פלאטופ

benji7

New member
פלאטופ

שלום, אני מתגייס בנובמבר הקרוב לגולני ושמעתי שאנחנו הולכים לקבל פלאטופים בטירונות. הבנתי שזה נשק, אבל איך הוא נראה? הוא נחשב טוב? מישהו יכול אולי להעלות תמונה ולהסביר עליו?

tolko

New member
אני דווקא חושב שזה פלטופ

עם ידית נשיאה מתחברת למסילת הפיקטיני.

GGG12345

New member
כן זה מה זה מסכם את זה

אהא. ההבדל המהותי הוא התחמושת. פלאטופ יורה ss109 (כדורים עם קצה ירוק) עם ליבת פלדה. מעלה הסלילים שלו (עוד תלמד) הוא 1:7, ולא 1:12 כמו האמ-16 "הרגיל" ולכן מקנה לכדורים יציבות גבוהה יותר בטווחים ארוכים יחסית. וזה בדיוק למה גם אין לו גשר מכוער, כדי שיוכלו להתקין אמצעים אופטיים להגדלה ללא כל צורך במתאם הגבהה ללחי, דבר ממש מכוער. אה אגב גם הנועלן עגול, מי שלא חשב על זה מההתחלה מפגר! קיצר נשק מעולה, יותר כבד קצת מהרגיל אבל וואסח ; )

tolko

New member
ההבדל בתחמושת הוא לקלעים.

בטווחים שרובאי רגיל נתקל לרוב עדיפה תחמוש 5.56 "לבנה" שעושה הרבה הרבה יותר נזק לגוף בו היא פוגעת מאשר כדור SS109 שהרבה פעמים קרה שפגע במחבל ומרוב זה שהוא יציב ובעל מהירות גבוהה ובלה בלה יצא מהמחבל שלא ממש הרגיש בו באותו הרגע והמשיך לירות ולהסתער על הכוח. לגבי הסיבה שאין לו ידית נשיאה (גשר אתה קראת לזה) - לא ממש קשורה לתחמושת. יש יחידות שמעדיפות לשים על הפלטופ שלהם ידית נשיאה שמורכבת על המסילה כדי לשים את הכוונת האופטית על מתאם שיגרום לה לשבת יותר קרוב לכוונת הקדמית. הסיבה לכך היא שאותן יחידות חושבות שככל שהכוונת קרובה יותר ללהבית ככה היא מדוייקת יותר - אפשר להתווכח על זה.

GGG12345

New member
ברצינות!?

איך לא שמעתי על הבזיון הזה!? ואנחנו עוד בוכים על זה שלא נקבל פלאטופים בפלוגת מסלול. חוצפה.

tolko

New member
הסבר (קצר) בצירוף תמונה

פלאטופ הוא כינוי לרובה M-4 ללא ידית נשיאה, במקומו יש מסילת פיקטיני לחיבור אמצעים (כוונות לרוב, אפשר גם לחבר ידית נשיאה מתפרקת). יותר מזה יש המון דיבורים בפורום, תעשה חיפוש. קבל תמונה, מקווה שעזרתי.

tolko

New member
פנס זה פארש?

אולי אם לכל לוחם יש אמר"ל על הקסדה... וגם אז זה דבר נדרש לפתיחה של חדר כשזורקים אליו רימון עשן לדוגמא. שלט לפנס? לא פארש בכלל... הפנס נמצא על מתאם שיושב גבוה מהקנה כדי שבהתפסות על זיג ימני הפנס לא יפריע לקנה להיות על הזיג (מה שקורה במתאמים אחרים שנמצאים באותו גובה של הקנה). במצב הזה קשה ולא נוח ללחוץ על הפנס כשיש יד על הידית הסתערות ולכן השלט. לגבי הקת - בחור מנוב 3 החליף איתי. מבחינתי היתרון היחיד שלה שיש בה מקום לאחסן סוללות ספייר לפנס, זה הכל.

GGG12345

New member
זה היה בצחוק אחי.

יפה שיש לך הסבר מקצועי לכל דבר. בגולני זה לא כ"כ עובד ככה אתה בטח יודע. קודם כל אתה מרכיב כל מה שאתה מוצא. אחכ אתה חושב מה זה נותן לך חוץ מפה פעור של צעירונים.

tolko

New member
אני בעד לשמור כל מה שאתה מוצא

אחרי זה לחשוב אם כדאי לשים אותו על הנשק או אולי להחליף אותו בשביל משהו אחר, שאתה כן צריך

tolko

New member
ברי זה באמת שלך?

ואני חשבתי שביחידה שלך לא נותנים לצאת עם "ווסאח" הביתה... אלא אם זה צולם בצבא כמובן :] מתי קומנדו?

bery18

New member
על זה אני כוכה טולקו

אחרי שדיגמו אותי עם כל זה, המפק"צ שלי הסביר לי טוב טוב (דרך הרגליים)למה אסור להיות שונה מכולם, ומה שנשאר זה פלאטופ מצ'וקמק עם מפרולייט, והקומנדו יש עוד איזה חצי שנה

tolko

New member
אתה מצ'וקמק בלי קשר.

תראה איפה הידית הסתערות שלך... גם אם אתה מטר שישים זה קרוב מדי, ותשאל את המפק"צ שלך אם אתה לא מאמין לי
המפרולייט בכלל מאובטחת תגיד? והציין לייזר הזה הוא חרטה ברטה אחת גדולה, לך תנסה לאפס אותו עם הנשק כל שניה הוא יוצא לך מאיפוס. דרך אגב אני רואה שם צרצר??? מאיפה יש לך צרצר???

למעלה