פיצוץ עם החמות

פיצוץ עם החמות

היי, מעולם לא כתבתי פה, אבל הפעם אני ממש צריכה לשמוע קצת דיעות מבחוץ...וגם קצת לפרוק

נתחיל מזה שאני וחמותי שונות באופן מהותי אחת מהשניה. יש ביננו הבדלי מנטליות משמעותיים, וגם הבדלים תרבותיים הנובעים ממוצא שונה.

תמיד הסתדרתי איתה, ואף פעם לא היה ריב רציני או פיצוץ אמיתי. גם אם היו מעט ריבים הם לא היו משמעותיים או השפיעו על כלום.

מה שמפריע לי באופן קבוע בהתנהגות שלה זה שהיא מתערבת לנו בחיים בצורה בוטה, יש לה תמיד מה להעיר לרעה על כל דבר שאנחנו עושים, והיא מאוד מאוד מאוד ביקורתית. כל הדברים האלה מעצבנים אותי מאוד, אבל מה שהכי מעצבן אותי זה היחס והאפליה שהיא עושה בין ילדיה.

בעלי הוא הבן הבכור בין 3 בנים. והוא, מה לעשות, לא דומה לה בכלל באופי. וגם אחיו הצעיר יצא כמוהו. רק הבן האמצעי דומה לה מאוד, והוא גם קשור אליה בסינר. היא מתה על זה כמובן (כחלק מזה שהיא אמא מתערבת, ופה נותנים לה..), אבל היחס שלה לשני ילדיה האחרים, ובעיקר לבעלי הוא מאוד מגעיל לפעמים. כאילו ממש קשה לה לקבל את זה ששני ילדיה יצאו שונים ממנה עם אופי ודיעות אחרות לגמרי, והיא פחות אוהבת אותם על זה.

היא כל הזמן מבקרת את בעלי על איך שהוא נראה ודברים שהוא עושה וכו', והיא כמובן אוהבת לעשות את זה גם מול כל המשפחה וממש "להלבין את פניו ברבים". לעומת יחס אוהב על גבול המטריד עם הבן האמצעי (הייתה מניקה אותו אם הייתה יכולה, למרות שהוא כבר בן עשרים +)

מה שחורה לי זה שהיא פוגעת בבעלי ומעליבה אותו. והוא אדם שלא ממש מגיב במצבים כאלה, ודי מחליק על זה למרות שזה מאוד מפריע לו. אני מידי פעם אומרת לה הערות על העניין ומגינה עליו, מה שלדעתי רק גורם לה לרצות ל"רדת" עליו עוד יותר. לדעתי היא מרגישה כאילו היא איבדה את מקומה אצלו כאשה בחייו שמגינה עליו, והיא כועסת על כך ולכן מתעמרת בו. זה בנוסף לעובדה שהיא כועסת על כך שהוא שונה ממנה ודומה לי, ואני לא בדיוק הכלה שהיא ייחלה לה. אז היא מנהגת מגעיל. לפני שבוע היה פיצוץ כשהיא שוב ביקרה אותו בצורה מגעילה ושוב עניתי לה ויצאתי להגנתו, אבל הפעם זה ממש התפתח לריב די מכוער וצעקות (שהתחילו מצידה). אני אמרתי לה מה שאני חושבת והיא כמובן סירבה לקבל את זה ורק תקפה אותי בחזרה. השיח היה ממש שיח חרשים וזה נגמר בזה שאנחנו הלכנו משם בעיצומו של הריב שבו היא מסרבת להבין שהיא פוגעת בבן שלה ורק הופכת את כל העניין למלחמה אישית ביני לבינה, למרות שזה ממש לא העניין.

כרגע אנחנו במצב שלא דיברנו איתה מאז, גם בעלי וגם אני, ומבחינתי אני רוצה ממנה כמה שיותר שקט. אבל ניתוק קשר זה בעייתי, אנחנו לא מעוניינים בזה. מצד שני אי אפשר להמשיך כשהיא מתנהגת ככה ועוד מסרבת להבין איפה היא לא בסדר… מה עושים במצב כזה?

