פירוש השם ברוריה?

shellyland

New member
עוד שאלה על שם. והפעם: עזריקם!

יש לי עובד שקוראים לו עזריקם והוא מתעקש שהשם תנ"כי. האמנם?

אטיוד5

Active member
חבר?

יש מושב שלם כזה. ליד באר טוביה. ליד קרית מלאכי. ליד מסמיע. ליד נחשון. ליד לטרון. ליד ירושליים. זהו, עכשיו את יודעת איפה זה.

hapax legomenon

New member
כה יעזור לו אלוהים

הוא גם צודק: וּמִן-הַלְוִיִּם שְׁמַעְיָה בֶן-חַשּׁוּב בֶּן-עַזְרִיקָם בֶּן-חֲשַׁבְיָה מִן-בְּנֵי מְרָרִי (דברי הימים א', ט', יד)

מעפרה

New member
ו- הפקס לגומנון? מה זה?

אשמח אם תסביר את זה וגם את החתימה שלך. ובבקשההההה אל תשאל אותי מה זה "מעפרה". כבר הסברתי את זה שעות. ממני, עפרה

מעפרה

New member
לא מצליחה לפתוח את המילון ../images/Emo7.gif

אתה יכול לעשות לי cut & paste משם? תודה

אלי ו.

New member
בבקשה

A word or form that occurs only once in the recorded corpus of a given language. מישהו יכול לחשוב על מילה כזו בעברית? האם יש מילה שמופיעה רק פעם אחת במקורות? אם אני זוכר נכון אחד הגאונים (שמואל גאון?) תעד 70 מילים כאלה אבל אין לי מושג מהן.

וגם כל מילה

חמישית באיוב (קצת הגזמתי, אבל יש שם מאגר לא קטן) והנה עוד כמה (לא מאיוב): יְפֵחַ, בְּצִקְלֹנוֹ, חַתְחָתִים, קִמְשֹׂנִים, תוּפִינִים, פַּרְוָרִים, כַּשִּיל וכֵילַפּוֹת מי אמר שחסרות לנו מילים? ודרך אגב הקביעה שמילה היא יחידאית איננה רק אם היא מופיעה פעם אחת בלבד, לפעמים מחשיבים ככזאת גם מילה המופיעה יותר מפעם אחת אם מדובר בהקשר זהה (למשל: חשמל, שעטנז)

מעפרה

New member
תודה, אלי

לפי ההגדרה הזאת גם השם שלי הוא הפקס לגומנון. תסתכלו ב- 144. אה, בשביל זה תצטרכו לדעת את שם המשפחה שלי. אז םשוט תאמינו לי.

hapax legomenon

New member
רשימה חלקית

של מילים יחידאיות בתנ"ך (בנוסף לאלה שציינה שבולת): וְהָאסַפְסֻף (במדבר י"א, ד) בָתָה (ישעיה ה', ו) גָּלְמִי (תהלים קל"ט, טז) הַהַרְמוֹנָה (עמוס, ד' ג) חָרֻם (ויקרא כ"א, יח) וּבְלוּלִּים (מלכים א', ו', ח) מַאְפֵּלְיָה (ירמיה ב', לא) הַסְּתָו (שיר השירים ב', יא) עֶדְנָה (בראשית, י"ח יב) הַפַּרְשְׁדֹנָה (שופטים ג', כב) צָרְכֶּךָ (דברי הימים ב', ב', טו) קוֹמְמִיּוּת (ויקרא כ"ו, יג) רַפְסֹדוֹת (דברי הימים ב', ב', טו) בַּשְּׂמִיכָה (שופטים ד', יח) תַּרְבּוּת (במדבר ל"ב, יד)
אמנם הבאתי את המילים בצורתן המקורית, אך אין הן קיימות בשום צורה אחרת. ויש עוד מאות, אם לא אלפי מילים יחידאיות. רבות מהן השתלבו יפה בעברית החדשה, לרוב במשמעות שונה מהמקורית, שלא הובנה כראוי. צורות יחידאיות יש הרבה יותר. למשל, הצורה מְאֹדֶךָ (דברים ו', ה) היא צורה יחידאית, אף על פי שהמילה "מאוד" אינה יחידאית כלל. בעלי המסורה ציינו בהערותיהם (מסורה קטנה ומסורה גדולה) צורות יחידאיות, וגם צורות שמופיעות פעמים בודדות. לפי חוק זיפף (Zipf), בכל טקסט בשפה טבעית, ישנן מעט צורות שכיחות מאוד, והרבה צורות נדירות מאוד. אם מסדרים את הצורות על ציר ה-x בשכיחות יורדת (משמאל לימין), כאשר ציר ה-y מציין את מספר ההופעות של כל צורה, מקבלים גרף מעין זה. אם מציגים את הצירים באופן לוגריתמי, מקבלים קו ישר, כפי שמדגים הגרף שכאן. למעשה, באמצעות חוק זיפף אפשר לבדוק אם קורפוס מסויים הוא שפה טבעית, אפילו בלי להבין את הטקסט שבו.

hapax legomenon

New member
עברית, למשל

או אנגלית, או טורקית, או סינית, או שפת סימנים של חרשים. כל שפה שאנשים רוכשים מתוך אינטראקציה תקשורתית, בלי לימוד מסודר של הכללים. בניגוד לשפות תכנות, למשל. בעצם, לפי הגדרה זו, ספק אם אספרנטו היא שפה טבעית.

אלי ו.

New member
אופס, הספר שתעד מלים יחידניות

בעברית היה אכן מתקופת הגאונים. אבל לא כפי שכתבתי אלא של רב סעדיה גאון. (רס"ג) שם הספר היה "שבעים מילות"

lexigali

New member
כל מילון שהוא ברשת

יעשה את העבודה. היכנסי,למשל, ל-Google, והקלידי: define: hapax legomenon. זה עקרונית. בינתיים, אספר לך שמדובר ב"מילה יחידאית" - מילה שמופיעה פעם יחידה בקורפוס מסוים (בשפה בכלל, או בתת-קורפוס, כגון התנ"ך, למשל).

לא הבנתי אם החתימה מקורה

ניהיליסטי או אנרכי סתם. בכל מקרה, האמרה הידועה יותר תהה: mundum dlenda est ולא כפי שרשמת.

אלי ו.

New member
ואני חשבתי שהמילה קרתגו חסרה שם

הייתי מוכן להשבע שהיא היתה שם בימים עברו.

למעלה