פמיניזם

פמיניזם

מלחמה מיותרת או קלישאה מתקנת? "הפמיניזם הקלאסי ניסה לסתור את הטענה כי אישה אינה מסוגלת להיות שותפה שווה לגבר מטעמים פיזיים ופסיכולוגיים. מטרת הפמיניזם הקלאסי היתה לפרוץ דרכים ולהוכיח כי האישה שווה לגבר בתכונותיה ובכישוריה וכל מה שיכול וכשיר הגבר לעשותו יכולה גם האישה לעשות ואולי אף טוב יותר. לעומת זאת, הפמיניזם המודרני אינו מנסה להוכיח כי נשים שוות לגברים, אלא– כי על אף השוני הקיים בין המינים, אין כל מקום להפְלות ביניהם. נראה כי גישת חז"ל תואמת לגישת הפמיניזם המודרני. {פמניזים ויהדות/ ד"ר אברהם ויינרוט} "חכמי ישראל אינם מרבים דברים על שוויון זכויות האישה ועל החזרת כבודה, שכן ישראל שהם חיים על־פי חוקי ה' ותורתו מעולם לא שללו מן האישה את זכויותיה ולעולם גם לא יוכלו ולא ירצו להוסיף על זכויותיה תוספת כלשהי. האיש והאישה– שני מלכים המשמשים בשני כתרים, ומלכותם בשני עולמות משלהם. שני מינים בתוך המין האנושי. שני תפקידים לשניהם ושני סוגי זכויות. שתי מעלות נפרדות ונכבדות, ואין מלכות נוגעת בחברתה אפילו כמלוא נימה" {איש וביתו/הרב אליהו כי טוב} האם לדעתכם, ביהדות, היחס לאישה הוא משפיל ומבזה? האם, מנקודת מבטה של היהדות, מעמד האישה הוא נחות? האומנם האישה נועדה לשרת את הגבר וכל מהותה בעבודות שירות? ואין לה ייחוד משל עצמה, או ערך של אדם נפרד ועצמאי?

חס וחלילה חס ושלום!לשרת.....????

זה בכלל לא סגנון מתאים לזוג מלכים!! הסגנון הוא אמור להיות אחרת לא שירות לא פחות להיפך... צריך להעצים את הנשיות...והאשה היא בעצם כמו יהלום שכל הזמן דואגים לו ורוצים לטפח אותו ..וכמו שאבא תמיד מתגאה בהשגים של הבת שלו כך הגבר הנשוי צריך להתגאות בהשגים של אשתו ולתמוך בה כשצריך אם זה מבחינה פיזית ואם זה מבחינה נפשית-הכוונה רגשית. זה מבט ראיה שצריך להיות לאשה בנוגע לעצמה!והגבר צריך להכיר בזה. ואם את מדברת על עצמאות אז בוודאי שלאשה יש עצמאות מלאה משל עצמה!! אין ספק בנוגע לדבר הזה. החיים אמורים להתנהל בצורה של חיי חברות נאמנה משהו בצורה של הדדיות של חיי שיתוף נהדרים ששתי הצדדים אכפתיים כלפי האחד לשני. כשבתוך המסגרת של הביחד כל אחד שומר על מישהו ומה שהוא.ולא צריך לראות את עצמינו דרך אדם אחר. הכוונה היא:שאדם ישמור על האישיות שלו ולא חלילה ימחק אותה בגלל אהבה וכו`. הקשבתי להרבה שיחות של הפסיכולוג יוסי סיס. והגעתי למסקנה שרוב הפעמים שבני זוג עלו לשם ולא ממש הסתדרו כי החיים שלהם לא מתנהלים בצורה של חיי שיתוף חיי אהבה אמיתיים ולכן הבעיות נוצרו או שאחד הצדדים היה אגואיסט ולכן היו בעיות.כי זוגיות כזאת לא מחזיקה מעמד . רק זוגיות שמושתת על חיי אהבה ואכפתיות הדדית רק היא יכולה להצליח! דבר אחד אני יודעת אין הבדל בין אשה כנועה לאשה לא כנועה חוץ מהבדל אחד ויחיד:קצב התגובה. אצל אשה עם מוח בריא קצב התגובה מהיר וממילא כל הבסיס לחיים טובים נבנה.ואין ח"ו מושג כזה של כניעות. אבל אם זה ח"ו היפך הענין הטוב אז החיים נבנים על בסיס לא טוב!(ומההשלכות כולם סובלים הגבר האשה והילדים) העיקר זה חיי אהבה אמיתיים שיתוף הדדי ללא הגדרות מסודרות.כשיש בעיה או התלבטות להתייעץ יחדיו ולהחליט יחד!התגמשות משני הצדדים רק שצריך! והעיקר זה לחיות את חיי הזוג והביחד שלנו באהבה וכבוד הדדי אמיתי! ולא חלילה מדומה... שכל אחד מחפש את זוגו כדי להעניק לו חום ואהבה ..אם זה חיבוק נחמד באמצע היום, מילה טובה,מחמאה עידוד חיזוק ותמיכה ..זה הענקת אהבה אמיתית להעריך האחד את השני! לאהוב באהבה אמיתית!

