פלאג'יל תרחיף 120 מ"ל

daphne86

New member
פלאג'יל תרחיף 120 מ"ל

שלום, הגור חתולים שלי כבר כמעט שבוע משלשל וביום שני הגיעה אלי וטרינרית לאבחן אותו, יום שלישי לאחר איבחון הוטרינרית התחלתי לטפל בגור חתולים שלי כבן 5 חודשים בתרופה הנל"ל. פעמיים ביום 2 מ"ל.
לצערי מאז שהתחלתי לטפל בו בתרופה, נראה שהמצב רק התדרדר המסכן משלשל יותר, הוא אומנם אקטיבי, רץ, שותה ואוכל. אבל הטוסיק שלו ניהיה מאוד מאוד אדום. אני ממש מרחמת עליו. כל פעם שהוא יוצא מהשרותים אני חייבת לרוץ אחריו לנקות לו את הרגליים והטוסיק כי נדבק להם כל הזמן שילשול וחול :( זה ניהיה סיוט מתמשך.
נאמר לי לטפל בו 5 ימים. יום ראשון הקרוב יהיה כבר חמישה ימים ובמידה ומצבו לא ישתפר אקח אותו שוב לוטרינר אחר שאליו אני לוקחת באותו יום את הכלבה שלי לעיקור..
האם התרחיש נשמע לכם הגיוני? הוא פשוט מסכן והטוסיק שלו נראה ממש לא טוב.

שלשול

לא תמיד הכל הולך חלק, זה נכון. הדבר ההגיוני הוא לפנות אל הרופאה ולהתייעץ לגבי המשך טיפול. פלג'יל הוא תרופה הגיונית בויתר בשלשולים בחתולים. מאחר ואין שיפור, אלא החרפה, את היית צריכה להתקשר אליה כבר אתמול ולברר. סביר שצריך טיפול נוסף במקרה זה.

daphne86

New member
אתה צודק

אך קיוויתי לשיפור מהתרופה. אני אקח אותו לביקורת נוספת אצל הוטרינר יום ראשון.

מה את נותנת לו לאכול כעת?

לעיתים הזנה לא נכונה יכולה לגרום/להחריף שלשול.
ובהמשך לדבריו של אסף למה לא מתייעצת עם הרופאה שראתה אותו?
שבת שלום
עמיחי

daphne86

New member
אני ממשיכה להאכיל אותו

באותו אוכל יבש שהוא אכל לפני שהתחילו לו השילשולים - אוריג'ן לחתול.
לא עשיתי שום שינוי בהאכלה שלו, השילשולים התחילו ללא שום סיבה.
האם אפשר להאכיל אותו באורז ועוף?

ישנם מזונות רפואיים שמתאימים לשלשול

כמו ID של הילס או INTESTINAL של רויאל קנין שמתאימים בהחלט אבל זאת החלטה של הוטרינר המטפל. לגבי עוף ואורז אפשר לנסות אך זה מומלץ יותר בכלבים עם שלשולים.
שבוע טוב עמיחי

hadassgn

New member
אני לא וטרינרית - סתם מניסיון

תזכרי שאני לא וטרינרית לכן העצה שלי לא משתווה לעצות של הוטרינרים.
מהניסיון שלי - אורז עוזר לא רע. ID ואינטסטינל עוזר הכי טוב (כמו שכתב כאן אחד הוטרינרים).
ומה שעזר לי הכי טוב היה פרוקולין+ (שפופרת של משחה אפורה שאפשר לערבב עם ID או להזריק לחתול לפה. השפופרת היא בצורת מזרק גדול).
הפרוקולין+ הוא למעשה פרוביוטיקה לחתולים ועוד שני חומרים שסופגים את הנוזלים ממערכת העיכול. במקרה שלי - אצל חתול עם שלשול נוראי שלא הצלחתי להתגבר עליו - השילוב של פרוקולין+ID+אינטסטינל עזר מאוד.
אם כי בעקרון, הפרוקולין הציל את המצב.
ממה שהוטרינר שלי הסביר לי - פלאג'יל זה נגד טפילים לכן, אם השלשול נגרם מטפילים, והפלאגי'ל הורג את הטפילים אז זה יכול לעזור.
אבל לא תמיד זה מטפילים. לפעמים זה נגרם מסיבות אחרות.

