פיקדון להורים

פיקדון להורים

ההורים שלי בגילאי 60-70 בעלי בעיות בריאות אופייניות ומתגוררים בקיבוץ. לאחרונה העלו בפני את חששם מפני העתיד שלהם וחוסר הוודאות הכלכלי והאם יוכלו להתקיים בכבוד לאחר שיצאו לפנסיה עם כל ההוצאות הבריאותיות הכרוחות בכך. הקיבוץ כידוע כבר לא דואג לחברי הקיבוץ לתמיכה כלכלית כמו בעבר מאז שיצאו להפרטה.
יש להם סכום כסף של כ-40,000 ש"ח שהם יכולים לשים בצד לפיקדון. השאלה שלי איזה סוג פיקדון מתאים להם מהבחינה הזאת?

paretomc

New member
לפי מה שאתה אומר הם עלולים להזדקק לכסף מיידית

במצב כזה, בשוק הנוכחי עם ריבית כה נמוכה, יש להם שני פתרונות:
1. פקדון קצר מועד לתקופה של חודשים ספורים בבנק - יתן ריבית אפסית אבל בכל זאת. בנק ירושלים מציע ריבית קצת פחות נמוכה מאחרים (לא כדאי ללכת על פקדון ארוך)
2. אם יש להם אפשרות לבצע הפקדות חודשיות קבועות, אולי כדאי לבדוק גם תכניות חסכון לטווח קצר (שנה עד שנתיים).

בכל מקרה, צריך אחת לחצי שנה לבדוק מה קורה בשוק - אם הריבית מתחילה לעלות אולי זה יהיה הזמן להעביר את הפקדון לאפיק אחר.

למה לא המלצת להם על

מקמ/קרן נאמנות כספית ? נזיל וכנראה שייתן יותר מהפיקדון בבנק, גם בניכוי דמי ניהול/משמרת, אחרי התעריפים החדשים שיכנסו מתחילת 2013, לא?

paretomc

New member
מקמ לשנה מסוכן...

גם מקמ לשנה מסוכן יחסית - אם הריבית תעלה באחוז (מה שלא בלתי סביר בתנאים הנוכחיים) תהיה ירידה מיידית של אחוז בקרן.
מהשאלה התרשמתי שלא מדובר על משקיע מנוסה, וסכום של 40,000 ש"ח בהשקעה סולידית לטווח מאוד קצר לא יניב רווח משמעותי כך או אחרת.

בתנאי הריבית הנוכחיים, אין לדעתי מקום סולידי להשקעות קצרות טווח, לפחות לא באופן שיצדיק ניהול שוטף של התיק.

אחת לחצי שנה, אם ישתנו תנאי הריבית אפשר יהיה לבדוק מחדש.

offir11

New member
לא מדויק

כשקונים מק"מ עם זמן פדיון מוגדר (מן הסתם כד שנה), אתה יודע בודאות כמה תקבל בסוף התקופה. קנית ב-98 וקיבלת בסוף 100, תשואתך ברוטו תהיה 2.04%.
גם אם הריבית תעלה ב1%,2%,3% היא לא תשנה את ה-100 שתקבל בסופו של דבר. מחיר המק"מ "תוך כדי תנועה" ירד עקב עליית הריבית אבל הוא בוודאות יעלה לאחר מכן עד לפדיון.

מסכים שסכום של 40,000 ש"ח לחצי שנה ובהשקעה סולידית לא יניב הרבה.

ai22

New member
עד כמה הקיבוץ מופרט?

עם סכום כזה זעום בנוסף לקיצבת זיקנה מאוד קשה להתקיים, אפילו שיש להם דירה ואין ארנונה.

פנסיה די מינימלית שתבטיח 4 אלף שקל בחודש עומדת על בערך 800 אלף שקל - אתה מדבר על 5% מזה - מה שיבטיח קיצבה סבירה למשך פחות משנה.
כך שמדובר במצב ביש. במידה והקיבוץ יזניח אותם מומלץ לתבוע אותו על הזנחת מחוייבותו.

אם שמים את הכסף בתוכנית חיסכון או פיקדון בנקאי סטנדרטי מקבלים בסביבות אחוז בשנה - זעום.
רווח יותר טוב יתקבל אם תפתחו תוכנית חיסכון בבנק קטן כמו בנק ירושליים,
אבל גם שם יש בעיית נזילות - משיכה מוקדמת תוביל לקנס ורווח נמוך.

בפתיחת חשבון השקעות בחברת ביטוח משלמים עמלות מאוד נמוכות,
לא משלמים קנסות כלל - רק עמלת מכירה (שתתרחש בכל מקרה) שלפי מה שאני מכיר - בערך 0.1% לפעולה.
עקב הגיל המאוחר, והאווירה הכלכלית הקשה בעולם, כדאי להשקיע רק אחוז נמוך במניות ואג"ח בריבית גבוהה.
עקב חוסר הנסיון, וחוסר היעילות בתחלופה גבוהה של ניירות, מומלץ להשקיע באג"ח ממשלתי ובתעודות סל.

בכל מקרה - כדאי להתייעץ עם יועצים מורשים שכל בנק מספק חינם,
ולא להסתפק בכללי האצבע שהבאתי.

Adibrr

New member
פקדון מציע יציבות לצד זמניות של הכסף

היי,
לכל אחד מהמכשירים הפיננסיים שדנתם בהם פרט לפקדונות יש תשומות ניהול וכן ידע נרכש הנדרש לשימוש נכון בהם.
לזוג המדובר נראה שאין כרגע את הידע או כוונה לרכוש אותו בקרוב.

הפקדון הוא שיטה טובה בעיני להמנע מהמורכבויות וכמובן הסיכון שבניירות השונים ובריבית של 1.9 (בנק ירושלים) הם יעשו אף יותר מלשמור על ערכו הריאלי של כספם, וירוויחו.

תניית פטור: אין באמור לעיל משום הבטחה לרווח, השימוש בעצות על אחריות הקורא בלבד.

שירז2095

New member
הכי טוב להתייעץ עם הפקיד בבנק

יש כל מיני סוגים של פקדונות, הורים שלי סגרו פיקדון במזרחי וממש התאימו להם משהו שענה על דרישותיהם.
אני חושבת שהפקיד בבנק ידע לתת לך ולהורייך את המענה הטוב ביותר

למעלה