פליז.. עזרו לי

Krishi

New member
וואי... אחי.. תירד מזה..

נעזוב את זה שכמו שאמרו הוא עבר עבירה על החוק וכבר לא צריך להכשיל אותו. לא משנה אם העבירה קלה או לא. זה שיש טסטרים שמבליגים פה ושם זה לא אומר שהם חייבים לעשות את זה. הקטע הוא שהחגורה זה אחד הדברים החשובים בנהיגה! לא משנה מאיפה תסתכל על זה.. איך תהפוך את זה.. כמה תישן על זה ומה תחשוב על זה... זאת עבירה חמורה לא לחגור חגורה! ולא צריך להעביר בן אדם שלא חגר אותה!

abcdcba

New member
זה לא משנה אם הסיכון היה קיים

זאת עבירה על החוק- וזאת עובדה! אין שום היגיון להעביר מישהו בטסט שעבר על החוק. גם בפריצה לצומת יכול להיות חוסר סיכון או "סיכון פסיבי", אבל זאת עבירה על החוק! גם נסיעה על השמאל שלא לצורך יכולה להיות חסרת סיכון, אבל זאת עבירה על החוק! גם נסיעה בשיכרות יכולה להיות חסרת סיכון.. וכך הלאה.. בטסט אמורים לבחון את היכולות שלך כנהג- השתלבות בכביש, נהיגה נכונה ובטוחה. שמירה על החוקים היא הבסיס לכל זה.

W R X

New member
עשית ממנו מנימום רוצח פוטנציאלי

כאילו הוא עבר עבירה פלילית. הוא לא חגר, זו בהחלט עבירת תנועה שבגינה נהג נקנס ב-250 ש"ח ו-6 נקודות. כנראה הבוחן התרשם לטובה מהנהיגה שלו והחליט להעביר אותו בכ"ז, כי בינינו כולם חוגרים חגורות בין אם זה חשש מהמשטרה (אחוז קטן - התקלות אישית בו) ובין אם זה לבטחון האישי. לדעתי, וכנראה גם לדעת הבוחן בעניין הזה שהוא בעל מקצוע, עם נסיון, ראה לנכון להעביר את הבחור למרות זאת. בדיוק כמו ששופט מחליט החלטות ע"פ שיקול דעתו. הטסט הוא לא שחור ולבן ויש לעיתים קטעים אפורים שיש להפעיל בהם שיקול דעת. ללא ספק היו בוחנים שהיו מכשילים על טעות מהסוג הנ"ל ואף על דברים פחותים מכך. הדוגמאות שאתה נותן הן שונות לחלוטין
ובאות לידי ביטוי על הכביש עצמו ולא בתוך תא הנהג דבר כשלעצמו לא מפריע לתנועה ולא פוגם או פוגע בכושר הנהיגה של הנהג ובהתמודדויותיו.

abcdcba

New member
אני מניח שהטסטר

לא שם לב לכך.. ואם הוא שם לב לכך, אני בטוח שמרבית האנשים השפויים והבוחנים השפויים יסכימו איתי שנעשה כאן ביזיון. חגירת חגורה היא הגנה על עצמך- וזה שאם ח"ח תתרחש תאונה סביר להניח שרק אתה תיפגע אם לא תחגור חגורה, זה לא מונע את העובדה שסיכנת חיי אדם (את חיי עצמך) וזאת עבירה על החוק. נקודה שנייה- אי חגירת חגורת בטיחות מעידה גם על חוסר תשומת לב ועל חוסר בטיחות מינימלית. אני מניח שהבוחן לא שם לב לעבירה הזאת. אין לך מושג כמה מסוכן זה נהיגה ללא חגורה- אני מקווה שגם לא יהיה לך מושג אף פעם.

W R X

New member
אתה לא מחדש דבר

אבל מכאן ועד בזיון הדרך עוד רחוקה. מבחינתי הדיון מוצה.

R e A

New member
תגיד לי, אתה שפוי?

בטיחות הנהג והנוסעים זה קריטריון הרבה יותר חשוב ומכריע מלדעת להעביר הילוך או לפנות מחד לדו. אתה מודע לעובדה שאם במהלך הטסט היית מקבל ברקס, היית יכול לעוף על השמשה וחס וחלילה להפגע בצורה קשה? איפה הגיון?! זה הרבה יותר מבזיון הטסט הזה. עם כל הכבוד לזה שעברת, ועם זה שנהגת מצויין, כל בנאדם שפוי, גם אם הוא לא עבר הכשרה כלשהי, יוכל להגיד לך בוודאות שזה האמא של ההכשלות. זה בזיון אם הטסטר שם לב בתחילת הטסט שאתה ללא חגורה ולא העיר לך על כך. מדובר כאן בחיי אדם. לא בפניה לא טובה ימינה שאפשר לכתוב בדף הערות. זה בזיון אם הטסטר לא שם לב לכך שאינך חגור. זה בזיון שהוא העביר אותך. [למרות הנהיגה הטובה ובלה בלה בלה...] אני עדיין בהלם מהטסטר שלך, ומזה שאתה לא מבין את החומרה שבהחלטה שלו. הרבה תלמידים "זוכים" לקבל וואחד ברקסים בטסט. אם אתה היית מקבל איזה ברקס, לך תדע מה היה איתך עכשיו. תלמד קצת על תפקידי החגורה ואז תשוב לכאן...

yaelrain

New member
אני מכירה כמה אנשים

שהכשילו אותם כי הם לא דאגו שהנבחן השני חגור מאחורה.. אז שהנבחן עצמו לא חגור?????? WTF????????

lsd500

New member
לא מכשילים על 5 קמ"ש מעל המותר....

בטסט שלי נסעתי על 60 בעיר והבוחן אמר לי "יפה", "כל הכבוד" ועברתי כמו גדול..... מה נראה לך זה רובוט פה? עברת בקמ"ש אחד, נכשלת???

MrJacKasS

New member
../images/Emo31.gif

וואלה אז מלחץ גם עברתי צומת ברמזור אדום למה ?? נו הייתי לחוץ הטסטר צריך להבליג אתה מדבר שטויות חמוד חגורה זה אחד הדברים היותר חשובים בנהיגה ואם לא חוגרים - נכשל חד וחלק אפשר להעיר ולהגיד לנבחן לחגור ולא להכשיל, אבל טסט כמעט שלם בלי חגורה זה מעל ומעבר

W R X

New member
יש הבדל עצום.

ואני לא אכנס לויכוח עכשיו, כי אני לא אצא מזה.

R e A

New member
מה ההבדל בין לחצות באדום

ללא לחגור חגורת בטיחות?

W R X

New member
אתה באמת לא מבין את ההבדל?

הבדל (גדול אפילו) יש, את המהות שלו אתה יכול לפשט בצורות שונות.

abcdcba

New member
אין הבדל מבחינת המהות

שתיהן עבירות חמורות על החוק. כאן קיים סיכון עצמי וכאן קיים סיכון קולקטיבי- זה ההבדל היחידי- אבל לא מבדילים בין מקרה למשנהו רק בגלל רמת הסיכון.

למעלה