פירסומת ל013 מה דעתכם?

vered4

New member
פירסומת ל013 מה דעתכם?

בהמשך לדיונים שהיו כאן, על משמעות ההורות והיחס לילדים. הפירסומת מתייחסת לילד כאל מוצר במבצע ולהחלטה להרות כמו לבחירה מסוג של "מה אני אעשה היום? אלך לסרט או אכנס להריון?" בפורום אבדן הריון ותמיכה דיברו על הנושא מנקודת מבט של מי שמהלך ההריון מסובך לה קצת יותר
וקראו להציף את המייל שלהם בהודעות להורדת הפירסומת. [email protected] אני חושבת שהם עברו את גבול הטעם הטוב, למרות שהם חשבו בטח שזה נורא משעשע.

רותי ע

New member
דעתי שונה ../images/Emo3.gif

אפשר להתווכח עד כמה הפרסומת מוצלחת או מצחיקה אבל לדעתי היא לא מקוממת עד כדי שליחת מיילים להורדתה. יש בה הקצנה מכוונת וברור שאף אחד לא ייקח אותה ברצינות וישנה את היחס שלו להריון... שלא כמו למשל הפרסומת עם יעל בר-זוהר והג´ינס שמראה אקט של אלימות מינית כלפי נשים. ממנה כן הזדעזעתי.

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם רותי.

אני יכולה להבין איך נשים שמתקשות להכנס להריון מוצאות את הפרסומת הזו דורכת על יבלות מסויימות, אבל אני לא רואה בכך "מיסחור" של הילדים או הפיכתם ל"מוצרי צריכה". אם כבר, הרגיזה אותי מהבחינה הזו הפרסומת לנקניקיות עם האמא ש"מדריכה" את הבן שלה איך להתחיל עם בחורות, תוך כדי הדגמה על נקניקיה. לשמחתי, אני לא זוכרת של איזו חברה הנקניקיות, כך שנחמה פורתא היא שהפרסומת, על אף היותה מקוממת, לא תרמה - מבחינתי לפחות - לקידום מכירות המוצרים של אותה חברה.

../images/Emo45.gif פרסומת הומוריסטית ולשם שינוי

ה-ר-ב-ה פחות סקסיסטית מאחרות. אני נהנתי. לא מוצאת שם שום דבר שיכול לפגוע באוכלוסיה כלשהי או בחינוך ילדינו הרכים. האבסורד ברור שם. לא ?

גב´ בית הלחמי, לי דווקא האבסורד

לא ברור..... וכן, תתפלאי יש אוכלוסיות שנפגעות, במיוחד כאלה שמאבדות הריונות... וכן, זה יכול לפגוע בחינוך ילדינו הרכים. מה המסר? האישה בהריון בבית עם הכלב, ממלאת את ייעודה הביולוגי הבלבדי. אני דווקא חושבת שזה כן פוגע בחינוך הילדים, חינוך לחוסר רגישות חברתית. אולי רק נשים ערומות בפרסומות עושות לך את זה, חסרות הפוריות הן במילא שוליות ולא משמעותיות, הרי אין להן קונפליקט בית-עבודה להתעסק איתו,וזה כבר לא מספיק מעניין, הא? זוהרה

לקח לי זמן לענות על הודעתך זו

כי קראתי אותה מס´ פעמים. היא מרושעת. ואנא אל תשימי מילים או דיעות בפי, יש לי מספיק משל עצמי.

אמיר.

New member
מסתפקת במועט....

מצאת קורבן חדש ???. דווקא אני זוכר מקרה הפוך בדיוק...

לאה_מ

New member
אמיר - הודעות אישיות (ומרומזות)

נא להעביר באמצעות מערכת המסרים.

חוה 1

New member
זוהרה, מכל פרסומת יכול משהו להעלב

ברור שהם נגעו כאן בנקודה רגישה אצלך . אבל בפרסומות שמראים ארוחה במקדולנדס יכולים להעלב אלה שחיים בדוחק מדמי אבטלה וידם אינה משגת ללכת לארוחה. הפרסומת הזו מאד הומוריסטית ואינה מתכוונת ברצינות לענין . היא עושה בדיוק מה שפרסומת צריכה לעשות וביעילות אף אחד לא שוכח שברק נותנת חודש רביעי חינם.

vered4

New member
זה ענין כלכלי בלבד

עובדה שבחרדים כל מוכר מוצר מתחשב, אחרת חרם צרכני יעלה לו הרבה כסף.

