פנייה לעזרה

אוססונה

New member
לעתים, פתיחות יתר על המידה, בעוכרינו!

בוקר טוב! אין לי ספק, כי "פתיחות" תכונה חיובית, יתרונותיה, בטלים לעומת חסרונותיה. יש ולפעמים, כי כדאי לנו, לא "להיפתח". כן, כדאי לנו להפנים את "נטייתינו" הברוכה, בודאי במערכת החינוך. (זוגתי, גם "מחנכת", אף אחד אינו יודע שהיא לסבית). מה שלא נעשה, ומה שלא נאמר, אנחנו עדיין בגדר "חריגות" ומעוררות מחלוקות. במיוחד אם לאחת מאתנו, יש מקצוע או תפקיד "ציבורי" כללי. התאהבות של נערות במורותיהן, התאהבות של תלמידה במורה שלה, התאהבות של תלמיד במורה שלו, ידועות ומוכרות, בכל ואריאציה שלא נחשוב עליה. תמיד מעוררות מחלוקות בעד ונגד. תהיי מודעת, לכל צעד ושעל שלך. תשקלי היטב את צעדייך ותגובותייך.

daphts

New member
שלום לך

אז כך ההגדרה הסוציולוגית והפסיכולוגית ולצארך הענין גם ההגדרה של D.S.M ספר ההגדרות הרפואי האמריקאי (נחשב לעולמי) כי לסביות / הומוסקסואל הינה נטיה מינית- שבאה לידי ביטי בקשר ומשיכה מינית לבני אותו מין. לכן הביטוי שלי "כניסה לחיי המיטה שלי" יתרה מזו הסוציולוגים הגדילו לעשות שהיגדירו זאת כסטיה חברתית- ראי ערך מישוניס פרק סטיה חברתית.- ולהגדרתם זו תופעה חברתית ולא ביולוגית על מקור הלכך חלוקות הדעות האקדמיות מזה שנים ואין פתרון באופק/ או קביעה חד משמעית. היות וכך - לא ניראה לי שאני צריכה לפרט יותר, וכפי שצינתי אנו גרים בישוב קטן מאוד - כולם מכירים את כולם ואנו לא בארון (אי אפשר כשיש ילדים- זה ממש לא ראלי) נכון שחלק גדול מתלמידי מכיר דרך אחיהם את ילדי, וברור שהם יודעים שיש לי בת זוג כנ"ל גם הוריהם, אבל מעולם לא נתתי לכך במה או אפשרות לפתח לדיון- יותר מדויק עם דברתי דברתי בכלליות מעולם לא עלי ישירות לא על הזוגיות שלי וכו' מול תלמידים! מאולם לא אמרתי שלסביות זה קר סקס אבל עם כל הכבוד ועם כל האי רצון שלך להכיר בכך בסיסה ומקורה של הלסביות כמו גם ההומוסקסואליות הוא מקור מיני (סקס), - ועם כל הכבוד לא ניתן לנתק זאת! ממליצה לך לקרוא גם מאמרים שכתבו הוגות דעות לסביות פמיניסטיות בארה"ב בשנות ה60 וה70 וגם להגדיל לעסות ולקרוא מה כותבות היום לסביות באקדמיה - איך הן נשאנות על מחקרים הן סוציולוגים הן פמיניסטים והן פסיכולוגים. לקוח מאתר תהיל"ה - המילון גיי \ לסבית | Gay / lesbian מונחים שהומוסקסואלים ולסביות בחרו על מנת לבטא את הזהות שלהם באופן חיובי. המילה "לסבית" מתייחסת רק לאישה. המילה גיי בדרך כלל מתייחסת לגברים למרות שלפעמים מתכוונים לנשים ולגברים. הומו | Homo בלטינית - אדם. ביוונית - homos, אחיד, שווה, דומה. מונח ג'נרי המאפיין גברים הנמשכים אל בני מינם, המשמש כקיצור להומוסקסואל. הומוסקסואליות | Homosexuality הומוסקסואליות (אטימולוגיה: הומו (זהה ביוונית) + סקס (מין בלטינית) = "מין זהה", "אותו מין"), המונח נטבע ב-1869 במסגרת מאמר בגרמנית שכתב העיתונאי האוסטרי-הונגרי קרל מריה קרטבן) היא משיכתו המינית של אדם אל בני מינו. המונח כולל בתוכו גם את המושג לסבּיוּת, כלומר משיכה מינית של אישה כלפי אישה אחרת (מקורו של המונח "לסביות" בשמו של האי היווני לסבוס, שבו חיה המשוררת הקלאסית סאפפו שכתבה שירי אהבה לנשים. המונח המנוגד ל"הומוסקסואליות" הוא "הֶטֶרוֹסקסואליות", כלומר, משיכה למין הנגדי. ("הטרו" ביוונית= "שונה, אחר"). אז עם כל הכבוד - לא פסלתי את העובדה יש הרבה מעבר , כל מי שמכיר אותי יודע את זה, אבל הגדרות אקדמיות עם כמה שזה לא נעים הם דבר יבש ביותר , אינן נכנסות לפרטים שאינם קשורים ישירות. ושוב לגבי התלמידה - אסור בכל דרך שהיא שהתלמידה תפרש קשר עם המורה כקשר "מיני" זה נוגד לחוק, בגין זה נשלחים למאסר, וברור שלא יכולים להמשיך להיות מורים! יש לדחות על הסף את הפניות של התלמידה ולהפנותה ליועצת / פסיכולוגית בית הספר - גם להן הידע להפנות לגופים כמו איג"י , האגודה, הבית הפתוח וכו'.כלל סער, ער"ן- השרות הפסיכולוגי וכו' אלו נותנים מענה לבילבול! אין זה אומר שההפניה לא צרכה להעשות בצורה אמפטית חמה מבינה ומכילה - ברור שכן, ואב שוב להשתדל לא להיות מעורבת- מספיק הורה אחד או תלמיד אחד "שידבר" ואותה מורה תהיה מחוסרת עבודה ועם תביעה פלילית!- והיו דברים מעולם על תהיו שעננות ותחשבו - "יש היום פתיחות, מדברים וכו'"- להזכירכן עד 1984 יחסים הומוסקסואלים היו מחוץ לחוק במדינה - אנשים נשלחו למאסר בגין זה, עד היום אנשים מפוטרים בגלל זה - העולם / החברה בה אנו חיים לא עד כדי כך נאורה, זוכרים את המהומות סביב המצעד העולמי בירושלים לפני שלוש שנים ואת העיתונות והתיקשורת אז.

