פנטגרם

Oved i

New member
אלוהים והשטן

השטן קיים באופן כללי גם לאנשים שלא מאמינים בו אלא מאמינים באלוהים, מםני שאם אלוהים קיים אז גם השטן. אלוהים הוא אמור להיות ה"טוב" בסיפור של השטן ואלוהים נכון? (כן..) ובישביל לזהות מה טוב צריך שיהיה גם רע, זה עיקרון כזה. לדוגמא : אם אני האדם היחיד שיש לו נרגילה בעולם, אני לא יכול לומר שזו הנרגילה הטובה ביותר בעולם מעצם העובדה שאין לי נרגילה אחרת להשוות אותה אליה. אותו הסיפור קורה גם עם אלוהים והשטן ברגע שאדם מאמין באלוהים כטוב, עליו לקחת על עצמו את ההבנה שקיים גם השטן בכדי שאלוהים יוכל להיות "הכוח הטוב" ולא "הכוח", זאת לפחות התאוריה שלי בקשר ללמה השטן הקיים.

shataltal

New member
או שלא

איך אתה יכול לקבוע על משהו שאנחנו בכלל לא מבינים אם הוא טוב או רע כשאנחנו לא יכולים לקבוע אם אנחנו טובים או רעים ובכלל מה זה טוב או רע? האלוהות היא אלוהות, לא טובה ולא רעה, גם טובה וגם רעה. אין צורך בקונטרה כי אין ההיפך ממנה וזאת בגלל שהיא מכילה הכל. או שכן.

P o M i K i

New member
../images/Emo45.gif

הוצאת לי את המילים מהפה:) Weirdi, זה בסדר:) את לא הראשונה...

אני מסכים עם shataltal

אנחנו לא יודעים מי טוב, מי רע ומי מתנהג כמו שהוא מתנהג כי אין ברירה. יש לנו רק לסמוך על דבריהם של אנשים אחרים - שסומכים על דברים של אנשים אחרים, שסומכים על אנשים אחרים... שכאשר לפני 2000, 3000, או 4,000 שנה, מישהו בא ואמר להם - "ככה!". או, שיש לנו לסמוך על עצמנו ועל החוויות שלנו. האם אדם שהוא נחמד לאדם אחד הוא בהכרח גם נחמד לאדם אחר? או ההיפך - אדם שמזיק לאדם אחד, האם בהכרח מזיק גם לאדם אחר? רק אם נהיה האדם, נדע. (עוד גישה, סתם בשביל הגיוון). ונניח שנכון, אלוהים הוא ה"טוב". מי אמר שאלוהים הוא לא גם ה"רע"? בתנ"ך כל כולו, עושה הטוב והרע במשוואה האלוהית היה אלוהים בכבודו ובעצמו. גם הצרות שהוטלו על איוב היו הצרות שהטיל עליו אלוהים בכבודו ובעצמו. מחלות, אסונות, בצורות וכן שמחות, ניסים וגשמי ברכה כולם באים ממקום אחד, עפ"י התנ"ך. הגישה של "אלוהים הוא טוב" לעומת "השטן הוא רע" היא גישה נוצרית גרידא, ומתעלמת מכמה וכמה דברים בתוך התנ"ך עצמו. שיהיה להם לבריאות. (עוד דרך לראות את הכל). אני לא מאמין שהאלוהות שאני מאמין בה היא טובה או רעה. כמו שאיני יכול לדעת מה בראשו של אדם אחר, אשר נוהג כחבר שלי מזה עשר שנים (ואולי הכל מניפולציה אחת גדולה), ודאי וודאי איני יכול לדעת מה ב"דעתה" של האלוהות. כמו שכתב Duquette פעם - "את העולם האחר אנו רואים דרך חור המנעול. איך אנחנו יכולים כבר להחליט מי שם טוב ומי שם רע?"

lilit jam

New member
../images/Emo11.gif

כן, היא ראתה את הקעקוע ביום שהוא נעשה. בזמן העבודה ואחרי... והקעקוע היה מושלם ונקי מחתכים. וזה מקעקע מוכר ומקצועי, בין הטובים בארץ...

lilit jam

New member
../images/Emo11.gif

אני לא מדברת מבלי לבדוק את העובדות... אני בעצמי מבינה בקעקועים ובגלל זה הלכנו למקעקע שעשה לה את הקעקוע ולעוד כמה מומחים בתחום (אפילו לרופא עור) ולאף אחד לא היה הסבר לשריטות...

lilit jam

New member
לאן הגעתם...

לא אמרתי ואפילו לא רמזתי שאני חושבת שישות כמו השטן תעשה דבר כזה... זה משהו שמסמל רוע והשריטות הן הבעת התנגדות... אני למסקנות שלי כבר הגעתי (לאחר בדיקות וחקירות כמובן) ורק רציתי לראות לאילו מסקנות אתם תגיעו...

ToryMaster

New member
../images/Emo12.gif

מחקתי אותץו וזרקתי כל זכר שלו לזבל כמובן לא, אין לי מושג על מה אתה מדבר, לא עשיתי כלום עם שום מאמר

Swicca

New member
אהמ ... ../images/Emo4.gif

... אני עדיין חושב שזה היה בסך הכל משהו שגרם לכך פציעה או תאונה או וואט אבר אולי אתם לא זוכרים אפילו ומשם הפציעות וכל השאר ... כי פשוט אין לזה מטרה ... למה שאיזשהו שטן או ישות יחרטו עליכם באמצע הלילה שלא תשימו לב סמלים ועוד עקומים ... טוב לא משנה .. זאת דעתי לפחות .. ורק לידע כללי גם אני גיליתי יום אחד צלקות על הגב ונורא נדהמתי אבל כמה ימים אחרי נזכרתי שהשתפדתי על גדר בית הספר שלי כשהייתי קטן !!! ... וויפי ... לא הכל זוכרים ככה שלא צריך לעשות מזה ביג דיל ...

למעלה