כמו שאת מתארת נשמע שאולי כדאי לעשות לו בדיקות דם. מישהי שאני מכירה אימצה חתול רחוב כשהיה גור והיו לו שלשולים איומים ונוראיים. היא נתנה לו מי אורז (בישלה אורז ונתנה לו את המים אחרי שהיו קרים. לא פושרים כי מה שלך נראה פושר לחתול עלול לעשות כוייה). ובנוסף פרוקולין+ (בעצת הוטרינר שלה) ואני חושבת שהוא נתן לה גם סוג מסוים של אנטיביוטיקה.
בקיצור - לכי לוטרינר טוב ומנוסה, שיבדוק אותו בצורה יסודית.
גם אם יעלה יותר כסף, בחישוב סופי זה יהיה יותר זול ויחסוך סבל גם מהחתול וגם ממך.
בהצלחה

daphne86

New member
היי

תודה על התשובה המפורטת שלך, את מקסימה! לקחתי את סמי לוטרינרית, הוחלט להביא לו 3 זריקות ברווח של יום בין זריקה לזריקה.
מדובר ב3 זריקות של אמוקסיצילין.
כרגע אני מאכילה אותו בID לחתולים ומערבבת עם אורז. הוא אוכל את זה בתאבון רב, אך לצערי עדיין משלשל, אני מקווה שבזריקה השנייה המצב יתחיל להשתפר. איפה אני מוצאת את הפרוקולין+? נשמע לי שזה יעזור.
אני כבר מחכה בקוצר רוח שיעבור לו. כל הבית מרוח בקקי :(
אני אקח לו בהמשך השבוע דגימת צואה למכון הוטרינרי בבית דגן לבדיקה..
הוא היה ממש בסדר, סמי עשי קקי נורמאלי מהרגע שהצלתי אותו מהרחוב, השילשולים התחילו סתם ככה בלי סיבה. :(

hadassgn

New member
תודה על המחמאות
את הפרוקולין+ קונים בכל מ

מרפאה וטרינרית. אם את קרובה לבורסה ליהלומים אז ממש לידם יש את המרפאה של שיינר והם מוכרים יחסית זול יותר מאחרים - נדמה לי ב-80 ש"ח לשפופרת הגדולה (השפופרת היא בצורת מזרק. תבקשי שיראו לך איך משתמשים. צריך לסובב שם גלגל וזה מסמן את הכמות שתצא כשתלחצי על מדחף ה"מזרק".) אני חושבת שבשאר המרפאות זה עולה 90-110 ש"ח תלוי במרפאה.

אל תתיאשי. גם אצל הבחורה שאני מכירה היה בערך כך. בהתחלה הוא היה לגמרי בסדר ופתאום החל לשלשל.
זה נמשך אצלה לא מעט זמן והיא כבר היתה מיואשת עד שבסוף צירוף הדברים עזר והוא חזר לעצמו.
אני נורא מבינה אותך.
שלשולים אצל חתולים זה סיוט.
אגב, אני לא זוכרת אם אמרתי לך אבל לגבי אוכל יבש לעת עתה תני לו רק אינטסטינל. זה לא זול אבל שווה כל גרוש.
זה מזון שכאילו "מיבש" את האוכל במעיים והוא גם מאוד מזין.

