פירסומת ל013 מה דעתכם?

אפרת_ח

New member
היא דווקא נשואה לחלוטין

הבעל שעושה קוצ´י-מוצ´י על הבטן נמנה כאחד מקשיי ההריון, יחד עם בחילות והקאות. חוסר העזרה נובע מכך שהוריה בארה"ב (זה היעד למבצע).

מיכל@ל

New member
זוהרה

אף אחד לא מזלזל בך או ברגשות שלך,זאת בדיוק הנקודה ! לא כל פרסומת נושאת אופן אישי . אין לי ספק שהפרסומת מפריעה לך,אך השאלה אם הטיפול צריך להיות דרך הסרת הפרסומת או אולי דווקא שאת תטפלי בקושי שלך ותראי שלא כל העולם נגדך או חסר רגישות-אלא פשוט שהחיים זורמים וממשיכים גם כשיש אבדנים מסוגים שונים. אולי נוריד פרסומות של אמהות וילדים בגלל שהורים שכולים נפגעים מהם ? אולי נוריד פרסומות עם ספורטאים כי זה פוגע בנכים ? אולי נוריד פרסומות של אנשים מדברים כי זה פוגע במי שלא שומע ? אין לזה סוף...

ואולי את לא תחליטי בשבילי מה טוב לי

ותתנסחי כלפיי בנימה מתנשאת ופטרנליסטית, כאילו אצלך האמת ואת יודעת מה לאו לא טוב עבורי. הניסוח המתנשא והפטרנליסטי הזה כלפיי ממש מקומם. אולי לא תציבי לי לוחות זמנים לעיבוד האבל הפרטי שלי, זה כבר ממש לא עניינך, נסחפת לחלוטין. אני אחליט לאיפה ומתי החיים שלי זורמים וממשיכים ולא אישה זרה לי, שלא מכירה אותי וממפה את הקשיים שלי בהינף קולמוס. אני בעלת תואר שני במדעי ההתנהגות ומטפלת בעצמי באנשים ואין לי צורך שתטיפי לי איפה ומתי לטפל באיזה קושי שאת החלטת או חושבת שיש לי. ולעניינו, יש הבדל בין פרסומות של חיילים שחוזרים הביתה לבין פרסומת כזו. למה? כי לא מפרסמים אבקת כביסה ומראים הורים שאומרים "שיט, חבל שהבן החייל חוזר השבת, חשבתי להכניס "קלגון" למכונה", זה נמכר עכשיו בהנחה, והיה מתאים שהוא לא יבוא". בכלל, יש לי תחושה שאני סתם מתאמצת, במילא זה כמו לדפוק פה באצבע חלושה על דלתות פלדה חסינות וקהות לצליל אחר מהצליל הקר והמתכתי. זוהרה

רותי ע

New member
זוהרה

אני לא אדבר בשם אחרים ולא אתיימר לדעת מה יותר טוב אבסולוטית אלא אכתוב את מה שאני מרגישה. אני מרגישה את הכאב שלך. אני מבינה מהיכן הוא מגיע. אני מעריצה את הכוח שיש לך להתמודד עם הקשיים ולהמשיך. אני מאוד מאוד מחזיקה לך אצבעות ומתפללת שתצליחי. כי מגיע לך. אבל אני עדיין חושבת שהפרסומת הזאת לא התכוונה להיות פוגעת בנשים שההריון לא בא להן בקלות. ניתן להסתכל על זה מזוית אחרת-היא משחקת בהפוך על הפוך. בגלל זה היא גרוטסקית ו(אמורה להיות) מצחיקה. כי היא כל כך לא מציאותית ומגוחכת... ועדיין אם חלק מהציבור מרגיש נפגע זכותו לתבוע את הסרתה. ואל תכעסי עלינו אם דעתנו שונה. אף אחת מאלו שהביעו דעה שונה לא זילזלה בך ובנשים המתקשות להיכנס להריון.

vered4

New member
נקודת מבט נוספת - הקשר עם הסביבה

רותי, מה שאת מתארת הוא כנראה חלק מהבעיה ביחס בין הסביבה ונשים שיש להן קשיים להרות. ההתיחסות והתגובות המכוונות לטוב מביעות את עומק אי ההבנה. בפורום אבדן הריון ותמיכה, דיברו על הנושא הזה- תגובות של הסביבה. אז אולי אפשר לקרוא לדיון הזה דו שיח דו לשוני
(למרות שמה שניסיתי להביא לדיון הזה, זה את מקומו של הילד בתסריט).

