פירסום שלילי על קבלן

leonjar

New member
פירסום שלילי על קבלן

שלום!
אני עובד בחברת ההייטק גדולה דרך קבלן.
הקבלן מפר את החוזה בצורה שיטתית - כל חודש יש תקלה אחת או יותר בתלוש משכורת: פעם גנבו לך יום חופש, פעם לא שולמו שעות נוספות, פעם לא הופרשו תנאים סוציאליים וכו'. כל חודש צריך להתווכח ולדרוש קיום ההתחייבויות!
כתוצאה מההתנהלות של הקבלן נוצרו עבורי תנאים בלתי נסבלים ובסופו של דבר החלטתי לעזוב את חברתו ולחפש עבודה במקום אחר - למרות שהמקום הנוכחי מתאים לי ועזיבתי תפגע קשה בלקוח של הקבלן שהשקיע רבות בהכשרתי.

כשאסיים לעבוד אצל הקבלן אני רוצה לפרסם את הסיפור העזיבה ולהזהיר את העמיתים מפניו. הקבלן שהשקיע רבות בפרסום של החברה שלו ביצירת תדמית חיובית – ולא מגיע לו!
אשמח לשמוע עצות: באילו אתרים כדאי לפרסם את הסיפור (למעט הפורום הזה) ובאופן כללי - מה ניתן לעשות כדי לפגוע בתדמית?
תודה מראש!

vinney

Well-known member
בבית המשפט

כי אם תתחיל לפרסם דברים כאלה בפורומים - תגיע לבית המשפט בעל כורחך ותצטרך להראות שדיברת אמת.

אם גנבו לך יום חופש או לא שילמו לך שעות נוספות - דבר עם עורך דין לענייני עבודה איך אפשר להסדיר את הנושא.

liron50

New member
לא הבנתי למה מזהירים אותו מכתיבת דברים שליליים ברשת

אסור לעובד לכתוב את מה שעבר בחברה מסוימת? ושלדעתו מדובר במקום עבודה לא טוב והוא לא ממליץ לעבוד שם?
&nbsp
&nbsp

selalerer

New member
הדברים יכולים להיחשב הוצאת דיבה.

המעסיק יכול לתבוע אותו.

user32

Well-known member
מנהל
יש לזה כמה סיבות

קודם כל, כמו שכתבו אפשר לתבוע דיבה. גם אם אתה צודק בדבריך המעסיק יכול להתיש אותך במשפטים יקרים שיעלו לך הרבה כסף. תביעות הפחדה כאלה קורות במקרים כאלה.
דבר שני, גם אם אתה צודק אתה תצטרך להיות מאוד זהיר בכתיבה שלך. עמית סגל למשל הוכיח בבית משפט שאורן חזן הוא סרסור, סוחר נשים ומשתמש בסמים קשים אבל בגלל איזה משפט לא זהיר שלא בדיוק הוכיח שגם מכר סמים או משהו כזה נאלץ לשלם 40,000 ש"ח (במקום מליון, כן?). זה אמנם ניצחון מבחינתו ומבחינת התקשורת בכלל אבל 40,000 ש"ח זה לא כסף קטן.

דבר אחרון: המעסיק יכול להכפיש אותך בחזרה. השם שלך יעלה בגוגל בחיפושים בהקשרים של תביעות, טענות ושיימינג הדדי. זה לא משנה מי צודק בסוף. אם חיפוש בגוגל יעלה את השם שלך צמוד ל"עובד בעייתי, גורם בעיות, מסכסך..." אז זה לא מעניין מי בסוף צדק ומי לא. קל לכתוב את כל הדברים השליליים על עובד, לא קשה למצוא דברים או להמציא דברים במידת הצורך.

אל תבנה על האנונימיות של הפורום. יש דרכים להסיר אותו.

אישית אני לא חושב ששיימינג היא דרך לגיטימית לפתרון בעיות. בטח לא כשצד אחד מתחבא מאחורי כינוי. במידה ותעלה פוסט כזה אשקול אם להשאיר אותו בהתאם למה שתכתוב שם. נראה לי שזה יותר מתאים לרשתות החברתיות שם כולם יודעים מי ומי הכותבים וה"נאשמים" יכולים להגיב במידה וזה מעניין אותם.

סגל גם הפסיד לכן את הוצאות המשפט

בגלל אותו משפט שנאמר בתכנית אחרת וצוטט באתר האינטרנט של ערוץ 2

liron50

New member
אני לא בעד הכפשות\השמצות

אבל אם יש מקום עבודה שלא נעים להיות בו כן הייתי רוצה לשמוע ביקורות, גם אם זה לא טוב לאינטרס של בעלי החברה. ואגב, לא חסרים אתרים שמספקים במה לכאלה ביקורות (גם בצורה אנונימית).
יש הבדלים ברורים בין ביקורות להכפשות\השמצות.
&nbsp
לא נראה לי שזה נחשב שיימינג.
שיימינג זה נגד אנשים, לא נגד מקום.
&nbsp

vinney

Well-known member
היה סיפור פה בתפוז שמישהו כתב ביקורת ״שלילית״

על נותן שירות כלשהו, וזה נגמר בפרשה לא נעימה בכלל (והרבה כסף שעבר ידיים מצד ה״מבקר״ לצד ה״מבוקר״).
&nbsp
זה גם עלול לפגוע באנשים בלתי קשורים, הריקושטים עפים לכל מיני כיוונים. הנה דוגמא:
&nbsp
http://halemo.net/edoar/0049/0003.html

