פירות וירקות

withnail

New member
פירות וירקות

היי, יש לי שתי שאלות: כמה פירות וירקות מומלץ לצרוך? (כרגע אצלי זה עומד על 4-5 ביום) ו-אם אני אוכלת את כל הכמות היומית בארוחה אחת, ובשאר היום כלל לא (לדוגמא, ארוחת בוקר שמורכבת מ4 פירות ואחר כך בשאר היום לא לאכול שום פרי), יש עם זה בעיה או שזה בסדר?

marx04

New member
תזונה היא נושא מעט יותר מורכב

שלום לך, תזונה היא נושא מעט יותר מורכב. כיצד נראה התפריט היומי שלך ? מה את אוכלת בבוקר, בצהריים ובערב ? מה את אוכלת מלבד ירקות ופירות ? אלו ירקות ופירות את אוכלת ? באופן אישי, אני משתדל לשלב בארוחות צהריים וערב ירקות טריים (עגבניות, פלפלים, מלפפונים, חסה, שומר, ברוקולי, פטרוזילה וכיו"ב), ולפעמים גם בארוחת בוקר (בד"כ עגבניה ומלפפון). כמו כן, מדי פעם אני אוכל ירקות מבושלים או מאודים בארוחות צהריים וערב. את הפירות (תפוח עץ, אגס, תמרים, פרי הדר) אני בד"כ אוכל בין הארוחות יחד עם מעט שקדים ואגוזים. בד"כ מדובר על פרי אחד או שניים ביום. בברכה, אורי.

70% מהתזונה

כלל מאוד חשוב לגבי פירות זה לאכול אותם על קיבה ריקה. אחרת הם תוססים בקיבה. אז ארוחת בוקר מלאה בפירות זה מצויין. וכל פעם שרעבים כדאי לקחת פרי, כי כשרעבים כנראה הקיבה כבר ריקה. נאמר שלפחות 70% מהתזונה שלנו צריכה להיות פירות וירקות.

70% פירות וירקות

לא רק פירות. בשיטת קינגסטון קליניק ממליצים לאדם בוגר 60% פירות וירקות. 20% חלבונים ו-20% פחמימות וסוכרים. בשיטת ההיגיינה הטבעית כותבים לאכול כמה שיותר פירות וירקות, והתפריטים לדוגמא שלהם כוללים כ-75% ירקות. ברו פוד גם מדברים על 80% פירות וירקות. 10% חלבונים ו-10% שומנים. הייתי פעם אצל תזונאית שאמרה לי 80% פירות וירקות. וזה קשה לי מאוד. בעיקר בגלל שהורגלתי "שבלי לחם לא שובעים". אבל אלו ההמלצות הבריאות ביותר.

san blas girl

New member
חבל סתם להטעות..

הצריכה המומלצת אצל מבוגרים בריאים היא 2-4 פירות ליום, ובהקשר של ירקות: רצוי לאכול 5 צבעים ביום כשאין הגבלה לכמה מותר לך לאכול. 5 הצבעים יכולים כמובן להיות גם 3 מנות ירק לדוגמה (בגודל) ולא חייבות להיות 5 מנות שלמות. אצל רוב בני האדם הצריכה היא לא 70% והיא גם לא הצריכה שממליצים עליה במדינות המפותחות. (אך אין רע בלאכול הרבה ירקות)

AmirProg

New member
אם הבן אדם חי אורח חיים בריא עם התחשבות מושכל

אם הבן אדם חי אורח חיים בריא עם התחשבות מושכלת של שילובי מזון אז לא צריכה להיות כל בעיה עם פירות והופך את ההמלצות שרשמת ללא רלוונטיות. אלוהים נתן לאדם את המזון שהכי מותאם לאכילה לאדם, הכי מזמין ומפתה, עם עטיפה טבעית, עם הריחות הכי נעימים, שמתעכל הכי מהר, שנותן הכי הרבה אנרגיה. אני לא מתפלא על ההמלצות שרשמת. בטוח שבן אדם שאוכל פרי אחרי ארוחה (כמו שבדרך כלל אנשיים עושים, או בלילה) מזיק לעצמו, או שכל המזון שהוא אוכל הוא מטוגן, רק מבושל ומאוד שומני ולא בריא (כמו רוב האנשים), אז ברור שפירות לא יתאימו, אבל זה לא בגלל הפירות, זה בגלל שהוא מנטרל את מערכת העיכול שלו, ואז מאשים את הפירות.

TillsWIFE

New member
צריך גם לזכור לגבי פירות למשל

שהם מלאים סוכר... אכילה של יותר מדי פירות יכולה לגרום לאי-רגישות לאינסולין בסופו של דבר

motior

Member
כמה פירות אפשר לאכול על קיבה ריקה?

