פיקאפ חיצוני (?)

boykiss

New member
פיקאפ חיצוני (?)

אני מחפש דרך להגביר את האקוסטית הלא מוגברת שלי. שמעתי שיש פיקאפ חיצוני שאפשר להרכיב. משהו בסיגנון הזה. מישהו מכיר? ממליץ? יכול להוסיף פרטים? מה כדאי לקנות? ואיפה אפשר לקנות בארץ? בתודה מראש. אריק

גילדורי

New member
פיקאפים

יש 3 סוגים, אם אתה רוצה להרכיב. 1. פיקאפ חיצוני שמרכיבים אותו מתחת לגשר 2. פיקאפ חיצוני, שהוא מעיין מיקרופון קטן שפשוט שמים על הגיטרה, ויש לו כבל עם חיבור למגבר 3. פיקאפ פנימי, שבשיבלו צריך לשעות חורים בגיטרה. אם אתה רוצה כזה לך רק למקוצען שיעשה לך. תכנס לאתר של מיוזיק סנטר WWW.MUSIC-CENTER.CO.IL ותראה מחירים וכל החרא..
3.gif> HAPPENS

cyber2200

New member
שאדו...

יש איזה פיק אפ מצופה עץ שיושב על הפתח תהודה, לא צריך להתקנה, אבל קצת יקר (240 שקל בכלי זמר). שווה מאד לדעתי, אני מנגן על פנדר עם מגבר וואשבורן, זה נתן סאונד מדהים, גם עם האפקטים. זה איזה דגם של Shadow.

mocko

New member
לגבי פיקאפים לאקוסטית

באופן עקרוני יש 3 אפשרויות להגברת אקוסטית : להוסיף פיקאפ פנימי , להוסיף פיקאפ חיצוני או להשתמש במקרופון טוב . פיקאפ פנימי ידרוש לרוב קדיחה ושינוי בגוף הגיטרה . פיקאפ חיצוני "מודבק" לרוב באיזורים רגישים על גבי לוח העץ עליון או מתלבש על פתח תיבת התהודה . החיפוש אחרי צליל אקוסטי מוגבר משביע רצון הוא מסע קשה ביותר ( למעשה לא חושב שיש דבר כזה
) . שלושה פרמטרים מרכזיים משפיעים על החיפוש : המרת צליל הגיטרה לסגנל אלקטרוני ( הפיקאפ ) , הפיכת הסגנל למשהו שמגברים יאהבו ( איזה הגדרה מוזרה - יחידת "פרה-אמפ" טובה בקיצור ) והאלמנט השלישי שהוא היחידה שמגבירה ומשמיעה את הסגנל ( מגבר אקוסטי טוב ) . אפשר להמשיך ו"לבלבל" את השכל על זה ( רעיון למאמר .... ) , אבל אני אנסה לגעת עבורך קצת בתכל´ס : לא ידוע לי מה תוכל למצוא מזה בחנויות בארץ עבור הגברה אקוסטית . בסופו של דבר הקומבינציה תלויה במידת הרצינות שלך ובנכונות להשקיע . יש מקרופונים טובים של חברת Shure , פנימיים וחיצוניים ( כמו ה SM57 שתמיד שווה להחזיק בבית ) שאמורים לעלות כ 100$ ומעלה בארה"ב וטובים באופן כללי להקלטות של כלים אקוסטיים , יש פיקאפים לפתח התהודה ופיקאפים "נדבקים" טובים של Fishman ו L.R Buggs שב 100 - 300 דולר ( לפעמים ביחד עם EQ\פרה אמפ חיצוני קטן ) יכולים לעשות את העבודה , שלא לדבר על מגברים אקוסטיים ( מגברים לחשמלית לא ממש מתאימים .... ) כמו של Trace-Elliot , Ultrasound , SWR California Blonde וכמו מיני כאלה שישפרו פלאים את רמת ה"אקוסטיות" . המסע הוא די ארוך , אז שיהיה בהצלחה

למעלה