אהה...אוקיי...

אם לפי טענתך השוויון קיים בכל תחום. אז בואי למשל, ניקח דוגמא קלאסית. בגידה. המציאות החברתית והדתית בארץ, היא שעדיין אשה שמקיימת יחסי מין מחוץ לנישואין היא נואפת ומאבדת זכויות. הן בחברה החילונית והן במגזר הדתי מבינים ומקבלים גברים בוגדים, אבל מוקיעים נשים שעושות את אותו הדבר?!

שמעי ..

אני דיברתי על איך אורח חיים בריא של אהבה אמיתית וחיי חברות אמייתים צריכים להתנהל. ואני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאת מסכימה עם זה. ועכשיו לנושא של הבגידות באמת זה קצת מרגיז העניין הזה היו לי ויכוחים עם אחי על העניין ובסוף הגעתי למסקנה שעדיף לא להכנס לזה אבל אמרתי לו שהיום יש חרם דרבנו גרשום וזה לא לענין ולכן גבר שיהיה עם עוד מישהי זה בגידה. תני לי דוגמא מחיי יום יום.. וחוץ מיזה לא שמעתי שיש אפליות בקטע הזה מבחינת חוקי המדינה.? אבל בתורה מתואר שאם הגבר גם בוגד חוץ מהאשה אז שהאשה תשתה את המים המרים לא יקרה לה כלום.

ואני דיברתי

על פמיניזם. שאלתי א' ענית לי ב'. דוגמא? בבקשה. אתן לך אפיזודה מהחברה החרדית. רק אציין שמקרה זה הינו מקרה אמיתי ולא עפ"י שמועה. היא עבדה כפקידה. הוא אברך כולל באיזור בו גרו. מצב משפחתי מוכר? מוכר. אך, למעשה במקום לבלות בכולל, הוא בילה בשינה בבקרים ובטיולים עם חברים וכשכבר היה בכולל, היה דן בסוגיות ברומו של עולם, דהיינו, חדשות היום. ביתה של אחת השכנות, בחורה נחמדה בת 21 ועדיין אין חתן. והאמת היא, שהיא לא מחפשת, היא כרגע לומדת בבר-אילן ונכון שמשפחתה חרדים. אך טוב לה במגזר שבחרה לעצמה- המגזר הדתי. ולכן, היא גם בחרה לגור בדירה עם שותפות. עכשיו תעשי 1+1 מה יצא? יפה, 2. הוא בהה בה כשעברה. היא בהתה בו ושלחה חיוך וככה נרקם רומן. עד ש.... היא מצאה חבר שעלה על הרומן ביניהם וסירב לוותר עליה ופשוט התקשר לאישתו של אותו אברך וסיפר בעילום שם על המפגשים ולא רק, אלא הגדיל עשות ואף שלח אותה הביתה בדיוק כששניהם היו באמצע אקט אינטימי. מהומה, בלאגן שישו ושימחו והעיר...... צהלה ושמחה. הוא מכחיש קשר ארוך וטוען למעידה חד פעמית האישה לא מוותרת והמאהבת מהחבר נפרדת. ובראות האישה כי הבחורה מאוהבת והבעל קורא לה פרנואידית וחולת נפש היא מיד גט דורשת. כתובה מלאה ללא כל עכבה. כיאה לחרדים, הם דנים בבית הדין. ושם הבעל טוען כי זו מעידה חד פעמית לאחר שאישתו ייבשה אותו כמה חודשים ונתנה לו עונש ללכת לישון כשהוא חש בתשוקה אליה. ולא עוד, אלא גונבה שמועה לאוזניו כי אישתו בגדה בו בזה שנפגשה עם גברים אחרים. האישה בהלם ומכחישה הגבר טוען כי מאמין לשמועה. ועכשיו נחשי את מי בית הדין נישל מן הירושה? גם בחרב החילונית המציאות לא פשוטה. כן. אני בדיעה שהמציאות החברתית והדתית בארץ, היא שעדיין אשה שמקיימת יחסי מין מחוץ לנישואין היא נואפת ומאבדת זכויות והגבר מתקבל בהבנה מקלה.

נורא מוזר מה שאת מספרת....

