פלאו ויאפ, פרק א'

bkeilat

New member
פלאו ויאפ, פרק א'

לפי בקשת אבי ע' אכניס כאן מידע מרוכז ואח"כ אמשיך עם הדיווח המפורט.

bkeilat

New member
תכנון הטיול

תכננו את הטיול בערך חצי שנה מראש. היו לנו מספיק מיילים באל על לכרטיס אחד (הלוך/חזור) להונג קונג, אז בנינו את המסלול על בסיס יציאה מתל אביב להונג קונג. מהר מאד התברר לנו שידובר בחניות ארוכות בהונג קונג ובגואם שני הכיוונים, אבל בסוף נהינינו מהשהייה בשני המקומות. קודם כל, כדי להגיע לפלאו שלא בשבת, היינו צריכים לצאת מהארץ במוצאי שבת, ואז הבנו שלא נוכל להגיע לבן-גוריון מאילת אחרי צאת השבת, אפילו בנובמבר, אז בזבזנו כסף על שבת במלון בנתניה (למדתי שבנתניה נמצאים בתי המלון הכי זולים בגוש דן). ההגעה להונג תהיה ביום א' אחה"צ, וטיסת ההמשך לגואם בקונטינטל תצא רק ביום ב' בלילה. הנחיתה בגואם תהיה בשש לפנות בוקר של יום ג', וכעבר 13 שעות נמריא שוב לפלאו, עם נחיתה מתוכננת בשעה 2030. זה נתן לנו ימי ד', ה', ו-ו' לצלול, השבת הראשונה להתבטל, ואז עוד 6 ימי צלילה ברצף. בשבת השנייה ממילא לא היינו צוללים, כי הטיסה הקצרה ליאפ תהיה ב-0100 בלילה שבין שבת ליום ראשון. ההנחה היתה שנהיה עייפים מדי לצלול ביום א' ביאפ, כך שיהיו לנו 5 ימי צלילה ביאפ, עוד פעם שבת לדהקומפרסיה וטיסה באמצע הלילה שבין שבת ליום ראשון, הפעם חזרה לגואם. הפעם יהיה לנו יום וחצי-פלוס בגואם, עד יום ב' בערב (1930), טיסת ערב ארוכה להונג קונג עם הגעה בסביבות 2230, ויציאה חזרה לישראל למחרת. חודש אחרי שביצענו את ההזמנות הן באל על והן בקונטיננטל, אל על ביטלה את הטיסה של יום ג' והעבירה אותנו לטיסה של יום ד' בערב, ומעט אח"כ הקדימו את הטיסה הזאת לשעות של אחה"צ. תמורת הטרטור דרשתי מאל על אישור ל-30 ק"ג כבודה במקום 20, והם הסכימו, כי יכולתי לדרוש לילה במלון (ממילא תיכננו לילה אחד בהונג קונג, ולא רציתי לעבור ממלון למלון). סה"כ שבועיים וחצי של צלילות, מתוך שלושה וחצי שבועות של נסיעה. ייתכן שמסלול אחר היה חוסך זמן, אבל רציתי לנצל את הכרטיס חינם באל על.

אבי ע

New member
תודה על הדיווח! ../images/Emo39.gif

כיוון שאתה משגר אותו במרווחים אב למצד שני מאד מסודר, אז אפשר להגיב בינתיים... המידע שאתה נותן ממש מצויין ותודה על הפירוט: זה כבר עוזר לי, ובודאי יעזור גם לאחרים אחרי שנשים בקישורי הפורום. הטיסה ליאפ ופלאו מגואם, כשבאים ממערב, באמת כרוכה בקונקשנים מזעזעים (אני מניח שבנו את הטיסות ככה שכשמגיעים מארה"ב זה זורם, אבל מהכיוון ההפוך ממש לא). אשמח לשמוע בהמשך על כדאיות השהות בגואם, במהלך הקונקשן. מהונג-קונג יש לדעתי טיסות ישירות לפלאו. קשה למצוא אותן כי אלו לרוב טיסות שכר, או של חברות מקומיות קטנות. אבל ברגע שמחליטים גם על יאפ, אני מניח שזה מגדיל את כדאיות הטיסה עם קונטיננטל דרך גואם. מבחינת היתרון הוא גם באפשרות ניצול מיילים של קונטיננטל שרובצים אצלי חסרי מעש. אני שוקל ברצינות, לאור קדימוניך, לקפוץ ליאפ, ואולי אפילו רק ליאפ, בפעם הבאה שאגיע טיוואנה...

