פמיניסטיות

צלשלספק

New member

אני חושבת שעיקר האנטי הוא כלפי

הפמיניזם הראדיקלי והפיכת עיקריו למייצג הפמיניזם באשר הוא (והוא לא המייצג הבלעדי. יש את הפמיניזם המתון).

כמה ציטוטים מאתר טקסטולוגיה בנוגע לפמיניזם ראדיקלי:

הפמיניסטיות הרדיקליות טוענות שהדיכוי הגברי מכוון, ולפיכך הגבר הוא האויב של האישה.
לשיטת הפמיניזם הרדיקלי חיסול הדיכוי מתחיל בשחרור הנשים מן השליטה הגברית.
בעבור הפמיניסטיות הרדיקליות הקיצוניות ביותר, בדלנות נשית היא התגובה המספקת היחידה לפטריארכיה והדרך היחידה להשיג שחרור ושוויון של נשים.

אני יכולה להבין למה זה מעורר התנגדות, וזה גם נותן תשובה לשאלות שלך.

והקיצוניות הזאת מובילה לפעמים למקומות מגוחכים – כמו למשל מירב מיכאלי שמתעקשת להכניס לשון נקבה בכל משפט. לטעמי זה מגוחך, טרחני, מסיט תשומת לב מהתוכן לצורה, ובפועל זה ממש לא משיג שום דבר.

מנומשת27

New member
אין דרך טובה יותר לעורר

התנגדות מלהוציא את האמירות המקוממות ביותר מקונטקסט רלוונטי ולהציג אותן בהקשר שבו ברור שתפורשנה שלא כהלכה.

אם יש לך הגדרה אחרת, או שאם את רוצה

להכניס את האמירות האלה לקונטקסט הנכון, אשמח לשמוע.

למיטב ידיעתי זו ההגדרה והמהות של פמיניזם ראדיקלי, והוא משליך גם על סוגי פמיניזם אחרים.

מנומשת27

New member
סבבה

"הפמיניסטיות הרדיקליות טוענות שהדיכוי הגברי מכוון, ולפיכך הגבר הוא האויב של האישה. לשיטת הפמיניזם הרדיקלי חיסול הדיכוי מתחיל בשחרור הנשים מן השליטה הגברית. בעבור הפמיניסטיות הרדיקליות הקיצוניות ביותר, בדלנות נשית היא התגובה המספקת היחידה לפטריארכיה והדרך היחידה להשיג שחרור ושוויון של נשים." - את לא יכולה לטעון את הדברים האלה בשם הפמיניזם הרדיקלי מבלי להביא מראי מקום קונקרטיים (ולא, סיכום של הרצאה או טקסט אחר הוא לא מראה מקום קונקרטי), או להחזיק בדעות האלה בעצמך. לא מפני שאין סיכוי שאמירות דומות תופענה בטקסט של הוגה רדיקלית, אלא מפני שהוצאת האמירות האלה מקונטקסט לא מאפשרת להבין אותן כראוי. ואסביר:

כשמישהי אומרת שהדיכוי הגברי מכוון (ולכן הגבר הוא האויב של האישה), בהחלט אפשר להבין מזה שהיא מדמיינת מועצה גברית עליונה שיושבת ומתכננת דרכים לדכא את כלל נשות העולם ולהכפיף אותן למרותו של הרוב (הסוציולוגי) הגברי. אף הוגה פמיניסטית לא חושבת ככה. אמירה כזו משמעה, בד"כ, שאופי הדיכוי שנשים נתונות לו (והמתוחזק על ידיי החברה), מתגמל בעיקר גברים. כלומר: גברים מרוויחים (לרוב לא במודע ולא משום שהם מתכננים את זה) מדיכוי של נשים. זאת ועוד: רוב הפמיניסטיות גם תאמרנה לך שגברים מפסידים גם הם מהדיכוי הגברי, ושהדיכוי איננו "גברי", אלא דיכוי של כלל החברה: כל החברה מדוכאת ששני המינים מפסידים מהיותם נתונים לדיכוי. פמיניסטיות תתעקשנה (לרוב) שנשים מפסידות יותר (למשל: נשים חשופות יותר לפגיעה מינית, נשים מרוויחות פחות, מידת הניעות החברתית שלהן פחותה), אבל הן בהחלט תדגשנה שגם גברים מפסידים (גברים מחונכים לא להביע רגשות להוציא כעס ומיניות, גברים מנועים מלהעביר זמן עם הילדים שלהם, גברים פסולים אוטומטית מלשמש משמורנים על ילדיהם הרכים), ושכולם יצאו מורווחים ממאבק בדיכוי.

