פלאו ויאפ, פרק א'

bkeilat

New member
צלילה שנייה: Blue Corner

זה האתר הכי מפורסם בפלאו. כאן היכרנו את המנהג להשתמש ב-reef hook, אחד הדברים הטפשיים שראיתי בחיים שלי. זה בעצם וו בגודל אגרוף המחובר לחוט באורך כשני מטר, ובקצהו השני יש בד"כ תפס שאפשר לחבר לטבעת-D במאזן. אתה לוכד את הוו מאחורי חתיכת אלמוג מת, ונותן לזרם לעשות את שלו. אתה כמו בלון על חוט וצופה משם במתרחש. אבל בעצם זה יותר כמו אטרקציה בלונה פארק מאשר צלילה, וכל מה שהצלחת זה: (1) להרוס עוד אלמוגים (2) להתרחק מהכרישים ולהקות הגדים שמתחת לפינה (3) לבזבז רבע שעה שבה המדריך לא צריך לדאוג שהקבוצה שלו חו"ח ממש צוללת עם הזרם. וזה לא רק Sams Tours - כ-ו-ל-ם עושים את זה, כולל קבוצות גדולות מספינות הספארי. זה יכול להיות כיף לכמה דקות, אבל יותר מזה - ממש לא. וכשיש זרם, אתה מבחין שאתה רואה את אותם כרישים ודגים שוב ושוב, כל כמה דקות. במקרה הספיצפי הזה, לא היה בכלל זרם, והניסיון להשתמש ב-reef hook היה קצת פתטי. עוד פעם הראות לא היתה מי יודע מה - 15 מ' ליד הקיר ועשרים מטר ויותר בערוץ למעלה. ראינו מספר כרישים, grey reef ו- whitetip, מספר נפוליאונים (אין בפלאו נפוליאונים הגדולים מכ-80 ס"מ. ברור שדגים את הגדולים בניגוד לחוק). להקות גדולות של בראקודות ג'קפיש ו- snappers. לוקוסים די גדולים, וצב. הרבה מאד דגים. אין הרבה תמונות מוצלחות מהצלילה בגלל הראות יחד עם המרחק של הכרישים מאתנו. 52 דקות ל-26 מ' מכס', 15 מ' ממוצע, עליתי עם 90 באר. שכחתי להגיד שבכל הצלילות בפלאו טמפ' המים היתה 30 מעלות צלסיוס (גם בסונטו וגם בנייטק).

נפוליאונים גדולים

עד כמה שהבנתי הנפוליאונים בפסיפיק קטנים מאלה שבאינדו (אצלינו) באוסטרליה היו זכרים עם בליטה מכובדת על המצח בגודל של יולית פלוס.

bkeilat

New member
צלילה שלישית: Helmet wreck

חזרנו לקורור ורק צוללים אחדים מסירות שונות, החפצים בצלילה שלישית, יוצאים בהפלגה של פחות מחמש דקות לספינה טבועה בלתי מזוהה. כנראה היתה ספינת מטענים. יש עליה תחמושת ועצמים אחרים מתקופת מלחמת העום השנייה. אורך הספינה כ-60 מטר. 46 דקות ל-25 מ', 15 מ' ממוצע. ראות 3 או 4 מטר, וחבל. זאת אחת הצלילות שהייתי יכול לחיות בלי לעשות אותה.

bkeilat

New member
עוד מהספינה

כמובן היה אפשר לצלם רק בחלקים העליונים, למטה כמעט חושך

eradochan

New member
חולק עליך

ה-Helmet wreck (ידועה גם כ-X wreck) היא אחת הצלילות המעניינות יותר עבור חובבי ה-wrecks שיש בפלאו. למרות גודלה המצומצם, יש עליה ה-מ-ו-ן פריטים מעניינים ושונים בכל אחד משלושת חללי האיחסון שלה: בחלל הירכתיים יש את הקסדות שנתנו לה את שמה, באמצעי יש מנועים של מטוסי "זירו" ובקדמי יש בקבוקונים שמכילים משהו לא ידוע... היא ניתנת לחדירה, בעיקר לתא המנוע, ולתא החרטום שיש (או היו...) בו עששיות נפט וכלי עבודה. בירכתיים יש תותח עם תחמושת. מה שעוד אהבתי באתר זה (וצללתי בו כמה עשרות פעמים) הוא שהספינה שוכבת עומדת על מדרון. החרטום שלה ב-23 מטרים עומק, ואילו הירכתיים ב-13. הדבר היחיד שמעיב על הצלילה הזו, או למעשה רוב צלילות ה-wrecks בפלאו, היא הראות הירודה בדרך כלל.

אבי ע

New member
תודה!! ומעניין להשוות... ../images/Emo39.gif

עם הדיווחים שלי מאותן צלילות... היינו באותו מקום ?!?
נכון שאסור לבוא לפלאו עם אובר-ציפיות. הראות כנראה פעמים תכופות לא מזהירה, הרדודים במצב לא טוב בעיקר בגלל אל-ניניו, ובכלל. אבל קצת חבל שיוצאים עם התרשמות כזו... ישנו הבדל עצום בין צלילות יום לצלילות ספארי. נכון, קודם כל הבדל ב-3000 ירקרקים
אבל איכשהו ספארי מספינה עושה את העניין שונה. אני עשיתי בפלאו יום צלילות אחד מסירה, שהיה פנטסטי ובלי השוואה למה שאתה מתאר, כולל ארוחת צהריים חמודה על חוף חולי מבודד וקסום בין איי הפטריה. אבל זה החויר לעומת צלילות הספארי שעשיתי מהיום השני ואילך. את ספינת הקסדות, אגב, עשינו בתור צ'ק דייב ראשון, ואז היא נראית אחרת לגמרי... ספארי פירושו גם 4 צלילות ביום בנינוחות (ואופציה לחמישית בלילה), כל הפינוקים מסביב, הלילה על הסיפון. אבל גם בצלילות יום בלבד, אולי מוטב לשלם קצת יותר לטובה ונבות. נבות איש עסקים קשוח במקצת ואכן גובים תשלום על כל דבר. אבל ראשית אפשר גם להתמקח ולהוריד עלויות (מנסיון, גם לפני שיודעים שאתה הולך לפרסם הכל בפורום צלילה, או שקיים בכלל פורום כזה), ושנית יש תמורה הולמת והמועדון קטן ואינטימי מזה שאתה מתאר. אשר לוו השונית התרשמותי ממנו היתה הפוכה משלך. כמובן, אין טעם להתעקש לשים אותו כשאין זרם. אבל כשיש, זו היתה לי חוויה אדירה פעם אחרי פעם. ובודאי הנזק לשונית קטן לאין ערוך מהיאחזות, שהיא כמעט בלתי נמנעת בצלילות מסוג זה. אגב, בטיראן גם השתמשתי בו בכיף גדול. טוב, מאד מעניין ומרתק, גם עצם החוויה וגם הסובייקטיביות שלה ביני לבינך, ונראה עוד מה ארנון ובוגרי פלאו אחרים יגידו. ויש גם עניין של להכניס את עצמי למוד המתאים, כמובן
שוב תודה גדולה, אנא המשך לדווח, זה עושה לי טעם של עוד גם עם הביקורת. שלא לדבר על ההמתנה ליאפ...

נבות

הייתי רוצה לשמוע קצת יותר על נבות, כלומר מה הוא מציע לצולל באופן כללי ומה לגבי הספארים שלו

לעזור

למשפחה זה תמיד טוב ולחברים יותר טוב, (פרנסה למשפחה). האם עבדת אצלם, או ... שבת שלום חג שמח

למעלה