bkeilat

New member
בחירת אופציות לצלילות

מראש ידענו שלא נוכל לשאת בהוצאות של שבוע בספינת liveaboard (ספארי). אנחנו הרי שניים, ושבוע כזה היה עולה לפחות $6000. את השבוע וחצי בפלאו יכולנו לעשות ב-$3000 (לינה ו-3 צלילות ליום ל-9 ימים) ולהגיע למספר מכובד של צלילות. מה גם שלא יכולנו לסבול בספינה עם אנשים שמעשנים, והיה קשה לנו להסתדר עם האוכל (הלא כשר). דווקא שבת לא היתה בעיה מפני שכל הספינות בפלאו יוצאות ביום א' וחוזרות בשבת אחה"צ - יכולתי לפספס רק 2-3 צלילות אחרונות, ולהישאר על הספינה עד מוצ"ש. אבל העיקר היה העלות הגבוהה. ברור שלנוסע בודד ההפרש אינו כה משמעותי. הייתי מציין גם שבפלאו הסירות היומיות וספינות הספארי מגיעות לאותם האתרים, רק שהסירות נוסעות רחוק כל יום כדי להגיע אליהם. הבחירה במועדון "Sam's Tours" התברר כלא מוצלחת, כפי שיוסבר בהמשך הדיווח, אבל בעיקר בגלל הקבוצות הגדולות שהם מכניסים למים. לכאורה, הנתונים היו מאד מבטיחים: קוראי עיתון הצלילה האמריקאי Scuba Diving תמיד נתנו למועדון ציונים מאד גבוהים. sams נותנים נייטרוקס בחינם (אני אסביר יותר מאוחר למה זה מאד כדאי בפלאו), ובכלל היה להם מוניטין של אנשים שאיכפט להם ממך. המועדון השני שבדקנו, Neco, מתמקד בשוק היפאני, והמועדון השלישי שבדקנו היה fish n fins', בבעלות של זוג ישראלים לשעבר. רק שהם יקרים, ומה שהקפיץ אותי עוד יותר היה שרצו לחייב אותנו $2.50 ליום, כל אחד, עבור השימוש במתאמי DIN. בהתחשב במחירים הגבוהים בפלאו, החיוב הזה נראה לי קטנוני ונתן לי רושם שלילי. כמובן, אינני יודע אם החוויה היתה יותר טובה אצלם, כי הרי הם לא שולטים בזרמים, בראות, או במצב השונית. ביאפ, אין ספינות ספארי, ולכן היו רק שתי אופציות ריאליות: Yap Divers ו-Beyond the Reef. המועדון Yap Divers הוא היותר וותיק, והוא נהנה ממוניטין בערך כמו של Sams, אם כי שמעתי דברים פחות טובים לגביהם. Beyond the Reef זה חיה אחרת לגמרי - יש להם 2 או 3 סירות קטנות שיכולות לשאת עד 4 צוללים כ"א, וכך הם מבטיחים קבוצות של לא יותר מ-4 צוללים. הם גם מבטיחים לתפור את הצלילות לשביעות רצונם של הלקוחות. רוצים מנטות - יש. רוצים קירות, שוניות, חשופיות - יש. ממש מבטיחים ומקיימים. אין מגבלות זמן באף צלילה - ביום הראשון איתם עשינו 3 צלילות של 80 דקות כל אחת. צללנו איפה שרצינו, ואפילו מתי שרצינו. הם חיברו אותנו עם צוללים אחרים רק אחרי שחשבו שנתאים זה לזה. ממש תענוג.

תודה

תודה על הדוח הזמני אני מתעניין בכל מה שיוצא בין עצבעותיך שכן אני כבר בתחילת תיכון טיול שכזה בקרוב, (עוד 5-6 חודש) אשמח לראות/לשמוע ממך כל פרט שיכול לעזור ולעדכן אותנו חג שמח

