אני ממליץ על פירות כארוחה מרכזית
אני ממליץ על פירות כארוחה מרכזית, בין אם זה בארוחה אחת או ביותר מארוחה אחת ביום. בין הארוחות מאפס את הגוף עם מים ובטח שאל תאכל פירות לאחר ארוחה (!!!), אתה לא רוצה שהם ירקבו לך בתוך הגוף, אתה רוצה לעכל אותם ולתת לגוף שלך לנצל אותם. ירקות בעיקר בערב כי יותר קשה לעכל אותם (כולל הפירות הבוטניים - מלפפון, עגבניה, פלפל). במשך היום ובמיוחד בבוקר אנחנו רוצים להיות יותר אנרגטיים והפירות יספקו את זה מאוד, ביחד עם עלים ירוקים בבלנדר. סה"כ 4-5 פירות -ו-ירקות ביום? זה מעט, אפילו מעט מאוד, אבל זה -תלוי-. מה שכן, תצרוך יותר פירות מירקות, הגוף צריך אותם בכמות יותר גדולה מירקות, הגוף פועל על גלוקוז והפירות מתעכלים מהר, וכו'. הכמות שאתה רוצה לצרוך מאוד תלויה בהרבה פרמטרים אחרים כמו איזה פחממות נוספות אתה צורך אם בכלל, האם אתה צורך פחממות מורכבות בנוסף כמו דגנים וקטניות? דוגמא לארוחות שמבוססות על פירות: סלט פירות: דוגמא לסלט שהכנתי היום בבוקר: 4 בננות, 5 תמרים, 1 אפרסמון קרמבו, 1 תפוח, 1 כף שמן קוקוס אורגני, 1 כף אבקת חרובים אורגנית. לקצוץ, לערבב הכול ולאכול, זה מאוד טעים. יש כאן 1100+ קלוריות שזה מעולה. רוב הקלוריות צריכות להגיע מפחממות בתזונה בריאה, לא משומן ולא מחלבון. שייק ירוק, דוגמאות: 6 תפוזים סחוטים, 1 תפוח, חופן גדול של עלה ירוק שמתאים לשייק. 3 בננות, 8 תותי שדה ו 5 תמרים (או 2 אפרסמוני קרמבו במקום התותים והתמרים), 1 כף שמן קוקוס, רבע/חצי כוס של סוג אחד של זרע או אגוז שהושרה במים לפני כן, חופן גדול של עלה ירוק שמתאים לשייק, מים בהתאם לסמיכות הרצויה. גם בערך 1100+ קלוריות. אם יש ארוחה -שהכי- מתאים לאכול בה את ההצעות שרשמתי לפירות אז זה בבוקר, המתכונים שרשמתי זה הארוחות בוקר שלי בגדול, כמובן שהתאם לפירות העונה. ירקות אני משלב ברוטב שאני מכין בבלנדר וגם וקוצץ בסלט, בערב. אני לא ממליץ לך לבסס ארוחה על סלט ירקות גדול. קל ליפול בפח הזה. קשה לגוף לעכל ירקות בכמות כלכך גדולה. אתה -לא- רוצה בזה. יותר נכון, הגוף שלך לא. מה שכן, חשוב לצרוך ירקות מסוגים וצבעים שונים, בין היתר מצליבים שהם ברוקולי, כרוכית וכרוב שהרבה אנשים פוסחים עליהם, הם אולי הירקות שהכי עשירים בערכים תזונתיים חוץ מעלים ירוקים.