++ נא לא לקדם את ההודעה או את השרשור לראשי++

mykal

New member
אענה לך מנקודת מבטי,

ונזהרת מאוד לא לפגע. ואם זה לא נוח לך באמת תתעלמי.

טעית, לא היית צריכה 'להכנס ביניהם.
היא מעליבה אותו, שהוא יתמודד מול הענין--למה את?
ועובדה, לא רק שלא הרוחת כלום אלא הפסדת, ועכשיו אתן בריב.

רוצים לבנות מחדש,
תשלחי את בעלך אליה--הוא הבן שלה, גם כשנעלב,
וגם כשמעליבה--אולי לא מתכונת (וזה לא משנה, אם זה מעליב)
אבל היא אמא, ויש לה יחס לבן.
שהוא יאמר לה--את מעליבה, אם היית מעירה רק לי--אז כן אני אומר לאשתי,
והיא הגיבה, אני רוצה קשר יפה וגם היא--אז תזמיני, או מה שאתם רגילים.
ואל תעירי לה, אבל אפשר להפחית במימוני ביקורים, קצת מרחק--לא יקלקל אלא יתקן.

בהצלחה. (ואל תפגעי מדדברי).

תודה על התשובה

אני בכלל לא נפגעת מדבריך, ומבינה את העיצה.

יכול מאוד להיות שלא ממקומי לענות לה. ברור שזה תפקידו, אבל מכיוון שהוא אדם שלא אוהב להכנס לעימותים (שזו תכונה שאני מאוד מעריכה אצלו) אז הוא בוחר לפעמים ל"בלוע".
אבל הוא כן נפגע, ואני יודעת שהוא נפגע. ואני נפגעת בשבילו, ולכן מגיבה. אני אוסיף ואגיד שגם כשאני מגיבה, שזה גם ככה לעיתים רחוקות, אז אני עושה את זה בצורה מנומסת ככל הניתן בוודאי לא בצעקות או בעצבים, רק מפנה לתשומת ליבה.
והעניין הוא שהיא כן יודעת שהיחס הזה אליו מפריע לו, כי הוא כן אומר לה (רק לא הופך את זה לריב), ולמרות זאת היא ממשיכה להתנהג כך.

ובאופן כללי היא כל הזמן עוקצת אותי בהערות ומתנהגת בצורה מאוד לא נעימה, אז מן הסתם שאני צוברת את הכל וקשה לי להיות בחברתה כבר.
ניסיתי לדבר איתה בעבר בצורה אישית, ממש פניתי לליבה ואמרתי לה שזה מפריע לי שהיא עושה כך וכך... אבל היא כל כך מלאת אגו שהיא לא מוכנה בשום אופן לקבל את זה שהיא לא בסדר, ובטח שלא לשנות את התנהגותה. ואני די נואשתי מלנסות.

בעניין הפחתת הביקורים, זה בהחלט מה שאנחנו עושים בזמן האחרון ומתכננים להמשיך במגמה זו. הבעיה היא שזה רק יוצר אצלה יותר אנטגוניזם כלפינו, כי הם משפחה מאוד מלוכדת ומי שמתרחק מעט כבר נחשב לחריג והיחס אליו בהתאם.
מה שאומר שבפעמים הספורות שאנחנו כן באים אליהם אנחנו זוכים למבול של ביקורות, הערות ועוקצנות.

mykal

New member
רוצה לענות לך

דרך דוגמא--כשמורה שלא מצליח ל'השתלט' על כיתה ומזמין עזרה מבחוץ,
התלמידים עוד פחות ישמעו לא--והוא 'הקטן' את המשמעת אליו,
כי הוא 'הודיע' ברבים--שאין לו יכולת.

ובהקשר אליך--אם את רוצה לתת לו 'כח' עליו לעמוד מול אימו,
ולומר לה--מה הוא מרגיש, שהוא נעלב, שלא נעים לו לשמוע את דבריה, וכו'
כל זמן שאת עושה זאת בשבילו--קודם כל את מחלישה אותו.
ושנית את 'נחשבת' מתערבת מסכסכת וכד'.
ולבסוף הריב וזה יהיה נגדך ולא נגדו.