"חיסול הדיכוי מתחיל בשחרור הנשים מן השליטה הגברית" - חיסול הדיכוי מתחיל בהשרשת המנגנונים הדכאניים בחברה. כדי לשחרר יותר נשים להיות שותפות פעילות יותר בחברה, צריך לשנות את המנגנון שמונע מהן להיות שותפות מלאות לעשייה החברתית. כלומר: החברה צריכה לאפשר להן יותר זמן לחשוב, ללמוד, לקרוא, לבלות, לעבוד, להרוויח, להפגין, ליזום, לבחור אילו מן חיים הן רוצות לחיות - האם הן רוצות להיות עקרות בית? אולי נשות עסקים? האם הן רוצות להיות אמהות? או אולי להתמסר לעבודה? ואולי הן רוצות גם להיות אמהות וגם לתחזק קריירה? (אבל מי ידאג לילד? זו, למשל, דילמה שלא עומדת בפני גבר. לגבר קרייריסט ברור שאשתו תדאג לילדיהם המשותפים). אבל בשביל זה צריך שמישהו ייקח על עצמו את העול שבגידול ילדים, שבתחזוק הבית, שבטיפול בזקנים - מישהו צריך ליטול על עצמו את כל התפקידים שנתפסים באופן מסורתי כאלו של האישה.
כדי שלנשים תהיינה יותר אפשרויות, גם לגברים צריכות להיות יותר אפשרויות, וגם החברה עצמה צריכה להתגמש כדי לאפשר לנשים ולגברים לנהל את חייהם מחוץ לתפקידיהם המגדרים המסורתיים. הבעיה היא שמתנגדי הפמיניזם לא סבורים שהאפשרויות האלה רלוונטיות בכלל לגברים או למבנה החברה. אני לא חושבת שמדובר בשחרור נשי מ"שליטה גברית", מדובר בשחרור של בני אדם מכפיפות לשליטה מגדרית. אבל כן, כדי שלנשים תהיינה יותר זכויות, גברים יצטרכו לוותר על פריווילגיות מסוימות שעד כה הם היו הנהנים היחידים מהן. למשל: הפריווילגיה לצאת לעבודה ועדיין לצפות שתהיה לך אישה שתתמוך בך. זו פריווילגיה שגברים יצטרכו לחלוק עם נשים כדי שגם נשים תוכלנה לממש את עצמן בשוק העבודה.

"בדלנות נשית היא התגובה המספקת היחידה לפטריארכיה והדרך היחידה להשיג שחרור ושוויון של נשים" - זו אמירה מעט בעייתית לפירוק. אחת הטענות של... קת'רין מקינון נדמה לי? היא שבהיותן של נשים שונות מגברים, השוויון שהן זכאיות לו צריך להיות מגולם בצורה אחרת - שתשקף את העובדה שהן זכאיות לאותן זכויות, אבל בכל זאת בעלות טבע שונה מהותי, כלומר: "יחס דומה לשונה". כדי להגדיר את צרכיהן של נשים, כדי שתוכלנה לפעול ביחד, הן צריכות, לכאורה, לפעול כציבור. לתנועה לשחרור נשים יש גם היסטוריה מרה של הדחקות לשוליים במאבקה לצד התנועה לשחרור העבדים, מה שבהחלט יכול להסביר את הרצון להפריד את המאבק הפמיניסטי ממאבקים אחרים.
עכשיו- הפמיניזם הרדיקלי אולי מכריז על בדלנות, אבל בפועל רוב הפמיניסטיות תומכות בארגונים מכל הקשת החברתית, וארגונים פמיניסטיים - כולל כאלה שמזהים את עצמם כרדיקליים - משתפים פעולה עם ארגונים אחרים ומאבקים אחרים.