daphne86

New member
אני לא מביאה לו אוכל יבש בכלל

הקרציה מנשנש מידי פעם מהאוכל של הכלבים, אבל אני מפסיקה אותו.
אני מביאה לו כרגע ID לחתולים. קניתי לו 6 פחיות. ומערבבת עם טיפה אורז. אם הוטרינרים ימליצו לעבור לאינטסטינל אני אקנה לו כמה פחיות.
יש לנו תור לזריקה נוספת מחר, אני אבדוק אם יש להם את השפורפרת הגדולה.בתקווה שזה יפתור את הבעיה.
הקטן משלשל כבר מעבר לשבוע, הטוסיק שלו אדום אדום, ונדבק לו כל הזמן שלשול לרגל והוא מורח את זה בכל הבית. כל פעם שאני רק שומעת אותו נכנס לארגז, אני רצה לפתח הארגז מחכה שיסיים ותופסת אותו לניקוי רגליים. מזל שהשבוע אני בבית. אבל בלילה אין השגחה אז זה סיוט!
ומצד שני גם לקחתי את הכלבה שלי לעיקור אתמול אז בנוסף לשלשול הצטרף גם קיא :D תאמיני לי, לא יודעת מה יותר גרוע, לנקות שילשול או קיא. מזל שלא שטפתי את הבית חחח

hadassgn

New member
אם את לא נותנת לו אוכל יבש אז אולי זו אחת הסי

הסיבות לשלשול. שוב אני מזכירה - אלו רק השערות של הדיוטה כי אין לי השכלה וטרינרית.
אבל ממה ש-וטרינרים אמרו לי בכמה הזדמנויות: חתולים חייבים אוכל יבש. לא רק משום שהרטוב מעודד שלשול אלא משום שבלי אוכל יבש השיניים שלהם נהרסות.
ואם את חושבת ששלשול זו בעיה, חכי שיהיו לו בעיות שיניים. זו צרה צרוררררה.

אגב, כלבים יכולים לאכול אוכל יבש של חתולים. שכן שלי שיש לו כלב ושתי חתולת אמר לי שגם האוכל הכי פושטי לחתלים (הכוונה - יבש) הוא יותר איכותי מאוכל לכלבים.לכן הכלב שלו אוכל את האוכל של החתולים.אני חושבת שהוא התכוון לעובדה שבאוכל של חתולים יש הרבה חלבון.
ואני מכירה הרבה בעלי כלבים שהכלבים שלהם אוכלים אוכל לחתולים (יבש).
אבל אם את לא רוצה שהכלבה תאכל את האוכל יבש לחתולים את יכולה לשים לו את הכלי של החתול במקום גבוה.
בכל מקרה, כמה שיותר מהר לקנות לו אוכל יבש.
אחרת, גם אם הוא יהיה הכי בריא בעולם, בלי אוכל יבש תמיד יהיו לו שלשולים ובעיות שיניים. חוץ מזה, להאכיל רק בשימורים זה יקר רצח. גם אם יש לך המון כסף ואין לך בעיה להוציא, עדיין אוכל יבש לחתולים יעלה לך הרבה פחות ובהפרש תוכלי לקנות דברים אחרים.

בכל מקרה - כאמור - בלי אוכל יבש יתחילו לו בעיות שיניים, השלשולים לעולם לא יגמרו ויתחילו בעיות נוספות משום שגם האוכל הרטוב הכי איכותי לא מכיל את כל המרכיבים הדרושים לבריאות החתול. והיבש כן.

נשמע די מבאס העניין עם השלשולים והקיא

מצד שני אם את שואלת מה יותר גרוע אז - עצירות
יש לי חתול שהיתה לו עצירות נוראית שגרמה לחסימת מעיים. לא מאחלת את זה לשונאים שלי.
מאז הוא חייב לאכול רק אוכל רפואי ולקבל סירופ משלשל פעמיים ביום באופן קבוע. יש ימים שאני מתפללת שיהיה לו שלשול

כך שהכול יחסי בחיים.
לסיכום - קני לו כבר היום אוכל יבש - אינטסטינל מהר ככל האפשר..