bkeilat

New member
סיכום העלויות

1. טיסות: אל על - הונג קונג: $1400 (כרטיס שני חינם מנקודות/מיילים). קונטיננטל הונג קונג - פלאו -יאפ וחזרה, עם חניות בגואם: $865 לאדם. באינטרנט אצלם מצאתי מחיר הרבה יותר גבוה (יותר מ-$1300) והתכוונתי לרכוש מיילים ב-$200 להשלים לכרטיס בונוס אחד. התקשרתי אליהם והתברר שהמחיר האמיתי יהיה רק $865, אבל מצד שני לא יכולתי להשתמש בכרטיס בונוס כי היתה חניה גם בגואם (שלא ביקשנו כמובן) וגם ביאפ. אז יצא כמעט אותו דבר לשני כרטיסים ועכשיו יש לי מספיק מיילים לפעם הבאה, בלי צורך להשלים. בכל מקרה, הייתי ממליץ למי שמתכנו טיול למיקרונזיה: תתקשרו לקונטיננטל (בארה"ב). 2. צלילות מאד יקרות בשני המקומות. בפלאו יצא (אחרי הנחה של 10% עבור שבוע או יותר) $107 לשתי צלילות או $129 לשלוש צלילות. וכן, לפעמים הצלילה השלישית היתה נחותה ולא שווה, אבל היו ימים שהן בהחלט היו שוות. הצלילה הכי טובה שהיתה לנו בפלאו היתה הצלילה השלישית ביום השלישי שלנו (יום ו'). ביאפ (גם אחרי הנחה של 10%) היה בערך $10 פחות ליום. 3. לינה. בהונג קונג מצאנו (דרך האתר הישראלי המצוין alladin travel) מלון סופר-נחמד במיקום מעולה ב-$84 (Wharney Guangdong באזור Wanchai). התמזל מזלנו עם התאריכים כי שבוע לפני, המחיר היה פי שנייים או יותר, הכל תלוי בכנסים שם. בגואם לקחנו דרך האינטרנט מלון "סוויטות". תמורת $97 ליום כולל מיסים, קיבלנו חדר עם מטבחון (מקרר ומיקרוגל) ופינת אוכל וסלון קטן, בתוספת של רכב שכור של חברת הרץ. ממש תענוג. אך לא התרשמתי מההונדה אקורד החדש-חדש שקיבלנו כשידרוג חינם. אתה לא רואה כלום בו, לא קדימה ולא אחורה. בפלאו לקחנו Yuhi Motel בעיר קורור, ממש ליד ה-West Plaza Desekel אם זה אומר משהו. חדר שינה נפרד, מטבח עם מקרר וכיריים, וסלון. $65 ליום. אני כתבתי "ליום" ולא "ללילה" כי הם התעקשו שלא לחייב אותנו על הלילה הראשון כשהמטוס איחר להגיע והיה עוד עיכוב בהגעה למלון והגענו רק אחרי השעה 1 לפנות בוקר - בצ'ק-אאוט אמרו שהיינו רק 11 ימים ולא 12 כמתוכנן בגלל ההגעה המאוחרת, והם גובים רק לפי ימים. מוזר אבל נחמד. ביאפ לקחנו מקום מאד דומה, ב-PBC Apartments, ב-$70 ללילה, עם מרפסת שהשקיפה על המפרץ. אם מישהו טורח לחשב את הסה"כ של הטיול, הוא יתקרב ל-$10000 (לשני אנשים כמובן), כולל הוצאות על אוכל, בילוי ושונות.

bkeilat

New member
כמה רשמים מהונג קונג

פעם ראשונה שהייתי בהונג קונג (או בסין בכלל). עיר מדהימה, מלאה אנרגיה ונופים. נורא צפוף, כמובן. לתייר המזדמן אפשר להגיע לכל מקום ביעילות ובזול, בעזרת מערך התחבורה הציבורית. ביממה אחת נסענו ברכבת התחתית (הרבה), באוטובוס, בחשמלית, ובמעבורת. הכל עם הכרטיס החכם "octopus" התקף לתשלום בכל אחד מאמצעי התחבורה. כאן אשתי יוצאת בראשונה מהמלון - הכל סינית!

bkeilat

New member
מבט מלמעלה

כמובן שנסענו ב-Peak Tram ל-Victoria Peak. ואז כל זה הם בנו בלי עזריאלי!

bkeilat

New member
אין כמו עבודה זרה

קיוסק לממכר כלי עבודה זרה ליד המקדש ב-Wong Tai Sin שב-Kowloon. לשתי המוכרות עדיין אין מושג איפה זה ישראל ומניין באנו. אבל ניסינו.

bkeilat

New member
עוד סיבה לבקר בהונג קונג ../images/Emo12.gif

או לפחות בקאולון. במבט חטוף ביררתי את הנושא. זה רק אביזרים.

bkeilat

New member
לקראת הפלגת ערב ב-star ferry

מקאולון להונג קונג. מבט לכיוון מרכז הקונגרסים ב-Wanchai

bkeilat

New member
ואחרון - חזרה למזח בהונג קונג

אח"כ הארוחה הבשרית האחרונה שלנו לשלושה שבועות, וטיסת הלילה לגואם. לאוכלי כשר: המסעדה "שלום גריל" תספק את צרכיך, אבל האוכל הסיני, התאילנדי והוייטנמי ב-JCC היה ממש מעולה. רק חבל שה-JCC לא כל כך נגיש.

