פיתוח קול ושמיעה

פיתוח קול ושמיעה

אני רוצה לפתח את השמיעה שלי ואת הקול... כרגע אני מנסה לתרגל סולפג' כשאני שר סולמות, מרווחים ופירוקי אקורדים אשמח אם למישהו יהיו טיפים לתרגול פיתוח שמיעה וקול ואשמח גם להמלצות על מורים מאיזור ההמרכז. תודה רבה

Molchansky

New member
פיתוח שמיעה וקול

קודם כל, פיתוח קול אני ממליץ ללמוד רק עם מורה, זה שונה מכלי נגינה לגבי הנזק שאפשר לגרום כשעושים את העבודה לבד. לגבי פיתוח שמיעה, סולפג' זה מצויין, יש ספר תירגול Solfege des solfeges במיוזיק בוק שופ (אפשר למצוא בגוגל) בקטגוריה של שירה -> מתחילים. בנוסף כדאי להתאמן על זיהוי של מרווחים (הרמוני ומלודי), שירת מרווחים (הרמוני ומלודי) זיהוי אקורדים והיפוכים, שירת אקורדים והיפוכים שירת אקורדים שדורשים פתרון עם הפתרון שלהם שירת ספטאקורדים, היפוכי ספטאקורדים ופתרון של ספטאקורדים. הכתבות אפשר להקליט מרווחים, למשל הרבה סקונדות קטנות, ואח"כ להקליט סקונדות גדולות, אפשר גם להקליט סקונדות קטנות לעומת גדולות ולשמוע את ההקלטה, ככה בכל המרווחים והאקורדים. כששרים כדי לעבוד עם כלי נגינה ואחרי כל תו ששרים לבדוק אותו על הכלי לראות שלא מזייפים, חשוב מאוד לדייק בטונים בשביל פיתוח השמיעה. כל אלה יעזרו לשמיעה.

עמליה יצחק, מורה מצויינת.

ראיתי את התוצאות שלה עם תלמידה שהשקיעה וזה פשוט תענוג צרוף.

למעלה