מזון אורגני הוא בעל חשיבות עליונה
אכילת פירות וירקות המכילים רעלים כימיים ובעלי הרכב מעווות כתוצאה מהדישון הכימי, אינה עומדת בקריטריונים של מזון בריאות. לצערי, אני נאלץ להקשות עליך בנקודה זאת. רבים הם הצמחונים שאינם מקפידים על צריכת מזון אורגני, וכתוצאה מכך הם מחדירים לגופם כמויות גדולות של רעלים כימיים מסוכנים, הרבה יותר מהאוכלוסיה הרגילה [שאגב, מרעילה את עצמה במזונות מהחי ובכימיקלים אחרים]. אם בבריאות אנחנו עוסקים, הרי הדגש הראשון, ע"פ תורת הריפוי הטבעוני, הוא אכילת מזון אורגני. מי שאינו צורך מזון אורגני אינו נהנה מיתרונות הדרך. שטיפת הפירות והירקות הכימים היא כמעט וחסרת משמעות בתקופה זאת. שיטות החדרת החומרים וסוגי הרעלים הנמצאים בשימוש, גורמים לכך. פחממות מורכבות אינן המזון הטבעי של האדם בדרך כלל. מזונות עמילניים אינם המזון הטבעי של האדם, אם כי אני לא שולל אותם, ובהחלט ניתן לשלבם בתפריט. בעיקר טובים הירקות העמילניים-תפו"א, בטטה ודלעת לסוגיה. גם תירס הינו מזון איכותי. יתר הדגנים פחות טובים ואין להרבות באכילתם. אני חולק על דעת הנטורופט בנושא. התאמת תזונה נכונה למקרה, מונעת את הצורך בממתקים. למרות זאת עלי להדגיש שממתקים המכילים קקאו למשל, גורמים להתמכרות, בין השאר בגלל הקקאו המכיל סם ממכר. בנוסף, קיימת אפשרות להתמכר למתוק הלא בריא כמו סוכר לבן וחומרי טעם למינייהם, אבל ניתן להגמל מהטעמים האלה, אם רוצים, באמצעות תזונה טבעית נכונה, הכוללת גם שפע של פרי מתוק [ ומי כמוני יודע זאת. גם אני הייתי מכור בעברי הרחוק לזבל המתוק]. בקשר לאמך, אם יש לה ראש פתוח להקשיב, אפשר להסביר לה את חשיבות העיניין ונכונות הדרך. רופאים הם בדרך כלל בורים גמורים בנושא התזונה ואינם חוששים מכימיקלים [שהרי מרבית עבודתם קשורה בהרעלת הפציינטים בחומרים כימיים המוכרים בשם "תרופות"]. יש ביניהם כאלה שפתוחים להקשיב לדרך הטבעונית. מאחר והדרך הזאת מבוססת מדעית, קל להסביר להם אותה. אני מכיר כמה רופאים כאלה ששינו את השקפתם בתחום הבריאות לאחר שנוכחו ביתרונות הדרך. חלקם היו מטופלים נואשים שהתרפאו ממחלות קשות באמצעות הדרך הזאת.