"פיס אנד לאב"

חרדית

New member
"פיס אנד לאב"

אני רוצה לספר לכם על מה שהיה לי אתמול ואני אשמח לשמוע את דעתכם אתמול בערב יצאתי לתל אביב עם זוג חברים. יצאנו לאכול והיה כיף בשעה מאוחרת יותר יצאנו לטייל בטיילת והתישבנו שם על ספסל התחיל להיות קריר ואני ראיתי על החוף מדורה שאלתי את אלו שישבו שם אם אפשר להצטרף כי היה לי קר והם אמרו בכיף תבואו החבורה שהיתה נראית תמימה למדי הכילה אנשים מענינים מעין כמוהם! בחור ובחורה פלסטינאים בחור מלונדון עוד כמה חברה ומי שהכי משך את עיני היה טיפוס מוזר במינו בחור בו בערך 30 לא מגולח יחף עם שיער ארוך שתקוע לו פרח ליד האוזן הוא היה נראה לי פריק לגמרי ובסוף זה התברר עוד מעל המשוער. הוא הגיע משיקאגו לארץ לחופשה של חודשים ולמה? כדי להגדיל שלום בעולם. הערבי לא ידע אנגלית. הלונדוני לא ידע עברית וזה משיקאגו דיבר עם מבטא כבד אבל כולם הבינו אחד את השני. התווכחנו שמה על ערבים ושלום ועל בעיות בעולם אבל מה שרציתי לאמר זה שאם יש רק רצון טוב להבין ולכבד אחד את השני לא משנה אם אתה חרדי/דתי/ חילוני/ערבי/אמריקאי/גוי/יהודי. כולם יכולים לשבת יחד מסביב לאותה מדורה. אם כל אחד מכבד את השני במה שהוא בחר לעצמו ובסגנון חייו אפשר להתחמם מסביב לאותה אש. כל הלילה התנגן לי באוזן המשפט "פיס אנד לאב" חרדית.

אלי פלס

New member
אווווווו - כמה מתוק

סלחי לי על הציניות. אני לא ממש חושב שיש סיכוי לאיזשהו "שלום" בין הציבור החרדי (ככללו) לבין הציבור החילוני. ייתכן ועם פרטים מסויימים תוכל להיות איזושהי אינטרקציה נקודתית אבל כחברה, החילונים לא יוכלו להשלים עם החברה החרדית ולו בשל העובדה כי בסיס המחשבה והיסודות עליהן מושתת אורח החיים החילוני מנוגד לחלוטין ליסודות עליהם מושתת אורח החיים החרדי (או בכלל, הדתי. מכל דת שהיא).

Remirez

New member
שלום ?!?!?!?!!?

אלי מותק. Gד כמה שידוע לי בכדי ליצור שלום בין החרדים לבין החילוניים, צריך קודם כל שיהיה שלום בין החרדים לבין עצמם. האם זה קיים היום? האם זה יהיה אפשרי מתישהוא? שלא נעמוד במצב כמו השלום מול הפלשתינאים שמיום ליום אנו מגלים שיש שם יותר פלגים שחלוקים עם אלה שהכרנו עד היום כך שכבר לא ידוע עם מי צריך להידבר... ותחשבו על זה...

spinoza

New member
ילדי הפרחים ?../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

spinoza

New member
הו חרדית,../images/Emo13.gif

את כזאת צעירה , כזאת תמימה - גם אני הייתי פעם בגילך, והסתובבתי באותם חופים,והתחממתי סביב אותן מדורות, מי אני שאקלקל לך את התמימות.... שפינ´ נ.ב. "הוא הגיע משיקאגו לארץ לחופשה של חודשים ולמה? כדי להגדיל שלום בעולם." גם אנטוני זיני הגיע מאותו איזור... כדי להגדיל שלום בעולם....

