פמיניסטיות

מנומשת27

New member
אני די

בטוחה שבויקיפדיה האנגלית יש מובאות מסודרות. ואם לא, חפשי את כתביהן של אנדריאה דבורקין, קת'רין מקינון, בל הוקס, אורית קמיר (וכולי) ואני בטוחה שבפורום פמיניזם ידעו לתת לך עוד הפניות. ההבהרות שהעליתי כאן (לצורך העניין) הן שלי.

דיכוי: http://he.wikipedia.org/wiki/דיכוי

עצם התפיסה שגברים הם הקובעים הבלעדיים - היא דכאנית. הסיטואציה החברתית שהתקבלה כתוצאה מהתפיסה הזו - היא דכאנית. כשאנשים נתונים לתפיסה שמדכאת אותם כאינדיבידואלים וכג'נדר וכאינדיבידואלים מג'נדר כזה או אחר (שמרכיבים חברה בעלת ציביון מסוים) הם נתונים תחת דיכוי. ההתעקשות על המילה "חברה" לא נובעת מרצון להיות "פחות מעצבנת", שהרי - כפי שרואות עיניך - עצם ההחזקה בדעות פמיניסטיות די בה כדי לעצבן אנשים מסוימים. ההתעקשות על המילה "חברה" תכליתה לדייק: בחברה אנושית יש גם גברים וגם נשים, גם ילדים וגם בגירים. כולם חיים זה עם זה, מרביתם חולקים את אותה תפיסת עולם דכאנית שמעצבת את חייהם, כולם מפסידים ממנה, מי פחות ומי יותר.

אין ספק שלא כל הפמיניסטיות הן מקשה אחת. את, למשל, משתמשת ברעיונות הלקוחים מתוך הפמיניזם הרדיקלי (ג'נדר, הגמוניה גברית), מדברת על תפיסות שהתוו פמיניסטיות רדיקליות (דבורקין, בטלר, מקינון), ובאותה נשימה טוענת שבפועל, הזרם האחראי לטוויסטים שיוצרים הרבה אנטי הוא הפמיניזם הרדיקלי.

רק לחדד

1. לא ידעתי שאני משתמשת בטרמינולוגיה רדיקלית. השתמשתי במינוחים שנראו לי מתאימים :)

2. ברור לי שחברה מורכבת מגברים, נשים וכו'. הנקודה שלי הייתה שברור מי הגורם העיקרי במצב שנוצר - גברים.
לא נשים, ילדים, זקנים ואחרים. ומכאן הדרך (של רדיקליות מסויימות) לנוסחה גברים=בעיה ואויב, היא כנראה קצרה ומתבקשת לנשים מסויימות, ומכאן התפתחה גם התנהגות יוצרת אנטי - כוחניות, התרסה, התנהלות מסרסת וכד' (הטוויסטים).
ההתנהגות הזאת הביאה לסטיגמה שמולבשת באופן אוטומטי (בהכללה) על האוחזות בגישות פמיניסטיות בכלל - רדיקליות ואחרות, מבלי לבדוק מקרים לגופם (הכללות הן הרי דרך מאוד פשוטה להכיל את העולם). ולכן, עצם ההחזקה בדעות פמיניסטיות די בה כדי לעצבן אנשים מסוימים. (אני לא אומרת שכל זה טוב, רק מציינת הסבר אפשרי לשאלה שנשאלה).

3. בנוגע למילה דיכוי - אני עדיין חושבת שהמונח הזה לא מתאים כאן. המצב שנוצר בשטח הוא לא תוצאה של פעולה יזומה של אף אחד, אלא תוצאה של קיומם מלכתחילה של מין חזק ומין חלש פיזית, ובאופן טבעי (בהעדר חוקים ותפישות שיעשו אבחנה בין חזק לבין מי שמגיע לו ע"פ חוק) החזק הוא השולט. כמו בטבע. גברים לא היו צריכים לעשות כלום כדי לשלוט. הבמה הייתה כולה שלהם באופן טבעי, נשים ניצבו בעמדת נחיתות באופן טבעי וזו ה"מדיניות" שהשתרשה.

אני כן חושבת

שצריך לשאוף לשוויון בין המינים.. כמו שכר ומקצועות.
לא קראתי את השרשור שאתה מדבר עליו, אבל "תשמרי על הכוס שלך"
באופן אישי מקומם אותי מאחר ומעבירים את האחריות לאישה ולא נלחמים באמת בבעיה.

בנוגע לפמיניזם בזוגיות.. בוא נאמר שאני קצת אולד פשן בקטע.
ובגישה פחות לוחמנית בעניין.

puma141

New member
פימיניסטיות=מרירות שמונעות מהמין הנשי הרבה

דברים!
אני מסייגת את דברי, זה ללא הכללות. כי יש כ"כ הרבהדברים שפימיניסיות סללו דרך,
עשו רק טוב, עזרו לנשים כשהיה צריך..אבל כשאני קוראת את הפימינסטיות כאן בפורום, או עכשיו בתקופה הזו-*שוב ללא הכללה*
אני רואה נשים גסות, מרירות, עובדות על אוטומט עלוב תקועות.....ופייר-גם מכוערות ברובן.