אחד. אח"כ היא כבר לא ריקה

AmirProg

New member
אני ממליץ על פירות כארוחה מרכזית

אני ממליץ על פירות כארוחה מרכזית, בין אם זה בארוחה אחת או ביותר מארוחה אחת ביום. בין הארוחות מאפס את הגוף עם מים ובטח שאל תאכל פירות לאחר ארוחה (!!!), אתה לא רוצה שהם ירקבו לך בתוך הגוף, אתה רוצה לעכל אותם ולתת לגוף שלך לנצל אותם. ירקות בעיקר בערב כי יותר קשה לעכל אותם (כולל הפירות הבוטניים - מלפפון, עגבניה, פלפל). במשך היום ובמיוחד בבוקר אנחנו רוצים להיות יותר אנרגטיים והפירות יספקו את זה מאוד, ביחד עם עלים ירוקים בבלנדר. סה"כ 4-5 פירות -ו-ירקות ביום? זה מעט, אפילו מעט מאוד, אבל זה -תלוי-. מה שכן, תצרוך יותר פירות מירקות, הגוף צריך אותם בכמות יותר גדולה מירקות, הגוף פועל על גלוקוז והפירות מתעכלים מהר, וכו'. הכמות שאתה רוצה לצרוך מאוד תלויה בהרבה פרמטרים אחרים כמו איזה פחממות נוספות אתה צורך אם בכלל, האם אתה צורך פחממות מורכבות בנוסף כמו דגנים וקטניות? דוגמא לארוחות שמבוססות על פירות: סלט פירות: דוגמא לסלט שהכנתי היום בבוקר: 4 בננות, 5 תמרים, 1 אפרסמון קרמבו, 1 תפוח, 1 כף שמן קוקוס אורגני, 1 כף אבקת חרובים אורגנית. לקצוץ, לערבב הכול ולאכול, זה מאוד טעים. יש כאן 1100+ קלוריות שזה מעולה. רוב הקלוריות צריכות להגיע מפחממות בתזונה בריאה, לא משומן ולא מחלבון. שייק ירוק, דוגמאות: 6 תפוזים סחוטים, 1 תפוח, חופן גדול של עלה ירוק שמתאים לשייק. 3 בננות, 8 תותי שדה ו 5 תמרים (או 2 אפרסמוני קרמבו במקום התותים והתמרים), 1 כף שמן קוקוס, רבע/חצי כוס של סוג אחד של זרע או אגוז שהושרה במים לפני כן, חופן גדול של עלה ירוק שמתאים לשייק, מים בהתאם לסמיכות הרצויה. גם בערך 1100+ קלוריות. אם יש ארוחה -שהכי- מתאים לאכול בה את ההצעות שרשמתי לפירות אז זה בבוקר, המתכונים שרשמתי זה הארוחות בוקר שלי בגדול, כמובן שהתאם לפירות העונה. ירקות אני משלב ברוטב שאני מכין בבלנדר וגם וקוצץ בסלט, בערב. אני לא ממליץ לך לבסס ארוחה על סלט ירקות גדול. קל ליפול בפח הזה. קשה לגוף לעכל ירקות בכמות כלכך גדולה. אתה -לא- רוצה בזה. יותר נכון, הגוף שלך לא. מה שכן, חשוב לצרוך ירקות מסוגים וצבעים שונים, בין היתר מצליבים שהם ברוקולי, כרוכית וכרוב שהרבה אנשים פוסחים עליהם, הם אולי הירקות שהכי עשירים בערכים תזונתיים חוץ מעלים ירוקים.

1100+

בארוחה אחת?? מה אתה ממליץ לילדה בת 17 לאכול כל כך הרבה בארוחה אחת? אני רק אכתוב שאני לא דיאטנית או מומחית לתזונה ואני שואלת ברצינות כי ארוחה כזו היתה מנטרלת אותי מלאכול במהלך היום בשביל לשמור על מאזן קלורי שפוי.

AmirProg

New member
לא המלצתי לה ספציפית לצרוך בהכרח אותה כמות שא

לא המלצתי לה ספציפית לצרוך בהכרח אותה כמות שאני צורך, נתתי דוגמא למה שאני צורך. כמה היא צריכה לאכול מפירות? זה תלוי מה הציפיות שלה מעצמה, משקל, גובה, האם היא עושה בכלל פעילות גופנית כלשהי? אם היא עושה, כמה אנרגיה היא מוציאה? סה"כ נתתי דוגמא למה שהגוף שלי מבקש ו 1100+ זה לא בהכרח הרבה, זה תלוי בבנדם.

כול עוד אין בעיה בריאותית

ממשית, או איזשהיא אינדקציה למה לא לאכול פירות, הכמות שלך פחות או יותר בסדר, השתדלי לאכול פירות עם אינדקס גלקמי מתון: תפוחים, אגסים, תותים, אשכולית פומלה ועוד.. רצוי שתפזרי את הפירות למשך כל היום כדי לא ליצור עומס גלקמי אם את צריכה הסברים על ההבדל בין עומס גלימקי לאינדקס גלקמי רק תגידי.