danielaa32

New member
פנייה לעזרה

שלום,יש לי בעיה דיי רצינית ואין לי ממש למי לפנות לכן החלטתי לכתוב פה. אני מורה במקצועי לאחרונה עברתי לגור בעיר אחרת והתחלתי לעבוד בבית ספר חדש... אני חייה כשבע שנים עם בת זוגתי,לאחרונה נתקלתי במספר בעיות,התלמידים בבית הספר החדש בו אני מלמדת הבינו\שמו לב שאני לסבית וניגשו ושאלו אותי כמובן שעניתי בחיוב וזה הפך לקצת מהומה בכיתה אך זאת אני ואין מה לעשות.. יש תלמידים שאינם מקשיבים לי כשאני מדברת איתם מפני שאני לסבית והם אינם מוכנים להקשיב ללסביות ואפילו ההורים גיבו אותם כשפניתי אליהם,מה עליי לעשות?להתעלם מהם ופשוט ללמד רגיל? והבעיה השנייה שלי היא תלמידה אחת ספציפית שפשוט מראה שהיא מעוניינת בי,וזה קצת לא במקום בכל זאת אני בת 32 והיא בת 16-17 אני מנסה להתעלם מהרמזים והמבטים,אבל פשוט לא יודעת מה לעשות.. בתודה מראש לעצות שינתנו, דניאלה. (פרסמתי זאת במספר פורומים בכדי לקבל כמה שיותר חוות דעת ועצות).

פאמקי

New member
שלום לך.