מיכל@ל

New member
וגם אם זה המסר,אז מה ?

כן,יש נשים שיכולות לבחור אם להכנס להריון או לא,אז מה ? לפי ההגיון מאחורי ההצפה,גם נשים בהריון שהולכות ברחוב "דורכות על יבלות" של מי שמנסה להכנס להריון. הפרסומת באמת משעשעת ולא צריך לקחת אותה באופן כל כך אישי.

אני מסכימה איתך, מיכל

אין סוף לעניין - שזוגות לא ילכו יד ביד ברחוב ולא יראו ביחד בפרסומות כי יש אנשים בודדים, שימחקו זקנים מפרסומות כי יש כאלה שמתים צעירים, שלא יראו אנשים בריאים ושלמים כי יש חולים ונכים שיפגעו מזה.....איפה להפסיק ?

vered4

New member
נשים בהריון, זוגות מאוהבים וגיל זהב

מאושר, זה דבר יפה ונפלא. זו לא הנקודה. כל פירסומת מנסה להעביר מסר, את רואה במסר אשה עצמאית ובעלת ראש בריא. והמסר שאני רואה הוא אחר. אולי לגבי פירסומות שהמסר שלהן משפיל נשים את יותר רגישה ממני. איפה להפסיק? תלוי בפירסומאי, בתגובה של הציבור וברצון המפרסם. הכל זה ביזנס, אם המפרסם יחשוב שהפירסומת תזיק לו, הוא לא יחשוב על כל המסרים הפמיניסטים שראית בפירסומת, ויוריד אותה מיד. עובדה שעל מנת למנוע חרם צרכנים, הפרסומאים רצים לקראת הציבור החרדי.

סליחה על הבוטות, אבל אני חושבת

שאתן נשים חסרות רגישות. כן, ממש כך. נשים בהריון הן לא דגל מתריס עבורי. גם לא תינוקות או ילדים רכים. יש הבדל בין זה לבין מסחור ותמחור של הריון וזילות של צער וייסורים שלי. למרות שזה נראה לי מאוד הגיוני במדינה בה חיי אדם לא שווים כלום. או בחברה כמו שלנו שלא יודעת להתמודד עם אובדן של הריון. אני "לא פלג שולי" באוכלוסיה. אחד מכל ששה זוגות סובל מבעיות פוריות, ואחד מכל חמישה הריונות מסתיים בהפלה. אז בתור מי שלה חודש רביעי באמת היה חינם (איבדתי את העוברית שלי בשבוע 17) ומישהי שלה הפרסומת שורפת בקצות העצבים, ואין לה את התענוג להשתתף בפורום של חינוך לגיל הרך, אני כועסת עליכן ועל חוסר הרגישות המשווע שלכן, ובעצם אתן רק מיקרוקוסמוס של החברה הלא אמפתית והלא רגישה שלנו. אני דווקא כתבתי אליהם למייל ואסף כהן, הממונה על פניות הציבור חזר אליי בטלפון מזועזע מרגשותיי והבטיח לטפל בזה ולחזור אליי. היי, והפלא ופלא הוא גבר!! הוא אפילו הבין את הפגיעה שלי, וואו! אותו הסיפור שלי דווקא לא הצחיק. זוהרה שיודעת היטב מה זה חודש רביעי חינם.

