תודה!! ומעניין להשוות... ../images/Emo39.gif
עם הדיווחים שלי מאותן צלילות... היינו באותו מקום ?!?
נכון שאסור לבוא לפלאו עם אובר-ציפיות. הראות כנראה פעמים תכופות לא מזהירה, הרדודים במצב לא טוב בעיקר בגלל אל-ניניו, ובכלל. אבל קצת חבל שיוצאים עם התרשמות כזו... ישנו הבדל עצום בין צלילות יום לצלילות ספארי. נכון, קודם כל הבדל ב-3000 ירקרקים
אבל איכשהו ספארי מספינה עושה את העניין שונה. אני עשיתי בפלאו יום צלילות אחד מסירה, שהיה פנטסטי ובלי השוואה למה שאתה מתאר, כולל ארוחת צהריים חמודה על חוף חולי מבודד וקסום בין איי הפטריה. אבל זה החויר לעומת צלילות הספארי שעשיתי מהיום השני ואילך. את ספינת הקסדות, אגב, עשינו בתור צ'ק דייב ראשון, ואז היא נראית אחרת לגמרי... ספארי פירושו גם 4 צלילות ביום בנינוחות (ואופציה לחמישית בלילה), כל הפינוקים מסביב, הלילה על הסיפון. אבל גם בצלילות יום בלבד, אולי מוטב לשלם קצת יותר לטובה ונבות. נבות איש עסקים קשוח במקצת ואכן גובים תשלום על כל דבר. אבל ראשית אפשר גם להתמקח ולהוריד עלויות (מנסיון, גם לפני שיודעים שאתה הולך לפרסם הכל בפורום צלילה, או שקיים בכלל פורום כזה), ושנית יש תמורה הולמת והמועדון קטן ואינטימי מזה שאתה מתאר. אשר לוו השונית התרשמותי ממנו היתה הפוכה משלך. כמובן, אין טעם להתעקש לשים אותו כשאין זרם. אבל כשיש, זו היתה לי חוויה אדירה פעם אחרי פעם. ובודאי הנזק לשונית קטן לאין ערוך מהיאחזות, שהיא כמעט בלתי נמנעת בצלילות מסוג זה. אגב, בטיראן גם השתמשתי בו בכיף גדול. טוב, מאד מעניין ומרתק, גם עצם החוויה וגם הסובייקטיביות שלה ביני לבינך, ונראה עוד מה ארנון ובוגרי פלאו אחרים יגידו. ויש גם עניין של להכניס את עצמי למוד המתאים, כמובן
שוב תודה גדולה, אנא המשך לדווח, זה עושה לי טעם של עוד גם עם הביקורת. שלא לדבר על ההמתנה ליאפ...