פלאש או סילברלייט?

Gravitron

New member
לעומת מה ששמעת מהקוריאנים

RTS הוא לא משחק תגובה מהירה, למרות שלא מזיק רפלקסים חדים בשביל MICROMANAGEMENT עם כל היחידות האלו... על כל פנים, תהנה עם P2P אני בטוח שזה עוזר מאוד לכיס הריק. רק אל תשכח את רשימת תירוצי-ההרגעה בשביל המשתמש כשהוא יבוא לבכות שמרמים אותו או אם למישהו יש ייתרון עצום עליו בגלל הבדלי לאג. או כשזה יקרה לך. בסוף היום, ישנה סיבה טובה מאוד מדוע MMOGS ורוב הMULTIPLAYER המודרני רצים על גבי שרת ולא דרך P2P.

Gravitron

New member
וגם זה לא ממש נכון.

תלוי בקרבה שלך ובROUTING ליעד. אתה יכול לגור באותה מדינה, עם ISPS שונים שלא טורחים לעשות PEERING בנייהם, וכל אחד מהם קופץ כמה מאות קילומטרים בשביל להתחבר לאינטרנט ואז את כל המסלול חזרה בשביל להגיע לISP השני. אתה יכול לגור במקום מסויים, שייקח לך פחות ניתובים בשביל להגיע לשרת מאשר לאדם בצד השני.

voguemaster

New member
silverlight זה לא פלאש

סילברלייט זו חבילת טכנולוגיה שאמורה להחליף את AJAX בעיקר ואת ה-APPLETים של ג'אווה. מאפשר לך במקום לעבוד ב-JS בצד הלקוח לכתוב דווקא ב-#C שזה יתרון ברור, אפילו אם ה-#C יחסית מינימלית לעומת הגרסא הרגילה של ה-FRAMEWORK. ב-silverlight 2 יש גם כמה שיפורים מאוד נחמדים וזו טכנולוגיה חביבה למדי אבל היא לא יכולה כרגע להחליף את FLASH מהסיבה הפשוטה שבענייני אנימציה FLASH עדיין שולטת ביד רמה. אומנם SL נועדה לבנות אפליקציות WEB עם ממשק עשיר, מונחות DESIGNER (ןלא מתכנת) אבל היא עדיין לוקה בחסר בדברים מסוימים. שווה ללמוד את SL 2 ולו רק בשביל שתהיה לך האפשרות לבחור טוב יותר טכנולוגיה, או כדי להכין את עצמך לעתיד.

freak2100

New member
ajax, ajax, ajax...

מצחיק שאנשים מתייחסים לזה כאילו זאת טכנולוגיה או משהו... לא מבין מה ההתרגשות הגדולה, זה בסך הכל "היי, בעצם אנחנו יכולים לטעון נתונים בלי לעשות refresh לכל העמוד, בואו נשתמש בזה" - אני עשיתי את זה עוד לפני שקראו לזה בשם
(על אף שלא עשיתי עם זה את הדברים שהיום אנשים עושים, בסך הכל השתמשתי בזה בשביל לבדוק בהרשמה לאתר מסויים אם שם המשתמש פנוי לפני שעובדים לעמוד הבא, וככה ההרשמה לא כללה מעבר בין עמודים - היום זה על סף הטריוויאלי, כמובן). בכל מקרה, מהתיאור שלך לsilverlight - זה נשמע כמו עוד איזה ניסיון נואש של מייקרוסופט לספק למפתחים כלים שהם לא צריכים רק כדי שיפתחו הכל לסביבת העבודה שלהם...

voguemaster

New member
היה נדמה לי שכתבתי איפשהו

ש-AJAX זה סה"כ שילוב של טכנולוגיות, לא טכנולוגיה לכשעצמה. תכלס, זו מתודולוגיה. תשמע, כבר עכשיו silverlight נראית טוב יותר מ-AJAX אבל בלי קשר לזה אני מסכים שמיקרוסופט רוצה לספק למפתחים כלים כדי שיעבדו על הפלטפורמה שלהם. מה שכן, הרעיון של XAML הוא די טוב. שיפור משמעותי ב-MARKUP של אלמנטי UI. אפל כבר עשו את זה בצורה אחרת (וטובה יותר, כך כולם טוענים) ולפני כן.

sandbird4

New member
AJAX זה שימוש ב-3 טכנולוגיות שקיימות שנים

JAVASCRIPT HTML ו-XML כשהכל מסתובב סביב האובייקט XMLHttpRequest של JAVASCRIPT כשמשתמשים בו לשלוח בקשות לסרבר בלי לטעון את הדף מחדש ואת התשובה מקבלים במבנה XML שאתו מפרקים ואז מעדכנים את הדף. תאורטית אפשר לעשות עם זה דברים מטורפים (מישהו אמר GMAIL?) אבל כיום אין צורך לכתוב הכל בעצמך כי יש מליון ואחד ספריות וכלים מוכנים שעושים את העבודה במקומך.

sandbird4

New member
פלאש כמובן

מי משתמש בסילברלייט? לאף אחד אין את זה מותקן בעוד שפלאש יש לכולם, כולל במערכות הפעלה שהם לא חלונות.

למעלה