פלאשים

enoeht

New member
שאלה בנוגע לפלאש חיצוני ל 717

אני מעוניין לרכוש מB&W פלאש חיצוני ל717. מצאתי כמתאים את הדגם HVL-F32X. מישהו ניסה אותו ? הוא תומך בTTL עם ה717 ? (מצד אחד כתוב ש717 תומכת TTL ומצד שני ראיתי פעם מאמר שהוא תומך TTL בדגם אחר של סוני, קטן יותר, איך זה ?) מומלץ ? חשבתי להזמין מ B&H אבל שלחתי להם את השאלות האלו והם לא ענו לי כבר שלושה ימים...
אם למישהו יש המלצה אחרת, מנסיון אשמח לשמוע. תודה והמשך יום נעים לכולם !

zr181818

New member
המלצה לקנית פלאש

ברשותי מצלמת ניקון f65 פילם איזה פלאש מומלץ לקניה במחיר לא יקר האם יש פלאשים תחליפיים לניקון? (כמובן רק חדש) פלאש מקורי של ניקון קצת יקר תודה רבה

שאלה למבינים בפלאש סלייב, ניקון..

יש לי פלאש ניקון sb80dx שיודע להיות גם סלייב. במצב רגיל (מחובר למצלמה) הוא פועל מעולה. חובבי קנון מתבקשים לא לשמוח לאיד. הבעייה במצב סלייב: לפעמים (לעיתים תכופות מדי) למרות שהוא במצב אוטומטי הוא מוציא את כל עוצמת ההארה לא רק רואים - שומעים!!! התופעה קורית בעיקר כשהמסטר הוא הפלאש של הדיגיטלית הקטנה שלי. אבל גם עם פלאש רגיל, כשהזמן בין הההבזקים קצר. קראתי על בעיה עם פלשים שיורים יחד עם הפרה-פלאש שמאפיין מבזקים משוכללים, DTTL ואז לא מספיקים להיטען להבזק האמיתי (לכן ניסיתי עם פלש מסטר מיושן שלא יורה פרה פלש, בטח לא במצב ידני) אבל כאן הבעיה היא בהבזק הראשון!! והפוכה - התמונה יוצאת לבנה!!

enoeht

New member
איך נעלמתי..ובאותה הזדמנות שאלה נוס

פת. b&h מבקשים שאשלח להם צילום משני הצדדים של כרטיס האשראי שלי. כרטיס האשראי שלי לא בינלאומי (למרות שמאמזון אני מצליח להזמין) זה אפשרי ? (זה בכלל בטוח ?) תודה.

maxos

New member
נכון מאוד יש בעיה.

DTTL לא עובד טוב עם פלאש אלחוטי. יש לך שתי ברירות: 1 לעבור למצב פלאש ידני גם במצלמה וגם בפלאש 2 לעבור למצב אוטומטי גם במצלמה וגם בפלאש יהיה טוב אם תציין איזה המצלמה שיש לך, כי יש עוד הרבה דרכים לנסות להגיע לפתרון סביר.

תודה

הדיגיטלית היא פנטקס 330RS הרפלקס שלכבודה נקנה ה SB80DX היא N80 ועוד לא ניסיתי לעבוד עם הפלש המובנה שלה בתור מסטר - ועכשיו אני מבין שבמוד המתוחכם שלו עם DTTL יהיו בעיות.... (ופחות מ 38 תמונות חשופות היטב בסרט...) לפנטקס אין יציאת סינכ ולכן חשבתי שסלייב יהיה רעיון טוב... לא ברור לי פיתרון 2 האם אתה מתכוון למוד A במצלמה, להבדיל מ P? (הבעיה שצוינה היא כמובן כש ה SB80 במצב אוטו - אין אפשרות ל TTL לסלייב....) נראה שהפיתרון עם הפנטקס יהיה למדוד מרחק, לקרוא צמצם ולהפעיל ה SB80 ידנית!! (אבל למה? למה הוא יורה את כל העוצמה?)

sagykadar1

New member
תעבור לדיגיטלית והבעיה תגמר...

תצלם יצא שרוף אין בעיה תתקן וזהו.