דוליטלה

New member
גורים שלשולים ואוכל

האם עשיתם בדיקה לחיפוש גיארדיה? לא כל מקרי גיארדיה יגיבו לפלגיל.

וקצת קונטרה לפוסט האחרון: אוכל ייעודי לשלשול כמו ID או אינטסטינל אינו גורם לשלשול, גם אם הוא רטוב בעצמו. מאחורי שתי החברות המייצרות שנות מחקר רבות מאוד שמוכיחות את יעילות המוצרים המדוברים. וגם חשוב לזכור - מי שמשלשל מאבד נוזלים ואלקטרוליטים, מזון ייעודי לשלשול יהיה קל ומהיר לעיכול, יכיל השלמת אלקטרוליטים חיוניים כגון נתרן, כלור ואשלגן, ואם הוא בשימורים אז "על הדרך" גם ידחוף השלמת נוזלים לתוך החתול (וזה יתרון שכן הזן החתולים ידוע כמי שאינו מצטיין בשתייה...)

חתולים "צריכים" לאכול אוכל יבש בעיקר מסיבות כלכליות ומסיבות של נוחות (ולא נזלזל באף אחת משתי אלו) ולא מסיבות תזונתיות. תזונתית, אין שום בעיה ואפילו בריא מאוד לחתולים לאכול מזון רטוב כל עוד חוץ מהיותו "רטוב" הוא גם מאוזן ומורכב באחריות - מכיל כמות מינרלים מתאימה ולא עודפת, מכיל ויטמינים וחומצות שומן ברמה מתאימה וכו...יש הבדלי איכות דרמטים בין מוצרי מזון יבש שונים, שניתן בקלות לראות לפי רמות האפר במזון, רמות הפוספטים הגבוהות, רמות הויטמינים העלובות לעיתים במזונות זולים וכו...כך שמזון יבש אינו מהווה שם קוד לבריאות בחתולים.

כלבים לא ולא יכולים לאכול אוכל יבש של חתולים, כי יסבלו מעודפים משמעותיים של חלבון ושומן (תזונה חתולית וכלבית היא שונה בתכליתה - הכלב - אוכל כל, החתול - טורף...), ולכן כלבים אלו יהפכו צ'יק צק למודל חביתוש 2012 של עצמם, לא יפה ובעיקר מאוד לא בריא!

בעיות שיניים בחתולים - נפוצות לצערנו. אולם, לא תמצאו גם אם תחפשו היטב, חתול הסובל מ"עששת". זו מחלה שלנו, בני האנוש. לחתולים תהיה דלקת חניכיים, או דלקת סביב מבני השן בפה. מקור המחלות אינו מפוענח לחלוטין עד היום (וראלי?חיידקי? מרכיב אוטואימוני? כל התשובות נכונות?) תוכלי להתעניין מעט ברקע למחלות אלו באתר של שן-הב או במקורות שונים באינטנט (רצוי מוסמכים). יש מוצרי מזון יבש ייעודיים לטיפול בבעיות בפה ועיקר יעילותם בשיוף והסרת אבן שן בחתולים שאינם מחבבים צחצוח שיניים (אחוז לא מבוטל מבין סרבני הטיפול החמודים הללו), אולם מזון יבש סטנדרטי יועיל לשיני חתולים כמעט כמו שביסלי מועיל לנו ויכול להחליף אצלנו צחצוח שיניים.

מקווה שעזרתי :)

hadassgn

New member
כל מה שכתבתי הם דברי וטרינרים שאני סומכת עליה

עליהם.
לגבי "מזון זול" - מי אמר שזה צריך להיות זול? יש מזון יבש מאוד איכותי לחתולים. יש מזון פרימיום ויש סופר-פרימיום ושניהם עדיין פחות יקרים מהשימורים.
לגבי השלשול - צריך להבחין בין לתת לחתול שימורי ID לבין להאכיל אותו ***רק*** בשימורים. אם נותנים לו קופסת ID ביום יש לו מספיק נוזלים. אבל לגדל חתול אך ורק על מזון רטוב - מניסיון - ככל שיש יותר מזון רטוב (שימורים) כך גדלים הסיכויים לשלשולים חוזרים ונשנים (ושוב - מניסיון רב שנים).