לא בבית ספרנו

נסי להושיב יחד, חבדניק עם ליטאי, שסניק עם סטמר, חסידי האדמור מצאנז נתניה עם חסידי האדמור מצאנז לונדון. ותביני למה יש אצל החרדים כל כך הרבה ארגוני "הצולה". מזל שהרבי של החבדניקים לא מת, כך אין להם מלחמות ירושה... אבל ברצינות, אז הישיבה הזו בצוותא של חבורת אנשים (מקרית?) שאולי אין להם כל תוכן ועומק, ולכן קל להם לשבת עם כל אחד, העיקר שיש בירה חשיש וגיטרה. הישיבה הזו לא מבטאת שלום או שלמות כל שהיא, ואם יש לך הכרה פנימית באמת כלשהיא את לא ממש יכולה לקבל אמת אחרת. אני חושב/מאמין/יודע שאין אלוהים בורא עולם וכמובן לא תורת אמת, אז איך אני יכול לכבד את מי שבחר להיות "עושה ניסים וכותב קמיעות" ??? !!! הוא בעיני או טיפש או שקרן. יש מחזיר בתשובה אחד בשם נויגרשל שגם כתב כמה ספרים, וכשאני מעיין בספריו אני מסיק שאו שהוא לא מבין את מנגנון הברירה הטבעית כשהוא כותב עליו, ואז הוא טיפש, או שהוא מבין אותו ומעדיף להציג אותו בצורה מסולפת כדי שייקל עליו לסתור את תורת האבולוציה, ואז הוא שקרן. (אלו מעט דוגמאות, ויש עוד), אז אני יכול לכבד אותו?? על מה שהוא בחר?? לכבד אותו על זה שהוא טיפש? או על זה שהוא שקרן?? האידיליה הזו שראית במדורה בחוף, היא או רדודה מאוד, או מקבצת אנשים דומים מאוד... נ.ב. לא פחדת לשבת כך לידם? ואם היה רואה אותך מישהוא מהשכונה שלך?

חרדית

New member
אוקיי!

אתיאסט ! קודם כל אני לא מפחדת מאף אחד (חוץ מאלוקים כמובן) כמו שאני לא מפחדת לכתוב פה בפורום ולהתחזות בשם "חרדית" דבר שיכול כמובן לחשוף אותי. ואתה יודע שלחרדים יש דרכים משלהם לחשוף אנשים אבל אין לי בעיה עם זה. ובקשר לניגרשל אז מה הוא לא חושב כמוך זאת לא סיבה לא לכבד אותו.כמו שאני לא חושבת כמוך אז אני לא חושבת שבגלל זה מישהוא אמור לשנוא אותי אישית! אני אישית ישבתי לידם ודוקא אי חושבת שרמתם של האנשים שם לא היתה רדודה בכלל בדיוק להיפך הרמה והאינטלגנציה היתה סבירה ביותר.אני הייתי שם כך שאני זאת שיכולה להעיד על זה (אלא אם כן אתה מטיל ספק ברמתי שלי ועל זה תחשוב לבד) שפינו-אולי אני צעירה ותמימה אבל אני חושבת שעדין יש אנשים שמאמינים שיש עוד קצת טוב בעולם.אני חושבת שהסגנון הישראלי למוד הסבל מותיר בנו את החותם ואנחנו כבר לא מאמינים באנשים ואפילו בעצמינו שתדע שבמקומות אחרים זה קצת שונה.וסתם כך אני לא מאלה שמרבה לשבת סביב מדורות שכאלה בפרט בגלל שאני חרדית וזה מגביל אותי קצת.(אבל רק קצת) אלי- אתה באמת חושב שזה מתוק? חרדית. נ.ב: מצחיק שאתם מגיבים בדיוק כמו שחשבתי שתגיבו! אתם לא מאכזבים אותי אה?

spinoza

New member
שיער../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo145.gif

אולי נכתוב עלינו מחזמר ונקרא לו "יוצאים בשאלה", זה יהיה איזה שילוב של "שיער" ,"ינטל", ו"מולאן רוז´" וכדי לא לקלקל לך את המצב רוח הנה השיר מתוך המחזמר "שיער". שפינ´

לא להיסחף

אני לא שונא אותו אישית..... אבל אין מצב של גם וגם, זה או אלוהים שברא את העולם או שלא, אז אם כמו שאני בטוח שלא, זא נוגרשל הוא או טיפש או שקרן, אז על מה לכבד אותו??? אני מאוד מעריך את הרהיטות שלו (השתתפתי בהרצאות שלו) אני מעריך את הבטחון העמצי שלו ויש לו כנראה עוד תכונות טובות, אבל לא הדעות השגויות/המסולפות שלו, ולא השיטות שלו. והרב המקובל שכותב קמיעות??? גם אותו צריך לכבד?? ובכלל, אינו דומה לשבת לידם על החוף לבין כל דבר שהוא יותר מזה האם את היית מוכנה להכניס אותם לבנין שלך? לשלוח את ילדייך לבית ספר מעורב? לעבות אצל בוס פלסטינאי? נ.ב השם "חרדית" זו התחזות????

אלי פלס

New member
בוםבמלה, שנטיפי וחברים...

חרדית, אני אכן חושב שזה מתוק. אכן, יש עדיין, לפעמים רגעים כאלו אך זה קורה רק כששמים בצד את חילוקי הדיעות ומוצפים במן תחושת אחדות מזוייפת. הרי אם אותו פלשתיני היה שואל לדעתך על זכות השיבה - אני מניח שהיית עונה שאת מתנגדת. הנה נקודה בה כבר אין על מה לדבר... אין כאן בערך, כאילו ואולי... אז נכון, אפשר להתעלם מאי ההסכמות. אבל זה הפתרון הנכון?