אבי ע

New member
מדהים, נכון ? ../images/Emo39.gif

אני אישית מאד אוהב את הערים הסיניות הללו, את המקדשים, את המוני הכתובות בסינית... זוכר את הפעם הראשונה שלי, בטאי-פה. הייתי המום...

bkeilat

New member
יום צלילות ראשון בפלאו

סוף סוף הגענו. בגואם הלכנו לישון כמה שעות ואז הסתובבנו בין הסופרמרקט למועדון צלילה עם חנות גדולה בשם GTDS. קנינו כל מיני דברים קטנים שקשה להשיג בארץ (clips, slide keepers), ואנלייזר לנייטרוקס ברבע מהמחיר בארץ. דגם זול אבל שמיש. הטיסה מגואם התעכבה ב-3 שעות על מנת לחכות לנוסעים המגיעים, אף הם בטיסה מאחרת, מהונולולו. בשדה התעופה בפלאו כבר אין מוניות בשעה כה מאוחרת (המלון היה אמור לאסוף אותנו, לפי מנהג המקום, אבל משום מה הם אמרו לי במייל האחרון לקחת מונית). האשה הנחמדה מה- Palau Visitors Authority התקשרה לנהג מונית בעיר שיצא לאסוף אותנו. שוטרת בשדה התעופה מספרת לנו שיש עוצר לילי בקורור (העיר) מהשעה 0200. כבר לא מה שציפינו. הגענו כאמור למלון אחרי 1 לפנות בוקר, מסתדרים בחדר ומתכננים לילה קצר, עם איסוף ע"י המועדון ב-0830. Sams Tours מזכיר במקצת חלק מהמועדונים בשארם. מוציאים 6 עד 10 סירות ליום, עם הרבה צוללים על כל סירה. כולם נחמדים, אבל זה גם קצת מתועש. כיוונו אותנו לסירה בשם Tigershark, היחידה שראינו עם ברז מים מתוקים לשטיפה אחרי צלילה. אנחנו צללנו עם בחור צעיר חינני בשם ג'ייסון, DM יליד יאפ (דווקא). לא נתקלנו במובילי קבוצות מקומיים, רק נהגי הסירות. בנוסף לנו, בסירה יש מדרך ושני חניכים, וקבוצה של 7 יפאנים שיצללו איתנו אבל אחת מהשבעה היא מדריכה שמביאה קבוצות לפלאו כל שנה. בכל זאת, מפריע לי איכשהו שהולכים לצלול איפה שלוקחים את החניכים בקורס מים פתוחים. אז אני שומע משהו יותר מדהים: הם מסיימים היום את הקורס, אחרי יום אחד של תיאוריה ושני ימים של צלילות (מים סגורים ופתוחים גם יחד). OW של PADI ב-3 ימים. יש חדש תחת השמש. למזלם של שני הבחורים האמריקאים, שניהם נתברכו בכשרון טבעי ולמחרת קשה להבחין שזה הצלילה החמישית (או אפילו החמישים) שלהם. אבל בכל זאת, קצת חוצפה שהמועדון שם אותם ביחד עם צוללים מנוסים...

bkeilat

New member
צלילה ראשונה: Big Dropoff

קיר אנכי יפה, מקושט עם הרבה מניפות מהרבה סוגים, אפילו ספוגים מסטעפים. ברור שזה אתר מבורך זרמים. אבל לא היום. אין זרם. גם אין ראות: בקושי 15 מטר . כריש אחד אי שם למטה, צב אחד אי שם למעלה. מעט מאד דגה. או קיי, צלילה ראשונה זה תמיד הזדמנות טובה לבדוק משקולות, ציוד, וכו'. עומק 25 מ' מכסימום, 15 מ' ממוצע. 62 דקות, סיימתי עם 70 באר. בכל הצלילות השתמשנו בנייטרוקס 32 חינם. בשלושת הימים הראשונים צללנו עם המחשב כאילו על אוויר בגלל שהיינו כל כך עייפים. אבל בפלאו אתה חייב לצלול פרופילי נייטרוקס, מפני שהקירות לא מגיעים לעומקים רדודים, וברדוד הכל הרוס (לה ניניה, טייפונים, ועומס יתר של צוללים) ועם פרופילי אוויר קשה להינות בחלק מהצלילות.

למעלה