מלמלה

New member
זוהרה את מכלילה

וגם אני איבדתי את ההריון לפני חודש רביעי ולא אחד אלא שלושה והיום יש לי שתי בנות והפרסומת הזו פשוט הצחיקה אותי כדאי לראות גם את הטוב שבחיים ולא למדוד הכל דרך מה שבאבדים בדרך

אני מרימה ידיים ונוטשת אתכן

אל תספרי לי על הריונות אבודים, כי גם אצלי זה לא הראשון, אלא ציינתי את האחרון עד כה. אני שמחה עבורך שאת משועשעת מהפרסומת, הצחוק טוב לבריאות. לעומת זאת אני מזועזעת מהתחושה שאתן מסבות לי שדעותיי נובעות רק בגלל מה שקרה לי ושאין לי זכות לדעה עצמית, אחרת משלי, גם בגלל שאולי אני עשויה להיות אישה אינטיליגנטית, דעתנית ו"רציונלית". יש עוד משהו שמשפיע על דעותיי ועמדותיי מלבד ההורמונים המתעתעים ותחושת התסכול של מצבי האישי. את לא יודעת מה טוב בשבילי, גם אם את חושבת כך ולכאורה היית במצבי. בחירת המשקפיים שבהם אתבונן על החיים ועל חצאי הכוס היא בידיי, תודה לאל שלבי וחושיי עוד מסוגלים לכך.....

ימימה

New member
זוהרה

לפרסומת עצמה אני לא מתייחסת כי עדיין לא ראיתי אותה (אם כי שמעתי את הג´ינגל ברדיו). אבל לגבי ההתיחסות כאן בפורום: אני דוקא ראיתי כאן אי הסכמה לדעה שלך, ולא אי מתן לגיטימציה לעובדה שיש לך דעה משלך. כמעט כולן הסכימו שזכותך להתקומם על המסר בפרסומת, ולעשות עם הכעס (הלגיטימי) שלך מה שנכון בעיניך. אלא שרוב הכותבות פשוט לא הסכימו עם עמדתך לגבי הפרסומת, ולא ראו אותה כפוגעת. הן לא שללו את זכותך לדעה, הן שללו את הדעה עצמה. יש הבדל בין הדברים. יתכן כי כמה התפתו לנסות ולנתח את הסבות שעומדות (לדעתן) מאחרי הדעה שלך, ואני מניחה שהנסיון הזה הוא שמרגיז אותך כל כך, כי הוא יכול להתפרש כאילו הוא מציב אותן בעמדה פטרונית כלפיך, ומוציא אותך מן הכלל, הופך אותך ל"אחרת". אבל לדעתי זה יותר נסיון להביע הבנה ואמפטיה לך ולעמדה שאת מבטאת, ולא התקפה עליך, גם אם למרבה הצער זה לא כך קיבלת את זה, ולכן נפגעת.

ימימה

New member
ועכשיו אני שמה לב

שגם ההודעה שלי יכולה להתפרש כנסיון לנתח אותך ואת רגשותייך - אז אנא, לא להפגע, זה פשוט שהפורום הזה מתעסק כל כך הרבה בנסיונות האלה, שזה הופך לטבע...

אמאשל

New member
הפרצוף האמיתי של פורום זה

אין שום קשר בין הדיון הנ"ל כולו לבין חינוך בגיל הרך !! אז למה נועה לא מוחקת ?? אז למה לא קמות כל חברות הפורום לצעוק שזה "לא שייך"? בקיצור כמו שחבשתי וכתבתי וכעת גם אטרח לכתוב להנהלת תפוז - ניהול הפורום לוקה בחוסר שיפוט, חוסר צדק וסקסיסטיות מוחלטת. רק בגלל שאמנון גבר ולא אשה - תקפתם אותו - תתביישו. עדינה כהן כפ"ס

vered4

New member
הקשר לגיל הרך

עדינה הבאתי את הפרסומת הזו כדוגמא (לדעתי) לגישה מזלזלת בנושא ההורות. דיברנו כאן ארוכות על אמהות אוהבות, על התיחסות לילד ולצרכיו. על החשיבות לסמנטיקה ולבחירה של מילים בנושא חינוך, לדוגמא התיחסות של חלק מהמשתתפות לתחום המילים הנלקחות ממדור העימותים- גבולות וכדומה. לא אהבתי את הגישה המוצגת בפרסומת, היא לא שעשעה אותי וגרמה לי בחילה. מה אפשר לצפות מהיחס של החברה לילדים ולכבודם, אם ההחלטה להביא ילד מוצגת כגחמה מטומטמת. חלק ממפת הצריכה של משפחה- דירה, אוטו, כלב וילד להשלמת התמונה. העובדה שהדיון תפס כיוון אחר ממה שחשבתי, היא בגלל שאחרות לא ראו את הדברים כמוני.

