פיתוח זריזות?

maaw

New member
פיתוח זריזות?

מישהו יודע איזה תרגילים מפתחים זריזות?
 
זריזות ב....?

תלוי למה אתה מתכוון. אתה מתכוון זריזות אגרוף? זריזות בעיטה? זרירות = להתחמק ממכות? למה אתה מתכוון? בכל מקרה, הדרך הטובה ביותר היא לתרגל. B.B
 

אלישיר

New member
מאמץ או שחרור.

בעזהי"ת קיימות לעניות דעתי שתי גישות בנוגע לפיתוח זריזות ומהירות, וראשית כל נאלץ לנקוט בסיווג נוסף ולהבדיל בין זריזות מתפרצת (מעביר מהיר ככל האפשר מסביל לפעיל) ובין זריזות 'מתמשכת' (תוך כדי פעילות). שתי הגישות הן גישת המאמץ וגישת השחרור. גישת המאמץ מתייחסת בעיקר לתרגילי הזריזות הצפויים יותר והנה שתי דוגמאות: סיבולת זריזות: שתי לולאות גומי עמיד המקובעות בצד אחד אל הקיר ובצד האחר מלופפות באגרופים -וכך מתאמנים בסדרות על תנועת האגרוף המוכרות. סיבולת וזריזות מתפרצת: לאורך פס ניצבים זה מול זה שני מתרגלים, הם רשאים לנוע רק לאורך הפס ולא להתרחק ממנו, אחד מוביל את התנועה והשני מנסה לעקוב אחריו, הראשון מנסה 'לברוח' לשני והשני מנסה לא לתת לו וכו'. גישת השחרור אינה עוברת דרך תרגיל כזה או אחר ממנו תפתח ישירות את הזריזות. בהיות הגידים והמפרקים רפויים ובד בבד מלאי אנרגיה, מתעוררת לה יכולת כללית להיות הרבה יותר זריזים וללא צורך במאמץ גדול להשגת הזריזות. תרגול צ'י גונג מסוגים שונים, כמו גם כמובן אייקידו וטאי צ'י, הם דרך טובה לרכוש את הנכס הזה. אישית, אני לא רואה יכולת להתמקד באחת מהגישות הללו בלבד, אלא שתרגול שחרור התנועה צריך להיות במינון גבוה לפחות כפלים מאשר תרגול הזריזות המאומצת.
 
כדי לפתח זריזות בתנועה כלשהי צריך

לתרגל את אותה תנועה בצורה מהירה. כדי להצליח לעשות את התנועה מהר, יש לעבוד עליה ללא התנגדות (לא לעשות אותה בכח, לא עם משקולות, לא כנגד התנגדות של מישהו אחר). זה העיקרון, עכשיו תיישם את זה על איזו תנועה שאתה רוצה.
 

אלישיר

New member
*לא* כנגד התנגדות?

בעזהי"ת בכל הנוגע לגפיים, אני מכיר אמירה שונה במקצת, שאמנם התנגדות גבוהה לא תורמת כלל לפיתוח מהירות בהיותה גורמת לעליית מסת השריר ותו לא, דווקא התנגדות נמוכה (יחסית) תורמת גם תורמת לפיתוח המהירות.
 

ארליכית

New member
אני זקוקה לפיתוח מהירות בקנדו

בשביל קייקו. הקטע הוא שכשאני עושה מכה מהירה אז המכה לא שלמה מבחינת הגודל שלה. איך אני משלבת בין שני הדברים הללו בעצם?
 
אני לא מכיר את צורת המכה אבל

המלצה כללית היא קודם כל לבצע את התנועה בצורה נכונה מבחינה טכנית, ואח"כ לעבוד על לבצע אותה במהירות ובעוצמה.
 
פיתוח מהירות השיטה הבטוחה

"פשוט להתחיל לעבוד הכי מהר שאפשר ולאט לאט להגביר את המהירות" זה עובד. מי מזהה את הציטוט ?
 
../images/Emo58.gif"מבצע סבתה"../images/Emo47.gif

חבר שלי שנולדה לו בת לפני כשנה אמר לי שגידול הבת בהתחלה הוא אושר גדול, ואח"כ זה מתעצם עם הזמן...
 

Tonjin

New member
ההמלצה נכונה, אבל בקנדו בהחלט יש

נטייה לסגור או "לקצר" את התנועות בזמן אמת או בתרגול מהיר גם אם הן מבוצעות נכון בצורה איטית.. (אני מניח שזה לא יחודי לקנדו, אבל בולט בו במיוחד..) - אבל תרגול תרגול ועוד תרגול יעזרו... אבל האמת, כנראה שאת העיצה הטובה ביותר הספציפית לקנדו בכל-זאת תקבלי מהמורה שלך, ממה שאני שומע הוא בהחלט בפסגה של המורים לקנדו בארץ (וזה שאין הרבה מהם לא גורע הרבה מעוצמת ההצהרה במקרה הזה..)
 
למעלה