dori78

New member
פומה, קבלי תמצות:

חלוקת התפקידים המסורתית פוגעת בכונו, נשים וגברים כאחד.
כשהחברה תאפשר שוויון תעסוקתי - יהיה לגברים יותר זמן לבלות עם הילדים.
כשהחברה תאפשר שוויון רגשי - הם לא יפחדו "לצאת סיסי" כשיגידו לך שהם אוהבים אותך.

אני יכולה להמשיך, אבל אני יודעת שאת לא אוהבת הודעות ארוכות.

puma141

New member
תודה רבה:)מזל שלא קראתי באמת..כי זה-

פאקינג בולשיט........

דורי יקירתי-
אין כבר חלוקת תפקידים!

איש הישר בעיניו יעשה. *דגש על יעשה/תעשה*

החברה מאפשרת שיוון תעסוקתי!

איפה אין שיוויות תעסוקתי????????

שוויון ריגשי הוא אינדיבידואלי בכל רמ"ח משמעויותיו!
מה זה שיוויון ריגשי...בא לי לבכות מהחרטה הזו שכתבת.
אדם מתפתח-דגש על אדם- בעצמו, מעצמו, תלוי בתפיסת עולמו ובעוד דברים....
הגברים שלי צועקים לי- אני אוהבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב אותךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך

הם תולים לי שלטים על ברים לפעמים...
הם מנשקים אותי חזק-כאילו צועקים לכל תא בגופי-אני אוהב אותך!!!!!!!!

על מה את מדברת? על מה? על השוליים?
דורי את מתעכבת על שטויות בחיים שלך! על משמעויות שהן כבר חסרות משמעות, כי הן כבר לא קיימות.
את יודעת למה?
כי זו אולי האמירה שנתקעת עליה שמשקפת אותך שנותנת לך להתבטא ולקבל יחס...לא מעבר.

אז עצתי לך-
עברי את המשוכה הזו, את תקועה וחבל. ואם את בכל זאת בוחרת בפימיניזם כי הוא כבר בDNA שלך=תבחרי איפה לעזור באמת שם.
לא לזעוק זעקות שהן סיסמאות שעברו מזמן מהעולם ובכך להזיק לנשים שעושות! לא מדברות, לא מחפשות הגדרות-עושות:)
והעשיה שלהן היא ההוכחה עבורך. טלי קורה.

יום טוב

dori78

New member
בכיף

אני לא יודעת עלייך כמעט כלום. יש לך ילדים?
תנסי לשלוח קורות חיים למשרה מסויימת, פעמיים, כשכל הפרטים זהים למעט:
פעם אחת כאישה נשואה עם 2 ילדים קטנים.
פעם שניה כגבר, באותו גיל ואותו מצב משפחתי.
תנחשי למי יש סיכוי טוב יותר לקבל את העבודה.