לאה_מ

New member
תכתבי כבר ותחסכי מאיתנו את ההתלהמות

הצדקנית שלך. יש גבול גם ליכולת שלנו לסבול ברוח תרבותית התבטאויות בטון שלך!

אמאשל

New member
כל הכבוד ! ומה עם יתר החברות ?

לא כדאי, עתה נשחשפה האמת העירומה שתבקשו מנועה להתנצל בפניכן ? על חסימת הודעות שלא לצורך ? עדינה

לא נחשפה שום אמת ערומה

פורום חינוך לגיל הרך הוא פורום איכותי וטוב וההשתלחויות המרושעות והאישיות בנעה לא תהפכנה אותו למשהו אחר. הפורום איכותי כל כך בשל הקפדתן של המנהלות (יש שתיים, אגב, אם לא שמת לב) על כללי הדיון הנאותים. כשתנהלי את פורום - תעצבי נא את הכללים על פי רוחך ותפיסותייך. שמורה בידך הזכות לא לגלוש בפורום שאת כל כך לא מחבבת את המנהלת שלו.

ציפי ג

New member
אנסה לסבר את עינך

הגם שנראה לי שאת די משוכנעת שאת צודקת. כולנו, מנהלות הפורומים, מכירות דיונים שגלשו מנושא הפורום ועברו לנושאים אחרים. יש ביננו יותר סובלניות לזה ויש פחות. עכשיו בואי ונניח שנועה ולאה אינן מעונינות בגלישה. לכן, הן פונות ומעירות לאדם שגולש לנושאים לא רלבנטים, שזה לא המקום. ותוסיפי על כך את הנקודה שמדובר באדם שכמעט ואינו משתתף באף דיון באורח פעיל. מה לדעתך עליהן לעשות, לאדם שמקבל הערה שכזו מספר פעמים וחוזר ועושה? האם להתעלם ממנו? האם לקבל אותו בזרועות פתוחות? תחשבי מה היית עושה לאדם שנכנס למקום שבקשת ממנו כמה פעמים לא לעשות זאת. האם היית סובלנית?

zimes

New member
לא הבנתי מה את רוצה

מה מטרתן של הודעותיך? להכיר לנו את הפורום - אנחנו נמצאות פה די זמן ךקבוע דעה בעצמנו. לשכנע את נעה ולאה לנהל בצורה שונה - לא בניסוח כל כך מתקיף. לעזור לאמנון - אני לא בטוחה ששינית משהו לכאן או לכאן. להצטרף לפורום - אני מסופקת. אז מהי מטרתך?

אמאשל

New member
אז אני אסביר

המטרה המקורית היתה לאפשר לכן, אמהות יקרות, לקבל מידע חשוב ממדרגה ראשונה , בלי שמנהלות הפורום יסתמו למישהו את הפה רק כי הוא גבר ! אבל, תוך כדי ה"שיחות הנבונות" בפורום זה הבהרתן שאינכן מעונינות בשום דבר חוץ מחינוך בגיל הרך - וזכותכן.אבל, רק למחרת מתפתח דיון שאין בינו ובין החינוך לגיל הרך כלום ! כלומר : אם המתדיין אינו גבר אז מותר לה... בנות : אם היו עושים לנו מה שאתן עשיתם לאמנון הייתן כולכם עומדות על הרגליים וצועקות, בצדק, על אפליה על רקע מיני !אז בואו נהיה נושאות הדגל בנושאי שיוויון ואם גבר מכניס הודעה - לא להתנפל עליו ! ומגיעה לו התנצלות ! זו הודעה אחרונה בנושא כי נשבר לי. עדינה כהן

היות ובפורום הזה גולשים גם גברים

ו"סתימת הפיות" - כלומר איסור פרסום - חלה גם על נשים, מה רצית לומר בעצם ? המצאת תיק על פורום חינוך לגיל הרך ועכשיו את מנסה לשכנע אותנו שזה נכון ? אמנון יכל להכפיף את פרסומיו לכללי לפורום ןלכבדם, למשל. סוג (אולי לא פופולרי במקומותינו) של פתרון לסוגיה....

למעלה