פירות וירקות

marx04

New member
סידן

שלום לך, מה מקורות הסידן שלך ? מה את אוכלת במטרה לספק לגוף שלך את כמות הסידן שהוא זקוק לה ? תזונאים רבים ממליצים על צריכת מוצרי חלב משום שזהו מקור זמין וקל לכמות מספקת של סידן. אני מניח שהם חוששים שמי שלא צורך מוצרי חלב מטעמים מוסריים לא יקפיד לקבל את הסידן שהוא זקוק לו ממקורות אחרים. אני סבור שהיה עדיף אם במקום להתווכח איתך, התזונאית שלך היתה נותנת לך רשימת מקורות מן הצומח לסידן, ומציעה לך תפריט טבעוני שיספק לך את הסידן שאת זקוקה לו. אני אשמח אם תפרטי מה את אוכלת כדי לספק לעצמך סידן. בינתיים הנה קישור בדבר סידן, חשיבותו, הכמויות שאנו זקוקים להן ממנו, ומקורות לסידן. כפי שניתן לראות אדם בוגר זקוק למנה יומית מומלצת של 1,000 מ"ג סידן. כדי לקבל זאת ללא מוצרי חלב, צריך לאכול מדי יום, למשל: 1 ספל פולי סויה מבושלים, 2 תפוזים, 4 פרוסות לחם, 2 ספלי ברוקולי מבושלים, 5 תאנים מיובשות, 1 ספל שעועית לבנה מבושלת, 50 גרם שקדים, ו-2-3 כפות טחינה גולמית. אפשר להבין מכך, מדוע נוח יותר לתזונאים להמליץ על מוצרי חלב (כי הם מניחים שרוב האנשים יתקשו לצרוך מספיק סידן ממזונות על טהרת הצומח). בברכה, אורי.

AmirProg

New member
אחרי שנתיים בדיקות הדם שלי טובות מאוד

כאשר אני אוכל חתיכה קטנה של דג סלמון פעם אחת בשבוע, אני לא רואה בזה משמעות מבחינת בדיקות הדם שעשיתי, הייתי מפרסם אותם אם היה לי סורק, אין לי שום חוסר. להיפך. לא מזמן הוספתי ביצה קשה יום כן ויום לא, אבל זה כי נוח לי, אני לא רואה בזה הכרח. התוספים היחידים שלקחתי במשך הזמן לא באופן רצוף זה בי12, די ואומגה 3 צמחי, וזהו. אני גם לא צורך שום מזונות מועשרים. אכלתי סויה פעם אחת בחיים שאני זוכר וזה היה בבודהה בורגר, עוד קטניה. לדעתי דווקא חלב זה הכי גרוע. אומרים גם שחלב דווקא גורם לזליגת סידן, אבל בכל אופן, רק לתת לך את הדוגמא שלי, הסידן שלי הוא 9.7 (כאשר הגבול התחתון הוא 8.1 והעליון הוא 10.4 . אבל איך זה יכול להיות? אני לא אוכל מוצרים מהחי והסידן שלי קרוב לגבול העליון! מממ, מוזר
עוד דוגמא, אני אוכל הרבה פירות ביום והגלוקוז שלי הוא 80 כאשר התחתון הוא 70 והעליון הוא 100, אבל אבל רגע, איך זה יכול להיות? מה, פירות זה לא הגורם לסכרת? עוד דוגמא, פריטין 146 כאשר התחתון הוא 20 והעליון הוא 250 פרוטאין 7.3 כאשר התחתון הוא 6.6 והעליון 8.3 אבל אבל, איך זה יכול להיות? אני לא אוכל בשר!! מאיפה החלבונים?? אפשר להמשיך עד מחר. בהחלט יכולים להווצר חוסרים במשך הזמן אם את לא אוכלת מגוון ובריא. אני רואה בעלים ירוקים חשובית מאוד גדולה ואני צורך מהם שני חופנים גדולים כל יום. בכלל, לדעתי טבעונות בריאה לא יכולה להתקיים בלעדיהם בכמות טובה. תאכלי סופר נקי ומגוון ויהיה בסדר. אבל קל לי לומר את זה אחרי שנתיים של התנסות.

למה לא להחליף?

גם לי היה נסיון רע ומר עם דיאטניות. (גם כאלה שהתנגדו לצמחונות ולטבעונות וניסו לדחוף לי מאכלים שעשו לי פשוט רע. גם פיזית וגם מוסרית) אחרי תקופה של כאלה פשוט החלטתי להקשיב לעצמי וללכת למישהי שמכבדת אותי, את הגוף שלי ואת בעלי החיים. אני יודעת שיש דיאטנית מסובסדת שעובדת עם עמותת אנונימוס. היא דוגלת בטבעונות ולמיטב הבנתי היא מאוד מוצלחת. שווה בדיקה.

למעלה