תאמרי לו, אתה איש כזה נחמד וטוב, תגיד לאמא שלך--
שלא נעים לך, שהיא עושה זאת ע"י אחרים וע"י אשתך.
אני לא אתערב. תתני לו את את הבטחון. ותצאו שניכם נשכרים.

בהצלחה רבה.

את צודקת

התגובות שלי אליה באמת מחלישות אותו וזה גרוע.
הוא יודע שהוא צריך לעמוד מולה ולהעמיד אותה על מקומה אבל ברגע האמת הוא לא מצליח להגיב לה בצורה שתשתיק אותה. ולכן אני מתערבת.

אני מנסה לעזור לו להעלות את הבטחון מולה כבר שנים ולא מצליחה, כי זה פשוט הטבע שלו.

זה כאילו לשנות אותה ואת התנהגותה המגעילה אף אחד כבר לא יצליח... נותר רק למצוא פתרון אחר...

mykal

New member
רעיון לפתרון אחר,

אולי יתאים לכם.

'לשבור' את המעגל' פגיעה
עלבון
תגובה חיורת שלו
תגובה כועסת שלך.

אולי תשאירו את פגיעה שלה
עלבון מוחלש (כי כבר לא ממש מתיחס.
והפיכת האמירה לגיחוך ע"י חוש הומור,
אבל שהוא יגיב כך.ואת 'תשפכי מצחוק'. אולי פעם ועוד פעם,
בלי לקחת ברצינות את דבריה--יערער את כוחה. את כח ההעלבה.

לצערי

לקחת את הדברים בחוש הומור זה גם משהו שניסינו. אבל זה לא עבד.
חוץ מזה שזה מרגיש מאוד רע לצחוק בכוח שיורדים עליך.... זה סוג של מוסיף להשפלה כי רואים שזה מאולץ.

תודה

כשאת מדבר איתה, את לא צריכה שהיא תבין אותך

אלא תשמע לך.

זאת אומרת, המטרה בשיחה לא להגיע לליבה כלל וכלל, אלא לגרום לה להבין שאם היא תמשיך כך, לא תוכלו להתראות.

נורא מצחיק איך את מודאגת מיצירת אנטגוניזם, כשאת מתארת סביבה עויינת לכם מלכתחילה! שיהיה ברור, הכי גרוע כבר קרה, אין גרוע יותר מיחס מביש ומזלזל ועוד לעיני קהל. אין לכם שום דבר להפסיד.

גם כשמעירים לך (ולא נתת דוגמאות) את לא צריכה לענות לדוגמא, אלא להתייחס לעצם ההערה. כך למשל כשקרוב משפחה זר לך יורד עליך, את לא צריכה לענות לו בצורה מאופקת ועניינית (וגם לא לרדת לרמה שלו), אלא להבהיר לו בתקיפות שאין לו שום זכות לדבר אליך כך ושאת לא מעוניינת לשמוע את מה שיש לו לומר.

restart2

New member
כינון יחסים

היי יערה השדה.

ניכר שאת אוהבת את בעלך וחשה השפלה ונפגעות מאופן התנהגותה של אימו..
אבל.. בעלך בוחר לא להגיב, להתעלם,ואולי לא להקשיב.
ואת מנסה ליישר את ההדורים בדרך של קונפליקט.

ניתוח הראייה של החמות הוא שלך-
עשי הפרדות.
דברי עם הבעל על התחושות שלך.
שלא נעים לך לשמוע הערות ועקיצות ויחס משפיל.
דברי איתו על חלון ההזדמנויות ע כ ש י ו - זה העת ליצירת שינוי.
כשנוצר קונפליקט - זה העת לכינון שינוי.
בקשי ממנו שיזמן את אימו לשיח אישי הוא והיא לבד.

שידבר איתה שיחה שקטה בה יסביר את הקושי .
יבקש שנושאים הקשורים בבקורת שלה אליו תדבר איתו בפרטיות.
לך יש אפשרות- להתעלם, לבקש שתפסיק כשמתחילה, להחליף נושא,
ללכת כשלא מכובד...או לשתוק ולהתבונן בה- להשאיר אותה עם מילותיה לא להגיב רק להתבונן.
לתת לה לבלוע את הדייסה שבשלה...

