פלאש או סילברלייט?

Ziltoid

New member
פלאש או סילברלייט?

מה דעתכם ? עם מה כדאי לי לפתח את המשחק שלי? המשחק בגדול הוא משחק תחרותי 1 על 1 אונליין ואני רוצה שהממשק שלו יהיה על גבי הדפדפן בגלל קלות הנגישות. הבעיה היחידה היא שממה שראיתי בינתיים מסילברלייט היה נורא באגי וגרם לדפדפן שלי לקרוס מספר פעמים, וזה קצת גורם לי לחששות. הפלוס היחיד שמושך אותי שאני יכול לתכנת שם בC# שאני מכיר ואוהב. לעומת הפלאש שאני צריך להתחיל ללמוד אם אני רוצה לפתח את זה שם.

freak2100

New member
אין לי מושג מה זה סילברלייט....

וזאת בעייה, כי פלאש נותן לך את היתרון שלכולם יש נגן פלאש... מצד שני, משחק אונליין יהיה לך קצת בעייה לפתח בפלאש. אני מניח שאתה רוצה משחק realtime, ופלאש לא תומכת בזה - אתה צריך עזרה של תוכנות חיצוניות (אני עשיתי את זה - אפליקציית C++ שרצה בצד, ומתקשרת עם הפלאש מצד אחת ועם מחשב אחר בצד השני), ואז זה כבר לא ממש משחק דפדפן... (על אף ש-לא בדקתי את זה, אבל נראה לי שאפשר שרק לhost תרוץ אפליקצייה נוספת, ומי שמתחבר אליו לא צריך)

Ziltoid

New member
המשחק הוא turned-based וראיתי כבר משחקי TB

שנוצרו בפלאש עם מערכת אונליין יציבה. סילברלייט זה טכנולוגיה חדשה של מיקרוסופט שהיא בעצם ה'פלאש' שלהם. זה משהו חדש שלדעתי יתפוס תאוצה, זה גם יכול להיות מעין גימיק אם המשחק יפותח לפלטפורמה הזו.

somebodddy

New member
אם מיקרוסופט תוציא תוכנה שכל מה

עושה זה לצייר ריבוע גדול על המסך שמפריע לך לעבוד ומדי פעם גורמת למחשב לקרוס זה יתפוס כי זה מיקרוסופט.

Gravitron

New member
דווקא אפשר פלאש בזמן אמת באינטרנט

פעם יצא לי להיתקל במשהו...אני לא זוכר איך קראו לזה... משהו מבוסס על WING COMMANDER רק שסה"כ המפעיל השאיל את הTHEME. המשחק עצמו היה מרובה משתתפים במבט עילי על חלליות קטנות. הלאג בשבילי היה גבוה, אבל אני מניך שזה עיניין של קרבה לשרת האתר שהיה בחו"ל. בכל אופן, זה אפשרי.

freak2100

New member
העניין הוא כזה

פלאש יכולה לעשות תקשורת מהצורה: פלאש <-> שרת <-> פלאש אבל לא יכולה לעשות תקשורת: פלאש <-> פלאש ז"א ip2ip... בעקרון גם השרת בדרך יכול להיות media server, שעולה המון כסף להחזיק אבל זה יעבוד נורמלי, או שהוא יכול להיות סתם web server שבעצם עובד עם המון refreshים, שזה גרוע. בכל אופן, כשאני חושב על משחק לא המונטי (massive) שצריך לעבוד online ובrealtime, הדבר הכי טבעי נראה לי לעשות תקשורת ip2ip, שאותה אי אפשר לעשות ישירות עם פלאש.

De-Panther

New member
דווקא למקרים כמו שלך יש פתרונות שונים שאולי..

יכולים לעזור כמובן תלוי באיזה סוג של משחק תחשוב על זה שאם המחשב שמתפקד בתור השרת במשחק IP2IP הוא חלש - המשחק ירוץ בצורה פחות טובה מאשר אם יהיה איזשהו שרת שיחבר בין 2 המחשבים וזה דווקא משהו שיש כלמיני אתרים שנותנים שרותים שונים כדי להתגבר על זה, למשל האתר הזה http://www.come2play.com (הוא ישראלי, לכן נתתי אותו בתור דוגמה, אבל אני דיי בטוח שיש עוד כמה) אגב - גם אם אתה מפתח משחק IP2IP עם פלאש - אתה תצתרך להשתמש בהרבה דברים חיצוניים לפלאש (כמו מה שאז עשית ששיחקנו בפונג ההוא... וגם אז היה צריך להפריד בין התוכנה של הפלאש לבין התוכנה של השרת במחשב שתפקד כשרת) מה באמת קורה עם הפונג הזה? היה נחמד... אני רוצה לשחק שוב

