פלאג'יל תרחיף 120 מ"ל

xslf

New member
גם בדיון אוכל רטוב מול אוכל יבש

אין אחד שהוא אוטומטית עדיף על השני- יש אוכל רטוב איכותי, ויש אוכל רטוב זבל, כמו שיש אוכל יבש איכותי, ואוכל יבש זבל.
מכיוון שבארץ רוב מי שנותן שימורים נותן אותם כ"מעדן", הרבה מהשימורים הנפוצים הם זבל, אבל זה לא אומר שכולם כך.
מה שכן, שימורים איכותיים הינם יקרים למדי כתזונה בלבדית.

כן יש מקרים ששימורים עדיפים על פני אוכל יבש- במיוחד עם חתולים חולי כליות (בגלל אחוז הנוזלים הגבוה יותר בשימורים), וחתולים עם סכרת (בגלל אחוז הפחממות הנמוך יותר בשימורים איכותיים).

לגבי בשר לחתולים- כפינוק מידי פעם אין בעייה. אם נותנים כתזונה בלבדית, צריך לוודא שנותנים תזונה מאוזנת, כולל איברים פנימיים, ולוודא שנותנים חלקים ש(או מוסיפים בנפרד) מכילים את כל הויטמינים והמינרלים שהחתול צריך.

חזה עוף בלבד, למשל, אינו תזונה מאוזנת לחתול.

הבהרה: אני לא וטרינרית ולא תזונאית לחתולים.

hadassgn

New member
איזה אוכל רטוב איכותי יש?

אשמח אם תוכלי לתת דוגמאות.
אני נותנת לחתולים שלי אוכל יבש אבל פעם ביום מצ'פרת אותם בשימורים.
למרות זאת, הייתי מעדיפה שאלו יהיו שימורים איכותיים.
אני יודעת שד"ר פט גולד נחשב איכותי. אבל לדעתי לא מספיק (אין בו את המרכיבים שיש ביבש).
אם את מכירה אוכל שימורים איכותי שמכיל לפחות 30% חלבון ואת כל הויטמינים, מינרלים, ברזל, סידן וכו שחתולים צריכים - אשמח לשמוע.
אני עדיין מאמינה לוטרינרים שאומרים שאוכל יבש (איכותי ברמה סבירה) עדיף תמיד על שימורים אבל כאמור, הייתי שמחה לתת לחתולים כצ'ופר שימורים איכותיים.
תודה

xslf

New member
מזונות איכותיים יחסית בשימורים:

* נטוראל באלאנס
* נוטריסורס
* ליאונרדו
* Nature's Gift

צריך לשים לב לכמויות ההאכלה (מה שמייקר מאוד את העניין)- לדוגמא, בנטוראל באלאנס, חתול בוגר ששוקל כ-5 ק"ג אמור לאכול כ-3 פחיות קטנות (85 גרם) ליום.

hadassgn

New member
תודה. פעם קניתי להם את הנטורל באלאנס והם אכן

אהבו מאוד.
אבל זה יקררררררררר.

לגבי הליאונרדו - כמעט אף אחד לא מוכר את זה.
היתה פעם שרציתי לתת תרופה כלשהי (כבר לא זוכרת מה זה היה) ולא הצלחתי, ואמרו לי שאנסה עם לאונרדו.
אבל בכל החנויות ששאלתי לא ידעו מה זה בכלל.
גם במרפאות לא הכירו.
את בטוחה שהלאונרדו הזה באמת קיים והוא לא אגדה אורבנית?

למעלה