אלי,

תסלח לי שאני מנייק ושואל שאלה שלא במקומה. לשלום בין החרדים לחילונים אין סיכוי בגלל הבסיסים הרעיוניים שלא משתלבים בהדי הדדי, כן? אבל לפלסטינאים ולישראלים ישנם, הרי, בסיסים רעיוניים המשתלבים חדא בתניינא כפתור-ופרח, כך אני מבין, לא, זיסי? אתאיסט, לא הייתי מצפה ממך לקראמבאליות כזו, באמת לו-סלח-נא-לי. אם אני אחליט שהעיקר באדם הוא זקנו או מקום-זקנו המגולח- אז אתה מציע לי לומר שאתה או שקרן או טיפש עם הזקן שלך ואין שום מצב שאכבד אותך? בחייך!

אלי פלס

New member
מנייאק?

ההסבר: לרובם של הפלשתינים, אין שאיפה לשנות אותנו. יש להם שאיפות לאומיות אך שאיפותיהם אינם מאיימות עלינו. בניגוד לחרדים.

זמר הרי קרישנה והיה שמח |מנטרה|

הרי קרישנה הרי קרישנה קרישנה קרישנה הרי הרי הרי רמה הרי רמה רמה רמה הרי הרי...

יערה 1

New member
התרגום לעברית של השיר

התרגום העברי של השיר הוא הבה נגילה הבה נגילה הבה נגילה נרננה............

חחחח

אבל לא לזה התכוונתי. פשוט אלי חזר פה על מנטרה, קיבלתי "הארה" והתחלתי לחזור גם אני... ואפרופו מנטרות, יש מנטרה שיוצאים רבים יאהבו: Tamasoma jodir gmaya / Asatoma sat gamaya מה שאומר בתרגום מסנסקריט: מן החושך אל האור לך / מן השקר אל האמת לך . סתם לידע כללי
.

חרדית

New member
מי אמר לך שאני מתנגדת?

סתם ככה דעותי כמו דעותיו של אבא שלי הם שמאלניות למדי. אני בהחלט חושבת שיש עדין ערבים שמעונינים בשלום ושצריך לתת להם מקום גם אם זה יהיה על חשבון כמה פיסות אדמה. חרדית. נ.ב: הפתעתי אותך?

אלי פלס

New member
אין לי מושג מה אתך

אני מתנגד למימוש זכות השיבה. השאלה שלי לא הייתה אם את מוכנה להחזרת שטחים תמורת שלום אלא אם את מוכנה למימוש זכות השיבה. נבר מיינד.

חרדית

New member
לא התיחסתי לזכות השיבה

אבל נבר מיינד-וואט אבר יו וואנט. חרדית.

הערבים והחרדים

שניהם רוצים שלום בנוסח "למה לריב שיהיה כמו שאני אומר". אין שום סיכוי לשלום בצורה כזאת.

חרדית

New member
תגובה.

כופר אתה צריך להבין דבר אחד יש ויש אנשים בכל מקום וסך הכל זה המסר שרציתי להעביר ברור שיש הרבה חרדים שלא ניתן בכלל לדבר איתם הרי אני חרדית ויש הרבה חרדיות שלא יתחברו איתי או יצאו איתי כי אני לא כמוהם ואני כהה ואת ככה וברור שיש ערבים שלא ראוי בכלל להסתכל עליהם וברור שיש אנשים שאי אשפר לתקשר איתם בכלל ואני יכולה לתת לכם דוגמאות מעצמי כי כל החיים שלי אני מרגישה את זה אבל מה שרציתי לאמר זה שיש ויש בכל מקום ועדין ניתן למצוא אנשים טובים ונחמדים בכל מקום ואין מקון לשנאה אישית נגד אדם שלא חושב כמוני. ואת זה בחרתי לאמר פה כי לפחות אתם שלא לגמרי בצד השני ומבינים מה קורה בשני הצדדים יכולים לעזור לגישור הזה. אני מרגישה הרבה פעמים שנאה מאנשים רק בגלל שאני שונה מהם. אני יודעת שחרדים לא אוהבים חילוני רק בגלל שהוא לא כמוהם ואני אישית חושבת שזה לא נכון.אני חושבת שצריך לדעת לכבד כל אדם כל עוד שהוא לא מזיק לי. וזה מה שהתכוונתי. חרדית. נ.ב:אתיאסט רוצה לבדוק אותי? תעשה לי בחינה על הציבור החרדי ונראה אם אני אכשל. וסתם ככה אני חושבת שאתה מאמין לי. אבל זאת הרגשה שלי.

למעלה