פלאש בק

אופירA

New member
מנהל
אני לא מובילה שום דבר בפורום הזה

אני מנהלת פורום אחר בכלל.
אבל אני שמחה שדרך ההתנסחות שלי טובה. לא ידעתי שאנשים לומדים ממנה.
כבר אמרו לי פעם שסגנון הכתיבה שלי מחייב אותי כי הוא נחרץ ורהוט. אבל זה לא סביר לאלץ אותי להתבטא בסגנון שאינו שלי, לצפות ממני לחקות משהו שאינו אני, רק כדי לא להטעות אנשים שחושבים שצריך להתרגש ממני.
אז לא, לא צריך להתרגש ממני.

מקסים לי כל אחד שמגיב להודעות שלי, וכמובן גם את. ואני עונה בהתאם. אם לא הבנתי את מטרת התגובה, או אם יש לי השגה עליה, אני מסבירה.

Reyna91

New member
אופירה, אני רוצה להגיד לך כמה מילים

רק רוצה להגיד תחילה שאני קוראת את התגובות שלך כבר הרבה מאוד זמן, כמה שנים. כל פעם שראיתי את שמך מתנוסס ליד כותרת של תגובה התרגשתי לקרוא את המילים החכמות שלך, את הנסיון שלך, את האמונה שלך בנפש האדם, במטפלים, בעולם. התגובות שלך היו שופכות עלי אור בימים כל כך אפלים שלא יכולתי לראות אפילו נצנוץ קטן בקצה המנהרה. הייתי מתמלאת בכוח ואמון ואופטימיות כי כאלו היו המילים שלך - מחזקות, מעודדות, מלאות הגיון ואינטיליגנציה.
ובאמת עברתי תהליך קשה כזה בעצמי. אני חושבת שהייתי "ילדת הפוסטר" של התקשרות נמנעת וכך הגעתי לטיפול אצל מטפלת פרטית שלא קיבלתי עליה שום המלצות, רק מצאתי אותה בדפי זהב והחלטתי ללכת אליה, כי לא חשבתי שאני הולכת ליותר מכמה פגישות ולא חשבתי שזה משנה מי זו. בסופו של דבר נשארתי להרבה מאוד פגישות, כבר הפסקתי לספור כמה כי אין לזה חשיבות יותר. וגם מבחינה כספית אולי הייתי יכולה לקנות רכב בסכום שנתתי לטיפול עד עכשיו. אבל כמו שכתבו באחת התגובות מעלי, לסכום הזה גם אין שום משמעות כי הטיפול הזה שינה את חיי מקצה לקצה והיום בגיל 24 יש לי חברה ראשונה, חברה אמיתית כזו שאני יכולה לספר לה הכל, כזו שאני יכולה לתת בה אמון מלא ולומר לה איך אני מרגישה כלפיה ולהיות אני באמת בלי שום מסיכות. וכמובן שזו רק דוגמא קטנה מבין כל הדברים הנהדרים שקרו בחיי מאז שנוצרה התקשרות בטוחה ביני לבין הפסיכולוגית שלי.
אז למה אני בעצם מספרת לך את כל זה? קודם כל כי אני מרגישה שבלי שידעת על כך היה לך חלק בתהליך שעברתי מפני שכל פעם שהתערערתי ולא הייתי בטוחה שבכלל כדאי לי להמשיך בטיפול ושאני לא סתם מבזבזת כסף, הייתי קוראת את התגובות שלך ומשתכנעת שכדאי להמשיך בטיפול. אז אני רוצה להודות לך על כך ולהפנות את תשומת ליבך לחשיבות שלך בפורום.
דבר שני הוא שלקרוא את התגובות שלך בשרשור הזה מאוד העציב אותי כי למרות שיצא לי לקרוא בעבר על סיפורייך על טיפולים לא מוצלחים תמיד הייתה לי הרגשה שחווית גם טיפולים טובים שחיזקו אותך והביאו אותך למקום שבו יכולת לכתוב בכזו עוצמה ולעודד אנשים להיעזר בטיפולים ולא לשקוע בביצה לבדם. אז האם לא הבנתי נכון? איך ייתכן שאדם כל כך רגיש ומודע וחכם כמוך לא הצליח למצוא מטפל טוב באותו ראש איתך וליצור ברית טיפולית שתעשה שינוי משמעותי אצלך? זה כל כך לא מסתדר לי ומדאיג אותי. סליחה על החדירה לפרטיות, את כמובן לא חייבת להגיב לכך. היה לי יותר חשוב ליידע אותך על כמה השראה קיבלתי ממך להיעזר בטיפול שרק היטיב איתי עד עכשיו.