להבהיר גבולות אפשר בכל מיני דרכים.
בעלך לא זקוק לשגרירה תאפשרי לו להתמודד מולה-
אבל דברי איתו על הגבול שלך.
ומה את מתכוונת לפעול כדי לא להשתתף בהתנהגות/פעילות...של החמות.

בהצלחה

אירית

היי

המצב הזה של ביקורתיות היתר נמשך כבר שנים, ורק הולך ומחמיר. אני התחלתי להגיב לה רק לאחרונה כשהמצב כבר נהייה ממש בלתי נסבל כי היא ירדה עליו בפומבי כבר יותר מידי פעמים.
הוא כן עונה לה, וכן מגיב לה, אבל לא בצורה שגורמת לה להפסיק. כי הוא עדין מידי. אבל הוא כן הבהיר לה כבר שהמצב גורם לו לחוסר נוחות, וזה פשוט לא עזר, היא ממשיכה בשלה.

אני פשוט לא מסוגלת לראות את זה מהצד ולא להגיב, פשוט לא יכולה. כי זו התנהגות כל כך מגעילה והיא יודעת שזה פוגע בו והיא בכל זאת עושה את זה.
זה כל כך לא מגיע לו, הוא בן אדם מדהים ואין שום סיבה לרדת עליו, ויעידו על כך גם הביקורות שלה שהן שטחיות ורדודות לחלוטין. אמא לא צריכה להתנהג ככה בשום אופן לילדיה. והיחס הזה עוד יותר בולט על רקע האהבה שהיא שופכת על אחיו.

שיח אישי עם אמו פשוט לא יעזור. היא ממש מסרבת לשנות את התנהגותה. וכמו שאמרתי, לדעתי יש בה איזשהו כעס על כך שהוא שונה ממנה, אז היא לא מקבלת אותו וגם לא תקבל אותו כמו שהוא לעולם.

זה מצב מאוד לא נעים ואני לא יודעת מה לעשות...זה ממש מטריד אותי

restart2

New member
שנוי

יקירה

אני מציעה לא עוד שיח ..
אלא הבהרה- לדוגמא-
אמא אנחנו מעוניינים לשמור על קשר וחם ולנרגיש רצויים
ואהובים..
התקרית האחרונה גרמה לנו להחליט שבמידה ונרגיש מותקפים/מושפלים
שלא מכבדים אותנו נאלץ לעזוב גם אם באמצע ארוחה או כל דבר.
אני מבקש שתשימי לב לארח אותנו עם תחושה של הכלה ולא מלחמה.

אני יודע שאת יודעת גם אחרת- אם את רוצה לשוחח איתנו על מה שמציק/מעיב
אנא באופן שונה.

יצירת גבול חדש- הוא באחריותכם- לפעול שונה תגיב שונה
אם בתחילה תסלים... תתנו זמן והמצב ישתפר אם תהיו נחושים.

הכיתוב כאן הוא דוגמא -
עליכם לחשוב ולהחליט -אופן פעולה שתתאים לכם ויצור חייץ שונה.
לא דיבורים= מעשים.

אל תשנו אותה- אתם תשנו אופן פעולה ותגובה.
אירית

אני כל הזמן מנסה להזכיר לעצמי שהבחירה אם להתעצבן או לא היא בידיים שלי....
אבל זה קשה

אולי כן שווה לעשות עוד ניסיון אחרון לשיחה סתם כדי לדעת שעשינו הכל, ולדבר ברוח הדברים שאמרת. לתת הזדמנות בפעם המיליון לדברים לחלחל...
ואם לא יעבוד- פשוט להתרחק כמה שיותר וזהו..

המון תודה על התגובה, ונסיעה מהנה

restart2

New member
את בכיוון הנכון

היי
אני מרגישה שי פה אמביוולנטיות-
מצד אחד נעים ונוח עם המשפחה המורחבת והמלכודת
צד שני עוקץ= החמות לא מרוצה.