אבל הכי חשוב-מונעות מנשים שצריכות להתקדם, לעשות את זה.

אני אסביר עוד מעט.
בכל מקרה-פימיניסטיות צריכות ברובן טיפול נפשי עמוק מאוד......

OtocolobusManul

New member
מסכים לגמרי.

נשים שהן מוצלחות באמת (מבחינת הקריירה, יחסי אנוש, החיים האישיים), לא הולכות להיות פמיניסטיות.

dori78

New member
אף אחת לא "הולכת להיות פמיניסטית".

זה כמו שתגיד שמישהו "הולך להיות הומו".

מודעות חברתית זה משהו שיש לך או שאין לך. לך כנראה אין.
היית אומר אותו דבר על מישהי שמפגינה את דעותיה הפוליטיות?
או שנדמה לך ש"פמיניסטית" היא לוחמת אכזרית שיוצאת לכיכרות עם שלטים וכלי משחית לסירוס גברים?

יש לך כנראה תמונה די מעוותת של מה זה פמיניזם.
זה בסדר, אתה לא היחיד. לא בפורום הזה ולא בחיים באופן כללי.

OtocolobusManul

New member
אם תמונה מאוותת הייתה רק אצלי

אז בסדר- אפשר להגיד שאני בן אדם בעייתי. אבל אם זה אצל הרוב....

dori78

New member
ידוע שרוב האנושות מטומטמת.

באיזה צד אתה מעוניין להציב את עצמך?

רוב הוא לא ערובה לצדק או נכונות של רעיון.

OtocolobusManul

New member
אני אגיד לך משהו אבל

רק אל תפגעי מזה, אוקיי?
יש כזה פתגם "אם בן אדם מריח מכולם ריח של חרא, אז זה אומר שהוא בעצמו עשה קקי בתחתונים"

OtocolobusManul

New member
נ.ב.

ההשוואה עם הומואים הייתה בדיוק במקום.
יש כאלה שהם הומואים פשוט כי לא היה להם מזל להיוולד סטרייטים. עצוב, אבל אין מה לעשות. גם לטבע לפעמים יש באגים.
ויש כאלה שאשכרה "הולכים להיות" הומואים- כי זה "הטרנד החדש". או כי הם מתביישים להתחיל עם בחורות ("אחלה" פתרון)

ebi83

New member
פמיניסט וגאה בכך

בעד שיוויון בין המינים תוך הבנה שיש הבדלים ביניהם.

אין שום סיבה שאישה תרוויח פחות מגבר באותה המשרה. אבל גם אין שום סיבה שתהיה משמורת אוטומטית לאם.

המצב היום הוא עדיין פחות מאיר פנים (בלשון המעטה) לנשים, אז סביר והגיוני בעיניי שהם יהיו זכאיות לזכויות יתר ככלי להגעה לשיוויון.

אם יש משהו שיש לי בעיה איתו בפמיניזם הרדיקאלי זו העובדה שיש לחלקן נטייה להאשים גברים בצורה גורפת במצב הקיים. האשמה במקרה הזה לא מובילה לכלום ורק יוצרת אנטגוניזם.
יש צורך בהמשך שיפור המצב הקיים, אבל יש צורך גם בהורדת הלהבות ב"מלחמת המינים" הקיימת לפי חלק מהאנשים (בעיקר כי הרוב לא באמת רואה, מרגיש או מודע אליה).

OtocolobusManul

New member
אויי סליחה, שכחתי לענות על השאלה האחרונה

בנוגע לזוגיות- ברור שלא.
לא הייתי רוצה פמיניסטית (=שונאת גברים) כבת זוג.
כמו שלמשל לא הייתי רוצה אחת גזענית שונאת יוצאי ברה''מ לשעבר.

קצת באיחור, אבל בכל אופן, עמדתי

קשה לי מאד לראות את עצמי בזוגיות עם מישהי שאינה פמיניסטית. מישהי שאינה מאמינה בצורה נחושה שאין דבר שהיא רוצה שהוא חסום בפניה, שאינו ״מתאים לה״ או אינו ״מתפקידה כאישה״ לא תהיה שותפה טובה עבורי ואני לא אהיה שותף מתאים לה.

וזה נוגע כמובן גם לזוגיות. תהיה לי בעיה עם מי שמגיעה לזוגיות עם תפישה שיש תפקידים שמיועדים לה וכאלה שמיועדים לי רק מהיותנו אישה וגבר, עוד לפני שבכלל הכרנו. שהעתיד שלה בזוגיות שלנו מוכתב לערוצים מאד ספציפיים רק כיוון שהיא האישה.

לגבי להט ולוחמנות, הם בפני עצמם לא משנים כלום. איך הם מתבטאים כבר קשור לאישיות - יש כאלה שאצלן זה מתבטא בפעלתנות, תשוקה אופטימית ויצירתיות (אישה כלבבי) ויש כאלה שאצלן שולטים אנטגוניזם ומירמור (לא כוס התה שלי).

ראסטלין

New member
זה הפוך מפמיניסטית.

הן לא מתאמצות כי גם ככה יש אפליה והן יכשלו.
תחשוב על מזרחי בשכבות החלשות שמתלונן שיש קיפוח... עכשיו תוסיף לו פות!

למעלה