פיתוח אוטומציה

Garbilon

New member
פיתוח אוטומציה

אני בוגר הנדסת חשמל. במהלך התואר למדתי גם קורסים בסיסיים של תוכנה, כמו תכנות ב-C, מבני נתונים, תכנות מונחה עצמים (ב-C++). אני מחפש עכשיו עבודה, ויוצא שאני מצליח לקבל הרבה יותר ראיונות בחברות תוכנה מאשר בחברות חומרה. התחלתי לחשוב שאולי גם ככה זה תחום שאני יותר מתחבר אליו. יש לי פערים מסוימים לעומת בוגרי מדעי המחשב, למשל כששואלים על פרויקט גדול מהלימודים, ולא היו לי פרויקטים רציניים בתוכנה. מבחינת ידע אני באמת לא מרגיש שחסר לי הרבה, לפחות על פי השאלות הטכניות בראיונות.
יוצא שהרבה מהתפקידים שמציעים לי הם של פיתוח אוטומציה. אני מבין (וגם ממה שקראתי פה בחיפוש בפורום) שבגדול זה נחשב בד"כ לפיתוח יותר נחות, אבל יש מקרים שזה יכול להיות גם ברמה גבוהה מאוד. העניין הוא, שאני לא רואה שום דרך לדעת מראש באיזו רמה הולך להיות פיתוח האוטומציה בחברה הספציפית שאליה אני מתמיין.
האם כדאי להתחיל בתפקיד כזה - מבלי שאני יכול לדעת באמת לאיזה רמה מקצועית מגיעים שם - או שעדיף להמשיך לחפש משהו אחר. האם תפקיד של פיתוח אוטומציה במרבית המקרים יכין אותי טוב לתפקיד פיתוח בהמשך, או שעדיף להתעקש על פיתוח ולדחות הצעות לתפקידי אוטומציה?

choo

Active member
לא קל לעבור מפיתוח אוטומציה פנימית, לפיתוח תוכנה חיצונית

&nbsp
פיתוח אוטומציה פנימית לרוב יתייג אותך, ויש מקומות (לדעתי די הרבה מקומות) שבהם איכות הפיתוח הזו נמוכה ממה שמתרחש בפיתוח התוכנה החיצונית של אותו מקום עבודה. זה נובע בין השאר מבעיה של ביצה ותרנגולת - אנשים יודעים שיש לאוטומציה שם פחות מוצלח, ולכן מנסים לברוח משם כשיוצא להם.
&nbsp
בפועל, אתה צריך להבחין בין פיתוח תשתיות אוטומציה, לבין פיתוח בדיקות אוטומטיות מעל לתשתיות הללו. כשחברה מפתחת תשתיות אוטומציה, לרוב מדובר בפיתוח ברמה גבוהה יותר מאשר בכתיבת הטסטים עצמם לאחר מכן. זה דבר שכן אפשר לברר מראש. דבר נוסף שאפשר לברר הוא - מהו נסיונם של האנשים שאיתם תעבוד. האם יש שם אנשים עם הרבה שנות נסיון, או בעיקר מתחילים. ככל שמדובר באנשים עם יותר נסיון - גדל הסיכוי שיהיה מדובר בפיתוח איכותי (לא בהכרח - כבר נתקלתי באנשים עם המון נסיון וללא כל איכות פיתוח). דבר שלישי, אפשר ליצור הבחנה בין פיתוח בדיקות שכל אחת מהן מהווה בפועל תוכנה עצמאית - לבין פיתוח מערכת תוכנה לאוטומציה שמהווה פרוייקט גדול שלם. שוב - אלו דברים שניתן לבחון מראש, אם חופרים מספיק למראיינים.
&nbsp

Garbilon

New member
בהנחה שמדובר בפיתוח בדיקות ולא בפיתוח מערכת/תשתית

האם כדאי להתחיל ולראות ומקסימום להתחיל לחפש משהו אחר אחרי כמה חודשים? או שזה כ"כ לא טוב לקריירה שעדיף כבר לא להיכנס לזה מראש ולהמשיך לחפש?

choo

Active member
זו בעיקר שאלה של אלטרנטיבות

&nbsp
אם רק התחלת לחפש עבודה, ואינך לחוץ כלכלית - במקרה כזה כנראה יהיה עדיף להמשיך לחפש עבודה מתאימה יותר.
&nbsp
אם אתה מחפש כבר מספר חודשים, ואין לך הצעות טובות יותר, ואין לך יכולת כלכלית להמשיך במצבך הנוכחי, סביר שעדיף לקחת את ההצעה הזו מאשר להמשיך לחפש.
&nbsp
חשוב שתבין - לקחת עבודה בפיתוח של טסטים אוטומטיים לא בהכרח אומר שהרגת את הקריירה שלך - אפשר להגיע משם לפיתוח תוכנה אמיתי. אבל זה בהחלט ייצור עבורך קושי בהשתלבות בפיתוח תוכנה בהמשך, וככל הנראה עיכוב לא קטן (אולי מספר חודשים, אולי מספר שנים) בפיתוח קריירה של פיתוח תוכנה.

Grosseto

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאא

ללללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

למעלה