עד היום הבלגת - ספגת.
mykal הציעה לך רעיון של קסם-
אל תספגי, אל תקחי ממנה את ההשפלות את
ניור הרעלים- השאירי אצלה-
אותו סיבוב גב-
או כמו שהצעתי לא לענות - "לייבש" עם הסתכלות חדה בעיניים
לא לפחד אלא לבטא את עצמך בהתנהגות לא בתקשורת של מילים.
כשהיא מתחילה לרדת על בעלך פשוט לקטוע אותה לקרוא לבעלך דחוף החוצה.
לא לאפשר לה לדבר.
אפשרי לצור לה טריז כשהיא מתחילה בפואמות...

מה שלא עבד עד היןם לא יעבוד מחר.

אתם אמורים לצור לעצמכם מנגנון זוגי שבו החמות לא תהווה השפעה
והתייחסות כה עמוקה ופוגעת.

אני חוזרת על כך שבידכם הפתרון ליצירת שינוי.

תודה על האיחולים
חג שמח
אירית

נתתי לבעלי לקרוא את השירשור

ועכשיו הגיע הזמן באמת לשבת ולחשוב מה עושים עם המצב...

מעודדת אותי הגישה שלך שבידנו הפתרון ליצירת שינוי. אבל אין ספק שזה צריך לבוא משנינו ולא רק ממני, בעלי הוא זה שאמור ללמוד להתמודד איתה בסופו של דבר.
יש לנו עוד מה ללמוד...

שנה טובה וחג שמח, ותדה על עצותיך הנעימות שבהחלט נלקחו לתשומת ליבי

באמת לא ברור,למה להישאר ולספוג עלבונות?

קומו ולכו. שלום ולא להתראות. שתלמד להתנהג.
הוא נפגע, הוא לא יודע לענות לה כמו שצריך וגם נשאר וממשיך לחטוף ואת איתו? למה?

כי לפעמים לקום וללכת

זה לעשות סצינה. ובעיקר כשזה מול המשפחה המורחבת.
יש להם תמיד את התירוץ המושלם לכל ביקורת/עקיצה/העלבה- שאנחנו נעלבים ולוקחים קשה. וברור שזה לא המצב (הייתי נותנת דוגמאות אבל אני לא רוצה להזדהות מידי..), פשוט זה הדבר היחיד שיש לה להגיד על איך שהיא מתנהגת וכמובן שכל המשפחה ישר מגבה אותה אפילו בלי לדעת מה בדיוק קרה.
והרי ברור שלא משנה מי צודק כל עוד הם רוב אין לנו מה לעשות.

מצד אחד

את מציגה חמות שפוגעת, תכלס, בבעלך. לא משנה אם היא אומרת משהו שבעיניה הוא גדול או קטן, בפועל הבן שלה נפגע, ואני מניחה שהיא יודעת את זה כי הוא הבן שלה כבר בערך 30 שנה(?)

את גם אומרת (ובצדק) שקשה לך לראות אותו נפגע גם אם הוא מנסה להקטין את זה. אבל ביננו, אם את מודעת לזה שהוא נפגע, תסכימי איתי שהיא יופי יודעת.
ואני אוסיף מדבריך - יש לה תירוץ מושלם וזמן טוב לעקוץ כדי שלא "תעשו סצנה".

מצד שני, את נכנעת לסיטואציה. היא בוחרת להעליב מול אנשים שלא תרצו לייצר מולם סצנה אז אתם יושבים וסופגים, היא מוסיפה עוד קצת שמן למדורה ומוציאה אתכם הסטרים, מגזימנים, "לוקחים קשה" ואתם נאלצים לבלוע גם את העלבון הזה (ובעיניי אין דבר יותר מעצבן מזה שמישהו רואה אותי עצבנית/עצובה ומקטין את זה. זה עוד יותר מעצבן ומעליב)

אני מסכימה שזה לא נעים לעשות סצנה, אבל משתמע שאין לכם ברירה.
מה שהיתי עושה, בפעם הבאה לא מעוררת סצנה מול כולם אלא פותחת את הנושא אחרי שהאורחים הולכים. אומרת לה שבפעם הבאה סצנה או לא, שתיקח בחשבון שאני לא אשאר שם ואספוג. אם היא מתחילה עם "לוקחים קשה" לקטוע אותה בלי שום סנטימנטים ולהודיע לה שזה לא "לוקחים קשה". ככה אתם לוקחים את זה וזהו. שתחשוב אם מתחשק לה שבפעם הבאה שהיא מארחת אתם תצאו בהפגניות החוצה ותעשו לה בושות - תזרקו הכל עליה.
בפעם אחרי זה, לפני הסצנה להזהיר אותה פעם אחת - רינה, את מגזימה. אם היא ממשיכה אז לקום ולצאת.
אף אחד לא יחזיר לך את כבודך חוץ ממך. את זו שצריכה לוודא שמתיחסים אליך בכבוד המגיע לך.