אופירA

New member
מנהל
אידיאליזציה והשוואות בין עניינים שאינם קשורים ולא דומים

שני דברים עלייך להבין.
הראשון - כל אדם שהוא סמל, כגון אצן קטוע רגל מצליח, שהוא דמות וסמל להתמודדות עם סבל רב והצלחה להגיע להישגים משמעותיים למרות ובעקבות הסבל שלו - יש לו גם הרגעים שבהם הוא מוריד את הפרוטזה והולך לרופא כדי לטפל בדלקת שהתפתחה בגדם.
זה לא מוריד מהאידיאליזציה של דמותו ולא משנה והופך את כל התמונה. זה חלק בלתי נפרד מההתמודדות שלו, הקשיים. והתיאור שלהם לא הופך את הצלחתו לפחות מוצלחת.
את מבינה מה אני אומרת בזה?
אני עוזרת לעצמי בכמה אופנים, האחד הוא הלעודד את עצמי ואת האחרים בעת ובעונה אחת, לחזק את הכוחות החיוביים והאופטימיות. ובעת ובעונה אחת יש גם האופן השני, להוריד את התחבושת ולמרוח משחה אנטיביוטית על הזיהום ולגנוח. לפקוח את העיניים ולדעת שלעולם לא אצמיח רגל חדשה שאין בה גדם מזדהם. אין סתירה בין השניים, כי אם לא היה זה, לא היה זה.

הדבר השני הוא ההשוואה בין מין לשאינו מינו. את בת 24, ונמצאת לאחר דרך ארוכה של שינוי. אני בגילך הייתי בדיוק באותו מצב, אחרי 2 טיפולים ודרך ארוכה של שינוי חברתי. אבל אני גם אשה בת 53 שאת עדיין רחוקה מלהיות בניסיון החיים ובהתמודדויות שלה, החיים והקשיים לא הסתיימו בגיל 24 וטוב שכך. חוץ מזה, אני לא ילדת הפוסטר של התקשרות נמנעת אלא ההיפך הגמור - של מאבק בהתקשרות לא בטוחה, ואי אפשר לעשות השוואות בין כל המצבים השונים!

כאן כרגע אני מדברת על משהו אחר לגמרי ממה שלמדת ממני את. לא קשור בכלל. אני מדברת על כך שאי אפשר לבוא לבן אדם שעבר עשרות השנים של טיפולים, ושיודע שהיכולת של הטיפול מוגבלת מלהקיף את כל הקשיים, ולומר לו "למה לסבול כל החיים אם יש טיפול". אני מדברת על חוסר הצניעות בלהציע לאדם שעבר טיפול לא מוצלח מסוים, את אותו הטיפול עצמו, כאילו זה טיפול אידיאלי שנותן 50% הצלחה לפחות. והעובדות בשטח מראות שהוא לא. ושהוא בכלל לא מותאם לבעיות מורכבות ומקיפות וזו טעות להלבישו עליהן.
אני מדברת על כאבים שלא מתרפאים לאורך שנים רבות. האם יש בכך כדי לכבות את ההצלחה של כל הכאבים שכן התרפאו? האם על כך אני מדברת? אם אני מטפלת שנים רבות בדלקת חוזרת ונשנית בגדם שלי (ומתקוממת כנגד מי שמציע לי משחה פשוטה...), אז כל ההצלחות שלי כאדם שהתותב איפשר לו להיות כאחד האדם נמחקו ואינן? מה הקשר? האם ההצלחות אינן מתירות לי לטפל במה שכן ועדיין מציק? ולכאוב אותו?