למרות שכתוב בחוק שאסור להפלות על רקע מצב משפחתי, בשיחות פרטיות מרבית המעסיקים יודו בזה.
לפני שנה וחצי חיפשתי עבודה. הגעתי לריאיון למשרה של פקידת מנכ"ל, בחברה שמייבאת תיקים.
בקורות החיים שלי כתובה שנת הלידה, כתוב גם שאני רווקה.
המנכ"ל בכבודו ובעצמו שאל אותי בצורה מאוד ברורה לגבי תכניות הפריון שלי.
אמרתי לו שלא ברור לי למה זה עניינו, מאחר והוא אמר מה הן שעות העבודה ואני מספיק אחראית, אם אני לוקחת את העבודה זה אומר שאני מסוגלת לבצע אותה, כולל עמידה בשעות העבודה שהוא הגדיר. הוא הסביר בנימוס, שהוא לא מעוניין להכשיר מישהי לעבודה ושהיא תיעלם לו תוך שנה-שנתיים לחופשת לידה שעלולה להתארך, ומכיוון שאני בגיל פריון והוא יודע שיש הרבה נשים שבוחרות להיות הורה יחידני, הוא חושב גם על זה. תראי לי גבר אחד ששואלים אותו שאלות דומות על סמך גיל ומצב משפחתי ואני אסכים להגיד שיש שיוויון תעסוקתי.

puma141

New member
בכל שטח יש חוסר הגינות/בורות בחברה. בגלל

זה קימים בתי משפט, חוקים.......תתבעי אותו!

אבל בקטנה רק למען ה"שיוויון" המדובר שלנו, שכל הרוח והנפש של בנות מסויימות*מוקצנות* עליו-

האם קיים שיוויון באחזקתו של ילד כשזוג מתגרש?
האם אין נשים שמוודאות הריגה לבעל בזמן הזה-רק בשם החוקים שהם בעד נשים באופן לא שיוויוני?

כמובן שכל מקרה לגופו, כן?
אבל אלו סתם דוגמאות. די לרחם על עצמיכן מותק, די! זה מקבע את חוסר השיוויון.
מעשה אחד במקרה כמו שלך, לשלוח לשם מישהי שתקליט את אותו אחד ולתבוע אותו-עושה את העבודה לכולן!
במקום להתקבע על זה ולנופפ בפימיניזם!

dori78

New member
יש לך זמן לתביעות? אשרייך.

לי אין.

מעסיק קודם חייב לי 20K ש"ח כבר 3 שנים ואין לי איך להוציא את זה ממנו, כי אין לו שום נכסים שאפשר לעקל.
אין טעם לתבוע אותו, כי הוא לא מתכחש לקיומו של החוב. הוא טוען שהוא לא יכול לשלם.
נניח שאני אתבע אותו. מה ייצא לי מזה? אני אבזבז זמן וכסף על הכנת התביעה, בית המשפט יפסוק שהוא אכן חייב.
ואז הוא לא ישלם כי אין לו מאיפה וגם אין לו נכסים לעקל כדי לשלם לי.

שיק העבודה הפרטי רווי בחוסר הגינות, חוסר שיוויון מיני הוא רק סממן אחד לזה.

זה אולי ידהים אותך, אבל אני בהחלט מכירה בעובדה שיש נשים שהן פיסות רפש מהלך.
הן דורשות שישלמו עליהן בדייטים, הן חושבות שתפקיד הבעל לפרנס והן רק צריכות להיות שם, הן מתעללות בו בתהליך הגירושים והן משתמשות בילדים בתוך כל זה. זה גועל נפש.
זה לא מוריד לשניה מהגועל של גברים שנוקטים בשיטות דומות.

poseidon111

Active member
בזמנו שאלו כל גבר כמה ימים הוא עושה מילואים

בשנה. ת
תראי לי עוד אישה בגילים הזהים ששואלים אותה את השאלה הזו.

dori78

New member
נכון.

ולכן אני אומרת: שיוויון תעסוקתי יהיה טוב לכולם. גם לגברים וגם לנשים.

poseidon111

Active member
לא, לא. את אמרת שאם היא תראה לך גבר שמופלה

בקבלת עבודה מכיון שנשאל שאלות שמיועדות לבדוק את מידת הזמינות השנתית
לעבודה רק בגלל מינו, תסכימי שיש שוויון.
הבאתי דוגמא אחת, ואני מחכה שתגידי שלא רק הנשים מופלות בגלל מינן.

dori78

New member
סבבה.

לא רק נשים מופלות בגלל מינן.
לא רק נשים חוות הטרדות ותקיפות מיניות.
לא רק נשים חוות השפלה וזלזול יום יומי.