ברור שהיא יודעת שהוא נפגע או שזה מפריע לו

כי הוא טורח להגיד לה שזה מפריע לו בכל פעם שהיא מעירה או מבקרת. זה לא ממש מעניין אותה.

הסיבה היחידה שאנחנו נכנעים לסיטואציה של לא לעשות סצינה ולשבת שם ולהתמודד איתה, היא שלא משנה מה נעשה זה יוציא אותנו רע. כי מחפשים להוציא אותנו רע.
ואם נצא בהפגנתיות זה לא יעשה לה בושות, זה יעשה לנו, כי הם רק ירדו עלינו אחרי שנלך, כי כמו שאמרתי כבר הם רוב ורוב זה כוח לא משנה אם הם טועים.

אני אתן לך דוגמא שקרתה בעבר, דווקא איתי ולא עם בעלי. לאחר הארוחה, אחד מקרובי המשפחה המורחבת החליט לרדת עלי, אבל ממש לתקוף אותי. זה היה משום מקום, במהלך שיחה שלי עם מישהי מהמשפחה שהוא ישב והקשיב לה מהצד והיה לו מה להגיד, אז הוא פשוט החליט לפרוץ לשיחה וממש "לשטוף" אותי. אני הייתי די בהלם, גם כי זה מישהו שלא טורח להגיד לי שלום אף פעם כשהוא רואה אותי אז מה פתאום הוא בכלל פונה אלי ועוד ככה, וגם מהחוצפה שלו לתקוף אותי ככה. שמיותר לציין איזו השפלה זו הייתה מול כל המשפחה.
ניסיתי לענות לו בקור רוח ואלגנטיות ככל הניתן, ושמרתי על איפוק מטורף (בדיעבד אין לי מושג מאיפה היו לי הכוחות לשמור על כזה איפוק). וכשכל זה נגמר, אני ובעלי נשארנו לשבת בסלון עם כולם עוד ממש קצת, ואז פשוט קמנו אמרנו שלום יפה והלכנו.
אחיו הצעיר של בעלי שנשאר בארוחה, סיפר לי מאוחר יותר שאחרי שהלכנו הם עשו מזה חגיגה שלמה, הם ירדו עלינו וצחקו וראו אותנו כאילו "הובסנו" וכאילו ברחנו משם כל עוד נפשנו בנו. הם הפכו אותנו לבדיחה ורק צחקו על כל הסיטואציה שבה קיבלתי בראש מאותו קרוב משפחה.

לא משנה מה נעשה, הם מלוכדים ומגינים אחד על השני. אנחנו העוף המוזר של המשפחה והם לא מקבלים אותנו. המקרה הנ"ל הוא לא המקרה הראשון שידוע לי שאחרי שהלכנו מארוחה הם המשיכו לרדת עלינו.

טיפ

את מתארת את ארוחות החג והשישי שהיו לנו שנים עם אבא שלי. יש לו קטע כזה, שכל פעם הוא בוחר "קורבן", בדר"כ בן אחיו המסכן, ויורד עליו עד שנשמתו פורחת.
ולא פעם הצטרפו גם אנשים אחרים. זה העכיר את האווירה, זה גרם לאנשים להדיר את עצמם במכוון מארוחות חג משותפות, אבל אף אחד לא העיר לאבא שלי יותר מדי ולא אמר לו להפסיק.

