פירות?

magicpie

New member
פירות?

יש לי שאלה לגביי פירות.. מצד אחד תמיד אמרו לנו שהם בריאים...והם כן מהטבע מה שאומר שלטבעונים מותר לאכול אותם. מצד שני יש בהם הרבה סוכר...מה שלא הכי טוב לגוף. אני יודעת שיש הבדל בין סוכר פירות לסוכר מעובד...אבל עד כדי כך שסוכר פירות יכול להיחשב בריא? (ובכללי..גם בדיאטה טבעונית רצוי לצמצם כמות פירות?) תודה לעונים.

0 אור 0

New member
האמונה האישית שלי

קודם כל חשוב לציין שני דברים: 1. אני לא מומחית לתזונה - אני מתעניינת בתחום שנים רבות, קוראת, עוסקת בתחומים סמוכים וקשורים - אבל את הנושא הזה לא למדתי בצורה מסודרת. 2. ישנן שיטות תזונה רבות ובין הדוגלים בהן יש ויכוח תהומי על התשובות לשאלות של מה נכון לאכול ומה לא. כל אחד שיענה כאן, יענה לשיטתו ולכן יתכן שתקבלי תשובות הפוכות לחלוטין זו מזו. ועכשיו ארחיב קצת את הסעיף השני: תזונאים "מערביים" טוענים כי הסוכר מזיק לגוף ולכן ממליצים להמעיט בפירות, לעומת זאת על פי השיטה הטבעונית פירות העונה הינם המזון הטבעי המלא והמומלץ ביותר לאכילת האדם, והוא עונה בצורה המירבית ביותר על הצרכים. בנושא הזה אני עם נטיה חזקה ביותר לגישה הטבעונית, ודוגלת בכך שאם אינך סובלת מבעיה של סוכרת או מרגישות לפירות מסויימים, אז רצוי לאכול פירות, והרבה. כשאני אומרת הרבה, כמובן צריך להקשיב לצורך של הגוף באכילה - אם במקום פרוסת לחם עם גבינה בבוקר תאכלי 2-3 פירות, זה טוב, אבל אם תשאירי את כל כמות המזון הרגילה ותוסיפי עליה עוד כמה קילו פרי אז כמובן שהגוף יצעק ויסבול ...

magicpie

New member
אני טבעונית...

ואני לא אוכלת לחם. או מוצרי חלב. או בשר. כל מה שאני אוכלת ביום זה פירות, ירקות, דגנים וקטניות...בעיקר פחממות מורכבות. ואני מרזה ככה המון למרות שאני אוכלת כל שעתיים משו קטן...בין אם זה פרי או מנת קינואה/בורגול...לצורך העניין. סתם תהיתי אם יש איזה נזק בפירות..ואם הם יכולים לעכב את ההרזיה בעתיד.

0 אור 0

New member
אז הפירות מעולים בשבילך

הסוכר שבפירות יכול להיות מסוכן למי שסובל מסכרת ואולי עוד מחלות, אך לטבעוני כמוך הפירות מספקים אנרגיה חשובה, וכן את היטמינים והמינרלים נחוצים לך. אם את מרזה מעבר למה שטוב לגוף אז כדאי להתייעץ עם רופא טבעוני שיבדוק את הרכב התזונה. בינתיים בדקי אם יש לך מספיק שומן וחלבונים בתזונה - טחינה, אבוקדו, שומשום, שקדים ואגוזים שונים אמורים להשלים את מה שאת אוכלת. צפי לתשובתו של האל - גם הוא מאמין בדרך הטבעונית ויכול לתת לך תשובות ספציפיות לגביך

hal767

New member
לא הבנתי מדבריך

האם ההרזיה היא רצויה, כי את סובלת מעודף משקל, או שאת רזה מידי. בנוסף, האם את צורכת מזון אורגני? האם ישנן או היו בעיות בריאותיות כלשהן? האם את אוכלת אגוזים?

magicpie

New member
תשובות :)

אני לא סובלת מעודף משקל....אני במשקל תקין,אבל לא הייתי מתנגדת להוריד 5 קילו. מזון אורגני? בצורה חלקית. בעיות בריאותיות? לא משהו מיוחד...אני בת 20. אגוזים? לעיתים רחוקות. אני מנסה להמנע משומן בתפריט כדי להרזות.גם אם הוא טוב ובריא כמו אגוזים.

hal767

New member
תשובות לתשובות

ראי, אינני יכול ליעץ לך במסגרת הפורום, אך באופן כללי ישנה חשיבות לאכילת אגוזים, שקדים ושומשום טבעי לא קלויים, בעיקר בגילאים הצעירים. לא בהכרח קיים קשר בין השומן שבמזונות אלה להשמנה. שומן הינו אב מזון חיוני ביותר, וחשוב שימצא בתפריט. השומן של מזונות אלה הוא טוב וחיוני. כך גם שומן האבוקדו. מזונות אלה הינם מזונות מאוזנים ועשירים תזונתית, מתאימים מאד למאכל אדם, ושימוש נכון בהם, לא יגרום להשמנה. הרזיה באמצעות תזונה לא נכונה, גורמת לתת תזונה ומחלות ולפגיעה בחילוף החומרים, ולעיתים גם במצב הנפשי. הרזיית יתר אינה רצויה. אם את במשקל תקין אז לשם מה להוריד ממשקלך עוד 5 ק"ג? זה יכול להזיק בעיקר בחורף. בנוסף אדגיש את חשיבות ההקפדה על צירופי מזון. זה חשוב כדי ליצור הזנה טובה וגם כדי לשמור על משקל תקין.

