פנייה נכונה לבורא

פנייה נכונה לבורא

מהי הפנייה הנכונה לבורא שאותה הוא שומע? האם לבקש שיטיב את מצבי בעולם הגשמי זוהי בקשה שהוא שומע? במבחן המציאות אנו רואים שמיליונים מעלים תפילות שהבורא יטיב את מצבם הגשמי אבל במקום שהמצב ישתפר המצב הופך גרוע יותר בעולם. כלומר, אם זאת לא הפנייה הנכונה לבורא אז מה הוא מצפה שנבקש ממנו?

מה שיפה בבקשת משאלה

שלום לך שוב טייס, מה שיפה ביקום שסובב אותנו זה שמה שאתה חושב שמגיע לך, זה גם מה שתקבל. וברגע שתרצה להיטיב עם עצמך אתה כבר מיטיב עם כל הסובבים אותך. אז כן, בקש להרגיש יותר טוב, בקש לחיות בנוחות ובקלות. האר את הדרך לסובבים אותך, כך שהם יאירו את הדרך לסובבים אותם וכך הלאה, עד שזה יעטוף את כל העולם, ומשם הדרך כבר אינסופית. אלה

דגנית

New member
פשוט לבקש ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהסוד הוא להיות ממוקדים בדיוק במה שרוצים, ואז יותר קל למלא את הבקשות האלו. כשאדם יודע מה הוא רוצה - יותר קל להגשים את הדרך. ו... תמיד כדאי להוסיף לטובה המירבית שלי / לטובתי העליונה, כדי בכל זאת לקבל את הטוב ביותר המתאים לי ולא משהו אחר
[קל לי לדבר, אבל לא לבצע
]

LoveBeing

New member
תיקון קטן וחשוב- משהו שחסר...

כתבת: "ו... תמיד כדאי להוסיף לטובה המירבית שלי / לטובתי העליונה, כדי בכל זאת לקבל את הטוב ביותר המתאים לי" אני חולק על דעתך.. או יותר נכון מוסיף לך..
לא מספיק לבקש בשביל עצמנו, אני כבר ממזמן לא מבקש רק בשביל עצמי ולא יודע איך.. חשוב מאוד מאוד לבקש את מה שטוב עבור כולם! כי המשפט: "הכל קורה לטובה!" לא אומר הכל קורה לטובתך! אלא לטובת כולם! חשוב מאוד להבין שאנחנו רק חלק מהתמונה ולפעמים הסבל שלנו הוא האושר של אדם אחר, אם האם לא היתה סובלת את יסורי ההריון והלידה, איך היה נולד בנה שלבסוף מביא המון אושר? לפעמים אנחנו מקריבים כמה חלומות משלנו כדי שאחרים יוכלו להגשים את שלהם, חשוב להבין שאנחנו לא פה בעולם הזה לבד אלא יחד! ואז זה הופך את העולם להרבה יותר יפה ומשמעותי.. זאת גם התשובה לטייס רוחני, כאשר אדם מבקש משהו חומרי מאלוהים- עדיף שלא יקבל אותו! המצב אכן יחמיר כי אם אדם שקוע בתשוקות חומריות, הוא כבר בדרך הלא נכונה ומחמיץ את הייעוד שלו! עלינו לשאוף להשיג מטרות רוחניות! לחפש את האהבה מעל לכל! עלינו לשאוף למטרות נעלות יותר מאשר דאגה לגוף ורצונותיו.. המטרה העילאית ביותר היא דאגה לאחרים, ומי שדואג לאחרים, אלוהים גם דואג לו.. כי אלוהים לא ישקיע בעץ תאנה עקר, אלא בעץ הפורה שמסגל להזין בעלי חיים ואנשים רבים! אנרגייה ומשאבים ניתנים לאלו שאכן מוכנים להשתמש בהם לטובת הכלל! אלו שרק חומדים לטובת עצמם- לא ידבקלו דבר, ואף מה שיש להם ילקח מהם! וזהו זה לנאום היומי..
המון אהבה! גיל

דגנית

New member
כשטוב לי.. הטוב שלי מיטיב עם הסובבים אותי

אם כבר לבקש משהו, ואין סיבה שלא, אז לבקש לטובתינו המירבית העליונה. הרי.. בסופו של דבר, כשטוב לאדם, הטוב שלו משפיע כמו אדוות הגלים על הסביבה שלו. כשאדם במקום של טוב, הוא במקום שמגשים את עצמו. את הקיום שלו. את המהות. אלוהים לא משקיע בעץ תאנה עקר? לא מסכימה איתך בכלל. הרי יש לו חיים. הוא חיי. הוא קיים. הוא ממלא את היעוד שלו בחיים שלו. ומי יודע מה הוא אותו יעוד? ואולי הוא משמח את האדם שנטע אותו מול חלונו, או יושב בצילו, או מריח את ריחו, או נהנה בדרך כל שהיא מהקיום של אותו עץ? מי אני שאדע?

LoveBeing

New member
זה נכון אבל עדיין...

