פמיניזם

חח דרך הוירטואלי חח

איך זה שמאושרת כתבה לך קטע כזה ארוך יכלת לקרוא בלי שום בעיה ועכשיו אתה פתאום לא יכול.. בקיצר אם אתה רוצה תקרא את התגובה ה1 ...§

אשתי הזקנה הקריאה לי

עכשיו היא הלכה כדי שייסדרו לה את הרעידות אין מישו אחר למה ווירטואלי תתקשרי

איזה גבר אתה אתה אמור להתקשר..@

חח אמרת שאתה לא נשוי אבל בכל זאת שאשתך הזקנה תחזור היא כבר תקריא לך

חח עלק עלק...

חח נכון באמת אין לנו בבית קו בזק חח בקיצר אם אתה רוצה תקרא ואם לא הפסדת!לי תחושה שכבר קראת אתזה סתם עושה עלי פוזות

מה יש

להיות מופתע? לא הבעתי עמדה {עדיין
} פשוט פתחתי כאן דיון.

"שלא עשני אשה" "שעשני כרצונו"

היופי ביהדות שלא הכל כתוב ברור. צריך לעמול ולעמול וכשמתבגרים מבינים מה לא הבנו כשהיינו צעירים. שבעים פנים לתורה, וכל אחד יכול לפרש את מה שכתוב כרצונו. למשל את הברכות שאנו מברכים בבוקר ניתן לפרש, גבר אומר תודה שלא עשית אותי אשה. ואשה אומרת מה לעשות עשני כרצונו. וניתן לפרש שלא עשני אשה ויש לי יותר מצוות לעשות ביום יום, ואשה אומרת שעשני כרצונו כמו שהוא רצה שהאנושות תראה (וממילא היא צריכה פחות מצוות לתקן את עצמה). יש כאלה שרואים בתורה השפלה למין הנשי ויש כאלה שרואים העצמה.

מי שרואה

בתורה את העצמת האישה .. זה מראה שהוא מבין את התורה בפירוש הנכון שלה!אבל מי שמפרש אתזה להיפך הטוב חלילה.. (מניעים אגואיסטים וכו`) אז זה עיוות של פירוש התורה. ולא שייך פה עניין של 70 פנים לתורה. תהיה בטוח שבכל ה70 פנים לתורה מפרשים אותה בקטע הטוב של העצמת האישה ולא חלילה היפך הטוב.

על שאלתך הראשונה לא אענה כלל

האישה נועדה להיות "עזר כנגדו" דהיינו לעזור ולסייע לאיש בעבודת ה' שמוטלת בעיקר עליו, זה התפקיד שלה, ראש ממשלה בלי שרים אינו יכול לתפקד האיש חייב את אשתו כדי להמשיך ולנהל את החיים ובידה ורק בידה למשוך אותו לצד זה או אחר לטוב או לרע, זה התפקיד זה המהות וזהו ייעודה! זהו תפקיד חשוב ומכובד מאוד כמובא בחז"ל בהרבה מקומות!

מתאומררררר....?

קודם כל הייתי ממליצה לך לקרוא את התגובה הראשונה שלי בנוגע לפמיניזם במקום לחפש חלוקות תפקידים וכל מיני הגדרות אוקיי? ב)מזההה...ראש ממשלה מה עוד..ביבי נתניהו בונה...תרגע נשמה תבין משהו החיים לא מתנהלים בצורה כזאת הם מתנהלים בחיי חברות שניכם הבעלי בתים שניכם מתייעצים ביחד על עניינים שעולים לסדר היום או התלבטויות במגוון נושאים ומחליטים ביחד!כשצריך אתה מתגמש וכשצריך היא מתגמשת אתך שניכם אמורים להיות אכפתיים אחד כלפי השני.. אתה אמור לחפש איך לעזור לה..כי אתה אוהב אותה בגלל שאתה אוהב אותה לא בגלל שאתה אוהב את עצמך והיא גם אכפתית כלפיך דואגת למילהטובה כשצריך עידוד חיזוק חום ואהבה...אלה חיי שיתוף והדדיות שמעידים שמה שקורה כאן זאת אהבה אמיתית כבוד הדדי אמיתי (לא מדומה)אמיתי. ובא נגיד נזרום עם הראששך ונחלק תפקידים..תחשוב מה יקרה אם יום אחד תפותר מהעבודה ולא תביא כסף זהו אפשר לפתר אותך מתפקיד האבהות...אחרי הכל זה התפקיד לא..? אבל אם אתה לא מגדיר תפקידים וגם נכנס בענייני הבית אין סיבה שתפוטר אתה הרי אחראי לעוד תפקידים ולא מוגבל לדבר 1 ותחשוב למה שאשתך תרצה לעזור לך אם יהיה לך משבר כספי ולעודד אותך הרי ממילא יש לה תפקיד ענק ללא שותף עכשיו עוד תצטרך לקחת אתזה אבל אם יש חיי שיתוףאמיתיים גם אם פיטרו אותך מהעבודה עדיין לא פוטרת מתפקיד האבהות כי הרי נכנסת בעניני הבית אז אתה שותף. וגם לאשתך יותר קל ואז יהיה לה זמן לעודד אותך עד שתחזור לשוק העבודה.ואם אתה מתכוון ללמוד בכולל אז בכלל אתה צריך להכנס לענייני הבית כי אשתך צריכה לעבוד כדי שיהיה יותר כסף כי לא מספיק המשכורת של הכולל..אח"כ לתת יחס לילדים לדאוג להרבה עניינים היא עלולה לקרוס אז אתה צריך לקחת חלק במטלות הבית.ובמקום לחשוב על עזר כנגדך תהיה עזר כנגדה ניראה לי שהיא תהיה יותר זקוקה לזה..

אגב *טעיתי הייתי אמורה לכתוב תפוטר

עם ט לא עם ת` רואה מזה מרוב שהייתי להוטה לענות לך תשובה וכתבתי מהר לא שמתי לב...חח

אגב *טעיתי הייתי אמורה לכתוב תפוטר

עם ט לא עם ת` רואה מזה מרוב שהייתי להוטה לענות לך תשובה וכתבתי מהר לא שמתי לב...חח

עניתי על שאלתה של מאושרת נטו

את כבר נכנסת לענין אחר שנקרא הדרכה לנישואין "צביי דינים"

לפי התורה האישה לא נחותה

ולא עובדת שירות אלא ההפך.. מלכה. אבל אצל החרדים (לא כולם) של היום.. אני מדברת כללי על הלך החברה החרדית אז היא כן נחותה. יש אנשים שבשביל שמירת העיניים ישפילו אותה עד עפר. זה לא רגשי נחיתות. זה מציאות שיגרתית במיוחד בקוי מהדרין. דברים שחויתי על הבשר. ושוב, זו לא התורה. זה הלך החברה החרדית של היום.. זה מתבטא בעוד דברים. ומי שחושב שהתורה היא כזו אז טועה ומוזמן לשמוע הרצאות של הרב והרבנית אריק וחנה נוה.

זה ברור שהאשה זה משהו גבוה ולא..

חלילה הפך הטוב... אין ספק בכך זה מובן מאליו.. גם אותי זה הרגיז הקטע של קווי מהדרין..... רק שלפעמיםשהייתי בקווים של דן זה והאוטבוס היה עמוס זה הרגיז אותי שגברים נדחפו עלי ומנסיעה אחת כבר יצא 6 נגיעות בגברים בטעות..זה לא נעים לדעתי צריך מהדרין רק עם האוטובוס מפוצץ עם מלא אנשים..

למעלה