עד שה"קורבנות" העיקריים שלו (שניים) תפסו עצבים, קמו מול כולם בארוחה אחת, ואמרו את מה שהיה לכולנו על הלב.
די. נמאס. אתה גם מעכיר את האווירה, גם מגזים וגם מעצבן.
אם אתה מחפש אקשן או קטע בידורי נכין לך תוכנית מסודרת, קצת בדיחות וכד'.
כשזה נאמר לו אחד על אחד, הוא לא הפסיק,אבל שזה נאמר ככה מול כולם והיו שם הסכמות והנהונים, זה גרם לו לחשוב. בארוחה אחרי זה הוא ניסה שוב אבל כבר אף אחד לא הוסיף על זה(והבחור עשה לו פרצוף כועס ושתק והסתכל לו בעיניים), ובארוחה לאחר מכן גם לא היו צחוקים יותר.

אני לא חושבת שבכלל שזה יעשה לכם בושות לקום וללכת. זה שאתם סופגים ירידות בכל מקרה, זו הבעיה. הם יורדים עליכם בין אם אתם שם ובין אם אתם הולכים. אז אם כל מה שהם רוצים זה לספר אחד לשני כמה אתם דפוקים שיעשו את זה בלי אישור שלכם ובלי הנוכחות הסובלת שלכם.

ומאחר וסיפרת שגם אחיו הצעיר סובל מזה, היתי מאגדת אותו יחד איתי.

ושאלה אחת קטנה, אם זה הכיף של המשפחה שם, לשבת ולהעליב ולרדת על אחרים, למה אתם מרגישים צורך להשתתף בזה? בפעם הבאה שמודיעים לכם על כינוס כזה תגידו חד משמעית שאין לכם חשק. לא אתם עסוקים, לא תרוצים. פשוט לא מתחשק לנו.
למה? כי לכם אולי כיף לשבת ולעצבן אבל לנו לא כיף להתעצבן. תהנו בלעדנו.
פעם אחת כזו הם ילכלכו עליכם ובפעם השניה כבר לא יהיה לכם כח לטחון הכל מחדש.
תוציאו את עצמכם מהממעגל הזה.

ניסתי לאגד את האח הצעיר

אבל הוא כל כך מפחד להתערב, הוא בשום אופן לא מוכן להצטרף אלינו ולהיות גב. ודרך אגב היו מקרים שבהם גם הוא קיבל ביקורות והערות ובעלי ואני כן יצאנו להגנתו.

לפחות בארוחות השישי אצלכם היה רוב שלא אהב את ההתנהגות של אבא שלך. זה כל ההבדל. אצלנו הם כולם ללא יוצא מן הכלל באותה הגישה, ורואים את כל הקטעים האלה כ"צחוקים" ובידור. נעשו על חשבונינו אין ספור קטעי צחוקים שנאלצנו לפעמים אפילו לזרום איתם כדי לא לצאת מושפלים יותר.
עוד נקודה- האח האהוב הוא אחד מאלה שאוהבים ליזום את הקטעים האלה, כי זה רק מעצים אותו ומוריד אותנו. כשפעם הוא עשה קטע כזה על האח הצעיר, ואח"כ באנו אליו ושאלנו אותו למה הוא עשה את זה, למה זה היה טוב, הוא ענה שהוא אוהב את האקשן (על גבו של אחד האחים כמובן). הוא בן אדם מאוד חסר בטחון שמפגין בדיוק את ההיפך, ומתאים לו שהוא האח האהוב ואחיו השניים הם חריגים ולא אהובים כמוהו, שבעיקר זוכים לביקורות מכולם.

ולגבי הסעיף האחרון שכתבת, הם ממש לא רואים את כל זה ככה שהם יורדים עלינו כל הזמן ומבקרים, הם רואים את כל ההתנהגות הזו כ"בקטנה", ואם הם היו נתקלים בשירשור הזה הם היו אומרים שאין להם בכלל מושג על מה המהומה וממה אנחנו עושים עניין.

אנחנו כבר ממש לא מרגישים צורך להשתתף בכל הארוחות, ואנחנו מגיעים בערך לחצי מהן. את החג הקרוב אנחנו גם לא עושים אצלם. אבל מספיקות הפעמים שאנחנו כן מגיעים כדי שהכל יקרה.
קשה לצאת מהמעגל הזה.

למעלה