פלא יועץ -

הבית הראשון זכה ליותר כבוד?

קראת את ספר מלכים? הבית הראשון היה אחד מיני רבים. היו בארץ (וגם ביהודה) עוד מקדשים רבים. כמעט עד לסוף תקופת הבית יהודה וישראל המשיכו לעבוד בבמות (שהן למעשה כנוי מזלזל במקדשים נוספים מלבד בית המקדש). גם הממצא הארכיאולוגי תומך בעניין זה בעדות המקרא. לעומת תקופת הבית השני שהמקדש בירושלים היה המקדש היהודי הכמעט יחיד (מלבד המקדש ביב שנהרס ומקדש חוניו שהוקם מאוחר יותר), ובכל אופן היה המקדש המשמעותי ביותר לכל יהודי התפוצות. בנוסף, מקדש שלמה שימש רק את תושבי יהודה (אפילו לא את תושבי ישראל), שהיתה בזמנו רק ממלכה קטנה מאוד. לעומת המקדש השני ששימש את כל יהדות התפוצות, שגדלה מאוד מאז החרבן הראשון. ודבר אחרון- אפילו פיזית בית המקדש השני היה גדול יותר במידותיו. קשה לדעת על הפאר וסגנון הבניה.

justborn

New member
קראתי את ספר מלאכים

ואני עדיין לא מסכים איתך. נכון היו עוד מקדשים קטנים ומקומות פולחן אבל בית המקדש היה המקום המרכזי. לאחר רפורמת ריכוז הפולחן נהרסו כל שאר מקומות הפולחן ובית המקדש נשאר כמקום יחיד לפולחן לכל בני ישראל. כמו כן בית המקדש הראשון היה הרבה יותר מפואר מהשני ואם אני לא טועה אז בית המקדש השני נהיה יותר גדול פיסית מהראשון רק לאחר שהורדוס שיפץ אותו. חוץ מזה ה' הבטיח שבבית מקדש השני הוא יתן שלום. שלום אמיתי היה רק לתקופה קצרה. אני מאמין שה' התכוון לשלום אחר, שלום רוחני שניתן דרך המשיח "שר שלום".

ריכוז פולחן

היה רק בסוף תקופת הבית הראשון. הרפורמה של יאשיהו היתה לקראת סוף תקופת הבית, וגם היא לא החזיקה הרבה זמן, כי כל המלכים שבאו אחריו לא הלכו בדרך ה'. (גם חזקיהו הסיר, אבל נשארו די הרבה לפי מה שיאשיהו היה צריך לעשות). וגם זה היה רק של ממלכת יהודה (חזקיהו ויאשיהו מלכו לאחר גלות עשרת השבטים). לעומת זאת, הבית השני היה המרכז הפלחני מיום היווסדו ועד לחרבנו.

justborn

New member
אכן הרבה מלכים לא הלכו בדרך ה'

אבל בתקופת בית שני לא היו מלכים מזרע דוד בכלל. ורוב הזמן בתקופת בית שני לא היה שלטון עצמאי לעם. וכלל לא התייחסת לנבואה שה' יתן לנו שלום בבית המקדש השני.

לא התייחסתי להרבה דברים שנכתבים בפורום

התייחסתי רק לטעות שלדעתי כתבת, ועניין אותי להעיר עליה. אני מבינה מהודעתך שגם אתה מסכים שכבוד הבית האחרון אכן היה גדול משל הראשון, אך אתה טוען שמבחינות רבות התקופה היתה גרועה יותר לעם ישראל. יכול להיות שזה נכון...

shushu10

New member
נדמה לי שאו מדברים על התרשמות שלנו

מתקופת בית שני, שהיתה בצל מושלים זרים לעומת פריחה רוחנית שאולי ניתן גם לקרוא לה "כבודו של הבית השני". זוהי באמת ראיה מזוית אחרת.

justborn

New member
האם עברתי על תקנון הפורום?

הרי בתקנון הפורום כתוב: " התנ"ך אינו חובש כיפה מסוג זה או אחר, או כיפה בכלל, ולכן הפורום פתוח לגולשים מכל הגוונים והסוגים. יחד עם זאת, כל התבטאות פרובוקטיבית כלפי כל מגזר שהוא תמחק לאלתר. חשוב להתייחס ולדון בסבלנות וסובלנות. לקרוא את דעת האחר ולהבינה עד תומה. מתוך קבלת דיעות שונות ותפיסות שונות ייווצר דיון פורה עבור כל המשתתפים." האם היה משהוא בקישור שמנוגד לאמונה שלך?

eyalnadav

New member
חבל להתווכח בכלל

דבריך היא השקפת עולם נוצרית שלא קשורה בכלל אפילו לפשט הכתוב במקרא.
אתם זקוקים לשיעור בדחיפות  בהבנת הנקרא והנשמע.  
היוונים הקדמונים הבינו את התורה יותר טוב מכם וחלק מתשובות חז"ל אליהם נמצא בכתובים.
רוב דבריך מחוסרים הבנה והגיון - וחבל שלמרות סבלנות חברי הפורום עדין אתה מתעקש ולא מבין

למעלה