freak2100

New member
אתה יכול לשחק בking pong 2

אתה יכול להוריד אותו מנענע תוכנות או מכל מקום אחר, רק חפש בגוגל, זה אפילו נמצא ברשימת הדברים שעובדים על wine. בשביל לעשות לו משחק רשת כמו שצריך, אני צריך לבנות אותו מחדש, ואין לי לא זמן וגם לא יותר מדי רצון לעשות את זה... בעקרון זה מאוד תלוי על איזה משחק מדובר. אם זה משחק המונטי כזה עם המון משתתפים אז ברור שצריך שרת וככה זה יעבוד הכי טוב. אם זה משחק קטן יותר - למשל, משחק אסטרטגיה כמו starcraft, או משחק מכות, או באופן כללי כל משחק של עד בערך 10 שחקנים (סתם זרקתי מספר סביר...) - אז ip2ip זה הפתרון הכי טוב.

De-Panther

New member
משחק מעבר ל2 שחקנים זה כבר לא IP2IP אלא יש...

מחשב אחד שכולם מתחברים אליו בכלמקרה צריך תוכנה שתהיה שרת העניין הוא שאי אפשר ליצור תוכנת שרת בפלאש - היא צריכה להיות משהו חיצוני אז זה כבר לא משנה אם תשים שרת כללי שינהל את כל המשחקים באזור מסוים בארץ\עולם או שהקבוצה שרוצה לשחק תריץ שרת משלה

freak2100

New member
לא יודע מה ההגדרה המדוייקת לip2ip

אבל המודל שלי עבור משחקי רשת הוא משהו בסגנון של starcraft ודומיו - לכל משחק יש host וכולם מתחברים אליו, ככה זה לא מעמיס על השרת והכל עובד מהר וכמו שצריך.

Gravitron

New member
שלא להזכיר בעיות אבטחה.

כל פעם שאני שומע PEER2PEER אני חושב על DIABLO1. איני זוכר מי אמר זאת (יוצר משחקים או מתעשיית האבטחה) אבל אסור לאפשר לצרכן גישה למידע שאתה יכול להימנע מלתת לו. בעיקרון, כמה שיותר שליטה לשרת וקרוב לאפס שליטה לקליינט. המשחק ARMADA ONLINE עושה את זה מאוד טוב כאשר הקליינט דומה ללא יותר מאשר נגן מדייה שעושה לך REPLAY של מה שקורה אצל השרת (ומעביר כמות מוגבלת של INPUT כמובן, כגון הזזת השחקן).

freak2100

New member
כל פעם שאני שומע peer2peer אני חושב על SC

ועל WC ועל AOE ועל עוד שלל משחקי אסטרטגיה מוצלחים ומצליחים, ששורדים כבר שנים ואין איתם שום בעייה.

Gravitron

New member
אז אני מבין שלא שמעת על הMAPHACK לSC

ועוד כל מיני... בנוסף, משחקי אסטרטגיה מנוהלים באופן שונה מTWITCH ואחרים כך שמתאפשרת שליטה ואבטחה יותר טובה, בד"כ.

freak2100

New member
כן, יש האקים לSC...

זאת אכן בעייה... אבל אני בטוח שיש דרכים יותר נורמליות לטפל בזה, חוץ מלהפוך את המשחק למשחק שמתרחש כולו בשרת, שזה פתרון גרוע.

Gravitron

New member
תלוי לסוג המשחק

בשביל RTS זה מתאים מאוד. לTWITCH זה כמובן יהיה אסון.

freak2100

New member
RTS זה twitch

האמת היא שבחיים לא שמעתי את המילה הזאת (אין לי מושג מאיפה הבאת אותה פתאום), אבל הסתכלתי בויקיפדיה - זה משחק שדורש תגובה מהירה... או שלא הבנתי נכון, או שאתה מהמעפנים שמתמקדים רק בMACRO של הRTS...

freak2100

New member
וכל העניין הוא

שpeer2peer עובד יותר מהר, זה פחות "תחנות" בדרך...

למעלה