יקר אבל שווה

סיגמא מייצרים תחליפים זולים אבל לא בהרבה, אבל האיכות (איך שהם נראים - הפלסטיק) תוציא לך את החשק. ויש גם הרבה אחרים פשוטים יותר ללא TTL וזולים מאד. אבל ניקון מזהירים מפני שימוש בתחליפים (לך תאמין להם...) שאלה נוספת היא - האם אתה שוקל מתישהוא לעבור ל D70 (ניקון דיגיטלית לחובבים - יוני 2004) או משהו טוב יותר, ואז כדאי שתקנה פלאש מתאים עם סיומת DX (אחרת לא יתאים לדיגיטליות של ניקון) בכל מקרה - לי היה קשה להגיע להחלטה לרכוש חיצוני כי הפלא הבנוי ב N80 עושה עבודה טובה הרבה מעבר למצופה. מסכים איתך שניקון מקורי יקר, אבל פלאש חיצוני משנה את סגנון הצילום (מאפשר צילום מרחוק, קנדיד) והתוצאות. ה SB50 נחמד ומתאים למצלמה שלך הבעיה היא - סוג הסוללות בהן הוא משתמש - ליטיום חד פעמיות!! (תבדוק אם זכרוני אינו מטעה אותי...)

maxos

New member
הערה- סביר כי

הD70 תהיה בעלת הפרוטוקול החדש ITTL אשר תאפשר עבודה עם SB 800. אז אם אתה מחליט ללכת על היקר (DX) כדאי לחכות כמה שבועות לSB800 כדי שבבוא היום יהיה לך ניצול מלא עם הציוד שלך.

Cik

New member
זו בעייה ידועה...

הכל בגלל הפרה-פלאש. ניקון הוציאו מבזק קטן SB-30, שהוא גם מאד זול ($75) - והוא slave. זה מה שיפה בו. אפשר להשתמש בכמה כאלה (מחוברים, כ"א, ל AS-10), ולהשתמש ב SB-80 כמאסטר. פתרון נוסף, אם אין לך פלאש slave, הוא להשתמש במתאם SU-4. (גאונים, הניקון האלה...) ופתרון נוסף, הוא הפלאש החדש SB-800, שכבר יודע לעשות הכל לבד...

תודה, לא הבנתי..

אנחנו אמנם בפורום, אבל חשבתי שהתשובה שלך היא לשאלה שלי.... ה SB80 לא ממש ישן, ויצא אחרי ה DTTL (זה מושג של קנון לא? לניקון יש לזה שם ארוך ומסובך) אז למה הוא לא מתאים? הייתי רוצה ש SB 80 החדש שלי ישמש אותי לפעמים כסלייב. (שמגיב לאור, אל-חוטי) בשביל מה אני צריך את ה SB 30? האם הוא פתר את בעיית ה DTTL? ואם הוא סלייב - למה צריך לחבר אותו ל AS-10? (אולי הבנתי לא נכון - הוא לא סלייב המגיב לאור?) הבנתי גם שהכבל SC17 לא ממש זול... כמה שיישמע מוזר - אני רוצה להשתמש ב SB80 (לפעמים. לא רק בגלל זה קניתי אותו) כסלייב לפנטקס הדיגיטלית (ראה תשובה למקסוס) שאין לה יציאת סינכ.

Cik

New member
לאט לאט...

ונניח שלפנטקס היה "הוט-שו", לא היית יכול לחבר אליו SC-17. מה שקורה, שכשהחיישן ב SB-80, מזהה אור, אין לו אפשרות לתת פרה-פלאש (כי הוא לא מחובר למצלמה ולא ל SC-17). ולכן הוא יורה בשיא הכוח. תשים אותו על SU-4, וזה ימדוד את האור - ויגיד לפלאש מה לעשות. ועוד שני דברים - 1. DTTL, זה מושג של ניקון. לא קאנון. 2. הזכרתי את ה SB-30, כי זה פלאש מאד קטן ומאד זול, והוא גם סלייב.

לא מספיק לאט בשבילי...

אם עדיין יש לך סבלנות... ה SB 80 מוחזק ביד, לא מחובר לשום מקום, (האצבע לא מסתירה את החיישן) נמצא במצב אוטומט. לא TTL כלומר - החישן ב SB80 אמור לסגור את ההבזק כשחוזר מספיק אור. המבזקון בפנטקס יורה. ה SB 80 יורהההההההההההההההההה עד שנגמרת האנרגיה בקבל. למה? האם החיישן שלו סונוור?

Cik

New member
SB-50DX

פלאש שמתאים מאד למצלמות עם מבזק פנימי.

למעלה