hal767

New member
פירות הינם מזון מושלם ומתאים מאד לאדם

אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא, מתוך האתר שלי.

magicpie

New member
תודה,הרגעת אותי מאוד, עד

הפסקה האחרונה :) אם אני אוכלת פירות לא אורגנים? אני שוטפת אותם טוב...אם זה עוזר. אין לי אפשרות לעבור לאורגני...לא בשנתיים הקרובות כל עוד אני חיילת וגרה אצל ההורים. אמא שלי רופאה מערבית אז תבין לבד מה היא חושבת על "כל השטויות האלא". אני מבינה אותה כי ככה הי גודלה וזה מה שהשרישו בה...והיא מעלימה עין מזה שאני לא אוכלת בשר או מוצרי חלב...אבל פירות אורגנים זה כבר הגזמה פראית בשבילה. מה גם שהיא זו שקונה את האוכל בבית...לא אני. וד"א...קראתי המון והסביר לי פעם נטורופת מאוד חכם שהצורך לממתקים, ועוגות, וכל מה שנקרא פחממות פשוטות- נובע מהחוסר של הגוף בפחממות מורכבות. מה שנכון...פעם מאוד אהבתי שוקולד, ומאז שעברתי לפחממות מורכבות אין לי צורך בו בכלל. ופירות תמיד אכלתי...גם כשחשקתי בשוקולד וגם כשלא.

hal767

New member
מזון אורגני הוא בעל חשיבות עליונה

אכילת פירות וירקות המכילים רעלים כימיים ובעלי הרכב מעווות כתוצאה מהדישון הכימי, אינה עומדת בקריטריונים של מזון בריאות. לצערי, אני נאלץ להקשות עליך בנקודה זאת. רבים הם הצמחונים שאינם מקפידים על צריכת מזון אורגני, וכתוצאה מכך הם מחדירים לגופם כמויות גדולות של רעלים כימיים מסוכנים, הרבה יותר מהאוכלוסיה הרגילה [שאגב, מרעילה את עצמה במזונות מהחי ובכימיקלים אחרים]. אם בבריאות אנחנו עוסקים, הרי הדגש הראשון, ע"פ תורת הריפוי הטבעוני, הוא אכילת מזון אורגני. מי שאינו צורך מזון אורגני אינו נהנה מיתרונות הדרך. שטיפת הפירות והירקות הכימים היא כמעט וחסרת משמעות בתקופה זאת. שיטות החדרת החומרים וסוגי הרעלים הנמצאים בשימוש, גורמים לכך. פחממות מורכבות אינן המזון הטבעי של האדם בדרך כלל. מזונות עמילניים אינם המזון הטבעי של האדם, אם כי אני לא שולל אותם, ובהחלט ניתן לשלבם בתפריט. בעיקר טובים הירקות העמילניים-תפו"א, בטטה ודלעת לסוגיה. גם תירס הינו מזון איכותי. יתר הדגנים פחות טובים ואין להרבות באכילתם. אני חולק על דעת הנטורופט בנושא. התאמת תזונה נכונה למקרה, מונעת את הצורך בממתקים. למרות זאת עלי להדגיש שממתקים המכילים קקאו למשל, גורמים להתמכרות, בין השאר בגלל הקקאו המכיל סם ממכר. בנוסף, קיימת אפשרות להתמכר למתוק הלא בריא כמו סוכר לבן וחומרי טעם למינייהם, אבל ניתן להגמל מהטעמים האלה, אם רוצים, באמצעות תזונה טבעית נכונה, הכוללת גם שפע של פרי מתוק [ ומי כמוני יודע זאת. גם אני הייתי מכור בעברי הרחוק לזבל המתוק]. בקשר לאמך, אם יש לה ראש פתוח להקשיב, אפשר להסביר לה את חשיבות העיניין ונכונות הדרך. רופאים הם בדרך כלל בורים גמורים בנושא התזונה ואינם חוששים מכימיקלים [שהרי מרבית עבודתם קשורה בהרעלת הפציינטים בחומרים כימיים המוכרים בשם "תרופות"]. יש ביניהם כאלה שפתוחים להקשיב לדרך הטבעונית. מאחר והדרך הזאת מבוססת מדעית, קל להסביר להם אותה. אני מכיר כמה רופאים כאלה ששינו את השקפתם בתחום הבריאות לאחר שנוכחו ביתרונות הדרך. חלקם היו מטופלים נואשים שהתרפאו ממחלות קשות באמצעות הדרך הזאת.

0 אור 0

New member
בקשר לאמא שלך

דוקא בתור רופאה מערבית יהיה לה קל מאד להתחבר לכך שאת לא רוצה להכניס לגוף רעלים. זה דוקא משהו שמשותף לטבעונים ולשאינם טבעונים. יתכן שהיא תגיד לך שהמשפחה לא יכולה כלכלית להרשות לעצמה לעבור למזון אורגני, ושהרעלים כבר התפרקו ולכן יש שארית לא משמעותית אם בכלל בפרי הרגיל, אבל אין סיכוי שהיא תגיד לך שתוספת של חומר הדברה זה משהו בריא או רצוי לבריאות האדם.

../images/Emo45.gif

מצד שני חיים על מזון אורגני, לפחות נכון להיום מאוד לא בריאים לחשבון הבנק... ולפעמים העניין הכלכלי הוא קריטי.

למעלה