לצד הפסיכיאטר שבתחילת השרשור (ורבים נוספים כדוגמתו שהיו בחיי!). הרי לצידו מסתובבות עוד 2 פסיכיאטריות לא חמדניות כלל, שעשו עבודה נהדרת במשך עשרות שנים (וגם היא לא חפה לחלוטין משגיאות). האם בגלל זה אינני יכולה לדבר על החווייה עם אותו הפסיכיאטר? האם עלי לעצום עיניים גם כלפי השגיאות המסוימות שהן עשו, רק משום שעבודתן בסיכום הכללי היתה נהדרת? או שדווקא היכולת לנפות ולהצביע על הכשלים וחומרתם היא הערובה ליכולת להרוויח את היתרונות והתועלת, משום שהיא היא הידע המתוחכם לשפוך את המים המלוכלכים ולשמור מכל משמר על התינוק, ולא להיאלץ לשפוך הכל יחד...

אז מדוע את שואלת אם לא הבנת נכון, כי כרגע אני מדברת על בעיות נקודתיות ועל נקודות בחיי אדם מסוים עם קשיים מסוימים בן 53 שלא נפתרו בטיפולים? זה סותר את מה שהיה טוב? זה סותר את העוצמה החיובית? זה סותר את הבריתות הטיפוליות שהיו ועשו שינויים משמעותיים כל כך? אדרבא, זה מדבר על כך שאין אידיאליזציה של טיפול, גם לא של הטיפולים המוצלחים.

לכן פתחתי שרשור של עצמי, שרשור שמטפל כולו במים המלוכלכים, אחרי שהנחנו את התינוק בחוף מבטחים מלאכי, שמור ורענן. אם לא נטפל ביסודיות ובליזול באמבטיה המזוהמת, לא נוכל להמשיך ולרחוץ אותו בפעם הבאה בבטחה.

ולגבייך - איזהו חכם, הלומד מכל אדם. אבל לומד חכם, שאינו משווה השוואות זהות בכל העניינים, ויודע מה קשור לדרך שלו בגיל 24, ואיפה הגבהים והצבעים שלנו כבני אדם לעולם אינם זהים.
אשמח לתגובתך.

Reyna91

New member
אולי עשיתי לך אידאליזציה מסויימת, בעבר

למרות שראיתי גם צדדים אחרים שלך במהלך השנים האלה, וכן הצגת אותם גם עכשיו בתגובה הלא נעימה שלך בחזרה, כאילו לקחתי ממך זכות להיות בן אדם והפכתי אותך לדמות של אלה. זה לא מה שניסיתי לעשות בתגובה שלי, אלא ניצלתי את ההזדמנות להזכיר לך פנים אחרים שלך, ימים יותר טובים, לא יודעת איך לקרוא לזה אבל כנראה שאת לא רוצה בזה, אלא רק לראות את השלילי כרגע ולהתעצבן על כל מי שמגיב לך אחרת מאשר לומר לך שאת אדם מסכן ואומלל וגורלך מר ואכזר. אז סליחה שהתגובה שלי הייתה שונה.
ודרך אגב, לרגע לא ניסיתי להשוות את מצבי אלייך. סליחה שהעובדה שאני בת 24 גורמת לך לחשוב שאני בטוחה שאני יודעת הכל כי אני ממש לא אדם כזה ואת בכלל לא מכירה אותי ולרגע לא חשבתי שנסיון החיים שלנו שווה באיזושהי צורה. אני לא צריכה מטאפורות בשביל להבין את זה. שוב אני חוזרת - לא עשיתי שום השוואות, בסך הכל הבעתי את תהייתי לגבי מאיפה שאבת את הכוחות שלך ומילות החוכמה אם לא מטיפולים מוצלחים כי באותו רגע שכתבתי לא היה לי ברור כל כך שאת כרגע שמה בצד את כל זה ומתמקדת רק "במים המלוכלכים" כדברייך. אנחנו באמת לא דומות ואם חשבתי כך לרגע, אז בתגובה שלך בהחלט הדגשת עד כמה אנחנו לא. כי אני לא הייתי מגיבה בצורה מזלזלת כזו ומקווה שלא אתייחס כך לאנשים צעירים יותר כשאהייה בגילך. דרך אגב בנוגע להתקשרות נמנעת - אולי את לא מכירה את המושג אבל זה לא משהו שבוחרים זו דרך התקשרות שנוצרת סביב גיל שנה ולא הייתה לי בחירה להיות כזו. אני כן בחרתי להילחם באופן ההתקשרות הזו ורק בזכות המלחמה העיקשת שלי הצלחתי לשנות זאת כך שאולי יש דמיון מסויים ביננו.