מאוד לא מפתיע אותי שהתלמידים שלך "שמו לב". לנוער בימינו יש "חיישנים" אדירים לדברים האלו. גם אני מתחום החינוך, וכך קרה במקרה שלי ושל זוגתי לשעבר. על אף שניתקנו כל מגע במקום בו עבדנו, הן (נערות בכיתה ו', ז'!!!) זיהו (אין לי מושג איך). והיה מדהים לראות, איך אל כל אחת מאיתנו הן הגיבו לכך אחרת. לדעתי זו הייתה טעות מצידך לשתף אותם. במקרה שלנו, המנהלת ידעה והחליטה, כשנכנסתי לעבוד שם, שלא נפתח את זה איתם. ואני מברכת על החלטתה. בשנה האחרונה עבדתי במקום אחר, עם נוער. וכשהם התחילו עם השאלות, עניתי בחיוך:" למה אתה שואל?" וכשהתעקשו עניתי: "למה אתה חושב שאשתף אותך בחיי הפרטיים?" גם הומור לא מזיק שם... חייבת להודות שזה עזר. הם אומנם המשיכו מידי פעם לדבר על זה בניהם, אך די הבינו שזה "לא עניין גדול". לא פעם חשבתי שאני צריכה לפתוח את זה, כי אני לא מתביישת במי שאני, ולא מוכנה לחיות בשקר. אך היו מקרים, שבירכתי על ההחלטה שלא לשתף אותם. (הם שלפו נגדנו המבוגרים, דברים הרבה פחות "עסיסיים"...). חושבת שכמו שלא היו שואלים סטרייט עם מי הוא שוכב כי אין זה עיניינם, כך גם איתנו! לך הייתי מציעה, לפנות ליועצת/ מנהלת/ מחנכת, ומבקשת את עצתם שם. אולי להעביר פעילות שמדברת על גזענות, קבלת השונה וכו' מציעה שנושא החד מיניות יכנס כנושא משני ולא עיקרי, כדי לא להפוך את העניין לקרקס, מה שיגרום לסטיה מהמטרה. לא חושבת שיהיה נכון שאת תעבירי את השיעור הזה, אך על זה כדאי לך להחליט עם הצוות השותף. חשוב שתהיה שקיפות עם הצוות גם בקשר לכיתה וגם בקשר לנערה. לדעתי, שתיקה על עניין הרמזים והמבטים, משדרת לה "שותפות לסוד", מה שבעייתי, בעיניי. שיתוף היועצת למשל, יוכיח לה שאת לא איתה בעניין. להזכירך, הבעייתיות שם אינה רק פער הגילאים... יש שם גם יחסי מרות! חושבת שהם מזהים את הבהלה שלך כשמסרבים להקשיב לך "כי את לסבית" (כדבריהם). אסרטיביות, הצבת גבולות ברורים שם, והבהרת חוסר הקשר, יעצרו את ה"תופעה". הם בודקים גבולות וככל שתפעלי מהר, כך ייטב. המון
. עדכני אותנו על התפתחויות
.

danielaa32

New member
תודה רבה לשתיכן!

ערבתי את היועצת,הכיתה תקבל שעות חינוך בנושא קבלת השונה וכו'. ובקשר לנערה אני עדיין מתלבטת האם לשתף גורם חיצוני או לחכות קצת.

