נדריות או כטרנסקסואליות בכלל, למשל, למרות שלכאורה הן עברו מה שנשים טרנסג'נדריות עוברות. זה יכול לבלבל. ויש נשים ש"טרנסג'נדריות" או "טרנסקסואליות" זה עבורן תואר כלשהו, הן קודם כל נשים. ויש כאלה שהזהות שלהן היא אחרת אולי. השאלה היא אם אתה מכבד אותן (ואותם, את הגברים וכו'), ואת איך שהן (או הם) מגדירות את עצמם. לכבד זה לפעמים לשים בצד את הראיה שלך. זהו בערך. תגיד לי אם אתה צריך עוד הסברים.

למעלה