נשים חוות את זה יותר. הרבה יותר. הרבה הרבה יותר.
והכוונה שלי היתה לגבר שמניחים שהוא לא יוכל לשלב הורות עם עבודה.
ההנחה הזאת רווחת הרבה יותר לגבי נשים. מעניין למה.

poseidon111

Active member
אה, זה די פשוט. זה בגלל החוק המטומטם שמפלה

גברים בעניין המשמורת על ילד למשל.
הרי לכל מטבע יש שני צדדים. אי אפשר לצעוק שהילד חייב להיות עם האמא,
כי היא אמא... ואז להתלונן שעניין זה גורם להן לחוסר שוויון.
רוצות שוויון? מאמינות בשוויון אמיתי?
הלחמי על כך שגם לגבר מותר שתהיה משמורת על הילדים כמו לנשים.
אבל רגע, היום גם הגבר רשאי לצאת לחופשת לידה על פי חוק, לא?
אז ישאלו גם אותם אם הם מתכוונים לממש זאת.

shayCn

New member
שוויון בעבודה מתחיל משוויון לגבי משמורת

יש עוד דברים רבים שיש אפליה לגביהם במקומות עבודה גם אחרי שעוברים את הראיון ועובדים באותו מקום.

חיפשתי הגדרות והצהרות רשמיות ולא מצאתי.

ההבהרות שהעלית כאן הן שלך או לקוחות מתוך מניפסט כלשהו?

את חוזרת בדברייך על עניין שינוי "החברה" בניגוד לשינוי "הגברים".
מי זה "החברה"? מי זה "המנגנון" שמונע מנשים?
ברור שזה גברים.
לומר חברה במקום גברים נשמע אולי פחות אנטי ג'נדר מסויים שאנחנו לא רוצות לעצבן, אבל בתאכלס הרי הגענו עד הלום בשל הגמוניה גברית במהלך כל שנות קיומו של המין האנושי, אז ברור שמה שצריך לשנות קודם כל זה את התפישה (שיש גם נשים המחזיקות בה ורואות בה לגיטימית לחלוטין) שגברים הם הקובעים הבלעדיים, וברור שהקושי העיקרי הוא לשנות את תפישת הגברים לוותר על השליטה המוחלטת ולתת מקום שווה לנשים.
(אני מאמינה שאת החלק הנשי בחברה יהיה יותר קל לשכנע, בעיקר כשהדברים יהפכו ליותר קלים מבחינה כלכלית וחוקית).

האם הפמיניזם הראדיקלי משתמש במילה "דיכוי"?
אם כן, אני לא מבינה איך זה מסתדר עם מה שכתבת.
דיכוי הוא פעולה יזומה, ומאחר ואין מועצה גברית עליונה שיושבת ומתכננת דרכים לדכא את כלל נשות העולם (ולא צריך להיות פמיניסטית כדי להבין שאין...), הרי שגברים לא מדכאים נשים (כג'נדר אחד את משנהו, לא כפרטים בודדים מסיבות מסויימות).

תראי, מאחר ולא כל הפמיניסטיות הן מקשה אחת (בכל היבט שהוא), ומאחר וכמו בכל אידיאולוגיה שהיא, כל אחד יכול לקחת מהדברים מה שמתאים לו, לפרש איך שמתאים לו ולבצע איך שבא לו – ברור שיש הרבה שאומרות ומבצעות שלא כדרך התכנון והאידיאלים המקוריים (אם יש מתווה דרך רשמי כזה), בלשון המעטה, וברור שבפועל יש הרבה טוויסטים שיוצרים הרבה הרבה אנטי.
הרעיון היה אולי טוב, רק שהביצוע בפועל די דפק אותו.
(ואני מתכוונת לחלק הראדיקלי. עם השאר לא רק שאין לי בעיה, אלא שאני מקבלת אותו בברכה רבה).

למעלה