בהצלחה בהמשך החיים.

אופירA

New member
מנהל
אני ממש מצטערת - בכלל לא הרגשתי שהתגובה שלי לא נעימה

להיפך, הסברתי לך מכל הלב את הנקודה, עם הרבה תחושת אהדה כלפייך.
אני לא מצליחה להבין איך העברתי לך תחושה רעה, ואיך דבריי מעידים שאני רוצה רק לשמוע שאני מסכנה ותו לא.
בסך הכל הסברתי לך מה שלא הבנת. זה הכל. אני לא מבינה בכלל איך הצורה שהסברתי מזלזלת כל כך, ומזלזלת בכלל. בכך שאני אומרת שאת צעירה?
לא הכל אני מבינה.
גם את נושא ההתקשרות והמושגים אני באמת לא מכירה. זה חדש לי לגמרי, ואני לומדת את זה מהשטח.

אני כותבת עם הלב שלי, נזהרת לא לפגוע כמו כל אדם נורמטיבי, אבל לא יכולה להעלות בדעתי כל ציפייה מדבריי שעלולה לעלות בלב כל קורא, וכל פרשנות פגועה שעלולה להיות מהם.
כתבתי לך עם המון שמחה על הדרך שלך ועם רצון חזק שלא תתאכזבי ולא תרגישי רע עם מה שאני מביאה לפורום.
אין לי מושג מה בדבריי פוגע בך כל כך. ואפילו אני לא יודעת איך הייתי כותבת את הדברים אחרת, גם כעת, כשאני יודעת שהם פגעו בך.

יכול להיות שאלה הנישא והסיפא

שליוו לדברים שבאמצע נימה קשה מעט. בתחילה "עלייך להבין." ובעיקר בסוף, המשפט האחרון לגבי איזהו החכם ואיך נכון ללמוד (וממנו משתמע גם איזהו שאינו חכם כי לומד ממין על שאינו מינו). וההתייחסות השניה לגילה של הכותבת. אני אישית לגמרי לא קראתי אותך כמזלזלת, אבל זה אולי מתוך ההכרות שלי איתך ועם סגנונך הישיר, ואולי גם מתוך זה שלא אלי כוונו הדברים ולכן לא הייתי רגישה במיוחד לנימה שלהם.

תמר היי, כאחת מהילדות שהיו פצועות חיממת את לבי

רציתי לשאול -

ציטוט מדברייך:

פעם סברו שמה שלא נעשה עד גיל 5 לא ייעשה עוד. היום יודעים שהמוח הוא פלסטי וניתן לשינוי בכל גיל.

ממתי זה?..
מי טוען?...
מעולם לא שמעתי את הטענה הזא.
רק לפני כשנה דיברתי עם הפסיכיאטרית שלי וכששאלתי אותה אם יש באמת עוד סיכוי אמיתי לשינוי במוח הבנתי שלא ממש.
זה נשמע לי מאוד מהפכני הציטוט הזה שלך.
הייתי מאוד מודה לך אם היית מוכנה להרחיב עליו בכמה מילים.
תודה רבה רבה

מישהי1632

New member
אני לומדת המון מהתכתובת הזו

שוב שולחת חיבוק (או לחיצת יד חמה, להעדפתכן) לאופירה, אוראור, מלכת השלג וכול הסובלים מבית קשה.
אני לא סבלתי מכות וצעקות, אבל לא ראו אותי, "דילגו" על הצרכים שלי, ירדו עלי על דברים שלא הייתי טובה בהם, לא העניקו די כיוון בחיים ולא עודדו מספיק בדברים בהם יכולתי להיות טובה יותר (מעניין מה הילדים שלי יכתבו עלי כשיתבגרו...)
עד היום נותרתי בהרגשה שאני לא שווה ולא מוכשרת לכלום. שכולם יותר טובים ממני.
גם בבעיות רפואיות יכלו להקפיד יותר. דוגמא קטנה: בגיל 14 עשיתי דיאטה רצינית. המחזור נפסק לשנה וחצי. הורי לא חשבו לקחת אותי לרופא. אני התחננתי שיעשו את זה.

למעלה