חוץ מזה, אני לא מבינה איך אפשר להמליץ לה לגדל חתול על מזון שימורים בלבד, כשכל מי שמגדל חתולים שומע שוב ושוב מוטרינרים שהשימורים הם לא אוכל איכותי וחתול זקוק למרכיבים שיש במזון היבש.

לגבי השיניים - עם כל הכבוד לצחצוח שיניים זה לא רלוונטי למה שאמרתי. לתת לחתול רק שימורים זה כמו לתת לילד לאכול רק ממתקים. זה צ'ופר. אבל לא מחליף אוכל ממשי. כשאמרתי פעם לוטרינרית ותיקה (שאני סומכת עליה) שאני נותנת לחתולים שימורים, היא חשבה בטעות שאמרתי שאני נותנת להם רק שימורים והתשובה היתה: ואח"כ מתפלאים שיש בעיות שיניים. אלו דברי וטרינרית.

הייתי שמחה לשמוע התייחסות של וטרינר לדברים.

לעניות דעתי הצנועה - זו טעות לגדל חתול על שימורים בלבד. והטעיה ליעץ לעשות זאת.

daphne86

New member
אויש כנראה שלא הבהרתי את עצמי

סמי אוכל תמיד אוכל יבש, ואפילו את האיכותי ביותר שיש, אוריג'ן.
גם סמי וגם שרגא אוכלים מזה.
פשוט לסמי הפסקתי את האספקה של אוכל יבש כי אני מאכילה אותו רק בID ומעט אורז. ברגע שהוא יפסיק לשלשל אחזיר אותו מיד לאוריג'ן, אין כאן שאלה.
דבר נוסף, שאלתי את הוטרינרית בנוגע לפורוקלין+ היא התנגדה לשימוש בזה בחתולים. היא אמרה שזה יותר מתאים לבני אדם, והם בדקו את הפורוקלין במרפאה שלהם וראו כי זה לא גרם לשיפור ולכן התנגדה שאטפל בסמי עם זה.
אז כיום הוא קיבל עוד זריקה אמוקסצילין פלוס זריקה נוספת לתילוע רחב יותר. אני מקווה שהמצב יתחיל להשתפר. מה שכן הטוסיק שלו הרבה פחות אדום, גם כי מרחתי לו פנטן של תינוקות :)
קיצר הוא מסכן :( והוא קיבל את הזריקות כל כך יפה, למה הם לא יכולים להישאר גורים לנצח!!!!

hadassgn

New member
נורא מוזר לגבי הפרוקולין. אולי היא לא הבינה ע

על מה מדובר? אולי היא חושבת על משהו אחר?
אני הייתי מתייעצת עם וטרינר נוסף (שני הוטרינרים שנחשבים לטובים ביותר בפתח תקווה המליצו על זה)
בכל מקרה, זה וטרינרי לחלוטין. כתוב על זה בפירוש כך:
באותיות גדולות: "פרו-קולין פלוס, תוסף מזון טבעי המכיל פרוביוטיקה, פרהביוטיקה, פאולין ופקטין, מיועד לשימוש בכלבים וחתולים".
באותיות קטנות יותר: "... פרוקולין הינו תוסף מזון המכיל מיקרואורגניזמים מועילים אשר נמצאים באופן טבעי במיקרופלורה של המעי.. בנוסף, מכיל פקטין וקאולין - רכיבים טבעיים סופחים אשר מצפים את דופן המעי". (אלו הרכיבים שסופחים את הנוזלים
מינון: מיועד למתן דרך הפה: חתולים וגורים: 1-2 מ"ל כל 8 שעות
בכלבים בוגרים: 2-5 מ"ל כל 8 שעות....
מאוד מוזר שהיא אומרת שזה מיועד לבני אדם.
מה שכן, מהבחורה שלחתול שלה היה סיפור דומה של שלשולים, אני יודעת שאמרו לה לתת את זה שעתיים או שעתיים וחצי אחרי האנטיביוטיקה (כדי שלא יסתרו זה את זה).