כי הבית דין לא יסתמך ככה סתם על שמועות הוא ירצה הוכחות ובמיוחד שמדובר כאן על חלוקת רכוש... אין מצב שהם סתם יאמינו לו כך..בקצב הזה כל אחד יכול להמציא סיפור.. את מכירה את הסיפור מקרוב? ולא הבנתי למה את חותרת כשאת נכנסת לנושא כזה למה לא להניח לזה..אחרי הכל אי אפשר לצאת בחוות דעת חד משמעית..בעקבות סיפור מקרוב..או כמה סיפורים ששמעת ולהחליט שלגברים התורה יותר מתירה ולנשים לא ממש...? וגם אם תגיעי למסקנה כזאת מה זה יועיל לך לחיים להתרגז..? עדיף להתעכב על דברים יותר חשובים איך מוצאים מישהו עם יראת שמיים(אחד שיש לו יראת שמיים אמיתית לא יבגוד) עם מידות טובות שיתמוך בך ויהיה אכפתי כלפיך מכל הבחינות וגם תרגישי לידובנוח ותבדקי שיש לך משיכת הלב...@ או שאת אוהבת פילוסופיה שאתזה אגב אני גם מאד אוהבת אז אין לי בעיה לזרום עלזה...

קליט

New member
הערה קטנה

כשאישה בוגדת היא נקשרת . היא עלולה להתעבר מגבר לא לה, להביא ממזרים לעולם, ושבעלה יכלכל ילדים לא לו ויהיה משוכנע שהם הילדים שלו וזו בגידה איומה . כשגבר בוגד הוא לא נקשר ריגשית .

קובי 9

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

איני יודעת

עד כמה הגעת במגע עם בתי דין. אני לצערי הגעתי במגע עם כמה וכמה בתי דין. ולצערי פעם אחר פעם נתקלתי ברבנים שאינם הגונים ואינם שופטים עפ"י ההלכה אלא עפ"י מראה עיניים ו/או ייחוס. השוחד עוור עיני חכמים- שוחד, אינו בדווקא כסף. זה מילים/טובות הנאה/מעמד וכו'. ואם בהתחלה התמימות שלי הייתה כשלך, עם הזמן הבנתי שיש כאן משהו מעוות. ואז שלפתי צפורניים. וניצחתי!!! פעם אחר פעם, ניצחתי!!! ניצחון שאני גאה בו, שגרמתי לרבנים להודות: "טעינו.". הסיפורים, לא יצאו ממפקדת רב סרן שמועתי. הם סיפורים שנחשפתי אליהם במסגרת עבודתי בעבר ובהווה. "אחד שיש לו יראת שמיים אמיתית לא יבגוד"?! יוחנן כהן גדול הלך ושנה בספרי מינות בגיל מופלג- אל תאמין בעצמך עד יום מותך. הקביעות הללו הן השערות הבנויות על מקובעות חברתית.

מתאומררררר......? קליט...?

גברים סופר ניקשרים ועוד יותר כשהם ישכבו עם האשה שלהם הם ידמיינו על המאהבת הסקסית שלהם... כשהאשה אפילו לא יודעת עלזה..... הבוגדים תמיד אוהבים לספר סיפורי סבתא על זה שהם לא נקשרים... וזה רק איזה מעידונת קטנטונת בתכלס` הם מנהלים רומן..עם סיפור אהבה ולא מעניין שום דבר חוץ מימנה והאשה הנבגדת נשארת בצד.. תחשוב כמה זמן גבר יכול לבוא ולשכב עם מישהי סתם במיוחד אחרי שהתרגל לקיבוע של נישואים אחרי שהם עושים סקס הוא מתחיל להקשר אליה...בקיצר בולשית

אני מופתע ממך

נראה לי היה לך ניק אחר.לדעתי גם המודרני לא דומה.כי הם אומרים שאשה כשירה לכל תפקיד וזה לא נכון כמו שגבר לא מתאים לכל תפקיד.

חח

ברור שאשה לא יכולה לבנות בנין כמו שזה לא הגיוני שלגבר יהיה חלב להעניק תינוק.. אבל החיים אמורים להתנהל בחיי אהבה אמייתים כבוד אמיתי לא מדומה ששתי הצדדים אכפתיים אחד כלפי השני

אלף כל אל תדבר אלי ככה..

תקרא את התגובה הראשונה ומה שכתבתי לך בהודעה הקודמת ונקווה שאלוקים יעזור לך ותבין..@

המאמץ שווה

תוכל לבנות זוגיות טובה עם אהבה אמיתית כבוד אמיתי לא מדומה אז משתלם להשקיע לא??@

למעלה