מה שאתה צריך לעשות
הוא לפנות ל HR של החברה המעסיקה (הלקוח של הקבלן, החברה שבה אתה עובד בפועל), בצורה עניינית ולא מתלהמת, לפרט במדויק את ההפרות שנעשו לך לטענתך ומה היתה התגובה של הקבלן. להגיד שהדבר חוזר על עצמו מספר פעמים, ושאתה שוקל לעזוב בעקבות כך.
&nbsp
אם ל HR יש שכל, ואכפת להם ממקום העבודה שלהם, הם כבר יתקשרו לקבלן ו"ישטפו" אותו, ואולי אף יפסיקו להעסיק דרכו ו/או יעבירו אותך לקבלן אחר או להעסקה ישירה. כמובן, כל זאת אם כל מה שאתה מספר נכון ואם באמת אתה עובד שהם מעוניינים לשמר.
&nbsp
הפצת השמצות באתרי אינטרנט עלולה לפגוע בך הרבה יותר מאשר בקבלן.

מאוד עצוב

לשמוע כאלה מקרים, מצב מחפיר גם מצד החברות הגדולות להעסיק אנשים דרך מתווכים.מצד אחד החברות הגדולות מראות כמה הן תורמות לקהילה ומצד שני מעסיקים עובדים ממורמרים שמרגישים סוג ב,העובדים האלה מופלים לרעה גם בהכנסות הנילוות וגם לא מקבלים אופציות ובונוסים שמקבלים עובדים בהעסקה ישירה.יש מקומות בודדים דווקא לא בהייטק שביטלו את החוזה עם הקבלן ומעסיקים ישירות.

בן100

New member
אם תרשום עובדות בלבד וללא הבעת דעה

אז אפשר.
&nbsp
מעבר לכך, אני במקומך הייתי מתייעץ עם עו"ד.
&nbsp

HamsterGirl

New member
אפשר להוסיף ביקורת ב the worker או glassdoor

כמובן שצריך לעדן את הביקורת, שתהיה מכובדת ולא אישית מדי
וכמו שכולם כתבו - לא לכתוב משהו שאפשר לתבוע עליו דיבה :)

חכםפסח

New member
תגובה זריזה, למיטב ידיעתי הבלתי מומחית.

בנושא שעות נוספות אחרי 9.1 שעות עבודה והפסקת צהריים, אני חושב שהפוסט הזה יעזור להבהיר את הנקודה. אגב, זאת הפעם השנייה שאני נתקל במעסיקים שעומדים על 6 דקות העבודה הנוספות הללו.

איחור בתשלום תנאים סוציאליים הוא הלנת שכר לכל דבר. זה אחד המקרים בהם תקופת ההתיישנות מקוצרת, ועיין בסעיף 17 לחוק הגנת השכר.

לגבי התעלמות מזמן העבודה לפני שבע, לא נראה לי שזה חוקי.

לגבי מה לעשות עם זה, אני מציע לחשב על כמה כסף בדיוק מדובר (נטו + תנאים סוציאליים), ולהתייעץ עם עורך דין מה לעשות. אני לא אופתע אם הפתרון הטוב ביותר הוא לשמור את הרישומים, ולתבוע רטרואקטיבית אחרי שתסיים לעבוד אצלו.

leonjar

New member
תודה רבה!

מה שכתבת ב POST נשמע הגיוני. בתלוש משכורת שלי כתוב "שעות יום 8.45" - אולי זה נדרש כי אחרת התלוש "אינו חוקי". ואז הם מעגלים את זה עד 8.5 וזה עדיין חוקי.
&nbsp
האיום לשלם שעות נוספות אחרי 8.6 ולעשות גם את התיקון רטרואקטיבית בא בעקבות הנסיון שלי למחות נגד הרעת תנאים ("אם תעשה צרות תדפק עוד יותר!").
&nbsp
יש להוסיף שכאשר הצגתי לקבלן טיעון שמצביע על המודעות שלי לחוקים ולזכויות הוא קצת נסוג מעמדתו והבטיח לערוך בדיקה ולראות כיצד אפשר לפתור את הבעייה.
&nbsp
כנראה שהוא קלט שעכשיו הוא חשוף לתביעה - ושאני אכן יכול לתבוע אותו.
&nbsp
ועדיין הוא לא ממהר ללכת לקראתי (ואלי יחליט שלא כדאי לו) כי הוא משוכנע שלא ייפגע מהבחירה שלו: מקסימום: יצטרך לשלם את מה שמגיע לי אבל לא מעבר לזה.
ואני נפגע בכל מקרה כי במקרה הטוב אקבל את מה שמגיע לי - אבל הדרך ארוכה ואולי לא כל כך בטוחה ואף אחד לא יפצה אותי על החוויה! אז שווה לו!
&nbsp

למעלה