גם נשמע לי מוזר שהיא אומרת שהם בדקו וזה לא עזר. גם אצלי וגם אצל מישהי אחרת שהיה לה סיפור על שלשולים נוראיים של חתול זה עבד.. אולי השפופרת שהם השתמשו היתה פגומה?

לגבי אוריג'ן - נשמע מעולה. מצטערת שלא הבנתי.
אני עדיין חושבת שאינטסטינל (יבש) יעזור מאוד (יש את זה בחבילות של 1.5 ק"ג) אבל זה לשיקולך.

לגבי להשאר גורים לנצח - דווקא ככל שהם מתבגרים הם נעשים יותר נוחים ועם פחות צרות

המון בהצלחה

daphne86

New member
לא, היא הבינה נכון

אני זוכרת שהיא אומרת שזה מוצר פרוביוטיקה והם לא ממליצים עליו לחתולים. בכל מקרה, אני כרגע אלך לפי שיקולה. היא וטרינרית מעולה, הצילה את הכלב המבוגר שלי מכמה סינדרומים קשים מאוד. אני סומכת עליה 110%.
מחר אני אקח את הצואה של סמי למכון הוטרינרי בבית דגן לבדיקת טפילים. לדעתי היא תיצא שלילית.
נראה מה קורה מחר, אני מתפללת שמצבו ישתפר. ככל שהם גדלים הם ניהיים שרצים כשזה קשור לקבלת טיפול רפואי, שרגא שלי כשהיה גור היה כל כך נוח! עכשיו הוא בן 3 והוא שד! לא נותן שיתקרבו אליו, סוציומאט טיפוסי. סמי לעומת זאת מותק! מקבל טיפול רפואי בלי למצמץ.
הכי אני שמחה שהטוסיק שלו השתפר משמעותית, יכול להיות שהשלשול השתפר מעט, לא שמתי לב, ניקיתי עכשיו את הארגז טוב מאוד, השארתי אותו פתוח. אני רוצה לראות אם יש שיפור. גם פחות קקי נמרח לו על הרגל היום. אני מתפללת שיש שיפור ואני לא משלה את עצמי :D
בכל מקרה, זה נורא מעניין מה גורם לגורי חתולים להיכנס למצב של שלשול כרוני, במיוחד שהתזונה שלו לא השתנתה. ושרגא החתול הבוגר שלי בריא לחלוטין (טפו טפו טפו).
יש לי עוד תור לזריקה אחרונה יום חמישי, אני אקנה אינסטינל יבש.
אבל הכי מצחיק, שלמרות שהוא משלשל, הוא השמין ביומיים האחרונים באיזה 300 גרם חחחח שמן...

ofczen

New member
מזון יבש זה המזון הכי טוב....

לבעלים של החתול - לא לחתול.
זה הכי נוח לבעלים כי אפשר לשים בקערה ולשכוח מזה. זה לא מתקלקל מהר, זה לא מאוד מסריח, לא מאוד מושך זבובים (שזה משהו מעניין בפני עצמו ומעיד על משהו).
המזון האידיאלי לחתול הוא המזון הטבעי שלו - בעלי חיים קטנים שהוא צד בעצמו.
המזון הכי פחות טוב לחתול הוא מזון יבש שמורכב ברובו מדגנים שזה תכל'ס רוב המזונות, כולל כאלה שמתהדרים בתואר חסר המשמעות "סופר פרימיום".
יש קשת רחבה באמצע החל מבשר נא, בשר מבושל, בשר משומר בקופסא, וכולי.
כל אחד שיעשה את הבחירה שלו אבל להגיד שחתול חייב מזון יבש זו שטות גמורה.
זה כמו להגיד שילד חייב במבה...

ofczen

New member
ולגבי השיניים...