לאה_מ

New member
זוהרה, אני מצטערת לשמוע

(חבל שאין איקון של אמפתיה). אני מבינה את מה שאת אומרת. אני מבינה במשקפיים שלך איך הפרסומת הזו יכולה להראות כפגיעה. ואין לי בעיה עם פניה אליהם ממי שנפגע מכך. אני ראיתי את הפרסומת הזו כבדיחה (לא נורא מצחיקה בעיני). לא נראה לי שמי שעוברת טיפולי פוריות נפגעת מזה (כמו, אגב, שאני לא נפגעת מפרסומות שנוגעות להשמנה או אכילה, למרות שההצלחה שלי בהתמודדות בתחום הזה היא לא משהו... אבל אני לא משווה. זה באמת לא אותו דבר). אבל אין לי ספק, שאם זה פוגע במישהי, טוב תעשה אם תתלונן, כפי שעשית את, ואני שמחה שהתלונה לא נפלה על אזניים ערלות. התגובה שלהם, אגב, מראה, שגם להם לא היתה כל כוונה לפגוע בנשים שמתקשות להכנס להריון. אני שוב מתנצלת עם נפגעת מהתגובות כאן. זו לא היתה הכוונה. אני מקווה לראות אותך כמשתתפת בדיונים כאן על חינוך לגיל הרך בקרוב. בהצלחה!

זוהרה, מצער שאת נפגעת ממשהו שכאשה

אמור לשמח אותך - היות וזו אחת הפרסומות הראשונות השנה שאינה מתייחסת לאשה כאל אובייקט מיני. מדובר באשה שבחרה להיות בהריון לבד(לא ראיתי גבר בסביבה) מנימוק כלכלי, נראית שם בהפסקת אוכל במלאכתה כצבעית, אוכלת בתאבון רב ולא מלבה את האידיאל הנשי האנורקטי דוקא ומספרת בדיוק מה הגועל שבהריון (ולמרות שזה דורך לך על יבלות - אני נכנסתי פעמיים להריון מבחירה וחושבת שהריון זו מחלה מגעילה). אישית ומהבט פמיניסטי - תבורך הפרסומת הזו ואני מקווה שיהיו עוד כמותה. והרבה.

כרמית מ.

New member
לא צריך גם להסחף לצד השני

אני גם רואה בפרסומת הזו, גימיק חביב ובלתי מזיק, ומצטערת אם זה פוגע במישהו, אבל לא רואה בה פגיעה כוללת (מי שנפגע יכול כמובן לפעול להסרתה). יחד עם זאת, גם להלל את הפרסומת הזאת אני לא מוצאת מקום, בסך הכל היא תומכת ב"סטראוטיפ הבלונדינית" (ואני לא זוכרת מה צבע השיער של השחקנית), של אישה-טיפשה עם קשיים בסיסיים בהבנת הנקרא/נשמע. זה החומר שממנו עשויות בדיחות, ואני לא שוללת את זה לחלוטין (גם הומור זה דבר חשוב), אבל שוב - גם לא להפך...

הריון קשור לנימוק כלכלי? חנה, אוזני

סומרות....ידיי רועדות.... כי לפתע נזכרתי שאת נגד פונדקאות (הריון מבחירה של האישה, עם נימוקים כלכליים, לא?....) מה קרה? שינוי בגישה? וואו, אני נפעמת, רק שהזקיקים לא יתנוונו לי מההתרגשות.... ובלי קשר האישה בפרסומת מוצגת כמטומטמת להגנית, נראית יותר כמו עקרת בית מאשר בעלת קריירה מפותחת המסייעת להגשמתה העצמית. וכן, מה שמחזיק אותה בהריון זה רק המבצע של ההוזלות (נשים קלות דעתן, זהו מערך השיקולים שמשפיע עליהן, וכמובן כסף!!!). מההיבט הזה הפרסומת גם סקסיסטית ומרתיחה. אני מתה כבר להיות חולה במחלה שמגעילה אותך. חבל רק שאני צריכה לעבור ייסורי גיהנום ואטימות חברתית ונשית. וחבל, שלי אין את זכות הבחירה. זוהרה

ועוד משהו, כאשה משכילה ובעלת דעה

עצמאית משלי מרתיח אותי שאת מחליטה בשבילי מה צריך לשמח אותי ומה לא. אם כמטופלת פריון וכאשה אני נפגעת, אל תגידי לי שזה לא פוגע בי, וזו ד"א תשובה מההיבט הפמיניסטי (או ששיקול דעתי נפגע לדעתך, משיבושי ההורמונים שלי)?

אשה שמחליטה להכנס להריון בתזמון

מסויים כי יש לה אז את היכולת לפרנס ילד באופן עצמאי זה דבר אלמנטרי. או שלא ?

למעלה