פלאו ויאפ, פרק א'

אם כך ..

אמסור להם ד"ש ממך

May1979

New member
תודה ענקית ../images/Emo140.gif

על השיתוף בחוויה
פשוט נהניתי לקרוא

mares

New member
תודה על הדיווח-קראתי בשקיקה

כמה טיפים קטנים שמקווה שיעזרו לי בקרוב..

eradochan

New member
תלוי בזרמים

להבדיל מאילת, אתרי הצלילה בפלאו מאוד מושפעים ממשטר הגאות והשפל, בעיקר בגלל במדובר באתרים הנמצאים מסביב ללגונה. כאשר המים יורדים לקראת שפל, כל הג'יפה נשטפת מתוך הלגונה והראות בדרך כלל מדרדרת. מדריכי הצלילה המנוסים בפלאו מחזיקים בטבלה של שעות הגאות והשפל והגבהים שלהם, ולפי כך קובעים היכן כדאי לצלול והיכן לא ברגע נתון.

אבי ע

New member
עוד מילה על הזרמים... ../images/Emo39.gif

כמו שציינת, מדריכי צלילה מנוסים (כמוך וכמו שאר המדריכים מבית מדרשך, עימם זכיתי לצלול שם) מתאמים את צלילותיהם לפי הזרמים הצפויים. זה נכון אגב בכל מקום. גם בספארים של שארם, מדריך מנוסה שקורא נכון את הים בין גאות לשפל יידע לכוון צלילות בצורה משמעותית טוב יותר. בפלאו הדפיקה של זרם יוצא (לקראת שפל) היא כפולה: גם ראות עכורה יחסית, וגם פחות עושר חיים שמביאים איתם מי האוקיינוס הטריים הנכנסים פנימה בגאות. בספינה ממנה צללתי היה כמובן לוח גאות ושפל מפורט שהקברניט והמדריך השתמשו בו, אבל נהניתי גם לחזות את המצב בעזרת מחוון הגאות והשפל בשעון שלי. וכמובן, לא בכל מקום ניתן לחזות הכל, ובודאי לא את עוצמת הזרמים. סיפרו על כך חברנו אלטו (שבחר באחרונה בכינוי המפוקפק ארנון אייל) ורעייתו המורנה (לא צוהבת הפה). אנסה למצוא את הקישור...

eradochan

New member
אין מאה אחוזי הצלחה

גם בפלאו, למרות שיש את הטבלאות, לפעמים קורה שאתה מגיע לאיזה אתר (new drop off למשל) והפלא ופלא- הזרם הפוך ממה שחשבת שהוא יהיה לפי הטבלה! אמנם זה קורה לעתים רחוקות, אבל זה קורה...

בכל זאת

ולמרות הכל היה שווה היום הראשון מקווה שהיום השני כבר בדרך כל אות אני קורא לבד (רוצה להבין טוב את האתרים) חג שמח

למעלה