withnail

New member
אוקיי

נראה לי שקיבלתי תשובות קצת סותרות... בתפריט ה"רשמי" שלי (זה שהדיאטנית הרכיבה) יש פירות מהארוחה הראשונה ב7 בבוקר עד הארוחה השלישית ב12 בצהריים. בזמן האחרון גיליתי שהרבה יותר נוח לי לאכול את כל הפירות ביחד ולהרחיק את כל שאר הדברים המתועשים לארוחות אחרות (עד הצהריים עוד יש חלב/שוקו סויה, שני כריכים, שקדים, אם יש לי כוח אז גם נייצ'ר וואלי או משהו). נוח מבחינת הרגשה בבטן. אם אכן יש צורך שהפירות יהיו מפוזרים לאורך היום, התפריט שלי לא מאפשר שהם יהיו מבודדים ממאכלים אחרים ועל 'בטן ריקה'... (אני והדיאטנית בחוסר-הסכמה כרגע והיא בכללי מתנגדת לטבעונות, אז ויתרתי על לשאול אותה) בקיצור, מה אתם מציעים לעשות? ללכת לפי ההרגשה?

Gidi Shemer

New member
תלכי לפי מה שעושה לך טוב

אם את מרגישה שיותר מתאים לך לאכול את כל הפירות יחד וזה גורם לך לתחושה טובה יותר בבטן, תלכי על זה. אין שום צורך להימנע מלאכול פירות עם מאכלים אחרים, אך גם אין שום חובה לעשות זאת. בסה"כ מדובר במקור מצויין לאנרגיה שמכיל גם סיבים חביבים. יש לא מעט סוכר בפירות והיות וזה לא מקור האנרגיה היחידי שלך כמו במקרה של דיאטת רו פוד כדאי קצת לשים עין על הכמויות. מעבר לכך, לא צריך לפחד יותר מדי ממתי את בדיוק אוכלת כל פרי ופרי.

פירות

רצוי על בטן ריקה כי למקסם את התועלת בהם. לטעמי האישית כדאי לפזר על משך היום, אבל לא חייב. תעשי מה שמרגיש לך- גם קשה לתת יעוץ בלי להכיר את גופף ומצבך הביראותי.

AmirProg

New member
אני מקבל את הרושם שרוב הדיאטניות מתנגדות לטבע

אני מקבל את הרושם שרוב הדיאטניות מתנגדות לטבעונות. מבחינת העיכול של הפירות הכי טוב לאכול אותם מונו ומכמה שפחות סוגים של פירות באותה ארוחה אבל זה גם לא אומר שלעשות סלט פירות זה לא טוב, מונו ז"א נגיד 2 בננות, 2 תפוחים ו 3 אפרסמונים, או אידיאלי יותר לעיכול זה רק בננות, סתם דוגמא, אבל אולי זה יהיה לך שינוי קיצוני מידי ויראה לך משעמם לאכול פרי אחר פרי בצורה הזאת אז בגלל זה אפשר לעשות סלט, לחתוך את הפירות ולערבב ואז זה יותר מעניין בטעם. אני הייתי אוכל את הפירות בארוחה אחת בבוקר על בטן ריקה כמצב אידיאלי, ואם תרצי לאכול פירות נוספים במשך היום על בטן ריקה אז זה כבר החלטה שלך. ודרך אגב, רצוי לגם לנצל את האנרגיה שהפירות והמזון נותנים לפעילות גופנית כלשהי, זה חשוב. דווקא פירות רצוי לאכול כמה שיותר בנפרד מדברים אחרים ובטח שלא מיד אחרי ארוחה שומנית. כנ"ל לגבי שתייה ו"קינוחים".

withnail

New member
זה ממש אבסורד כל הקטע איתה

בטיעוני נגד שלה היה שבני אדם לא נולדו ולא בנויים להיות צמחונים, שלא יהיה לי מספיק סידן/ברזל/חלבונים, שאני עדיין גודלת ולכן צריכה חלב, שאני אגרום לעצמי לאוסטיאופורוזיס וכו' וכו'. אתה יכול להבין איך זה ממשיך. מה שהופך את זה ליותר אדיוטי זה שכל פעם שאני באה אליה היא ממשיכה להגיד לי שהמקור היחידי שלי לסידן הוא חלב סויה. ואין לי כוח לתקן אותה ולהתווכח על זה... מאז הטבעונות די איבדתי אמון בה. לצערי לא נראה לי שאני אוכל להחליף אותה בזמן הקרוב. והיא נחשבת לדיאטנית מאוד טובה ומוכרת וכל זה. מבחינתי, החלק הכי נורא בכל הסיפור - לפני שנתיים הגעתי אליה בתת משקל רציני ועם מערכת עיכול רק חצי-מתפקדת (אולי אפילו לא זה) והיא נתנה לי תפריט עמוס, ממש עמוס, בגבינה ובחלב. ולמערכת עיכול במצב כזה, זה אחד הדברים הנוראיים. ממש חבל לי על כל הסבל המיותר הזה שנגרם. עברתי לטבעונות מלפני שלושה חודשים סה"כ ומאז באופן מיידי הכל אצלי התחיל לעבוד יותר טוב. בקיצור, מתסכל לראות את זה. באמת חבל שרוב הדיאטניות ככה.

למעלה