זה בדיוק ההיפך גם.
מזון יבש הוא פריך ומתפצח בקצה השן ולא תורם כלום לנקיון השיניים והחניכיים.
בשר נא לעומת זאת, מחייב אותם ללעוס ולקרוע והפעולה המכנית כשהבשר עובר על השן עוזרת לנקיונה.
חתולים שניזונים מתזונת בשר נא סובלים הרבה פחות מבעיות שיניים.

hadassgn

New member
אני מניחה שאם וטרינרית ותיקה ומנוסה אמרה לי ש

שמזון יבש חשוב לבריאות השיניים אז היא כנראה יודעת על מה היא מדברת.
מצטערת... אבל בעניין הזה אני דווקא סומכת יותר על וטרינרים למרות שאני לחלוטין לא מזלזלת בניסיון מה"שטח" של בעלי חתולים.

לגבי בשר נא - אתה לא חושש מחיידקים?
יש המון חיידקים בבשר נא.
(לא?)
אני לא מומחית בנושא אבל אני די בטוחה שזה לא הכי בריא בעולם.
זה כמובן שיקול שלך.
לי בכל מקרה אין תקציבים לקנות בשר לחתולים (למעט כאמור שאריות חזה עוף מפעם לפעם. אבל זה לא משהו שהם חיים ממנו ואני גם מבשלת להם את זה עד שזה לגמרי רך. הם מקבלים את זה כצ'ופר. לא כבסיס למזון)

hadassgn

New member
אתה צודק שבשר טבעי ואמיתי הוא הכי טוב לחתולים

אגב, גם לכלבים. למרות שהם יכולים לאכול דברים אחרים ולא רק בשר.
אבל הדיון לא היה בשר מול אוכל יבש.
הדיון היה על אוכל שימורים מול אוכל יבש.(חשבתי בטעות שהיא מאכילה את החתולים רק בשימורים).

ואם אתה חושב שאוכל יבש הוא לא איכותי, אין לך מושג מה הולך באוכל הרטוב. יש שם כל מיני חומרי פסולת של בשר אבל אין אף טיפת בשר אמיתי. באוכל היבש לפחות מכניסים חלבון, ויטמינים, ברזל, סידן ושאר מרכיבים חשובים. אז נכון שזה מעובד וכאמור עדיף לתת להם בשר אמיתי. אבל בהשוואה של שימורים מול יבש, היבש יותר מזין. השימורים זו רק אשליה של תזונה נכונה.

לגבי האוכל היבש - נכון שהוא מורכב ברובו ממרכיבים שאינם בשר (אגב, לא חייבים דגנים. אני נותנת לחתולים שלי אוכל על בסיס אורז שזה יותר בריא ורואים את זה ביציאות שלהם - וסליחה על התיאור). מי שיכול להרשות לעצמו לקנות לחתול בשר זה מעולה. אבל לא כל אחד יכול. לצערנו.
מדי פעם אני מבקשת ממחלקת הבשר בסופר לתת לי את שאריות החזה עוף שיש להם (כשאנשים קונים נניח 100 גרם חזה עוף והנתח היה 120 גרם אז ה-20 גרם הנותרים נשארים "חסרי בית". בסופר מצרפים את כל ה"שאריות" האלה בשקית ובעקרון הם לא אמורים למכור את זה). לכן הם מוכרים לי את זה יחסית בזול. לא מאוד בזול (6 ש"ח לק"ג) אבל בגלל הכמות, הסה"כ של המחיר יוצא לא גבוה. וכך יוצא שהחתולים שלי אוכלים גם בשר מדי פעם. אבל זה המקסימום שאני יכולה להרשות לעצמי.

למעלה