לא אמרתי שלאלוהים לא אכפת, אלוהים אוהב ומקבל את כולם! אך מה לעשות אלוהים (וגם הטבע..) יתנו יותר לאלו שנותנים יותר. השמש מפיצה כל כך הרבה אנרגייה חום ואור, רק משום שהיא נותנת כל כך הרבה מעצמה. היא מכילה את עצמה!
גם לגבי עץ התאנה העקר, נכון שהוא טוב בדיוק כפי שהוא, אך לעץ תאנה עם פירות ניתנים הרבה יותר משאבים. כי פירות דורשים יותר מים, יותר ייצור של סוכר מהעלים וכו', ואל תשכחי שמהפירות שנתן העץ במתנה, יצרו עוד עצי תאנה שימשיכו את דרכו! אז כמובן שלאדם יש בחירה חופשית, אז האם הוא מעדיף חיים עלובים וקטנים רק למען עצמו? או לנסות להעיז ולתת גם לאחרים? תראי איך נראה העולם היום, שכל אחד דואג רק לחייו הקטנוניים והאנוכיים.. לעומת עולם נפלא שבו יש אכפתיות, אהבה ונתינה הדדית?
נכון או לא?
אז מספיק לתת תירוצים וצידוקים...
הבטלנות, העצלות, הפחדנות והאנוכיות חייבות ללכת! חייבים להעיז כדי לצאת מעצמנו, לתת ולאהוב! זה קשה- אבל זה שווה את זה בגדול!
המון אהבה, גיל

דגנית

New member
למה אתה חושב שאדם שמבקש לעצמו לא נותן

לאחרים? זה לא שחור ולבן, יש המון מקום באמצע.. לפעמים המקום של יש, של שפע, הוא המקום שמאפשר לתת לאחרים
דווקא הוא המקום שמאפשר לתת לאחרים.

LoveBeing

New member
נו נכון, אז למה לא לבקש כבר עבור כולם? ../images/Emo9.gif

הרי אלוהים לא טיפש.. זה ברור לו שאדם צריך להתמלא כדי לתת לאחרים.. ואמור להיות גם ברור לנו שכדי לתת לארחים יהיה עלינו גם לדאוג לעצמנו.. ככה שמספיק פשוט להתפלל לאלוהים שיתן לנו אהבה ויכולת לתת לאחרים.. בבקשה הזאת יש כבר קבלה, נתינה לעצמנו, ומוכנום ורצון ןתת לאחרים.. כאשר אדם מבקש לעצמו הוא עלול לשכוח לתת את זה אחר כך, ולפי דעתי זה קורה מיידית ובו זמנית... למה ללכת לפי שלבים? ברגע שאנחנו מאושרים ומלאי אהבה, כבר כל העולם מרוויח, כי כולנו מחוברים לכולם- והאושר שלנו הוא של אחרים. לכן אין טעם לבקש בשביל עצמנו או בשביל אחרים, לבקש בשביל עצמנו זה בשביל אחרים, ולבקש בשביל אחרים זה בשביל עצמנו! כל העניין הוא פשוט לאהוב!
לא צריך לבקש ספציפית במילים כי אלוהים הוא לא בן אדם, הוא יודע ומרגיש כבר אוטומטית מה אנחנו רוצים, אך יודע בדיוק למה אנחנו זקוקים ומתי הכי טוב שזה יקרה אם בכלל.. לכן לפי דעתי אפילו לא צריך לבקש אלא פשוט להתפלל מתוך אהבה. אני קורא לזה מדיטציה של אהבה.. תפילה של אהבה, פשוט אהבה!
לכן כל השאלה הזאת היתה שאלה מכשילה מלכתחילה! אבל אני ואת פתרנו את העניין! חה חה!
זהו זה לילה טוב!
היה נחמד להכיר אותך דרך אגב! את מוזמנת לבלוג שלי בחום.. מחר סוף כל סוף תהייה רשומה חדשה! ענקית..
חיבוק ואהבה!

Tal_Ya_Tal

New member
שלום טייס רוחני../images/Emo140.gif

אין 'פניה נכונה' ופניה 'לא נכונה'. מה שחשוב יותר הוא הזכות והכנות שב
. אני נזכרת כאן בסיפורו של מנדלה מוכר ספרים, אודות הנער ששרק בבית הכנסת ביום הכיפורים, היות שלא ידע להתפלל, אך שריקתו, שבאה מתום ליבו ומזכותו הטהורה, היא זאת שפתחה את שערי השמיים. כלומר, האל אינו זקוק לשפה מיוחדת על מנת שנפנה אליו. כי הוא 'בוחן כליות ולב'. הלא כן? הדרך המתאימה ביותר להתחבר אל האל היא החיבור פנימה, אל האל הפנימי, או אל הבורא הפנימי ודרכו להיות בורא-במשותף של המציאות הנחווית על ידך. היות שבכל אחד מאיתנו קיים הניצוץ האלוהי, זוהי הדרך הפשוטה ביותר להתחבר אל אותו כח אלוהי בתוכינו, אל אותה אנרגיה של אהבה. אך שאתך מהווה סתירה מסוימת. היות שהאל אינו חווה את המציאות כמונו, אין הוא יכול 'להיטיב את מצבך בעולם הגשמי' כלשנך. כי לשם כך, עליו לשפוט מהו 'מצב טוב' ומהו 'מצב רע' וכאמור, היות שהאל אינו חווה את הניגודים ואינו רואה את השניות, מהו בעבורו 'טוב' או 'רע'
הוא רק 'עוזר לך להגשים' את משאלותיך הכמוסות. גם את אלה שאינך מודע להם. לכן, שנה את חשיבתך ועולמך ישתנה. L&L TALYA

LoveBeing

New member
איזו תגובה יפה טליה! אמרת מה שהיה צריך להיאמר

במיוחד אהבתי את: " שנה את חשיבתך ועולמך ישתנה." כי זה בדיוק משהו שכתבתי לעצמי בחמברת אתמול בערב! כולנו מחוברים הא? המון אהבה, גיל

למעלה