daphts

New member
לדניאלה

כמוך גם מורה במערכת החינוך הפורמלית של מדינתינו. בשונה ממך לא שיתפתי את תלמידי בחיי הפרטיים - או יותר מדויק בחיי המיטה שלי , אין זה אינינו של איש פרט לזוגתי. כפי ששאר הצוות לא משתף תלמידים בחיי המיטה שלו! לא ברור לי מדוע שיתפת אותם! מצבי אולי אפילו יותר מסובך משלך ולמרות זאת לא שיתפתי את תלמידי, אסביר ראשית אני בזוגיות רבת שנים ולנו 4 ילדים סה"כ שלושה מהם אני ילדתי וזוגתי ילדה אחת , פרט לבת שילדה זוגתי כל הילדים גרים איתנו (היא בת 23 - גרה לבד), בני הבכור עתיד להתגיס בעוד שנה וחצי, וכו' - מובן לך שילדינו לא צעירים! אנו גרות בישוב קטן (מאוד קטן- לא עיר, כולם מכירים את כולם)ברור לך שאנו לא בארון! נכון! אחד מבתי הספר בו אני מלמדת נמצא בישוב בו אני גרה, באותה שכונה , לא רחוק מביתינו, חלק גדול מתלמידי גרים לידי- אפילו באותו בנין. וילדי הצעירים לומדים יחד עם אחיהם של תלמידי- אני מלמדת ביסודי (מורה מקצועית) ילדי הצעירים בחטיבה. כשהם למדו ביסודי העברתי אותם לבית ספר אחר יסודי בישוב בכדי שלא אלמד את ילדי- חשבתי שזה לא נכון כלפי ילדי אבורם אני אמא לא מורה! אני לא בארון, הפיקוח יודע, מנהלת בית הספר יודעת, צוות המורים יודע (מי ששאל קיבל תשובה- למנהלת ולמפקחת הודעתי) מעולם לא העלתי את הנושא בפני תלמידי , גם כששאלו, למרות שמדברת על הנושא כשהוא עולה באופן כללי- לא בהקשר ישיר עלי. ברור לך שכל הורי התלמידים , השכנים , ותלמידי יודעים - אנו משפחה וזה ממש לא ראלי להסתיר כזה דבר בישוב קטן. אם זאת לכל הורה , מורה, מנהל שהעלה את הנושא והיבע את מורת רוחו השבתי "שפוט אותי לפי עבודתי לא לפי חיי המיטה שלי - כפי שאיני שופטת אותך לפי חיי המיטה שלך! מה שאני עושה בביתי במיטתי הו עסקי הפרטי ואינו לדיון! בתוספת איום נחמד - שאים ימשיכו התרדות בנושא אפנה לעמותה לזכיות האדם- ואגיש תלונה משפטית נגדם!" בזה נגמרו כל התגובות ולא עלו בשנית! הגבול הוצב והוא ברור דיו לכול. יתרה מזו- כשאנו מזמנים בישוב לחברים/ מכרים/ צוות וכו' כולם ראים בנו משפחה ומזמינים את כולנו! בגדול איך שתעמידי הדברים כך הם יתקבלו , היכן שתציבי את הגבול שם הוא יהיה! אבל עכשיו קצת בתפקיד פדגוגי לאור המצב שקורה בכיתתך- ראשית חשוב להבין עם את מורה זמנית או קבוע (ממלאת מקום או אחת מהצוות הקבוע) אם את מהצוות הקבוע ומלמדת בחטיבה/ תיכון אולי נכון ליחד לכך שעור חינוך ופעילות עם הורים- הומופוביה מקורה בפחד- פחד מהאחר! בגדול מה שאת צריכה לעשות זה לשבור את תדמית האחר! לרסק סטיגמות וסטריוטיפים! בגדול את אמורה לדבר סוציולוגיה - לדבר על המושג סטיה חברתית, ועל המושג סטריוטיפ, אולי גם על המושג של מערכת אירגון כוללני - ובקשר לבית הספר (גופמן )ובכך להבהיר מי את ומה תפקידך, ולהציב גבולות ברורים. יש יופי של סרטים (סרטי קולנוע) שאת יכולה להעזר בהם, ניתן גם להעזר בתוכנית ה"האח הגדול" שביסודה היתה אירגון כוללני, על הדמיות בתוכנית שיצגו ע"י סטריוטיפים פלחים בחברה הישראלית ואינטראקציות בניהן. כך את גם אקטואלית וגם מבהירה את מקומך." אני האח הגדול" - "אני המושכת בחוטים ליצירת האינטראקציות , אני קובעת את הכללים בכיתתי - לא אתם!" זו אמורה להיות נקודת המוצא שלך! בהצלחה! לגבי התכנים הסוציולוגיים - פני לספר של משוניס מבוא לסוציולוגיה - תמצית המחרקים והתאוריות מובאות שם , קראי טוב , הפני למחקרים -למדי טוב את הנושא לפני שתעלי אותו בפניהם, הילדים של היום חכמים מאוד וחדים מאוד! הם ימטירו עליך שאלות גם אישיות ואת צריכה להישאר קורקטית בהירה ולהיצמד לעובדות מחקריות! בשום פנים ואופן לא לדבר על חייך האישיים! שרון

oshkoshi

New member
חייבת להגיב....

בניגוד לשאר הבנות אני לא אגיד לך חבל שאמרת,אם החלטת להגיד כנראה שזה היה נכון מבחינתך. או שזה לא עניינו של אף אחד.. ( אם כי גם אני ליד הארון, לפחות לא בתוכו
בכל אופן אני במקומך פשוט לא הייתי מתייחסת יותר מדי מכיוון שברגע שכן מתייחסים לדברים, ובונים הדרכה על כך, או שיעור או כל דבר אחר באותו נושא זה רק מעצים אותו יותר ממה שהוא באמת. תני לעניינים להרגע כך תמשיכי כאילו לא היה ולא נברא.. ודברים יחלחלו אל הילדים... (הכותבת מדברת מניסיון שלה עם ילדים לא בתחום זה אך בתחום אחר...) שיהיה בהצלחה

../images/Emo60.gifתודה לכל המגיבות

גם אני מורה בתיכון ויצא לי כבר כמה פעמים להיתקל בתלמידים/תלמידות אחרי הצהריים ובערב כשהייתי עם זוגתי כמובן שהורמו גבות, נשאלו שאלות, אך הגבתי בחיוך ובצחוק ופשוט החלקתי את הנושא מה גם שהם יודעים שאני נשואה עם ילדים - אז זה קצת בילבל אותם... קראתי את כל התגובות פה, ולקחתי דברים לתשומת ליבי אז שוב - תודה עזרתן בעקיפין גם לי

למעלה